E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
A fost modificat de:
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 335 2017
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 189 2017
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 1043 2014
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 974 2014
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 948 2014
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 771 2014
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 1119 2013
Hotărârea 212 2011 completat de Hotărârea 1027 2013
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 1027 2013
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 1003 2013
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 610 2013
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 323 2013
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 1168 2012
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 669 2012
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 600 2012
Hotărârea 212 2011 modificat de Hotărârea 366 2011
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 212 din 9 martie 2011

pentru aprobarea Programului de interes national „Dezvoltarea retelei nationale de camine pentru persoanele varstnice"

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 175 din 11 martie 2011



In temeiul art. 108 din Constituţia României, republicata, şi al art. 501 lit. b) şi f) din Ordonanţa Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 515/2003, cu modificarile şi completarile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

Art. 1. - Se aproba Programul de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de camine pentru persoanele vârstnice", denumit în continuare Program, prevazut în anexa nr. 1.

Art. 2. - Fondurile necesare pentru finanţarea Programului se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, denumita în continuare autoritate finanţatoare.

Art. 3. - (1) Programul se adreseaza autoritaţilor administraţiei publice locale care, prin hotarâre a consiliului local/judeţean sau al municipiului Bucureşti, decid concomitent înfiinţarea de camine pentru persoane vârstnice prin reorganizarea unor unitaţi sanitare cu paturi aflate în reţeaua proprie a acestora, care se desfiinţeaza în condiţiile prevazute de lege.

(2) Sunt eligibile pentru finanţare caminele pentru persoane vârstnice înfiinţate în condiţiile alin. (1) prin desfiinţarea unitaţilor sanitare cu paturi prevazute în anexa nr. 2 şi care respecta urmatoarele cerinţe principale:

a) funcţioneaza şi sunt administrate potrivit prevederilor Legii nr. 17/2000 privind asistenţa sociala a persoanelor vârstnice, republicata, cu modificarile şi completarile ulterioare;

b) se organizeaza în conformitate cu prevederile standardelor minime specifice de calitate pentru centrele rezidenţiale pentru persoanele vârstnice aprobate prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale;

c) funcţioneaza cu personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi TESA şi muncitori preluat în limita posturilor aprobate potrivit legii, conform necesarului de resurse umane, de la unitaţile sanitare cu paturi prevazute la alin. (2) şi normat potrivit prevederilor Hotarârii Guvernului nr. 23/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale;

d) sunt acreditate în condiţiile legii.

Art. 4. - Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unitaţilor sanitare cu paturi, prevazute la art. 3 alin. (1), care nu a fost preluat de catre caminele pentru persoanele vârstnice, urmeaza sa fie redistribuit la alte unitaţi sanitare, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sanataţii.

Art. 5. - (1) Acordarea finanţarii în cadrul Programului se realizeaza în baza contractului de finanţare încheiat între autoritatea finanţatoare şi solicitanţi.

(2) Prin Program se finanţeaza cheltuielile curente de funcţionare ale caminelor pentru persoane vârstnice înfiinţate în condiţiile art. 3 alin. (1), pe o perioada de maximum 33 de luni de la data prevazuta în contractul de finanţare, cu încadrare în perioada de derulare a Programului, prevazuta în anexa nr. 1.

(3) Suma aprobata pentru finanţare se stabileşte în funcţie de numarul de beneficiari ai caminului pentru persoane vârstnice, calculata pe baza costului standard prevazut în anexa nr. 3 la Hotarârea Guvernului nr. 23/2010. Suma aprobata pentru finanţare, prevazuta în contract, se poate majora pe parcursul derularii Programului, în funcţie de nivelul costului standard stabilit pentru caminele pentru persoane vârstnice prin actele normative în vigoare.

(4) Acordarea de finanţare prin Program se realizeaza începând cu data de 1 aprilie 2011 pentru autoritaţile administraţiei publice locale care încheie contractul pâna la data de 31 martie 2011, iar pentru cele care depun solicitarea de finanţare dupa aceasta data finanţarea se face începând cu data de întâi a lunii urmatoare datei de încheiere a contractului.

(5) Pe o perioada de 90 de zile de la data încheierii contractului prevazut la alin. (1) se acorda finanţare din Program pentru acoperirea cheltuielilor curente de funcţionare, inclusiv a cheltuielilor de personal normat potrivit prevederilor art. 3 alin. (2) lit. c), pâna la îndeplinirea condiţiilor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. b) şi d) de catre caminele pentru persoanele vârstnice nou-înfiinţate, precum şi pâna la admiterea persoanelor care vor beneficia de serviciile oferite de catre aceste camine.

Art. 6. - (1) Aprobarea finanţarii prin Program se realizeaza pe baza documentaţiei de solicitare a finanţarii, întocmita de autoritaţile administraţiei publice locale prevazute la art. 3 care administreaza caminele pentru persoanele vârstnice.

(2) Metodologia de evaluare, aprobare şi acordare de finanţare se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, în termen de 10 zile de la data intrarii în vigoare a prezentei hotarâri.

(3) Finanţarea, monitorizarea şi controlul utilizarii fondurilor alocate în cadrul Programului se realizeaza de catre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin departamentele specializate şi agenţiile judeţene pentru prestaţii sociale, respectiv a municipiului Bucureşti.

Art. 7. - (1) Patrimoniul unitaţilor sanitare cu paturi desfiinţate, aflate în reţeaua autoritaţilor publice locale, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere, însoţit de balanţa de verificare sintetica, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, împreuna cu protocolul de predare-primire, se preia de catre caminele pentru persoanele vârstnice înfiinţate în condiţiile prezentei hotarâri.

(2) Echipamentele medicale din dotarea unitaţilor sanitare prevazute la art. 3 alin. (1) pot fi redistribuite la alte unitaţi sanitare.

Art. 8. - Programul poate fi accesat, pe lânga autoritaţile prevazute la anexa nr. 2, de orice autoritate publica locala care îndeplineşte condiţiile prevazute de prezenta hotarâre.

Art. 9. - Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integranta din prezenta hotarâre.

PRIM-MINISTRU

EMIL BOC

Contrasemneaza:

Ministrul sanataţii,

Cseke Attila

Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale,

Ioan Nelu Botiş

Ministrul administraţiei şi internelor,

Constantin-Traian Igaş

Ministrul finanţelor publice,

Gheorghe Ialomiţianu

ANEXA Nr. 1

PROGRAMUL DE INTERES NAŢIONAL

„Dezvoltarea reţelei naţionale de camine pentru persoanele vârstnice"

Scop:

a) creşterea numarului de camine pentru persoanele vârstnice pentru a raspunde cererilor în aşteptare înregistrate la nivelul autoritaţilor administraţiei publice locale;

b) îmbunataţirea accesului la servicii de îngrijire şi asistenţa în regim instituţionalizat pentru persoanele vârstnice, indiferent de mediul de rezidenţa al acestora;

c) întarirea suportului acordat familiilor care nu mai pot asigura îngrijirea tradiţionala a persoanelor vârstnice dependente;

d) creşterea responsabilitaţii autoritaţilor locale faţa de persoanele vârstnice care necesita îngrijire şi suport pentru a-şi continua viaţa în condiţii decente şi cu respectarea demnitaţii;

e) reducerea numarului de spitalizari ale persoanelor vârstnice care sufera de afecţiuni cronice, generatoare de dependenţa.

Obiective:

a) creşterea calitaţii vieţii persoanelor vârstnice dependente, respectarea demnitaţii şi a libertaţii de a alege a acestei categorii de populaţie aflate în nevoie;

b) asigurarea unei îngrijiri de lunga durata de calitate pentru persoanele vârstnice care şi-au pierdut autonomia funcţionala şi nu-şi mai pot continua viaţa în condiţii de siguranţa la propriul domiciliu;

c) creşterea calitaţii serviciilor prin angajarea de personal calificat.

Indicatori cantitativi:

a) procentul creşterii numarului actual de persoane vârstnice asistate în centre rezidenţiale publice;

b) numarul caminelor pentru persoane vârstnice înfiinţate din numarul unitaţilor sanitare cu paturi eligibile pentru înfiinţarea de camine;

c) creşterea ponderii persoanelor vârstnice care beneficiaza de servicii de asistenţa şi îngrijire acordate în regim rezidenţial.

Indicatori de eficienţa:

a) asigurarea unor condiţii de viaţa decenta pentru persoanele vârstnice dependente;

b) prevenirea degradarii autonomiei funcţionale a persoanelor vârstnice dependente pe o perioada cât mai îndelungata;

c) asigurarea serviciilor de îngrijire şi asistenţa corespunzatoare nevoilor individuale ale fiecarei persoane asistate;

d) diminuarea numarului cererilor aflate pe listele de aşteptare.

Indicatori de rezultate:

a) între 1.500-4.200 de persoane vârstnice beneficiaza de servicii sociale în caminele pentru persoane vârstnice finanţate prin Program;

b) creşterea accesului la servicii pentru persoanele vârstnice din mediul rural sau localitaţi cu un numar insuficient de servicii.

Perioada de derulare:

Programul se deruleaza pe o perioada de 33 de luni, începând cu data de 1 aprilie 2011, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2013, iar planificarea finanţarii este multianuala.

Buget:

a) Bugetul total al acestui program de interes naţional este de 200.000 mii lei.

b) Pentru anul 2011 bugetul este de 55.000 mii lei.

ANEXA Nr. 2

Nr. crt.

Autoritatea administraţiei publice

Unitatea sanitara

ALBA

1

Consiliul Local Ocna Mureş

Spitalul Oraşenesc Ocna Mureş

2

Consiliul Local Zlatna

Spitalul de Boli Cronice Zlatna

3

Consiliul Local Baia de Arieş

Centrul de Sanatate Baia de Arieş

ARAD

4

Consiliul Local Sântana

Spitalul Oraşenesc Sântana

5

Consiliul Local Gurahonţ

Spitalul Comunal Gurahonţ

6

Consiliul Local Chişineu Criş

Centrul de Sanatate Chişineu Criş

ARGEŞ

7

Consiliul Judeţean Argeş

Spitalul „Dr. Teja Papahagi" Domneşti

8

Consiliul Judeţean Argeş

Spitalul de Boli Cronice Mozaceni

9

Consiliul Judeţean Argeş

Spitalul „Dr. Ion Craciun" Calineşti

10

Consiliul Judeţean Argeş

Spitalul de Boli Cronice Rucar

BACAU

11

Consiliul Local Comaneşti

Spitalul Oraşenesc „Ioan Lascar" Comaneşti

BIHOR

12

Consiliul Local Stei

Spitalul Oraşenesc Stei

13

Consiliul Local Bratca

Centrul de Sanatate Bratca

BISTRIŢA-NASAUD

14

Consiliul Local Teaca

Centrul de Sanatate Teaca

BOTOŞANI

15

Consiliul Judeţean Botoşani

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda

16

Consiliul Local Darabani

Spitalul Oraşenesc Darabani

17

Consiliul Local Truşeşti

Spitalul Comunal Truşeşti

BRAŞOV

18

Consiliul Local Sacele

Spitalul Municipal Sacele

19

Consiliul Local Codlea

Spitalul Municipal Codlea

20

Consiliul Local Victoria

Spitalul de Boli Cronice Victoria

BUZAU

21

Consiliul Local Vintila Voda

Spitalul Comunal Vintila Voda

22

Consiliul Local Pârscov

Centrul de Sanatate Pârscov

23

Consiliul Local Patârlagele

Spitalul de Boli Cronice Patârlagele

BUCUREŞTI

24

Primaria Municipiului Bucureşti

Spitalul Clinic Caritas -Academician Nicolae Cajal

CARAŞ-SEVERIN

25

Consiliul Local Oţelul Roşu

Spitalul Oraşenesc Oţelul Roşu

26

Consiliul Local Anina

Spitalul Oraşenesc Anina

27

Consiliul Local Bocşa

Spitalul de Boli Cronice Bocşa

CALARAŞI

28

Consiliul Local Budeşti

Spitalul Oraşenesc Budeşti

CLUJ

29

Consiliul Local Mociu

Centrul de Sanatate Mociu

Nr. crt.

Autoritatea administraţiei publice

Unitatea sanitara

CONSTANŢA

30

Consiliul Local Baneasa

Centrul de Sanatate Baneasa

DÂMBOVIŢA

31

Consiliul Local Titu

Spitalul Oraşenesc Titu

GALAŢI

32

Consiliul Judeţean Galaţi

Spitalul de Boli Cronice Iveşti

GIURGIU

33

Consiliul Local Ghimpaţi

Centrul de Sanatate Ghimpaţi

GORJ

34

Consiliul Local Bumbeşti-Jiu

Spitalul Oraşenesc Bumbeşti-Jiu

HUNEDOARA

35

Consiliul Local Calan

Centrul de Sanatate Calan

36

Consiliul Local Petrila

Spitalul de Boli Cronice Petrila

IALOMIŢA

37

Consiliul Local Ţandarei

Spitalul Oraşenesc Ţandarei

IAŞI

38

Consiliul Local Târgu Frumos

Spitalul Oraşenesc Târgu Frumos

ILFOV

39

Consiliul Judeţean Ilfov

Spitalul Oraşenesc „Dr. Maria Burghele" Buftea

40

Consiliul Judeţean Ilfov

Spitalul Comunal Periş

MARAMUREŞ

41

Consiliul Local Baia Sprie

Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie

42

Consiliul Local Şomcuta Mare

Centrul de Sanatate Şomcuta Mare

MEHEDINŢI

43

Consiliul Local Strehaia

Spitalul Oraşenesc Strehaia

44

Consiliul Local Vânju Mare

Spitalul Oraşenesc Vânju Mare

MUREŞ

45

Consiliul Local Sarmaşu

Spitalul Oraşenesc Sarmaşu

NEAMŢ

46

Consiliul Local Roznov

Spitalul Oraşenesc Roznov

47

Consiliul Local Bicaz

Spitalul Oraşenesc Bicaz

OLT

48

Consiliul Local Draganeşti-Olt

Centrul de Sanatate Draganeşti-Olt

PRAHOVA

49

Consiliul Local Buşteni

Preventoriul TBC Poiana Ţapului

50

Consiliul Local Balteşti

Centrul de Sanatate Balteşti

51

Consiliul Local Urlaţi

Centrul de Sanatate Urlaţi

52

Consiliul Local Plopeni

Centrul de Sanatate Plopeni

SALAJ

53

Consiliul Local Cehu Silvaniei

Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei

SIBIU

54

Consiliul Local Cisnadie

Spitalul Oraşenesc Cisnadie

Nr. crt.

Autoritatea administraţiei publice

Unitatea sanitara

SUCEAVA

55

Consiliul Local Solca

Spitalul de Boli Cronice Solca

TELEORMAN

56

Consiliul Judeţean Teleorman

Centrul de Sanatate „Regele Carol I" Deparaţi

57

Consiliul Judeţean Teleorman

Centrul de Sanatate Furculeşti

58

Consiliul Judeţean Teleorman

Centrul de Sanatate Cervenia

TIMIŞ

59

Consiliul Local Buziaş

Centrul de Sanatate Buziaş

60

Consiliul Local Ciacova

Centrul de Sanatate Ciacova

TULCEA

61

Consiliul Local Babadag

Spitalul Oraşenesc Babadag

62

Consiliul Local Sulina

Centrul de Sanatate Sulina

VASLUI

63

Consiliul Local Negreşti

Spitalul Oraşenesc Negreşti

64

Consiliul Local Tutova

Spitalul de Boli Cronice „Dr. I.T Nicolaescu" Tutova

VÂLCEA

65

Consiliul Local Balceşti

Spitalul Oraşenesc Balceşti

VRANCEA

66

Consiliul Local Maraşeşti

Spitalul Oraşenesc Maraşeşti

67

Consiliul Local Odobeşti

Spitalul Oraşenesc Odobeşti


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 212/2011

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 212 din 2011
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu