Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 77 din 14 decembrie 2006

privind aprobarea cotizatiilor si tarifelor pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din Romania si pentru stagiarii in activitatea de audit financiar

ACT EMIS DE: CAMERA AUDITORILOR DIN ROMANIA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 52 din 23 ianuarie 2007



Având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată, cu modificările ulterioare, şi ale Regulamentului de organizare şi funcţionare a Camerei Auditorilor Financiari din România, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 983/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din 14 decembrie 2006, hotărăşte:

Art. 1. - Se aprobă cuantumul cotizaţiilor şi tarifelor stabilite în cadrul Conferinţei ordinare a Camerei Auditorilor Financiari din România (Camera), convocată şi desfăşurată în data de 6 mai 2006, astfel:

A. Cotizaţii fixe

1.   Cotizaţiile fixe anuale reprezintă sumele ce trebuie achitate de către toţi membrii Camerei, persoane fizice şi juridice, active sau nonactive, în vederea menţinerii în Registrul auditorilor financiari şi a asigurării accesului la serviciile gratuite acordate de aceasta membrilor ei.

2.   Cotizaţiile fixe anuale se stabilesc după cum urmează:

a)   pentru auditorii financiari, persoane fizice active: 200 lei;

b)   pentru auditorii financiari, persoane fizice nonactive: 100 lei;

c)   pentru auditorii financiari, persoane juridice: 400 lei.

Plata cotizaţiilor fixe anuale se va face până la data de 31 ianuarie a fiecărui an.

3.   In cazul auditorilor financiari, persoane fizice şi juridice, care se înscriu în Registrul auditorilor financiari după data de 31 ianuarie, cotizaţia fixă anuală se plăteşte în termen de 30 de zile calendaristice de la acordarea calităţii de membru al Camerei.

4.   Auditorii financiari, membri ai Camerei, sunt obligaţi la plata dobânzilor de întârziere pentru fiecare zi de întârziere la plata acestor cotizaţii/tarife.

Modul de calcul al dobânzilor de întârziere în cazul neachitării cotizaţiilor/tarifelor în termenul stabilit este: cotizaţia fixă restantă x procentul de calcul x perioada de întârziere (în zile calendaristice)/365.

Procentul de calcul al dobânzilor de întârziere este dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României înmulţită cu 150 de puncte procentuale.

Nivelul dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României (BNR), în funcţie de care se stabilesc dobânzile de întârziere, este cel din prima zi lucrătoare a anului, pentru dobânda legală cuvenită pe semestrul I al anului în curs, şi cel din prima zi lucrătoare a lunii iulie, pentru dobânda legală cuvenită pe semestrul al II-lea al anului în curs.

Perioada de întârziere reprezintă numărul de zile calendaristice pentru care se datorează dobânzile de întârziere. Aceasta începe cu prima zi lucrătoare după scadenţă şi se termină cu ziua lucrătoare dinaintea datei plăţii.

In cazul în care perioada de întârziere cuprinde două sau mai multe semestre, dobânzile de întârziere se vor calcula în funcţie de dobânda de referinţă a BNR, aferentă fiecărui semestru.

5. Auditorii financiari, membri ai Camerei, au obligaţia transmiterii către aceasta a copiei documentului plăţii şi, dacă este cazul, a modului de calcul al acestor dobânzi de întârziere.

B. Cotizaţii variabile

1.   Cotizaţiile variabile anuale se calculează prin aplicarea cotelor specificate mai jos la totalul onorariilor obţinute din activitatea de audit financiar, audit intern, precum şi alte onorarii obţinute din exercitarea profesiei de auditor financiar (cum ar fi, spre exemplu, dar fără să se limiteze la: auditul programelor cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, PHARE, alte organizaţii; auditul situaţiilor financiare ale cooperativelor de credit; auditul de conformitate privind obligaţiile din contractele de privatizare a societăţilor comerciale, potrivit solicitărilor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului; rapoartele de revizuire cu scop limitat; asistenţa în vederea retratării situaţiilor financiare; organizarea de cursuri de specialitate; serviciile de consultanţă şi alte lucrări care necesită calitatea de auditor financiar) pentru perioada de raportare, obţinute prin însumarea valorii facturilor emise în cursul anului de raportare (fără TVA), mai puţin sumele care au fost cedate subcontractorilor şi colaboratorilor, auditori financiari membri ai Camerei, cu obligaţia menţionării sumelor respective şi a beneficiarilor acestora în Raportul anual al membrilor.

2.   Calcularea cotizaţiilor variabile datorate anual de către membrii Camerei se face astfel:

-   la totalul onorariilor de până la 50.000 lei se aplică procentul de 0,5%;

-   la totalul onorariilor cuprins între 50.001 lei şi 200.000 lei se aplică procentul de 0,8%;

-   la totalul onorariilor cuprins între 200.001 lei şi 600.000 lei se aplică procentul de 0,9%;

-   la totalul onorariilor cuprins între 600.001 lei şi 1.000.000 lei se aplică procentul de 1%;

-   la totalul onorariilor mai mare de 1.000.001 lei se aplică procentul de 1,2%.

3.   Membrii Camerei, auditori financiari activi, persoane fizice sau juridice, trebuie să achite în cursul anului cotizaţiile variabile anuale, sub formă de avans, până la data de 30 septembrie, în funcţie de totalul onorariilor obţinute din activitatea de audit financiar şi audit intern, precum şi al onorariilor obţinute din exercitarea profesiei de auditor financiar (cum ar fi, spre exemplu, dar fără să se limiteze la: auditul programelor cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană, PHARE, alte organizaţii; auditul situaţiilor financiare ale cooperativelor de credit; auditul de conformitate privind obligaţiile din contractele de privatizare a societăţilor comerciale, potrivit solicitărilor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, rapoartele de revizuire cu scop limitat; asistenţa în vederea retratării situaţiilor financiare; organizarea de cursuri; serviciile de consultanţă şi alte lucrări care necesită calitatea de auditor financiar), obţinute prin însumarea valorii facturilor emise în cursul anului de raportare (fără TVA), până la data de 30 iunie, mai puţin sumele care au fost cedate subcontractorilor şi colaboratorilor, auditori financiari membri ai Camerei, cu obligaţia menţionării ulterioare a sumelor respective şi a beneficiarilor acestora în Raportul anual al membrilor.

Pe baza situaţiilor financiare întocmite pentru exerciţiul financiar care se încheie la 31 decembrie se va stabili cuantumul definitiv al cotizaţiei variabile datorate de membrii Camerei, aferentă cifrei de afaceri raportate, rezultată din cumularea veniturilor obţinute din activitatea de audit financiar şi audit intern, precum şi a altor venituri realizate din exercitarea profesiei de auditor financiar.

Din cuantumul definitiv al cotizaţiei se va scădea avansul achitat de membrii Camerei până la data de 30 septembrie, diferenţa urmând a fi regularizată (achitată de membrii Camerei sau rambursată de Cameră, după caz) până la data de 31 martie a anului următor.

4.   Acordarea vizei anuale pe carnetul de auditor financiar pentru exercitarea profesiei se va face numai în condiţiile îndeplinirii obligaţiilor, inclusiv a celor de plată a cotizaţiilor fixe şi variabile anuale, de către membrii Camerei. Viza este valabilă din momentul acordării până la data de 31 martie a anului următor acordării acesteia.

5.   Pentru veniturile obţinute sub formă de salariu din activitatea de audit financiar şi audit intern, precum şi pentru alte venituri obţinute sub formă de salariu, realizate din exercitarea profesiei de auditor financiar, persoanele în cauză nu vor datora cotizaţie variabilă către Cameră.

6.   Auditorii financiari, membri ai Camerei, sunt obligaţi la plata dobânzilor de întârziere pentru fiecare zi de întârziere la plata cotizaţiei variabile.

Modul de calcul al dobânzilor de întârziere în cazul neachitării cotizaţiilor/tarifelor în termenul stabilit este:

cotizaţia variabilă restantă x procentul de calcul x perioada de întârziere (în zile calendaristice)/365.

Procentul de calcul al dobânzilor de întârziere este dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României înmulţită cu 150 de puncte procentuale.

Nivelul dobânzii de referinţă a BNR, în funcţie de care se stabilesc dobânzile de întârziere, este cel din prima zi lucrătoare a anului, pentru dobânda legală cuvenită pe semestrul I al anului în curs, şi cel din prima zi lucrătoare a lunii iulie, pentru dobânda legală cuvenită pe semestrul al II-lea al anului în curs.

Perioada de întârziere reprezintă numărul de zile calendaristice pentru care se datorează dobânzile de întârziere. Aceasta începe cu prima zi lucrătoare după scadenţă şi se termină cu ziua lucrătoare dinaintea datei plătii.

In cazul în care perioada de întârziere cuprinde două sau mai multe semestre, dobânzile de întârziere se vor calcula în funcţie de dobânda de referinţă a BNR aferentă fiecărui semestru.

7.   Auditorii financiari, membri ai Camerei, au obligaţia transmiterii către Cameră a copiei documentului de plată şi, dacă este cazul, a modului de calcul al acestor dobânzi de întârziere.

C. Tarife pentru stagiarii în activitatea de audit financiar:

a) tarif pentru înscrierea la stagiu în activitatea de audit financiar: 250 lei.

Tariful se achită la înscrierea în vederea efectuării stagiului;

b) tarif pentru monitorizarea activităţii de pregătire practică a stagiarilor: 100 lei/an.

Tariful se achită, corespunzător perioadei de stagiu, până la data de 31 martie a fiecărui an de stagiu.

Art. 2. - Prezenta hotărâre intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2007. Incepând cu această dată, se abrogă prevederile următoarelor hotărâri:

-   Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 15/2002 privind aprobarea cotizaţiilor şi taxelor atât pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din România, cât şi pentru stagiarii în activitatea de audit financiar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 817 din 12 noiembrie 2002;

-   Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 28/2004 privind cotizaţiile şi tarifele pentru auditorii  financiari  şi  stagiarii în  activitatea de  audit financiar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757 din 19 august 2004;

-   Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 37/2004 privind modificarea cotizaţiilor fixe şi a unor tarife pentru membrii Camerei Auditorilor Financiari din România şi pentru stagiarii în activitatea de audit financiar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 39 din 12 ianuarie 2005;

-   Hotărârea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 60/2006 privind completarea Hotărârii Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din România nr. 28/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 3. - Prezenta hotărâre va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 6 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 75/1999 privind activitatea de audit financiar, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele Camerei Auditorilor Financiari din România,

Ion Mihăilescu


SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 77/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 77 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu