Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

LEGE Nr

LEGE   Nr. 101 din 19 iunie 2000

pentru ratificarea deciziilor nr. 5/1997 si nr. 8/1997 ale Comitetului mixt din cadrul Acordului dintre Romania si statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb (A.E.L.S.)

ACT EMIS DE: PARLAMENT

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 288 din 26 iunie 2000


SmartCity3


    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    ARTICOL UNIC
    Se ratifica deciziile nr. 5/1997 si nr. 8/1997 ale Comitetului mixt din cadrul Acordului dintre Romania si statele Asociatiei Europene a Liberului Schimb (A.E.L.S.) pentru abrogarea Protocolului C si amendarea art. 17 si a anexei nr. XI la acest acord.

    Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 6 martie 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                        PRESEDINTELE SENATUI
                        MIRCEA IONESCU-QUINTUS

    Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 23 mai 2000, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constitutia Romaniei.

                p. PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
                          MIRON TUDOR MITREA

    COMITETUL MIXT DIN CADRUL ACORDULUI DINTRE ROMANIA si A.E.L.S.*)

    *) Traducere din limba engleza.

                          DECIZIA Nr. 5/1997

    Comitetul mixt,
    avand in vedere ca Elvetia si Liechtenstein au inlocuit taxele de natura fiscala care au mai ramas cu taxe interne si ca, prin urmare, art. 2 din tabelul II la Protocolul C la acest acord nu se mai aplica,
    avand in vedere art. 36 din acord,
    decide:

    1. Protocolul C va fi abrogat.
    2. Aceasta decizie va intra in vigoare atunci cand instrumentele de acceptare vor fi depuse de catre toate statele parti la statul depozitar, care le va notifica tuturor celorlalte state parti.
    3. Secretarul general al Asociatiei Europene a Liberului Schimb va depune textul acestei decizii la statul depozitar.

    COMITETUL MIXT DIN CADRUL ACORDULUI DINTRE ROMANIA si A.E.L.S.*)

    *) Traducere din limba engleza.

                          DECIZIA Nr. 8/1997

    Comitetul mixt,
    avand in vedere evolutiile in domeniul proprietatii intelectuale pe plan international si european si indeosebi intrarea in vigoare a Acordului privind aspectele comerciale ale drepturilor de proprietate intelectuala legate de comert (TRIPS) din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului (O.M.C.),
    avand in vedere art. 36 din Acordul dintre Romania si A.E.L.S.,
    decide:

    Acordul va fi amendat dupa cum urmeaza:
    1. Articolul 17 va fi inlocuit cu urmatorul text:
    "Protectia proprietatii intelectuale
    1. Statele parti la acest acord vor acorda si vor asigura o protectie adecvata, efectiva si nediscriminatorie a drepturilor de proprietate, inclusiv masuri de respectare a acestor drepturi impotriva incalcarii acestora, contrafacerii si pirateriei, in conformitate cu prevederile acestui articol, ale anexei nr. XI la acord si ale acordurilor internationale in care se face referire la aceasta.
    2. Statele parti la acest acord vor acorda nationalilor celeilalte parti un tratament nu mai putin favorabil decat cel pe care il acorda propriilor nationali.
    Exceptarile de la aceasta obligatie trebuie sa fie in conformitate cu prevederile exprese ale Acordului TRIPS, indeosebi ale art. 3 din acesta.
    Exceptarile de la aceasta obligatie trebuie sa fie in conformitate cu prevederile exprese ale Acordului TRIPS, indeosebi ale art. 4 si 5 din acesta."
    2. Anexa nr. XI va fi inlocuita cu urmatorul text:

    "ANEXA Nr. XI
    la care se face referire in art. 17

    PROTECTIA PROPRIETATII INTELECTUALE

    Art. 1
    Definitia si scopul protectiei
    Protectia proprietatii intelectuale cuprinde in mod special protectia dreptului de autor si a drepturilor conexe, inclusiv programele de calculator si bazele de date, marcile de comert, de produse si servicii, indicatiile geografice, inclusiv denumirile de origine, desenele si modelele industriale, brevetele de inventie, noile soiuri de plante, topografia circuitelor integrate, precum si informatiile nedezvaluite.
    Art. 2
    Conventii internationale
    (1) Statele parti la acest acord reafirma angajamentul lor pentru respectarea obligatiilor inscrise in urmatoarele acorduri multilaterale:
    - Acordul O.M.C. din 15 aprilie 1994 privind aspectele comerciale ale drepturilor de proprietate intelectuala legate de comert (TRIPS);
    - Conventia de la Paris din 20 martie 1983 pentru protectia proprietatii intelectuale (Actul de la Stockholm, 1967);
    - Conventia de la Berna din 9 septembrie 1886 pentru protectia lucrarilor literare si artistice (Actul de la Paris, 1971);
    - Conventia internationala pentru protectia artistilor interpreti sau executanti, a producatorilor de fonograme si a organismelor de radiodifuziune, incheiata la Roma la 26 octombrie 1961;
    - Acordul de la Nisa din 15 iunie 1957 privind clasificarea internationala a marfurilor si serviciilor in vederea inregistrarii marcilor (Actul de la Geneva din 1977, amendat in 1979);
    - Protocolul din 27 iunie 1989 privind Acordul de la Madrid referitor la inregistrarea internationala a marcilor.
    (2) Statele parti la acest acord, care nu sunt parti la Conventia internationala din 2 decembrie 1961 pentru protectia noilor varietati de plante (Conventia UPOV), vor intreprinde masuri pentru a adera la aceasta conventie pana la data de 1 ianuarie 2000.
    (3) Statele parti la acest acord sunt de acord sa aiba de indata consultari la nivel de experti, la cererea oricarei parti, cu privire la conventiile internationale actuale sau viitoare referitoare la armonizarea, administrarea si respectarea drepturilor de proprietate intelectuala si la activitatile din cadrul organizatiilor internationale, cum sunt Organizatia Mondiala a Comertului (O.M.C.) si Organizatia Mondiala privind Proprietatea Intelectuala (O.M.P.I.), precum si cu privire la relatiile statelor parti cu terte tari in probleme privind proprietatea intelectuala.
    Art. 3
    Standarde aditionale semnificative
    (1) Statele parti la acest acord vor asigura in legislatia lor nationala cel putin urmatoarele:
    - masuri adecvate si efective pentru protectia indicatiilor geografice, inclusiv a denumirilor de origine, pentru toate produsele si serviciile;
    - protectie adecvata si efectiva a desenelor si modelelor industriale prin acordarea in special a unei perioade de protectie de 5 ani de la data aplicarii, cu posibilitatea reinnoirii pentru inca doua perioade consecutive de 2 ani fiecare;
    - protectie adecvata si efectiva a brevetelor de inventie in toate domeniile tehnologiei la un nivel similar celui prevazut in Conventia europeana privind patentele din 5 octombrie 1973.
    (2) Statele parti la acest acord vor asigura in legislatia lor nationala, pana cel mai tarziu la 1 ianuarie 2000, ca acordarea obligatorie a licentelor privind patentele sa fie efectuata numai in conditiile art. 31 din Acordul TRIPS. Licentele acordate pentru neutilizare vor fi folosite numai in limita necesara pentru satisfacerea pietei interne in conditii comerciale rezonabile.
    Art. 4
    Dobandirea si mentinerea drepturilor de proprietate intelectuala
    Acolo unde dobandirea drepturilor de proprietate intelectuala este conditionata de acordarea sau inregistrarea acestora, statele parti la acest acord vor asigura, pana cel mai tarziu la 1 ianuarie 2000, ca procedurile pentru acordarea sau inregistrarea acestora sa fie la acelasi nivel cu cel prevazut in Acordul TRIPS, in special in art. 62.
    Art. 5
    Respectarea drepturilor de proprietate intelectuala
    Statele parti la acest acord vor asigura, pana cel mai tarziu la 1 ianuarie 2000, in legislatia lor nationala prevederi privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuala la acelasi nivel cu cel prevazut in Acordul TRIPS, in special in art. 41 si 61.
    Art. 6
    Cooperarea tehnica
    Statele parti la acest acord vor conveni asupra modalitatilor adecvate de asistenta si cooperare tehnica intre autoritatile lor de resort. In acest scop ele isi vor coordona eforturile cu organizatiile internationale respective.
    1. Urmatoarea interpretare este facuta in privinta art. 17 si a anexei nr. XI mentionate mai sus:
    "In baza Acordului privind spatiul economic european statele A.E.L.S. vor include in legislatia lor prevederile Conventiei europene privind patentele din 5 octombrie 1973."
    Islanda si Norvegia inteleg ca obligatiile prevazute la art. 17 si in anexa nr. XI "Protectia proprietatii intelectuale" nu difera, in principiu, de obligatiile lor din cadrul Acordului privind spatiul economic european.
    2. Amendamentele de mai sus vor intra in vigoare atunci cand instrumentele de acceptare vor fi depuse de catre toate statele parti la statul depozitar, care le va notifica tuturor celorlalte state parti.
    3. Secretarul general al Asociatiei Europene a Liberului Schimb va depune textul acestei decizii la statul depozitar.



SmartCity5

COMENTARII la Legea 101/2000

Momentan nu exista niciun comentariu la Legea 101 din 2000
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu