LEGE
Nr. 521 din 17 iulie 2002
privind regimul de supraveghere si autorizare a productiei, importului si
circulatiei unor produse supuse accizelor
ACT EMIS DE: PARLAMENT
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 571 din 2 august 2002
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
TITLUL I
Regimul de supraveghere a productiei, importului si circulatiei unor
produse supuse accizelor
CAP. 1
Alcool si distilate
SECTIUNEA 1
Sistemul de supraveghere a productiei de alcool si de distilate
Art. 1
Regimul de supraveghere se aplica tuturor agentilor economici producatori
de alcool, respectiv de alcool etilic rafinat, alcool brut si alcool tehnic, si
producatorilor de distilate de origine agricola, respectiv de distilate din
cereale, distilat de vin, distilate din fructe si orice alte distilate de
origine agricola.
Art. 2
(1) Pentru inregistrarea anuala a tuturor producatorilor de alcool si de
distilate, precum si a capacitatilor de productie detinute de acestia agentii
economici producatori de alcool si de distilate vor intocmi si vor depune in
perioada 1 decembrie - 31 decembrie a fiecarui an, la directiile generale ale
finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in a caror
raza teritoriala isi desfasoara activitatea, declaratia privind capacitatile de
productie ale instalatiilor detinute, precum si nivelul productiei de alcool si
de distilate, ce se estimeaza a se realiza in anul imediat urmator. Modelul declaratiei
este prezentat in anexa nr. 1.
(2) Intentia de a realiza noi capacitati de productie de alcool si de
distilate, precum si de a creste capacitatile de productie deja existente va fi
declarata la Ministerul Finantelor Publice, in vederea notificarii.
(3) Modificarea efectiva a capacitatilor de productie initial declarate si,
respectiv, realizarea efectiva de noi capacitati de productie de alcool si de
distilate se comunica de catre agentul economic producator, in termen de 30 de
zile de la producerea acestora, directiilor generale ale finantelor publice
judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Aceasta perioada reprezinta si
perioada maxima admisa de productie in regim de probe tehnologice.
Art. 3
(1) Agentii economici producatori de alcool si de distilate isi pot
desfasura activitatea numai in cadrul sectiilor de productie situate la sediul
social sau la sediul filialelor.
(2) Pentru fiecare agent economic producator de alcool si de distilate,
inclusiv pentru filialele acestora, vor fi desemnati reprezentanti permanenti
ai directiilor generale ale finantelor publice judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, denumiti in continuare supraveghetori fiscali. Prezenta
supraveghetorilor fiscali va fi asigurata pe tot parcursul desfasurarii
procesului de productie, respectiv pe cele 3 schimburi si in zilele de
sarbatori legale.
(3) Agentii economici producatori de alcool si de distilate vor asigura un
spatiu corespunzator, destinat desfasurarii activitatii supraveghetorului fiscal.
Art. 4
(1) In vederea inregistrarii corecte a intregii productii de alcool si de
distilate obtinute fiecare agent economic producator de alcool si de distilate
este obligat sa se doteze cu mijloace de masurare, denumite in continuare
contoare, avizate de Biroul Roman de Metrologie Legala, necesare pentru
determinarea cantitatii de alcool, precum si cu mijloace de masurare legale
pentru determinarea concentratiei alcoolice pentru fiecare sortiment de alcool
si de distilate. Mijloacele de masurare si masuratorile efectuate cu acestea se
supun in mod obligatoriu controlului metrologic al statului, conform legii.
(2) Obligatia de a se dota cu astfel de mijloace de masurare revine tuturor
producatorilor de alcool si de distilate, indiferent de tipul acestora.
Producatorii sunt obligati sa asigure, pe cheltuiala lor, atat instalarea, cat
si functionarea normala a mijloacelor de masurare.
(3) In cazul agentilor economici producatori de alcool contoarele vor fi
amplasate la iesirea din coloanele de distilare - pentru alcoolul brut, la
iesirea din coloanele de rafinare - pentru alcoolul etilic rafinat si la
iesirea din coloanele aferente - pentru alcoolul tehnic, astfel incat sa fie
contorizate toate cantitatile de alcool rezultate.
(4) In cazul agentilor economici producatori de distilate contoarele vor fi
amplasate la iesirea din coloanele de distilare sau, dupa caz, la iesirea din
instalatiile de distilare.
(5) Folosirea conductelor mobile, a furtunurilor elastice sau a altor
conducte de acest fel, utilizarea rezervoarelor necalibrate, precum si
amplasarea inaintea contoarelor a unor canale sau robinete prin care se pot
extrage cantitati de alcool sau distilate necontorizate sunt interzise.
Art. 5
Agentii economici producatori de alcool si de distilate sunt obligati sa
prezinte supraveghetorilor fiscali certificate de calibrare, eliberate de un
laborator de metrologie din structura Biroului Roman de Metrologie Legala,
pentru toate rezervoarele si recipientele in care se depoziteaza alcoolul,
distilatele si materiile prime din care provin acestea, indiferent de natura
lor.
Art. 6
(1) Pe intregul flux tehnologic de la iesirea alcoolului brut, alcoolului
rafinat si alcoolului tehnic din coloanele de distilare, respectiv de rafinare,
si pana la contoare, inclusiv la acestea, se vor aplica sigilii. In cazul
agentilor economici producatori de distilate sigiliile se vor aplica la iesirea
distilatelor din coloanele de distilare sau din instalatiile de distilare. In
toate situatiile sigiliile vor fi aplicate si pe toate organele de
asamblare-racordare ale aparatelor de masura si control, pe orice orificii si
robinete existente pe intregul flux tehnologic continuu sau discontinuu.
(2) Aparatele si piesele de pe tot circuitul coloanelor de distilare,
rafinare, precum si de pe tot circuitul instalatiilor de distilare trebuie
imbinate in asa fel incat sa poata fi sigilate. Sigiliile apartin directiilor
generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti,
vor fi inseriate si vor purta in mod obligatoriu insemnele acestor directii.
Operatiunile de sigilare si desigilare se vor efectua de catre supraveghetorul
fiscal desemnat, astfel incat sa nu se deterioreze aparatele si piesele
componente. Amprentele sigiliilor aplicate trebuie sa fie mentinute intacte.
Sigilarea si desigilarea vor fi consemnate intr-un proces-verbal.
(3) Sigiliile prevazute la alin. (2) sunt complementare sigiliilor
metrologice aplicate contoarelor, conform reglementarilor specifice stabilite
de Biroul Roman de Metrologie Legala.
(4) Stabilirea tipului de sigilii prevazute la alin. (2) si a
caracteristicilor acestora, uniformizarea si/sau personalizarea, precum si
coordonarea tuturor operatiunilor ce se impun revin Ministerului Finantelor Publice,
respectiv directiei cu atributii administrative.
Art. 7
(1) Receptia cantitativa a materiilor prime intrate in unitate, precum si
introducerea lor in procesul de fabricatie se fac cu mijloace de masurare
legale.
(2) In cazul in care pentru producerea alcoolului si a distilatelor se
achizitioneaza materii prime de la persoane fizice, borderourile de achizitie
si documentele de receptie se intocmesc in doua exemplare si vor purta in mod
obligatoriu viza supraveghetorului fiscal. Un exemplar al acestor documente
ramane la agentul economic care a achizitionat materia prima, iar al doilea
exemplar la persoana fizica furnizoare.
Art. 8
(1) Supraveghetorii fiscali au obligatia sa verifice:
a) existenta certificatelor de calibrare pentru rezervoarele si
recipientele de depozitare a alcoolului, a distilatelor si a materiilor prime
din care provin acestea;
b) inregistrarea corecta a intrarilor de materii prime;
c) inscrierea corecta a alcoolului si a distilatelor obtinute in rapoartele
zilnice de productie si in documentele de transfer-predare catre sectiile de
prelucrare sau catre depozitele de produse finite, in concordanta cu
inregistrarile mijloacelor de masurare;
d) concordanta dintre normele de consum de materii prime, consumul
energetic lunar si productia de alcool si distilate obtinuta;
e) realitatea stocurilor zilnice de alcool brut, alcool rafinat, alcool
denaturat, alcool tehnic si de distilate, inscrise in evidentele operative ale
depozitelor de astfel de produse;
f) centralizatorul lunar al documentelor de transfer catre sectiile de
prelucrare a alcoolului si a distilatelor;
g) realitatea livrarilor de alcool si de distilate catre beneficiari, prin
confruntarea cantitatilor eliberate din magazie cu cele inscrise in documentele
fiscale speciale;
h) modul de calcul, de evidentiere si de virare a accizelor datorate pentru
alcool si distilate, precum si pentru bauturile alcoolice realizate de agentii
economici care isi desfasoara activitatea in sistem integrat;
i) depunerea la termen, la organele fiscale teritoriale, a declaratiilor
privind obligatiile de plata cu titlu de accize si a decontului de accize, in
conformitate cu prevederile legale;
j) orice alte documente si operatiuni care sa conduca la determinarea
exacta a obligatiilor catre bugetul de stat;
k) inregistrarea corecta a operatiunilor de import si de export, in
situatia in care agentul economic desfasoara astfel de operatiuni.
(2) Supraveghetorii fiscali au, de asemenea, obligatia de a inregistra
intr-un registru special toate cererile agentilor economici sau ale organelor
de control privind sigilarea sau desigilarea instalatiilor.
(3) In vederea certificarii realitatii tuturor operatiunilor reflectate in
documentele aferente productiei de alcool si de distilate, incepand de la
intrarea materiei prime pana la livrarea alcoolului si a distilatelor catre
sectiile de prelucrare sau catre terti, toate documentele intocmite, inclusiv
documentele fiscale speciale, vor fi prezentate in mod obligatoriu
supraveghetorului fiscal desemnat, pentru a fi vizate de acesta.
Art. 9
(1) Desigilarea aparatelor si a pieselor de pe tot fluxul tehnologic se
face numai in baza unei solicitari scrise, justificate, din partea
producatorului de alcool si de distilate sau in situatii de avarie.
(2) Cererea de desigilare se transmite supraveghetorului fiscal cu cel
putin 3 zile inainte de termenul stabilit pentru efectuarea operatiunii
propriu-zise, care va proceda la desigilare. La desigilare supraveghetorul
fiscal intocmeste un proces-verbal de desigilare. In procesul-verbal se vor
consemna data si ora desigilarii, cantitatea de alcool si de distilate - in
litri si in grade - inregistrata de contoare la momentul desigilarii, precum si
stocul de alcool si de distilate, pe sortimente, aflate in rezervoare si in
recipiente.
(3) Se interzice producatorilor deteriorarea sigiliilor aplicate de catre
supraveghetorul fiscal. In cazul in care sigiliul este deteriorat accidental
sau in caz de avarie, producatorul este obligat sa solicite prezenta
supraveghetorului fiscal pentru constatarea cazurilor deteriorarii accidentale
a sigiliului sau a avariei.
(4) Daca producatorul constata un incident sau o disfunctie in functionarea
unui contor, acesta trebuie sa faca imediat o declaratie supraveghetorului
fiscal, care va fi consemnata intr-un registru special destinat acestui scop,
procedandu-se imediat la remedierea defectiunii. Totodata producatorul va
solicita prezenta agentului economic autorizat de Biroul Roman de Metrologie
Legala, pentru activitati de reparatii ale mijloacelor de masurare din
categoria respectiva, in vederea desigilarii mijloacelor de masurare, a
repunerii lor in stare de functionare si a resigilarii.
(5) Contoarele defecte pot fi inlocuite sub supraveghere metrologica cu
alte contoare de rezerva, cu specificarea, intr-un proces-verbal de inlocuire
intocmit de supraveghetorul fiscal, a indicilor de la care se reia activitatea.
(6) Daca timpul de remediere a contoarelor depaseste 24 de ore, se suspenda
activitatea de productie a alcoolului si a distilatelor. Instalatiile
respective vor fi sigilate.
(7) Suspendarea se face in baza unui proces-verbal de suspendare, incheiat
in 3 exemplare, de catre supraveghetorul fiscal, in prezenta reprezentantului
legal al agentului economic in cauza.
(8) In procesul-verbal incheiat se vor mentiona cauzele accidentului sau
ale avariei care a generat intreruperea activitatii, data si ora intreruperii
acesteia, stocul de alcool si de distilate existent la acea data si indicii
inregistrati de contoare in momentul suspendarii activitatii.
(9) Originalul procesului-verbal de desigilare sau de suspendare, dupa caz,
se depune la directia generala a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti, in termen de 24 de ore de la incheierea acestuia. Al doilea exemplar
al procesului-verbal ramane la agentul economic, iar exemplarul al treilea se
pastreaza de catre supraveghetorul fiscal.
(10) Reluarea activitatii dupa desigilarea instalatiilor respective se va
face in baza unei declaratii de remediere a defectiunii, intocmita de agentul
economic si vizata de supraveghetorul fiscal, insotita de un aviz eliberat de
specialistul care a efectuat remedierea. Supraveghetorul fiscal va proceda la
sigilarea intregului flux tehnologic.
SECTIUNEA a 2-a
Sistemul de supraveghere a circulatiei alcoolului si a distilatelor in vrac
Art. 10
(1) Toate cisternele si recipientele prin care se vor transporta
cantitatile de alcool si de distilate livrate de agentii economici producatori
vor purta sigiliul supraveghetorului fiscal si vor fi insotite de documentul de
supraveghere fiscala, conform modelului prezentat in anexa nr. 2.
(2) Documentele de supraveghere fiscala se gestioneaza si se completeaza de
supraveghetorii fiscali in 4 exemplare. Primul exemplar va fi transmis
directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului
Bucuresti, in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea agentul
economic producator. Exemplarul al doilea va fi transmis directiei generale a
finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in a carei
raza teritoriala isi desfasoara activitatea beneficiarul cantitatii de alcool
si de distilate. Exemplarul al treilea al documentului de supraveghere fiscala
ramane la agentul economic beneficiar si va insoti transportul de alcool si de
distilate pana la destinatia finala, iar exemplarul al patrulea ramane la
supraveghetorul fiscal.
(3) Datele inscrise in documentul de supraveghere fiscala vor fi trecute de
supraveghetorul fiscal in Registrul supraveghetorului fiscal. Lunar
supraveghetorul fiscal va verifica corespondenta dintre datele privind
cantitatile de alcool si de distilate livrate, inscrise in Registrul supraveghetorului
fiscal, si datele inscrise de agentul economic in Situatia privind modul de
valorificare prin vanzare sau prelucrare a alcoolului si a distilatelor, pe
care acesta este obligat sa o transmita organului fiscal, potrivit prezentei
legi.
(4) Supraveghetorul fiscal va comunica zilnic directiei generale a
finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in a carei
raza teritoriala isi desfasoara activitatea agentul economic producator orice
cantitate de alcool si de distilate livrata in vrac.
(5) Supraveghetorul fiscal care a procedat la sigilarea cisternelor sau a
recipientelor de transport al alcoolului si al distilatelor in vrac va comunica
in aceeasi zi directiei generale a finantelor publice judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea
beneficiarul alcoolului sau al distilatelor data plecarii transportului de
alcool si de distilate, numarul de inmatriculare al mijlocului de transport,
cantitatea expediata si data aproximativa a sosirii acestuia.
(6) La sosirea efectiva a alcoolului si a distilatelor la destinatie
agentul economic beneficiar este obligat sa solicite directiei generale a
finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in a carei raza
teritoriala isi desfasoara activitatea desemnarea unui supraveghetor fiscal
care, in maximum 24 de ore, va efectua verificarea documentelor de transport si
a datelor inscrise in documentul de supraveghere fiscala, dupa care va proceda
la desigilarea cisternelor sau a recipientelor.
Art. 11
(1) In cazul unitatilor care functioneaza in sistem integrat, toate
cisternele si recipientele prin care se transfera cantitatile de alcool si de
distilate vor purta sigiliul supraveghetorului fiscal. Toate transferurile
cantitatilor de alcool si de distilate vor fi insotite de documentul de
supraveghere fiscala, conform modelului prezentat in anexa nr. 3.
(2) In cazul in care transferul cantitatilor de alcool si de distilate se
efectueaza de la sectiile de fabricatie a acestora la sectiile de prelucrare si
imbuteliere, aflate in aceeasi incinta, supraveghetorul fiscal va intocmi
documentul de supraveghere fiscala in 3 exemplare, dintre care primul exemplar
va ramane la supraveghetorul fiscal, al doilea exemplar ramane la agentul
economic, iar al treilea exemplar va fi transmis organului fiscal in a carui
raza teritoriala se afla agentul economic producator.
(3) In situatia in care sectiile de prelucrare a alcoolului si a
distilatelor nu se afla in aceeasi incinta cu sectiile de fabricatie,
documentul de supraveghere prevazut la alin. (1) se va intocmi in 4 exemplare,
al patrulea exemplar fiind cel care insoteste transportul si ramane la sectia
prelucratoare. La sosirea efectiva a transportului se procedeaza conform
prevederilor art. 10 alin. (6).
(4) Datele inscrise in documentul de supraveghere fiscala vor fi trecute de
supraveghetorii fiscali in Registrul supraveghetorului fiscal.
Art. 12
(1) Alcoolul etilic rafinat si distilatele livrate agentilor economici,
utilizatori legali, trebuie sa se incadreze in prevederile standardelor legale
in vigoare si ale normelor Ministerului Sanatatii si Familiei. Fiecare livrare
va fi insotita de buletine de analiza, completate conform standardelor legale in
vigoare, eliberate de laboratorul propriu al producatorului, daca acesta a fost
agreat, sau emise de alte laboratoare autorizate. Buletinele de analiza vor
cuprinde cel putin 7 parametri fizico-chimici prevazuti de standardele legale
in vigoare.
(2) Agentii economici producatori de alcool si de distilate sunt
raspunzatori de calitatea alcoolului etilic rafinat si a distilatelor utilizate
ca materie prima sau livrate ca atare altor agenti economici beneficiari.
Art. 13
(1) Livrarea alcoolului si a distilatelor se va face direct de la agentul
economic producator sau importator catre agentii economici utilizatori legali,
potrivit reglementarilor legale in vigoare.
(2) Livrarea alcoolului etilic rafinat, precum si a distilatelor in vrac
catre agentii economici producatori de bauturi alcoolice distilate, care nu
detin documente de atestare a dreptului de comercializare in calitate de
producatori de astfel de produse, este interzisa.
(3) Producatorii si importatorii pot livra in vrac alcool etilic rafinat
sau distilate, in vederea prelucrarii lor in bauturi alcoolice distilate sau
pentru imbuteliere, numai agentilor economici posesori de licenta pentru
atestarea dreptului de marcare. In acest scop fiecare copie de pe facturile de
vanzare va fi insotita de o copie de pe licenta de atestare a dreptului de
marcare detinuta de agentii economici beneficiari.
(4) Agentii economici producatori si importatori pot livra alcool in vrac,
pentru consum, direct spitalelor, farmaciilor si agentilor economici
utilizatori legali de alcool, altii decat producatorii de bauturi alcoolice
distilate.
(5) Alcoolul etilic tehnic imbuteliat poate fi comercializat numai de catre
agentii economici producatori legali autorizati si numai sub forma de alcool
etilic tehnic denaturat, conform standardelor legale in vigoare.
(6) Comercializarea in vrac si utilizarea ca materie prima a alcoolului
etilic cu concentratie alcoolica sub 95,5% in volum pentru fabricarea
bauturilor alcoolice distilate este interzisa.
(7) Productia de alcool sanitar de catre agentii economici, altii decat
producatorii de alcool etilic rafinat legal autorizati, este interzisa.
(8) Comercializarea pe piata interna a alcoolului sanitar in vrac este
interzisa.
(9) Se interzice fabricarea alcoolului sanitar din alte materii prime decat
alcoolul etilic rafinat.
(10) Se interzice utilizarea alcoolului etilic de sinteza ca materie prima
pentru fabricarea bauturilor alcoolice de orice fel.
CAP. 2
Sistemul de supraveghere pentru tuica, rachiuri naturale si vinuri
Art. 14
Potrivit prezentei legi, in grupa rachiurilor naturale sunt cuprinse:
rachiurile din fructe, rachiul din vin, rachiurile din drojdie de vin si
rachiurile din tescovina.
Art. 15
(1) Fabricarea tuicii si a rachiurilor naturale se poate efectua numai
prin:
a) distilerii legal autorizate;
b) cazane industriale legal autorizate;
c) cazane individuale cu o capacitate minima de 100 litri, apartinand
detinatorilor legali autorizati.
(2) Comercializarea in vrac a tuicii si a rachiurilor naturale de catre
agentii economici este interzisa, cu exceptia cazurilor in care producatorii
livreaza direct aceste produse catre alti agenti economici legal autorizati sa
imbutelieze produsele respective sau sa le comercializeze in sistem de
alimentatie publica ori direct catre magazine specializate pentru produse
alimentare, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Art. 16
(1) Pentru inregistrarea anuala a tuturor producatorilor de tuica si
rachiuri naturale, precum si a capacitatilor de productie ale acestora, agentii
economici - persoane juridice, asociatii familiale si persoane fizice
autorizate - care produc tuica si rachiuri naturale vor intocmi si vor depune
in perioada 1 decembrie - 31 decembrie a fiecarui an, la organele fiscale
teritoriale in a caror raza isi desfasoara activitatea, declaratia privind
capacitatile de productie ale instalatiilor detinute, tipul instalatiilor,
precum si nivelul productiei de tuica si rachiuri naturale estimat a se realiza
in anul imediat urmator.
(2) Modelul declaratiei este prezentat in anexa nr. 4.
Art. 17
(1) In vederea inregistrarii corecte a productiei de tuica si de rachiuri
naturale fiecare agent economic detinator de distilerii si cazane industriale
este obligat sa se doteze cu mijloace de masurare volumetrica, denumite in
continuare contoare, avizate de Biroul Roman de Metrologie Legala, precum si cu
mijloace legale de masurare a concentratiei alcoolice a materiei prime si a
produselor rezultate din prelucrarea acestora.
(2) Cazanele individuale ale producatorilor de tuica si rachiuri naturale
vor fi litrate si vor fi dotate cu vase litrate de organele abilitate de Biroul
Roman de Metrologie Legala, precum si cu mijloace de masurare legala a
concentratiei alcoolice a produselor obtinute.
Art. 18
(1) Pentru controlul cantitatilor de tuica si rachiuri naturale pe perioada
de nefunctionare distileriile si celelalte instalatii de fabricatie detinute de
agentii economici vor fi sigilate de catre organele fiscale teritoriale.
(2) Dupa primirea materiei prime in vederea distilarii detinatorii de
astfel de instalatii vor solicita, in scris, organului fiscal teritorial
desigilarea acestora. Data si ora desigilarii, precum si cantitatile si tipurile
de materie prima ce urmeaza a se prelucra se vor consemna intr-un registru de
fabricatie, care va fi numerotat, vizat de organul fiscal si pastrat la
producator. In acelasi timp organul fiscal va consemna aceleasi date intr-un
proces-verbal.
(3) Desigilarea va fi solicitata in conditiile in care agentul economic
detinator de astfel de instalatii are in stoc materie prima pentru utilizarea
capacitatilor de productie pentru minimum 10 zile, procesul de productie fiind
obligatoriu sa se desfasoare in mod continuu pana la terminarea materiei prime.
(4) In momentul desigilarii cazanelor reprezentantul organului fiscal va
verifica, prin probe de productie, timpii de fabricatie si randamentul in
alcool pentru fiecare tip de materie prima, stabilind numarul de fierberi in 24
de ore si intocmind un proces-verbal de constatare.
(5) Timpii de functionare a cazanului si randamentele stabilite vor fi
utilizate pentru evidentierea productiei in registrul de fabricatie.
(6) In vederea opririi instalatiilor producatorul va anunta organul fiscal
teritorial pentru resigilarea acestora cu doua zile inaintea opririi
productiei.
(7) Daca nu se solicita resigilarea cazanelor sau a celorlalte instalatii
in momentul opririi acestora, se considera ca productia a continuat pe toata
perioada trecuta de la desigilare.
(8) Momentul sigilarii va fi mentionat in registrul de fabricatie,
intocmindu-se, de asemenea, un proces-verbal in care se va preciza cantitatea
de productie realizata de la data desigilarii.
Art. 19
Comercializarea in vrac a vinului de catre agentii economici este
interzisa, cu exceptia cazurilor in care acestia livreaza direct acest produs
catre alti agenti economici legal autorizati sa prelucreze, sa imbutelieze sau
sa comercializeze vinul in sistem de alimentatie publica ori direct catre
magazine specializate pentru produse alimentare, cu respectarea legislatiei in
vigoare.
CAP. 3
Sistemul de supraveghere a productiei si a circulatiei bauturilor alcoolice
distilate
Art. 20
Intra sub incidenta regimului de supraveghere bauturile alcoolice distilate
obtinute din alcool etilic rafinat sau din distilate de origine agricola,
altele decat tuica si rachiurile naturale.
Art. 21
(1) Pentru inregistrarea anuala a tuturor producatorilor de bauturi
alcoolice distilate, precum si a capacitatilor de productie ale acestora,
agentii economici producatori de bauturi alcoolice distilate vor intocmi si vor
depune in perioada 1 decembrie - 31 decembrie a fiecarui an, la directiile
generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti,
in a caror raza teritoriala isi desfasoara activitatea, declaratia privind
capacitatile de productie ale instalatiilor detinute, precum si nivelul
productiei de bauturi alcoolice distilate ce se estimeaza a se realiza in anul
imediat urmator. Modelul Declaratiei privind capacitatile de productie pentru
bauturi alcoolice distilate este prezentat in anexa nr. 5.
(2) Intentia de a realiza noi capacitati de productie de bauturi alcoolice
distilate, precum si de a creste capacitatile de productie deja existente va fi
declarata la Ministerul Finantelor Publice, in vederea notificarii.
(3) Modificarea efectiva a capacitatilor de productie initial declarate si,
respectiv, realizarea efectiva de noi capacitati de productie de bauturi
alcoolice distilate se comunica de catre agentul economic producator, in termen
de 30 de zile de la producerea acestora, directiilor generale ale finantelor
publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Aceasta perioada
reprezinta si perioada maxima admisa de productie in regim de probe
tehnologice.
Art. 22
(1) Toti agentii economici producatori de bauturi alcoolice distilate vor
inventaria, la sfarsitul fiecarei luni, atat cantitatile de materii prime,
semifabricate, cat si cantitatile de produse finite, aflate in stoc.
(2) Listele de inventariere prevazute la alin. (1) vor fi intocmite in doua
exemplare si vor cuprinde in mod obligatoriu date privind denumirea
sortimentului, cantitatea si concentratia alcoolica a acestuia.
(3) Un exemplar al listelor de inventariere, vizat de conducerea agentului
economic, se va transmite pana la data de 10 a lunii urmatoare directiei
generale a finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in
a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea agentul economic
producator, iar al doilea exemplar se va pastra de agentul economic.
Art. 23
Comercializarea si circulatia bauturilor alcoolice distilate in vrac,
obtinute din productia interna sau provenite din import, intre agentii
economici, indiferent de calitatea acestora, sunt interzise.
Art. 24
Utilizarea bauturilor alcoolice distilate ca materie prima pentru
fabricarea altor bauturi alcoolice este interzisa.
CAP. 4
Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool, de distilate si de
bauturi alcoolice distilate in vrac
Art. 25
Alcoolul, distilatele si bauturile alcoolice distilate pot fi importate in
vrac numai pe baza de contracte incheiate direct cu producatorii externi sau cu
reprezentantii acestora si numai in scopul prelucrarii sau al imbutelierii
directe de catre agentul economic importator legal autorizat.
Art. 26
(1) La intrarea in tara a alcoolului in vrac, indiferent de natura acestuia,
a distilatelor in vrac, precum si a bauturilor alcoolice distilate in vrac,
organele vamale de frontiera, dupa efectuarea formalitatilor de vamuire, vor
aplica pe fiecare cisterna si recipient un sigiliu special cu insemnele
autoritatii vamale, desigilarea fiind interzisa pana la destinatia finala a
acestora.
(2) In momentul efectuarii operatiunii de vamuire se va preleva in mod
obligatoriu o proba din fiecare cisterna sau recipient, in scopul verificarii
autenticitatii datelor inscrise in documentele insotitoare, respectiv factura
si certificatele de analize fizico-chimice.
(3) Prelevarea probei se face de catre delegatul laboratorului agreat de
Directia Generala a Vamilor sa efectueze expertize in vederea identificarii
marfurilor.
(4) Prelevarea probei se face in prezenta autoritatii vamale, a delegatului
permanent in vama din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia
Consumatorilor si a agentului economic importator. Daca importatorul depune o
declaratie ca nu este interesat sa participe la prelevare, operatiunea
respectiva se poate face in lipsa acestuia.
(5) Operatiunea de prelevare a probelor se efectueaza in conformitate cu
normele romanesti in vigoare privind esantionarea, analiza si inspectia unui
lot de produse de catre delegatul laboratorului agreat.
(6) Din proba prelevata se vor constitui 3 esantioane identice, dintre care
unul este destinat laboratorului, altul autoritatii vamale, iar al treilea
importatorului.
(7) Esantioanele vor fi etichetate si vor fi sigilate de catre autoritatea
vamala.
(8) Transmiterea esantioanelor prelevate catre laboratoare se efectueaza
prin grija si sub responsabilitatea delegatului laboratorului agreat.
(9) Operatiunea de prelevare se incheie prin intocmirea unui proces-verbal
de prelevare, conform modelului prezentat in anexa nr. 6.
(10) Rezultatele expertizei vor fi consemnate in certificate de expertiza
de catre laboratorul agreat.
(11) Analiza produselor se face pe cheltuiala agentilor economici
importatori si are ca scop determinarea concentratiei alcoolice si a
calitatilor reale comparativ cu cele inscrise in documentele insotitoare,
pentru corecta evaluare a accizelor datorate si a calitatii produsului.
(12) Termenul de efectuare a analizelor va fi, dupa caz:
a) pe loc, in cazul produselor fara continut de zahar;
b) in 24 de ore de la prelevarea probei, in cazul produselor cu continut de
zahar.
(13) Termenul obligatoriu de pastrare a esantioanelor este de un an.
(14) Prevederile alin. (2) se aplica si cantitatilor de alcool, de
distilate si de bauturi alcoolice distilate in vrac, aduse in regim de import
temporar.
(15) Cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi alcoolice distilate
in vrac provenite din import vor fi sigilate de catre organul vamal de
frontiera si in situatia in care marfa este tranzitata catre o vama de interior
in vederea efectuarii operatiunii vamale de import. Marfa astfel sigilata,
impreuna cu documentul de insotire a marfii eliberat de autoritatea vamala de
frontiera, conform modelului prezentat in anexa nr. 7, in care se mentioneaza
cantitatea de alcool, de distilate sau de bauturi alcoolice distilate
importata, are liber de circulatie pana la punctul vamal unde au loc
operatiunea vamala de import si prelevarea de probe, conform prevederilor alin.
(2).
(16) In toate cazurile, la determinarile efectuate pe baza analizelor de
laborator abaterea admisa este de +/- 0,3 grade volum.
(17) Desigilarea cisternelor si a recipientelor de alcool, de distilate si
de bauturi alcoolice distilate in vrac provenite din import, ajunse la
destinatia finala, se va face in prezenta unui reprezentant al organului
fiscal, desemnat la solicitarea scrisa a importatorilor.
(18) Importatorul are obligatia sa evidentieze intr-un registru special,
conform modelului prezentat in anexa nr. 8, vizat de reprezentantul organului
fiscal in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, toate
cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi alcoolice distilate in vrac -
in litri si in grade - pe tipuri de produs si pe destinatii ale acestora.
(19) Lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare, Directia Generala a
Vamilor va comunica Ministerului Finantelor Publice - Directia generala a
tehnologiei informatiei situatia importurilor de alcool, de distilate si de
bauturi alcoolice distilate in vrac, din care sa rezulte denumirea agentilor
economici importatori, datele de identificare a acestora si cantitatile
importate.
CAP. 5
Dispozitii comune de supraveghere aplicate productiei si importului de
alcool, distilate si bauturi alcoolice distilate
Art. 27
(1) Lunar, pana la data de 15 a fiecarei luni pentru luna precedenta,
producatorii interni si importatorii de alcool si distilate vor depune la
organele fiscale teritoriale o situatie continand informatii privind modul de
valorificare a acestor produse prin vanzare sau prelucrare, si anume:
destinatia, denumirea si adresa beneficiarului, numarul si data facturii,
cantitatile, pretul unitar si valoarea totala, din care valoarea accizei,
conform modelului prezentat in anexa nr. 9. Aceasta situatie va fi insotita in
mod obligatoriu de un exemplar al listelor de inventar intocmite pentru
stocurile de materii prime si produse finite inregistrate la sfarsitul lunii.
Listele de inventar se intocmesc in doua exemplare si vor fi vizate de
conducerea agentului economic si de supraveghetorul fiscal. Al doilea exemplar
se pastreaza de agentul economic.
(2) Lunar, pana in ultima zi a lunii pentru luna precedenta, organele
fiscale teritoriale vor transmite Ministerului Finantelor Publice - Directia
generala a tehnologiei informatiei situatia centralizatoare pentru fiecare
judet privind modul de valorificare a alcoolului si a distilatelor, conform
modelului prezentat in anexa nr. 10.
(3) Organele fiscale teritoriale vor efectua periodic, atat la agentii
economici producatori interni si importatori de alcool si distilate, cat si la
beneficiarii acestora, verificarea realitatii datelor inscrise in situatiile
prezentate. Se vor urmari cu precadere destinatia data alcoolului si
distilatelor de catre agentii economici cumparatori si identificarea
eventualelor cazuri de deturnare a destinatiei initiale date acestora.
Art. 28
(1) Pentru alcool, distilate si bauturi alcoolice distilate se vor stabili
preturi minime, care se vor practica pentru comercializarea acestora pe piata
interna.
(2) Pretul minim va cuprinde in mod obligatoriu pretul de productie si
acciza legala aferenta, dupa caz.
(3) Preturile minime vor fi stabilite de catre asociatiile patronale ale
producatorilor de alcool si bauturi alcoolice distilate legal infiintate,
existente in Romania, si vor fi consemnate intr-un protocol semnat de
reprezentantii acestor asociatii. O copie de pe acest protocol si listele cuprinzand
preturile astfel stabilite vor fi comunicate Ministerului Finantelor Publice si
vor fi publicate, prin grija celor care le-au stabilit, in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, cu minimum 5 zile inainte de data intrarii in vigoare a
acestor preturi.
(4) Produsele, inclusiv cele in vrac, pentru care s-au stabilit preturi
minime nu pot fi comercializate pe piata interna la preturi mai mici decat
preturile minime publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(5) Ori de cate ori se intentioneaza modificarea preturilor minime
stabilite asociatiile patronale ale producatorilor de alcool si bauturi
alcoolice au obligatia sa notifice noile preturi, indiferent daca modificarea
intervine la unul sau mai multe produse. Notificarea preturilor se face in
conditiile prevazute la alin. (3).
(6) Toti agentii economici autorizati sa comercializeze produse pentru care
s-au declarat preturi minime sunt obligati sa afiseze permanent, in locuri
vizibile, lista cuprinzand preturile minime in vigoare pentru toate produsele
pe care le comercializeaza.
CAP. 6
Sistemul de supraveghere fiscala a productiei de bere
Art. 29
(1) In vederea inregistrarii productiei de bere obtinute fiecare agent
economic producator este obligat:
a) sa inregistreze productia de bere rezultata la finele procesului
tehnologic, prin aparatura adecvata de masurare a butoaielor, sticlelor,
navetelor, paletilor sau a berii filtrate la vasele de depozitare, si sa
inscrie aceste date in rapoartele de productie si gestionare, cu specificarea
capacitatii ambalajelor si a cantitatii de bere, exprimata in litri;
b) sa determine concentratia zaharometrica a berii, conform standardelor in
vigoare privind determinarea concentratiei exprimate in grade Plato a berii,
elaborate de Asociatia de Standardizare din Romania, si sa elibereze buletine
de analize fizico-chimice.
(2) Toate livrarile de bere din productia interna vor fi insotite de
certificate de calitate care sa contina si datele de identificare a
standardului dupa care a fost fabricat sortimentul livrat.
(3) La verificarea realitatii concentratiei zaharometrice a sortimentelor
de bere se va avea in vedere concentratia inscrisa in specificatia tehnica
interna, elaborata pe baza standardului in vigoare pentru fiecare sortiment.
TITLUL II
Regimul de autorizare a agentilor economici care produc, importa si/sau
comercializeaza produse supuse accizelor
Art. 30
(1) Intra sub incidenta regimului de autorizare agentii economici care
produc si importa, pentru prelucrare si/sau comercializare, urmatoarele grupe
de produse:
a) alcool etilic rafinat, distilate si bauturi, asa cum sunt definite in
legislatia care reglementeaza regimul accizelor;
b) produse din tutun;
c) cafea, cafea cu inlocuitori, cafea solubila, inclusiv amestecuri cu
cafea solubila.
(2) Intra, de asemenea, sub incidenta regimului de autorizare agentii
economici care comercializeaza, in sistem angro sau de alimentatie publica,
produse supuse autorizarii.
Art. 31
(1) Agentii economici producatori care isi desfasoara activitatea in sistem
integrat se vor autoriza, atat in calitate de producator de alcool etilic
rafinat si distilate, cat si in calitate de producator de bauturi alcoolice
distilate, cu plata taxei de autorizare aferente fiecarei activitati in parte.
(2) Acelasi regim prevazut la alin. (1) se aplica si agentilor economici
importatori de produse supuse autorizarii, pe care le prelucreaza in vederea
obtinerii altor produse supuse autorizarii.
Art. 32
Agentii economici prevazuti la art. 30 isi pot desfasura activitatea numai
in baza autorizatiei emise de:
a) Ministerul Finantelor Publice, in cazul agentilor economici producatori
si importatori de alcool etilic rafinat, distilate si bauturi alcoolice
distilate, cu exceptia tuicii si a rachiurilor naturale, altele decat rachiul
de vin;
b) directiile generale ale finantelor publice judetene, respectiv a
municipiului Bucuresti, in cazul:
- agentilor economici producatori interni si importatori de bauturi, altele
decat cele prevazute la lit. a), de produse din tutun si de cafea;
- agentilor economici comercianti in sistem angro de bauturi imbuteliate,
de produse din tutun si de cafea;
- agentilor economici comercianti in sistem de alimentatie publica de
bauturi, de produse din tutun si de cafea.
Art. 33
(1) Autorizatiile se emit in baza unei cereri insotite de urmatoarele
documente:
a) certificatul de inregistrare ca agent economic, eliberat potrivit
reglementarilor legale in vigoare;
b) statutul sau actul constitutiv, care sa cuprinda in obiectul de
activitate productia, importul si/sau comercializarea de produse supuse
autorizarii;
c) cazierele judiciare ale administratorilor si/sau directorilor executivi;
d) certificatul de atestare fiscala, eliberat de organul fiscal teritorial,
din care sa rezulte ca agentul economic nu inregistreaza obligatii restante
fata de bugetul de stat;
e) agentii economici producatori de alcool si de distilate, precum si
agentii economici producatori de bauturi alcoolice distilate, care
achizitioneaza instalatiile de fabricatie sau anumite parti din acestea de la
alti agenti economici producatori de alcool, distilate sau bauturi alcoolice
distilate, sunt obligati sa prezinte propriul certificat de atestare fiscala si
o copie de pe certificatul de atestare fiscala al agentului economic vanzator
al instalatiei sau al revanzatorilor, in cazul in care in cursul aceluiasi an
instalatiile au fost vandute de mai multe ori, din care sa rezulte ca acestia
nu au la bugetul de stat obligatii restante reprezentand accize;
f) declaratia solicitantului privind sediul social, filialele, sucursalele,
punctele de lucru, spatiile de depozitare si orice alte locuri unde isi
desfasoara activitatea, precum si adresele acestora. In cazul agentilor
economici producatori de alcool, de distilate si de bauturi alcoolice distilate
declaratia va fi insotita si de documentele care atesta dreptul de proprietate
asupra cladirilor, precum si dreptul de proprietate sau concesiune asupra
terenului;
g) adeverinta eliberata de organul fiscal teritorial, in cazul
producatorilor interni de alcool, distilate si bauturi alcoolice distilate,
altele decat tuica si rachiuri naturale, din care sa rezulte detinerea in proprietate
a capacitatilor de productie, precum si a celorlalte constructii anexe:
depozite de materii prime, bazine pentru plamezi, rezervoare de depozitare si
de pastrare a produselor obtinute;
h) licenta de fabricatie, emisa de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor, in cazul agentilor economici producatori interni;
i) copii de pe certificatele privind dotarea cu mijloace de masurare a
productiei, eliberate de organele teritoriale ale Biroului Roman de Metrologie
Legala, care, in cazul agentilor economici producatori de alcool si distilate,
vor fi vizate de catre supraveghetorii fiscali;
j) contractele de import incheiate direct cu producatorii externi sau cu
reprezentantii acestora, in cazul agentilor economici importatori, insotite de
copii legalizate de pe certificatele care atesta detinerea marcii de produs din
tara de origine;
k) contractele de vanzare-cumparare incheiate direct intre agentii
economici, producatori interni sau importatori de alcool si distilate, si
agentii economici, producatori interni de bauturi alcoolice distilate. Orice
reziliere a acestor contracte sau incheierea de noi contracte va fi adusa la
cunostinta organului emitent al autorizatiilor;
l) licenta pentru atestarea dreptului de marcare, in cazul agentilor
economici producatori interni si importatori de produse supuse marcarii;
m) declaratia privind capacitatile de productie pentru alcool si/sau
distilate;
n) lista sortimentelor de bauturi alcoolice distilate pentru care se
solicita autorizatie, avizata de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor ca fiind in conformitate cu prevederile legale care reglementeaza
denumirile atribuite acestor produse.
(2) Documentele vor fi prezentate in copie, insotite de original pentru
conformitate.
(3) In cazuri justificate comisiile instituite potrivit prevederilor
prezentei legi au dreptul sa solicite si alte documente necesare solutionarii
cererilor privind eliberarea autorizatiilor, inclusiv documente de identificare
a actionarilor societatilor comerciale si a persoanelor imputernicite sa
desfasoare activitati in numele agentilor economici respectivi.
Art. 34
Emiterea autorizatiilor se efectueaza in baza deciziilor unor comisii
instituite la nivelul Ministerului Finantelor Publice, prin ordin al
ministrului finantelor publice, iar la nivelul fiecarei directii generale a
finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin ordin al
directorului general.
Art. 35
Autorizatiile emise au o valabilitate de 12 luni de la data inscrisa pe
formularul de autorizatie ca data de eliberare a acesteia.
Art. 36
(1) Autorizatiile se emit de organele cu competenta in acest sens, cu
percepere de taxe, si se elibereaza in termen de maximum 60 de zile de la data
depunerii documentatiei complete.
(2) Taxele de autorizare se fac venit la bugetul de stat, cuantumul
acestora fiind prevazut in anexa nr. 11.
(3) Taxele de autorizare se datoreaza anticipat, dovada achitarii acestora
prezentandu-se la data ridicarii autorizatiei.
Art. 37
(1) Autorizatiile se emit de organele care au competenta in acest sens,
pentru fiecare loc de desfasurare a activitatii.
(2) Agentii economici producatori de alcool si distilate datoreaza taxe de
autorizare pentru fiecare loc de desfasurare a activitatii, in functie de
capacitatea de productie instalata.
Art. 38
Agentii economici nu vor fi autorizati in situatia in care:
a) inregistreaza obligatii fiscale restante fata de bugetul de stat. Nu se
considera obligatii fiscale restante fata de bugetul de stat sumele pentru care
agentii economici au obtinut inlesniri la plata acestora, potrivit
reglementarilor legale;
b) administratorul si/sau directorul executiv al agentului economic care
solicita autorizare a suferit condamnari pentru nerespectarea prevederilor
prezentei legi;
c) administratorul si/sau directorul executiv este functionar public sau
ocupa o alta functie incompatibila cu functia de gestionar sau de
administrator;
d) utilajele ori instalatia de producere a alcoolului, a distilatelor sau a
bauturilor alcoolice distilate provine, direct sau indirect, de la agenti
economici care inregistreaza datorii fiscale restante reprezentand accize;
e) utilajele ori instalatia de producere a alcoolului, a distilatelor sau a
bauturilor alcoolice distilate provine de la agenti economici ce nu pot fi
identificati si verificati de organele de control, pentru a se stabili
realitatea si legalitatea tranzactiei, precum si obligatiile fiscale generate
de aceasta.
Art. 39
(1) Orice modificare adusa datelor initiale avute in vedere la eliberarea
autorizatiilor, conform art. 33, va fi adusa la cunostinta organului emitent al
acestora de catre agentii economici in cauza, in termen de 15 zile de la data
inregistrarii modificarii.
(2) Cesionarea sau instrainarea sub orice alta forma a actiunilor, a
partilor sociale sau a activelor fixe ale societatii comerciale autorizate
conform prevederilor prezentei legi va fi adusa la cunostinta organului emitent
al autorizatiilor cu cel putin 60 de zile inainte de realizarea acestei
operatiuni, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal.
(3) Cesionarea sau instrainarea sub orice alta forma a actiunilor, a
partilor sociale sau a activelor fixe ale societatii comerciale autorizate se
va putea face numai dupa ce s-au achitat la bugetul de stat toate obligatiile
fiscale sau dupa ce persoana care urmeaza sa preia societatea comerciala a
confirmat posibilitatea platii tuturor debitelor catre bugetul de stat, prin
depunerea unei scrisori de garantie bancara.
Art. 40
(1) Agentii economici autorizati in calitate de producatori de alcool
etilic rafinat, de distilate si/sau de bauturi alcoolice distilate, care isi
schimba sediul activitatii de productie, vor solicita eliberarea unei noi
autorizatii, cu plata taxei aferente. Nedetinerea autorizatiei pentru noua
adresa presupune ca activitatea desfasurata in acel loc este neautorizata.
(2) In situatia in care agentii economici autorizati isi schimba sediul
social sau denumirea societatii, fara schimbarea proprietarilor majoritari,
acestia au obligatia sa solicite eliberarea unei noi autorizatii. Eliberarea
acestei autorizatii se face fara plata taxelor de autorizare.
Art. 41
(1) Agentii economici care obtin licente de fabricatie pentru produse
supuse autorizarii, eliberate de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si
Padurilor, pot desfasura activitate de productie in regim de probe tehnologice,
fara autorizatie, timp de maximum 30 de zile de la obtinerea licentei de
fabricatie.
(2) Pentru alcool etilic rafinat si distilate productia in regim de probe
tehnologice se va desfasura numai sub supraveghere fiscala.
(3) Comercializarea sau utilizarea produselor supuse autorizarii, rezultate
in urma probelor tehnologice, ca materie prima la realizarea altor produse
supuse autorizarii nu se poate efectua pana la obtinerea autorizatiei.
Art. 42
(1) Comercializarea de produse supuse autorizarii, ca urmare a
achizitionarii de bunuri confiscate si devenite proprietatea statului de la
Ministerul Finantelor Publice, se poate efectua numai de catre agentii
economici legal autorizati.
(2) Produsele supuse autorizarii ce fac obiectul valorificarii in cadrul
procedurii de executare silita pot fi achizitionate si comercializate numai de
catre agentii economici legal autorizati.
Art. 43
Nu intra sub incidenta regimului de autorizare:
a) produsele supuse autorizarii, comercializate in zonele libere, precum si
in magazinele autorizate, potrivit legii, sa comercializeze marfuri in regim
duty-free;
b) bauturile slab alcoolizate, cu o concentratie alcoolica sub 1,2% in
volum;
c) aromele si esentele alimentare cu o concentratie alcoolica sub 1,2% in
volum, care nu pot fi consumate ca atare, fiind utilizate la prepararea
produselor alimentare;
d) produsele supuse autorizarii, comercializate pentru consum in mijloacele
de transport terestre, navale si aeriene;
e) importul, cu destinatie exclusiva pentru productia de medicamente, al
alcoolului etilic cu o concentratie alcoolica de peste 99% in volum, in
cantitati limitate, aprobate de Ministerul Finantelor Publice.
Art. 44
Agentii economici care, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si
irevocabila, intra in posesia unor produse supuse autorizarii pot utiliza sau
valorifica produsele respective numai cu aprobarea prealabila a Ministerului
Finantelor Publice.
Art. 45
(1) Agentii economici carora le-a fost anulata autorizatia si care detin
stocuri de produse la data anularii autorizatiei pot valorifica produsele
respective numai cu acordul Ministerului Finantelor Publice. De asemenea, cu
acordul Ministerului Finantelor Publice, poate fi finalizata si apoi
valorificata si materia prima aflata, la data anularii autorizatiei, in stadiu
de productie neterminata.
(2) In situatia in care agentii economici inregistreaza obligatii restante
fata de bugetul de stat, organele competente, in cadrul procedurii de executare
silita, potrivit legii, pot valorifica stocurile de produse supuse autorizarii,
precum si stocurile de materie prima, indiferent de starea in care se afla
acestea.
Art. 46
Listele cuprinzand autorizatiile in vigoare, eliberate de catre Ministerul
Finantelor Publice agentilor economici producatori interni si importatori de
alcool etilic rafinat, distilate si bauturi alcoolice distilate, vor fi
publicate in prima decada a fiecarui trimestru in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I.
Art. 47
Toti agentii economici producatori, importatori si/sau comercianti de produse
supuse autorizarii au obligatia afisarii la loc vizibil a autorizatiei.
Art. 48
(1) Achizitionarea de produse supuse regimului de autorizare, in vederea
comercializarii sau prelucrarii, se poate efectua numai de la agentii economici
legal autorizati.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) agentii economici legal
autorizati care achizitioneaza de la producatorii individuali - persoane fizice
detinatoare de certificate de producator - vin, tuica si rachiuri naturale
pentru comercializare sau prelucrare, dupa caz.
Art. 49
(1) Necomercializarea sau neprelucrarea de catre agentii economici
producatori de alcool etilic rafinat si/sau distilate, in fiecare trimestru al
anului pentru care s-a obtinut autorizatie de comercializare, a unei cantitati
egale cu cel putin 10% din cantitatea estimata a se realiza pe perioada de
autorizare atrage suspendarea activitatii si sigilarea instalatiilor de
productie pe termen de 3 luni.
(2) Intarzierea la plata a accizelor cu mai mult de 60 de zile de la
termenul legal atrage suspendarea autorizatiei si, respectiv, a activitatii
agentului economic in cauza, pana la plata sumelor restante.
TITLUL III
Regimul produselor din tutun confiscate sau intrate, potrivit legii, in
proprietatea privata a statului
Art. 50
(1) Produsele din tutun confiscate sau intrate, potrivit legii, in
proprietatea privata a statului se predau de catre organul care a dispus
confiscarea, pentru distrugere, cu titlu gratuit, agentilor economici
autorizati in calitate de producatori interni de tigarete, astfel:
a) sortimentele care se regasesc in nomenclatorul de fabricatie al
agentilor economici producatori interni se predau in totalitate acestora;
b) sortimentele care nu se regasesc in nomenclatorul de fabricatie al
agentilor economici producatori interni se predau in custodie, de catre
organele care au procedat la confiscare, agentilor economici producatori
interni a caror cota de piata reprezinta peste 5% . Repartizarea fiecarui lot
de produse din tutun confiscate catre agentii economici producatori interni se
face proportional cu cota de piata detinuta. Situatia privind cotele de piata
se comunica trimestrial de Ministerul Finantelor Publice directiilor generale
ale finantelor publice judetene si, respectiv, a municipiului Bucuresti,
Directiei generale de indrumare si control fiscal, Garzii Financiare, Directiei
Generale a Vamilor si Ministerului de Interne.
(2) Fiecare agent economic producator intern are obligatia sa asigure, pe
cheltuiala proprie, preluarea in custodie, transportul si depozitarea
cantitatilor de produse din lotul confiscat care i-a fost repartizat.
(3) Predarea cantitatilor de produse din tutun confiscate se face pe baza
unui proces-verbal de predare-primire ce va fi semnat atat de reprezentantii
organului care a procedat la confiscarea produselor, cat si de reprezentantii
agentului economic producator intern care le preia.
(4) Distrugerea se va efectua prin arderea produselor din tutun, pe baza
aprobarii date de Ministerul Finantelor Publice - Directia generala de
indrumare si control fiscal, la cererea agentului economic si in prezenta unei
comisii de distrugere constituite special in acest scop. Din aceasta comisie
vor face parte un reprezentant al organelor de politie si un reprezentant al
Ministerului Finantelor Publice - Directia generala de indrumare si control
fiscal. Cheltuielile aferente distrugerii vor fi suportate de fiecare agent
economic care va proceda la distrugerea bunurilor confiscate.
TITLUL IV
Sanctiuni
Art. 51
(1) Constituie infractiuni urmatoarele fapte savarsite de administratorul,
directorul sau reprezentantul legal al agentului economic:
a) angajarea agentului economic in producerea sau importul de alcool etilic
rafinat si distilate fara autorizatie eliberata de Ministerul Finantelor
Publice;
b) angajarea agentului economic in utilizarea alcoolului brut, alcoolului
etilic de sinteza si a alcoolului tehnic ca materie prima pentru fabricarea
bauturilor alcoolice de orice fel;
c) neasigurarea dotarii instalatiilor cu mijloace legale de masurare a
productiei de alcool si distilate;
d) cesionarea sau instrainarea sub orice alta forma de actiuni, parti
sociale sau de active fixe ale societatii comerciale legal autorizate, fara
instiintarea organului emitent al autorizatiei cu cel putin 60 de zile inainte
de realizarea acestei operatiuni, in vederea efectuarii controlului
financiar-fiscal;
e) achizitionarea de alcool etilic rafinat si distilate de la alti agenti
economici decat cei legal autorizati.
(2) Infractiunile prevazute la alin. (1) se pedepsesc cu inchisoare de la 6
luni la 2 ani, in cazul celor prevazute la lit. a) si e), cu inchisoare de la 1
an la 3 ani, in cazul celor prevazute la lit. b) si c), si cu inchisoare de la
1 an la 5 ani, in cazul celei prevazute la lit. d).
Art. 52
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte:
a) nedeclararea in termen la organul fiscal a capacitatilor de productie pe
care le detin agentii economici producatori de alcool, de distilate sau de
bauturi alcoolice, precum si a oricarei modificari efectuate asupra acestora;
b) amplasarea mijloacelor de masurare a productiei si a concentratiei de
alcool si distilate in alte locuri decat cele expres prevazute de prezenta lege;
c) deteriorarea sigiliilor aplicate de catre supraveghetorul fiscal;
d) nesolicitarea desemnarii supraveghetorului fiscal in vederea desigilarii
cisternelor sau a recipientelor in care se transporta alcoolul si distilatele
in vrac;
e) comercializarea in vrac si utilizarea ca materie prima pentru fabricarea
bauturilor alcoolice distilate a alcoolului etilic cu concentratia alcoolica
sub 95,5% in volum;
f) fabricarea de alcool sanitar de catre alti agenti economici decat cei
producatori de alcool etilic rafinat sau fabricarea alcoolului sanitar din alte
materii prime decat din alcool etilic rafinat;
g) comercializarea in vrac pe piata interna a alcoolului sanitar;
h) nedepunerea in termen, la organul fiscal, de catre agentii economici
producatori de bauturi alcoolice distilate a inventarelor lunare privind
cantitatile de materie prima si cantitatile de produse finite aflate in stoc;
i) circulatia si comercializarea in vrac a alcoolului etilic rafinat si a
distilatelor in alte scopuri decat cele expres prevazute de prezenta lege;
j) comercializarea in vrac a bauturilor alcoolice distilate, indiferent de
concentratia alcoolica a acestora, precum si utilizarea acestor bauturi ca
materie prima pentru fabricarea altor bauturi alcoolice;
k) neevidentierea corecta in registrul special a cantitatilor de alcool si
distilate importate in vrac;
l) nedepunerea la organele fiscale teritoriale a situatiilor privind modul
de valorificare a alcoolului si a distilatelor;
m) transportul de alcool, de distilate si de bauturi alcoolice distilate,
efectuat prin cisterne sau recipiente care nu poarta sigiliile
supraveghetorului fiscal, care au sigilii deteriorate sau care nu sunt insotite
de documentul de supraveghere fiscala;
n) nedeclararea in termen la organele fiscale teritoriale a capacitatilor
de productie aferente instalatiilor detinute de producatorii de tuica si de
rachiuri naturale;
o) nedotarea cu mijloace de masurare a productiei si a concentratiei
alcoolice aferente tuicii si rachiurilor naturale;
p) comercializarea in vrac a tuicii, a rachiurilor naturale si a vinului in
alte scopuri decat cele expres prevazute de prezenta lege;
q) detinerea de capacitati de productie de alcool, de distilate sau de
bauturi alcoolice, de materii prime pentru fabricarea alcoolului, a
distilatelor sau a bauturilor alcoolice, precum si de stocuri de astfel de
produse fara documente justificative legale;
r) nesolicitarea organului fiscal teritorial in vederea desigilarii
instalatiilor de fabricatie, precum si neevidentierea in registrul destinat
acestui scop a informatiilor privind capacitatile reale de distilare, data si
ora sigilarii si desigilarii cazanelor sau a celorlalte instalatii de
fabricatie a tuicii si a rachiurilor naturale;
s) nesesizarea organului fiscal in cazul deteriorarii sigiliilor;
s) practicarea de preturi de vanzare cu amanuntul mai mici decat preturile
minime stabilite pe produse, potrivit prezentei legi, la care se adauga taxa pe
valoarea adaugata;
t) livrarile de bere din productia interna neinsotite de certificate de
calitate;
t) fabricarea sau importul de produse supuse autorizarii fara autorizatie;
u) comercializarea de produse supuse autorizarii fara autorizatie sau fara
aprobarea Ministerului Finantelor Publice, dupa caz;
v) achizitionarea, in vederea prelucrarii sau a comercializarii, a altor
produse supuse autorizarii decat cele prevazute la art. 51 alin. (1) lit. e) de
la alti agenti economici decat cei legal autorizati;
x) producerea de alcool si de distilate, inclusiv pe perioada de probe
tehnologice, fara supraveghere fiscala;
y) neanuntarea organului emitent al autorizatiei, in termenul legal, despre
modificarile aduse datelor initiale avute in vedere la eliberarea autorizatiei;
z) refuzul agentilor economici producatori de tigarete de a prelua, in
conditiile prevazute de lege, cantitatile de produse din tutun confiscate.
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 300 milioane lei la 500 milioane lei, pentru cea
prevazuta la lit. a);
b) cu amenda de la 5 miliarde lei la 10 miliarde lei si confiscarea
produselor, iar in cazul in care acestea au fost vandute, cu confiscarea
sumelor rezultate din aceasta vanzare, precum si cu confiscarea instalatiilor
de productie si anularea autorizatiei, dupa caz, pentru contraventiile
prevazute la lit. b), t) si x);
c) cu amenda de la 200 milioane lei la 500 milioane lei si anularea
autorizatiei, pentru cea prevazuta la lit. c);
d) cu amenda de la 200 milioane lei la 500 milioane lei, pentru cele
prevazute la lit. d), k) si y);
e) cu anularea autorizatiei, pentru cea prevazuta la lit. e);
f) cu amenda de la 1 miliard lei la 5 miliarde lei si confiscarea produselor,
iar in cazul in care acestea au fost vandute, cu confiscarea sumelor rezultate
din aceasta vanzare si, dupa caz, anularea autorizatiilor, pentru cele
prevazute la lit. f), i), j) si u);
g) cu amenda de la 100 milioane lei la 200 milioane lei si confiscarea
produselor, iar in cazul in care acestea au fost vandute, cu confiscarea
sumelor rezultate din aceasta vanzare, pentru cele prevazute la lit. g) si p);
h) cu amenda de la 50 milioane lei la 100 milioane lei, pentru cele
prevazute la lit. h), n), o), r), s) si t);
i) cu amenda de la 100 milioane lei la 500 milioane lei si suspendarea
activitatii pe o perioada de 3 luni, pentru cea prevazuta la lit. l);
j) cu amenda de la 1 miliard lei la 2 miliarde lei si confiscarea
produselor si a recipientelor sau cisternelor si anularea autorizatiei, pentru
cea prevazuta la lit. m);
k) cu amenda de la 500 milioane lei la 1 miliard lei, confiscarea
utilajelor, instalatiilor, materiilor prime sau a produselor si anularea
autorizatiei, pentru cea prevazuta la lit. q);
l) cu amenda de la 500 milioane lei la 1 miliard lei, confiscarea, dupa
caz, a produselor si a cisternelor sau a recipientelor si suspendarea
activitatii pe o perioada de 3 - 6 luni, pentru cele prevazute la lit. s) si
v);
m) cu amenda de la 150 milioane lei la 300 milioane lei, pentru cea
prevazuta la lit. z).
(3) Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore
de la data incheierii procesului-verbal jumatate din minimul amenzii prevazute
de prezenta lege, organul de control facand mentiune despre aceasta
posibilitate in procesul-verbal de constatare.
(4) Limitele amenzilor contraventionale prevazute in prezenta lege pot fi
actualizate anual, in functie de evolutia ratei inflatiei, prin hotarare a
Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice.
(5) Constatarea si sanctionarea faptelor ce constituie contraventie se fac
de catre personalul de specialitate din Ministerul Finantelor Publice si din
unitatile sale teritoriale, imputernicite in acest scop.
(6) Contraventiilor prevazute in prezenta lege li se aplica prevederile
Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu
modificarile si completarile ulterioare.
Art. 53
(1) Anularea autorizatiilor se face de catre organul emitent, in baza
deciziilor comisiilor ce vor fi instituite potrivit prezentei legi, ca urmare a
actelor de control emise de organele de specialitate cu atributii in acest sens
sau la solicitarea agentului economic.
(2) In situatia in care un agent economic isi inceteaza activitatea, este
obligat sa solicite organului emitent anularea autorizatiei.
(3) Suspendarea activitatii se face de organul fiscal in raza caruia isi
desfasoara activitatea agentul economic, in temeiul:
a) actelor de control emise de organele de specialitate, prin care s-au
constatat incalcari ale prevederilor legale;
b) prevederilor art. 49.
(4) In situatia existentei unor acte de control aflate in diferite stadii
de contestare se va proceda la suspendarea activitatii pana la solutionarea
litigiului, cu posibilitatea prelungirii duratei de valabilitate a
autorizatiilor cu o perioada egala cu perioada de suspendare.
(5) Daca actele de control nu sunt contestate in termenul legal, autorizatiile
vor fi anulate.
(6) Procedura suspendarii activitatii va fi stabilita prin instructiunile
de aplicare a prezentei legi.
Art. 54
(1) Solutionarea contestatiilor impotriva masurilor dispuse prin actele de
control sau de impunere intocmite de organele Ministerului Finantelor Publice
se face conform dispozitiilor legale in materie.
(2) Impotriva masurilor de anulare a autorizatiei emise in conditiile
prevazute de prezenta lege se pot utiliza caile de atac prevazute pentru
contenciosul administrativ.
Art. 55
Solutiile privind aplicarea unitara a prevederilor prezentei legi vor fi
supuse analizei si aprobarii Comisiei centrale fiscale, constituita in cadrul
Ministerului Finantelor Publice.
Art. 56
Ministerul Finantelor Publice va emite, in termen de 30 de zile de la data
intrarii in vigoare a prezentei legi, instructiuni de aplicare, aprobate prin
ordin al ministrului finantelor publice, care se vor publica in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I.
Art. 57
Anexele nr. 1 - 11 fac parte integranta din prezenta lege.
Art. 58
Finantarea cheltuielilor necesare in vederea executarii si distribuirii
sigiliilor, a documentelor de supraveghere fiscala, a Registrului
supraveghetorului fiscal, precum si a autorizatiilor prevazute in prezenta lege
se asigura din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Finantelor Publice.
TITLUL V
Dispozitii tranzitorii si finale
Art. 59
Comisarii Garzii Financiare pot opri mijloacele de transport pentru
verificarea documentelor de insotire a produselor care intra sub incidenta
regimului de supraveghere si autorizare.
Art. 60
Agentii economici producatori autorizati de alcool si de distilate care, la
data intrarii in vigoare a prezentei legi, detin sectii de productie de alcool
sau de distilate in alte localitati decat cele in care isi au sediul social au
obligatia constituirii acestora in filiale, in termen de 90 de zile de la data
intrarii in vigoare a prezentei legi.
Art. 61
Stocurile de alcool etilic rafinat, de distilate si de bauturi alcoolice
existente, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, la agentii economici
care nu detin autorizatie de comercializare si care nu indeplinesc conditiile
legale de autorizare pot fi utilizate sau valorificate numai cu aprobarea
Ministerului Finantelor Publice, in conditiile stabilite prin instructiunile
emise in aplicarea acestei legi.
Art. 62
(1) Agentii economici care detin autorizatii de comercializare valabile pe
toata perioada de desfasurare a activitatii, eliberate anterior intrarii in
vigoare a prezentei legi, au obligatia ca pana la data de 15 noiembrie 2002 sa
prezinte aceste autorizatii organelor emitente in vederea anularii si emiterii
unor noi autorizatii. Dupa data de 15 noiembrie 2002 autorizatiile eliberate
anterior datei de intrare in vigoare a prezentei legi sunt nule de drept.
(2) Eliberarea noilor autorizatii se face cu plata taxei aferente si in
conditiile prevazute in prezenta lege.
Art. 63
Pentru anul 2002 termenul de depunere a declaratiilor privind capacitatile
de productie ale instalatiilor detinute, tipul instalatiilor, precum si nivelul
productiei de distilate, tuica si rachiuri naturale ce se estimeaza a se
realiza este data de 15 noiembrie 2002.
Art. 64
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga prevederile art. 28
- 42, art. 50 alin. (2) si ale art. 51 - 59 din Ordonanta Guvernului nr.
27/2000 privind regimul produselor supuse accizelor, publicata in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 42 din 31 ianuarie 2000, cu modificarile si
completarile ulterioare, si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2001
pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2000 privind
regimul produselor supuse accizelor si instituirea unor masuri pentru
diminuarea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala in domeniul alcoolului si
al bauturilor alcoolice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 613 din 28 septembrie 2001, cu exceptia art. IX, precum si orice alte
dispozitii contrare.
Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor in sedinta din 27 iunie
2002, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALER DORNEANU
Aceasta lege a fost adoptata de Senat in sedinta din 27 iunie 2002, cu
respectarea prevederilor art. 74 alin. (1) din Constitutia Romaniei.
p. PRESEDINTELE SENATUI,
DORU IOAN TARACILA
ANEXA 1
Denumirea agentului economic .................
Codul fiscal .................................
Sediul .......................................
DECLARATIE
privind capacitatile de productie pentru alcool si/sau distilate pentru anul
.........
Semnificatia coloanei din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Numarul coloanelor de distilare, rafinare sau numarul instalatiilor de
distilare
______________________________________________________________________________
| | | Diametrul |Capacitatea|Capacitatea| Consum
|Productia|
| | | coloanelor | de | de |energetic|
estimata|
| | |de distilare,| productie | productie | lunar | a se
|
| Denumirea | A | rafinare | in 24 de | anuala*) | (kWh/ | realiza
|
| produsului | | sau al |ore (litri | (litri | luna) | (litri
|
| | |instalatiilor|alcool pur)| (alcool | | alcool
|
| | | de distilare| | pur) | | pur)
|
| | | (cm) | | | |
|
|________________|___|_____________|___________|___________|_________|_________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
|
|________________|___|_____________|___________|___________|_________|_________|
| Alcool brut | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| Alcool etilic | | | | | |
|
| rafinat | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| Alcool tehnic | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| Distilate din | | | | | |
|
| cereale | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| Distilat de vin| | | | | | |
| | | | | | |
|
| Alte distilate | | | | | |
|
| de origine | | | | | |
|
| agricola | | | | | |
|
|________________|___|_____________|___________|___________|_________|_________|
Conducerea agentului economic,
..............................
Data .................
------------
*) La determinarea capacitatii de productie pentru alcool se va avea in
vedere si perioada de remont (30 - 60 de zile).
ANEXA 2*)
*) Anexa nr. 2 este reprodusa in facsimil.
______________________________________________________________________________
| ____
|
| | | |
| Furnizor: ________________ |____| Seria A nr. IN
|
| Nr. de inmatriculare
|
| in Registrul DOCUMENT DE Cumparator __________
|
| comertului/anul: _________ SUPRAVEGHERE FISCALA - _____________________
|
| Codul fiscal: ____________ LIVRARE (denumire, forma
|
| Sediul (localitatea, str., ________________________ juridica)
|
| nr.): ____________________ | Nr. factura fiscala __ | Cod fiscal __________
|
| __________________________ | ______________________ | Sediul ______________
|
| Judetul: _________________ | Data (ziua, luna, anul)| Judetul _____________
|
| Contul: __________________ | ______________________ | Contul ______________
|
| Banca: ___________________ |________________________| Banca _______________
|
| __________________________________________________________________________
|
| |Nr. | Denumirea |U.M.| Cantitatea | Pretul | Valoarea | Valoarea |
|
| |crt.| produselor | | | unitar | - lei - | T.V.A. |
|
| | | | | | (fara | | (lei) |
|
| | | | | | T.V.A.) | | |
|
| | | | | | (lei) | | |
|
| |____|___________________|____|____________|_________|__________|__________|
|
| | 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 (3 x 4)| 6 |
|
| |____|___________________|____|____________|_________|__________|__________|
|
| | | | | | | | |
|
| | | | | | | | |
|
| | | | | | | | |
|
| | | | | | | | |
|
| | | | | | | | |
|
| | | | | | | | |
|
| |____|___________________|____|____________|_________|__________|__________|
|
| |Semnatura si | Date privind expeditia | | | |
|
| |stampila | Numele delegatului ___ | Total | | |
|
| |supraveghetorului| ______________________ | din |__________|__________|
|
| |fiscal | Buletinul/cartea de | care: | | |
|
| | | identitate | accize | | x |
|
| | | seria ___ nr. ________ |_________|__________|__________|
|
| | | eliberat(a) __________ | | |
|
| | | Mijlocul de transport |Semnatura| Total de plata |
|
| | | ______________________ | de | (col. 5 + col. 6) |
|
| | | nr. __________________ | primire | |
|
| | | Expedierea s-a efectuat| | |
|
| | | in prezenta noastra la | | |
|
| | | data de _____ ora ____ | | |
|
| | | Semnaturile | | |
|
| |_________________|________________________|_________|_____________________|
|
| Cod DSF-01
|
|
|
| Sistem unitar de inseriere si numerotare asigurat de Ministerul
Finantelor|
| Publice si C.N. "Imprimeria Nationala"
S.A. |
| Tiparit la C.N. "Imprimeria Nationala"
S.A. |
| Conform O.M.F. nr. 1342/10.10.2000
|
|______________________________________________________________________________|
Figura 1 - Document de supraveghere fiscala pentru livrare - se gaseste in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 571 din 2 august 2002, la pagina
11.
ANEXA 3*)
*) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.
______________________________________________________________________________
| ____ |
| Furnizor: ________________ | | Seria B nr. IN
|
| Nr. de inmatriculare |____|
|
| in Registrul Prelucrator _________
|
| comertului/anul: _________ DOCUMENT DE _____________________
|
| Codul fiscal: ____________ SUPRAVEGHERE FISCALA - (denumire, forma
|
| Sediul (localitatea, str., TRANSFER juridica)
|
| nr.): ____________________ ________________________ Cod fiscal __________
|
| __________________________ | Nr. document _________ | Sediul ______________
|
| Judetul: _________________ | Data (ziua, luna, anul)| Judetul _____________
|
| Contul: __________________ | ______________________ | Contul ______________
|
| Banca: ___________________ |________________________| Banca _______________
|
| __________________________________________________________________________
|
| |Nr. | Denumirea produselor | U.M. | Cantitatea |
|
| |crt.| | | |
|
| |____|___________________________________________|______|__________________|
|
| | 0 | 1 | 2 | 3 |
|
| |____|___________________________________________|______|__________________|
|
| | | | | |
|
| | | | | |
|
| | | | | |
|
| | | | | |
|
| | | | | |
|
| | | | | |
|
| |____|___________________________________________|______|__________________|
|
| |Semnatura si | Date privind expeditia | Semnatura |
|
| |stampila | Numele delegatului ________________ | de primire |
|
| |supraveghetorului| ___________________________________ | |
|
| |fiscal | Buletinul/cartea de identitate | |
|
| | | seria __ nr. _____ eliberat(a) ____ | |
|
| | | Mijlocul de transport _____________ | |
|
| | | nr. _______________________________ | |
|
| | | Expedierea s-a efectuat in prezenta | |
|
| | | noastra la data de ______ ora _____ | |
|
| | | Semnaturile | |
|
| |_________________|_____________________________________|__________________|
|
| Cod DSF-02
|
|
|
| Sistem unitar de inseriere si numerotare asigurat de Ministerul
Finantelor|
| Publice si C.N. "Imprimeria Nationala"
S.A. |
| Tiparit la C.N. "Imprimeria Nationala"
S.A. |
| Conform O.M.F. nr. 1342/10.10.2000 |
|______________________________________________________________________________|
Figura 2 - Document de supraveghere fiscala pentru transfer - se gaseste in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 571 din 2 august 2002, la pagina
12.
ANEXA 4
Denumirea agentului economic .................
Codul fiscal..................................
Sediul social ................................
DECLARATIE
privind capacitatile de productie pentru tuica si rachiuri naturale
Semnificatia coloanei A din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Locul unde functioneaza (sat, comuna, oras)
______________________________________________________________________________
| | |Numarul | Diametrul |Capacitatea|Capacitatea|Productia|
|
|Nr. | Felul | de | (cm) sau |de fierbere| de | estimata| A
|
|crt.| instalatiei |coloane,|capacitatea| in | productie | a se |
|
| | | blaze, | (litri | 24 de ore | lunara | realiza |
|
| | | cazane | borhot) |(litri/grad| (litri/ | (litri/ |
|
| | | | | dal)*) | grad dal) |grad dal)|
|
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
| 1. |Distilerie cu | | | | | |
|
| |coloane | | | | | |
|
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
| 2. |Distilerie cu | | | | | |
|
| |blaze | | | | | |
|
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
| 3. |Cazane | | | | | |
|
| |industriale cu| | | | | |
|
| |deflegmator*)| | | | | | |
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
| 4. |Cazane | | | | | |
|
| |industriale | | | | | |
|
| |fara | | | | | |
|
| |deflegmator*)| | | | | | |
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
| 5. |Cazane | | | | | |
|
| |individuale*)| | | | | | |
|____|______________|________|___________|___________|___________|_________|___|
*) Capacitatea de fierbere la cazanele industriale se determina prin
inmultirea capacitatii utile de fierbere pe sarja (exprimate in litri tuica si
grade dal) inmultita cu 5 fierberi/24 h. Capacitatea de fierbere la cazanele
individuale se determina prin inmultirea capacitatii utile de fierbere
(exprimata in litri tuica si grade dal) inmultita cu 4 fierberi/24 h.
*) Se declara fiecare cazan pe rand separat.
NOTA:
Fiecare distilerie sau sectie de blaze se inscrie pe randuri separate.
Conducerea agentului economic,
..............................
Data ...............
ANEXA 5
Denumirea agentului economic .................
Codul fiscal .................................
Sediul .......................................
DECLARATIE
privind capacitatile de productie pentru bauturi alcoolice distilate pentru
anul ..........
______________________________________________________________________________
| | Capacitatea | Capacitatea | Consum | Productia
|
| | de productie | de productie | energetic| estimata a
|
| Denumirea produsului | in 24 de ore | anuala*) | lunar | se realiza
|
| |(litri alcool |(litri alcool |(kWh/luna)| (litri
|
| | pur) | pur) | | alcool
pur)|
|________________________|______________|______________|__________|____________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4
|
|________________________|______________|______________|__________|____________|
| | | | |
|
|________________________|______________|______________|__________|____________|
Conducerea agentului economic,
..............................
Data ...............
------------
*) La determinarea capacitatii de productie se va avea in vedere si
perioada de remont.
ANEXA 6
PROCES-VERBAL DE PRELEVARE
Nr. ....../.............
Incheiat astazi, ................, la sediul .........................,
data la care s-a procedat, in baza comenzii (nr. si emitentul)
....................., la prelevarea a trei esantioane de
............................ in greutate neta totala de (sau volum net total)
................ kg (l) din lotul .............. cu factura nr.
........................ .
Cele trei esantioane au urmatoarea destinatie:
a) un esantion este destinat laboratorului, in scopul eliberarii
certificatului de expertiza;
b) un esantion este destinat agentului economic si se va transmite cu
proces-verbal;
c) un esantion este destinat biroului vamal la care se efectueaza vamuirea.
Esantioanele au fost prelevate conform normativelor in vigoare in Romania,
si anume: .............. .
Esantioanele au fost ambalate, etichetate si sigilate cu sigiliul
(sigiliile) nr. .............. .
Prezentul proces-verbal a fost incheiat in 4 exemplare, cate unul pentru
fiecare parte semnatara.
______________________________________________________________________________
| Partea semnatara | Numele si | Delegatia sau | Semnatura
|
| | prenumele | imputernicirea |
|
|_____________________________________|___________|________________|___________|
| Reprezentantul agentului economic | | |
|
|_____________________________________|___________|________________|___________|
| Imputernicitul laboratorului agreat | | |
|
|_____________________________________|___________|________________|___________|
| Autoritatea vamala | | |
|
|_____________________________________|___________|________________|___________|
| Delegatul Oficiului pentru Protectia| | |
|
| Consumatorilor | | |
|
|_____________________________________|___________|________________|___________|
ANEXA 7
Directia Generala a Vamilor
Punctul vamal .............
DOCUMENT
de libera circulatie a alcoolului, distilatelor si a bauturilor alcoolice
distilate, in vrac, provenite din import
Denumirea agentului economic ..............................................
Codul fiscal ..............................................................
Adresa ....................................................................
Data intrarii in vama .....................................................
Furnizorul extern si tara de provenienta ..................................
Numarul si data facturii externe ..........................................
Denumirea produselor si concentratia alcoolica exprimata in procente de
volum .........................................................................
Cantitatea importata ......................................................
Destinatia ................................................................
Conducerea punctului vamal,
...........................
Data ..............
ANEXA 8
Denumirea agentului economic ...................
Codul fiscal....................................
Sediul .........................................
REGISTRU
privind situatia importurilor de alcool, de distilate si de bauturi alcoolice
distilate in vrac si destinatiile acestora
______________________________________________________________________________
| | Importuri realizate | Modul de
|
| | |
valorificare|
|
|___________________________________________________________|_____________|
|Nr. | D.V.I. | Tipul | Cantitatea | Valoarea | Documentul | Cantitatile
|
|crt.| (numarul| produsului | (litri | accizelor| de plata | utilizate
in|
| | si data)| | alcool pur)| | a accizelor| productia
|
| | | | | | | proprie
|
| | | | | | |(litri
alcool|
| | | | | | | pur)
|
|____|_________|____________|____________|__________|____________|_____________|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
|
|____|_________|____________|____________|__________|____________|_____________|
| | | | | | | |
|____|_________|____________|____________|__________|____________|_____________|
Director,
.................
ANEXA 9
Denumirea agentului economic ....................
Codul fiscal ....................................
Sediul ..........................................
SITUATIA
privind modul de valorificare a alcoolului/distilatelor in luna
................ anul ............
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Codul fiscal al beneficiarului
B - Cantitati vandute/prelucrate - litri alcool pur -
C - numarul
D - data
E - prelucrare
F - vanzare
______________________________________________________________________________
| | | | | Licenta | | | |
|
| | | | | pentru | |Pretul|Valoarea|
Acciza|
| Factura |Destinatia| Denumirea | A |atestarea| B |unitar|- lei - |- lei
-|
| |productiei|beneficiarului| |dreptului| |- lei/| |
|
| | | | | de | |U.M. -| |
|
| | | | | marcare | | | |
|
|__________|__________| | |_________| | | |
|
| C | D | E | F | | | C | D | | | |
|
|______|___|____|_____|______________|___|____|____|___|______|________|_______|
| 0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11
|
|______|___|____|_____|______________|___|____|____|___|______|________|_______|
| | | | | | | | | | | |
|
| | | | | | | | | | | |
|
|______|___|____|_____|______________|___|____|____|___|______|________|_______|
|TOTAL:| | | | x | x | x | x | | x | |
|
|______|___|____|_____|______________|___|____|____|___|______|________|_______|
Conducerea agentului economic,
..............................
ANEXA 10
Directia generala a finantelor publice
a judetului .............../municipiului Bucuresti
SITUATIE CENTRALIZATOARE
privind modul de valorificare a alcoolului/distilatelor in luna
................ anul .............
______________________________________________________________________________
| | | Cantitatea | |
|
|Nr. | Denumirea agentului | - litri alcool pur - | Valoarea | Acciza
|
|crt.| economic furnizor |_______________________________| - lei - | - lei
-|
| | | realizata| vanduta| prelucrata| |
|
|____|_____________________|__________|________|___________|__________|________|
| | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| | | | | | |
|
| | | | | | |
|
|____|_____________________|__________|________|___________|__________|________|
| TOTAL: | | | | |
|
|__________________________|__________|________|___________|__________|________|
Director,
.................
Data .............
ANEXA 11
TAXELE
de autorizare pentru alcool, distilate, bauturi alcoolice, vinuri, bere,
produse din tutun si cafea
_____________________________________________________________________________
Nr. Denumirea activitatii Taxa de
crt. autorizare
_____________________________________________________________________________
A. Alcool si distilate
1. productia interna:
1.1. pentru o capacitate instalata de pana la 15.000 hl 75.000.000 lei
1.2. pentru o capacitate instalata de peste 15.000 hl
pana la 30.000 hl 200.000.000 lei
1.3. pentru o capacitate instalata de peste 30.000 hl
pana la 60.000 hl 250.000.000 lei
1.4. pentru o capacitate instalata de peste 60.000 hl 300.000.000 lei
2. pentru import:
2.1. pentru un import anual de pana la 15.000 hl 75.000.000 lei
2.2. pentru un import anual de peste 15.000 hl
pana la 30.000 hl 200.000.000 lei
2.3. pentru un import anual de peste 30.000 hl
pana la 60.000 hl 250.000.000 lei
2.4. pentru un import anual de peste 60.000 hl 300.000.000 lei
B. Bauturi alcoolice, vinuri si bere
3. pentru fiecare sortiment*) de bauturi alcoolice din
productie proprie sau din operatiuni de import
proprii, aferente urmatoarelor grupe de produse:
bauturi alcoolice distilate, vinuri, bere, bauturi
fermentate, altele decat berea si vinul, produse
intermediare 12.000.000 lei
4. pentru comercializarea urmatoarelor grupe de produse
in sistem angro:
4.1. bauturi alcoolice 10.000.000 lei
4.2. vinuri 10.000.000 lei
4.3. bere 10.000.000 lei
4.4. bauturi fermentate, altele decat berea si vinul 10.000.000 lei
4.5. produse intermediare 10.000.000 lei
5. pentru comercializarea bauturilor alcoolice
distilate in sistem de alimentatie publica*):
5.1. unitati de alimentatie publica cu pana la 40
locuri la masa sau bar 8.000.000 lei
5.2. unitati de alimentatie publica cu 41 - 100 locuri
la masa sau bar 15.000.000 lei
5.3. unitati de alimentatie publica cu peste 100 locuri
la masa sau bar 20.000.000 lei
5.4. pentru unitati de alimentatie publica cu
activitate sezoniera 1/2 din taxa de
autorizare
perceputa la
unitatile cu
activitate
permanenta,
corespunzator
numarului de
locuri la masa
sau la bar
C. Produse din tutun
6. pentru tigaretele provenite din productia proprie 100.000.000 lei
7. pentru tigaretele provenite din operatiuni de import
proprii 100.000.000 lei
8. pentru produsele din tutun, altele decat tigaretele
provenite din productia proprie 10.000.000 lei
9. pentru produsele din tutun, altele decat tigaretele
provenite din operatiuni de import proprii 10.000.000 lei
10. pentru comercializarea tigaretelor si produselor
din tutun in sistem angro 50.000.000 lei
11. pentru comercializarea numai a produselor din
tutun, altele decat tigaretele in sistem angro 5.000.000 lei
D. Cafea, cafea cu inlocuitori, cafea solubila,
inclusiv amestecuri cu cafea solubila
12. pentru toate sortimentele de cafea provenite din
productia proprie 25.000.000 lei
13. pentru toate sortimentele de cafea provenite din
operatiuni de import proprii 25.000.000 lei
14. pentru comercializarea tuturor sortimentelor de
cafea in sistem angro 10.000.000 lei
_____________________________________________________________________________
*) Prin sortiment de bautura alcoolica distilata se intelege fiecare tip de
bautura cu denumire diferita, aroma diferita si concentratie alcoolica
diferita.
In ceea ce priveste bauturile alcoolice distilate din import, prin
sortiment se intelege fiecare tip de bautura cu denumire diferita si
concentratie alcoolica diferita.
In grupa vinuri sunt cuprinse urmatoarele sortimente:
- vinuri linistite;
- vinuri spumoase;
- vinuri speciale.
In grupa bere sunt cuprinse urmatoarele sortimente:
- bere blonda;
bere bruna.
*) Pentru mediul rural, in comune si in satele apartinatoare municipiilor,
oraselor si comunelor, taxa se reduce cu 50% .