ORDIN
Nr. 234 din 9 aprilie 2004
privind aprobarea documentelor de insotire a transporturilor de produse
vitivinicole si evidentelor obligatorii in sectorul vitivinicol
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII
RURALE
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 367 din 27 aprilie 2004
Avand in vedere prevederile art. 66 si ale art. 111 lit. k) din anexa la
Hotararea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de
aplicare a Legii viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei
vitivinicole nr. 244/2002,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea si
functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,
ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul
ordin:
Art. 1
(1) Se aproba documentele de insotire a transporturilor de produse
vitivinicole si evidentele obligatorii in sectorul vitivinicol.
(2) Prevederile prezentului ordin, referitoare la documentele de insotire a
transporturilor de produse vitivinicole, se aplica numai pentru produsele care
se transporta sub forma neimbuteliata (vrac).
(3) Prezentul ordin stabileste, de asemenea, reguli pentru tinerea
registrelor de evidenta de catre persoanele care detin produse vitivinicole.
Art. 2
(1) Orice persoana fizica sau juridica, care efectueaza un transport de
produse vitivinicole, trebuie sa intocmeasca, pe raspunderea sa, un document de
insotire a acestui transport.
(2) Modelul documentului de insotire este prevazut in anexa nr. 1 care face
parte integranta din prezentul ordin.
(3) Instructiunile de completare a documentului de insotire sunt prevazute
in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 3
Nu se completeaza documentul de insotire in urmatoarele cazuri:
a) transportul strugurilor in cadrul aceleiasi unitati de productie
vitivinicola, de la punctul de recoltare la centrul de prelucrare industriala
al unitatii;
b) transportul otetului din vin;
c) transportul tescovinei din struguri, atunci cand acest transport este
insotit de un buletin de livrare, in conditii determinate si sub control;
d) transportul produselor continute in recipiente cu un volum nominal de
maximum 5 litri, atunci cand cantitatea totala transportata nu depaseste:
- 5 litri, daca este vorba despre distilate de vin, must de struguri
concentrat, rectificat sau nu;
- 60 de litri pentru toate celelalte produse;
e) transportul vinurilor sau al sucului de struguri destinat
reprezentantelor diplomatice, consulatelor si organismelor similare, in limita
scutirilor care le sunt acordate;
f) transportul de vin sau de suc de struguri care nu este destinat vanzarii
sau care se afla la bordul navelor, aeronavelor si trenurilor pentru a fi
consumat la bord;
g) transportul de vin si de must de struguri partial fermentat efectuat de
un particular, destinat consumului familial, atunci cand cantitatea
transportata nu depaseste 60 de litri;
h) transportul unui produs destinat experimentelor stiintifice sau tehnice,
atunci cand cantitatea totala transportata nu depaseste 100 de litri;
i) transportul de mostre comerciale;
j) transportul de mostre destinate unui serviciu sau unui laborator oficial.
Art. 4
(1) Documentul de insotire se poate folosi numai pentru o singura
operatiune de transport.
(2) Atunci cand se constata ca un transport, pentru care se cere un
document de insotire, se efectueaza fara acest document sau pe baza unui
document care contine indicatii false, eronate sau incomplete, autoritatea
competenta ia masurile corespunzatoare privind evidenta produselor
vitivinicole.
Art. 5
In cazul in care in cursul transportului se produce un caz de forta majora
sau accident neprevazut, care poate antrena fie fractionarea, fie pierderea
unei parti sau a totalitatii incarcaturii pentru care se cere un document de
insotire, transportatorul solicita autoritatii competente din locul in care s-a
produs cazul de forta majora sau accidentul neprevazut sa elibereze un
proces-verbal de constatare a faptelor.
Art. 6
(1) Persoanele fizice sau juridice care detin produse vitivinicole in
scopul comercializarii au obligatia de a tine registre de evidenta.
(2) Nu sunt obligati sa tina registre de evidenta:
a) detailistii care exercita o activitate comerciala privind vanzarea
directa in cantitati mici la consumator;
b) vanzatorii de bauturi consumate exclusiv pe loc;
c) producatorii de otet din vin.
Art. 7
(1) Registrele de evidenta sunt:
- registrul de intrari-iesiri pentru produse vitivinicole in vrac, prevazut
in anexa nr. 3 care face parte integranta din prezentul ordin;
- registrul practicilor si tratamentelor oenologice, prevazut in anexa nr. 4
care face parte integranta din prezentul ordin;
- registrul de intrari-iesiri pentru utilizarea alcoolului si zaharozei in
practicile oenologice, prevazut in anexa nr. 5 care face parte integranta din
prezentul ordin;
- registrul de imbuteliere, prevazut in anexa nr. 6 care face parte
integranta din prezentul ordin.
(2) Registrele de evidenta sunt completate de catre producatori, persoane
fizice sau juridice, si sunt compuse din foi fixe, numerotate in ordine si
stampilate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din
cadrul directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a
municipiului Bucuresti.
(3) Registrele de evidenta sunt pastrate la sediul producatorului.
(4) Producatorii au obligatia sa isi stabileasca procentul maxim de
pierderi care rezulta din evaporarea in cursul depozitarii sau din diferitele
operatiuni tehnologice.
Art. 8
(1) In registrele de practici si tratamente oenologice se evidentiaza
urmatoarele operatiuni:
a) ridicarea potentialului alcoolic al vinurilor;
b) acidifierea;
c) dezacidifierea;
d) indulcirea;
e) adaosul de alcool pentru producerea unor vinuri speciale;
f) imbutelierea.
(2) Pentru fiecare dintre operatiunile mentionate la alin. (1) se
consemneaza:
a) operatiunea efectuata si data acesteia;
b) natura si cantitatile produselor utilizate;
c) cantitatea de produs obtinuta prin aceasta operatiune;
d) cantitatea produsului utilizat;
e) denumirea produselor inainte si dupa aceasta operatiune, conform
legislatiei in vigoare;
f) identificarea recipientelor in care se aflau produsele inscrise in
registrele de evidenta inaintea operatiunii si dupa aceasta;
g) in cazul imbutelierii, numarul buteliilor si volumul acestora.
Art. 9
Producatorii sunt obligati sa tina evidenta urmatoarelor produse folosite
in practicile oenologice:
a) zaharoza;
b) must de struguri concentrat;
c) must de struguri concentrat rectificat;
d) produse utilizate pentru acidifiere;
e) produse utilizate pentru dezacidifiere;
f) alcooluri si distilate de vin.
Art. 10
(1) Registrele de intrari-iesiri trebuie incheiate o data cu bilantul
anual.
(2) In cadrul bilantului anual se efectueaza inventarul stocurilor.
(3) Stocurile existente trebuie sa fie inscrise ca "intrare" in
registre la o data ulterioara bilantului anual.
(4) Daca in bilantul anual apar diferente intre stocul teoretic si stocul
efectiv, acest lucru trebuie evidentiat in situatiile incheiate.
Art. 11
Inregistrarile in registrele de intrari-iesiri se realizeaza astfel:
a) pentru intrari, cel tarziu in ziua lucratoare dupa data receptionarii si
pentru iesiri, cel tarziu in a treia zi lucratoare dupa data expedierii;
b) pentru cele mentionate in art. 8 si 9, cel tarziu in prima zi lucratoare
dupa data operarii si pentru cele privind imbogatirea, in aceeasi zi.
Art. 12
Documentele de insotire si registrele de evidenta trebuie sa fie pastrate
minimum 5 ani de la incheierea anului calendaristic in cursul caruia au fost
intocmite.
Art. 13
Prevederile prezentului ordin intra in vigoare in termen de 60 de zile de
la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii,
padurilor si dezvoltarii rurale,
Ilie Sarbu
ANEXA 1
DOCUMENT
de insotire a produselor vitivinicole
________________________________________________________________________________
1. Expeditor (denumirea/numele; | 2. Numarul de referinta
sediul/adresa/codul SIRUTA) |
|
|
Semnatura/stampila |
|
|____________________________________
CF/CNP | 4. Autoritatea competenta la locul
| descarcarii
|
___________________________________________|
3. Destinatar (denumirea/numele; |
sediul/adresa/codul SIRUTA) |
|
|
|____________________________________
| 6. Data expedierii
|
___________________________________________|____________________________________
5. Transportatorul (denumirea/numele; | 7. Locul livrarii
sediul/adresa/codul SIRUTA) |
|
___________________________________________|____________________________________
8. Descrierea produsului | 9. Cantitatea
|
____________________________________________________________|___________________
10. Informatii suplimentare
________________________________________________________________________________
11. Certificate (privind anumite vinuri)
________________________________________________________________________________
12. Verificarea autoritatii competente | 13. Societatea semnatara si
(semnatura/stampila) | nr. de telefon
|____________________________________
| 14. Numele semnatarului
|____________________________________
| Locul si data
|____________________________________
| Semnatura/stampila
___________________________________________|____________________________________
ANEXA 2
INSTRUCTIUNI
de completare a documentului de insotire a produselor vitivinicole
1. Produsele vitivinicole sunt cele prevazute in anexa nr. 1 la Legea viei
si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole nr. 244/2002.
2. a) Documentul de insotire a produselor vitivinicole se completeaza si se
inregistreaza in 4 exemplare, dintre care un exemplar ramane la expeditor, un
exemplar insoteste transportul, se depune si se inregistreaza la destinatar.
b) Lunar, dar nu mai tarziu de data de 10 a lunii urmatoare, unitatile
expeditoare intocmesc un centralizator al documentelor de insotire a produselor
vitivinicole livrate, centralizator care, insotit de cate un exemplar din
fiecare document de insotire, se inainteaza Inspectiei de Stat pentru Controlul
Tehnic Vitivinicol si Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru
Vinuri in situatia cand s-au efectuat livrari de vinuri cu denumire de origine
controlata.
3. Numarul de referinta (rubrica nr. 2) este numarul facturii sau numarul
din registrul de intrari-iesiri al expeditorului.
4. Autoritatea competenta (rubrica nr. 4) este reprezentata de inspectorul
Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic si Vitivinicol in a carei raza de
competenta este situat destinatarul. Viza inspectorului respectiv se obtine in
cel mult 5 zile de la data descarcarii.
5. Transportatorul (rubrica nr. 5) trebuie sa aiba specificat: tipul
mijlocului de transport utilizat, numarul de inmatriculare sau numarul de
circulatie, capacitatea mijlocului de transport.
6. Descrierea produsului (rubrica nr. 8) cuprinde:
a) categoria produsului, corespunzatoare legislatiei in vigoare;
b) taria alcoolica dobandita si cea totala, exprimata in % vol. si zecimi
de % vol.;
c) densitatea, exprimata in g/cm^3;
d) continutul in zahar al mustului de struguri concentrat, al mustului de
struguri concentrat rectificat si al sucului de struguri concentrat se exprima
in grame pe litru si pe kilogram;
e) taria alcoolica dobandita a tescovinei si drojdiei de vin poate fi, de
asemenea, indicata (optional) si se exprima in litri alcool pur pe hectolitru;
f) tolerantele care sunt permise:
- pentru taria alcoolica totala sau cea dobandita, o toleranta de +/- 0,2%
vol.;
- pentru densitate, o toleranta de 6 unitati in plus sau minus la cea de-a
patra zecimala (+/- 0,0006);
- pentru continutul de zahar, +/- 3%;
g) centrul viticol din care este originar produsul transportat;
h) practicile oenologice aplicate produselor transportate (imbogatire,
acidifiere, dezacidifiere, adaos de alcool, indulcire, cupajare etc.)
7. Cantitatea (rubrica nr. 9) se exprima astfel:
- pentru produse in vrac, cantitatea neta totala in hectolitri, cu
toleranta admisa de 1,5% din cantitatea neta totala;
- pentru struguri, must de struguri concentrat, must de struguri concentrat
rectificat, suc de struguri concentrat, drojdie de vin, in tone sau kilograme.
8. Informatii suplimentare (rubrica nr. 10) cuprinde modul de realizare a
cupajarii, astfel:
- s-a adaugat un produs originar dintr-un areal viticol diferit de cel din
denumire;
- s-a adaugat un produs obtinut dintr-un sortiment de vin diferit de cel
din denumire;
- s-a adaugat un produs recoltat in timpul unui an diferit de cel din
denumire.
9. Certificate (privind anumite vinuri - rubrica nr. 11): numarul certificatului
de atestare a dreptului de comercializare a vinului cu denumire de origine
controlata, semnatura si stampila inspectorului Oficiului National al
Denumirilor de Origine pentru Vinuri din raza locului de expediere.
10. Verificarea autoritatii competente (rubrica nr. 12) se refera la
inspectorul Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol in a carei
raza de competenta este situat expeditorul. Viza inspectorului respectiv se
obtine cu cel mult 10 zile inainte de data expedierii, in urma verificarii de
catre acesta a loturilor de produse vitivinicole pregatite pentru livrare,
privind incadrarea acestor loturi in parametrii prevazuti de legislatie pentru
fiecare categorie de calitate.
11. Societatea si numele semnatarului (rubrica nr. 13 - 14) se refera la
destinatar.
ANEXA 3*)
*) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.
REGISTRUL
de intrari-iesiri pentru produse vitivinicole in vrac
Nr. volum ......
Societatea/persoana (denumire; nume/prenume)
...............................
C.F./C.N.P.
................................................................
Localitatea ................................................................
Judetul ................................ Cod SIRUTA
........................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole
................................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...........................
CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate
consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari
si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de
............./200..
Inspector I.S.C.T.V. ...................
L.S.
Producator,
L.S.
INTRARI Nr. pag. ... 001
______________________________________________________________________________
|Data| Documentul de | Furnizor |Tipul |Musturi de | V.D.O.C |Vin de
|
| | insotire (1) | |si nr. |struguri | |calitate
cu|
| | sau factura (2)| |recipient|proaspeti | |indicatie
|
| | | | | | |geografica
|
| |________________| | | (hl) | (hl) | (hl)
|
| |Tipul|Nr. | | |___________|___________|___________|
| | |referinta/| |
|Albe|Rosii/|Albe|Rosii/|Albe|Rosii/|
| | |Seria | | | |Roze | |Roze | |Roze
|
|____|_____|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
| Stoc | X | X | X | | | | | |
|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
| Sold | X | X | X | | | | | |
|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
- continuare -
____________________________________________________________
| Vinuri de | Alte produse | Taria alcoolica | Obs. |
| masa | vitivinicole | | |
| (hl) | | (% vol) | |
|___________|__________________|__________________|__________|
|Albe|Rosii/|Denumire|Cantitate|Dobandita |Totala | |
| |Roze | | t/kg/hl | | | |
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna.
IESIRI Nr. pag .... 002
Semnificatia coloanei P din tabelul de mai jos este urmatoarea:
P - Pierderi
______________________________________________________________________________
|Data| Documentul de |Destinatar|Tipul |Musturi de | V.D.O.C |Vin de
|
| | insotire (1) | |si nr. |struguri | |calitate
cu|
| | sau factura (2)| |recipient|proaspeti | |indicatie
|
| | | | | | |geografica
|
| |________________| | | (hl) | (hl) | (hl)
|
| |Tipul|Nr. | |
|___________|___________|___________|
| | |referinta/| | |A* |R* | P |A* |R* | P |A* |R* | P
|
| | |Seria | | | | | | | | | | |
|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|Stoc | X | X | X | | | | | | | | |
|
|__________|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
| Sold | X | X | X | | | | | | | | |
|
|__________|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
- continuare -
____________________________________________________________
| Vinuri de | Alte produse | Taria alcoolica | Obs. |
| masa | vitivinicole | | |
| (hl) | (t/kg/hl) | (% vol) | |
|___________|__________________|__________________|__________|
|A* |R* | P |Denumire|Cantitate|Dobandita |Totala | |
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
NOTA:
A* - albe; R* - rosii/roze
Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna.
ANEXA 4*)
*) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.
REGISTRUL
practicilor si tratamentelor oenologice
Nr. volum ......
Societatea/persoana (denumire; nume/prenume)
...............................
C.F./C.N.P. ................................................................
Localitatea
................................................................
Judetul ................................ Cod SIRUTA
........................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ................................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala
...........................
CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate
consecutiv incepand de la nr. 001, stampilate si vizate la data de ............./200..
Inspector I.S.C.T.V. ...................
L.S.
Producator,
L.S.
Practici si tratamente oenologice - Ridicarea potentialului alcoolic al
vinurilor
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Tipul si nr. recipient
B - Taria alcoolica totala
C - Observatii
______________________________________________________________________________
|Data|Produsul| A|Cantitatea|Taria | Adaos de zaharoza/must de
|A|C|
| |initial | | (hl) |alcoolica| struguri concentrat/must de | |
|
| | | | |dobandita| struguri concentrat rectificat | |
|
| | | | | |____________________________________| |
|
| | | | | |Cantitatea |Produsul|Cantitatea| B | |
|
| | | | | |adaugata |final | | | |
|
| | | | | |___________| | | | |
|
| | | | | |Doza|Totala| | | % | |
|
| | | | | % vol. |g/l |Kg; hl| | |vol.| |
|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
Practici si tratamente oenologice - Acidifiere/dezacidifiere
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Felul operatiunii
Acidifiere - A
Dezacidifiere - D
B - Aciditate totala finala, in acid tartric g/l
______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|Tipul |Cant.|Aciditate| A |Operatiunea tehnologica |Tipul
|
| |initial |si nr. | (hl)|totala | |________________________|si nr.
|
| | |recipient| |initiala,| |Cantitatea |Cantitate|
B|recipient|
| | | | |in acid | |adaugata | hl | |
|
| | | | |tartric | |___________| | |
|
| | | | | g/l | |Doza|Totala| | |
|
| | | | | | |g/l | kg | | |
|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
Practici si tratamente oenologice - Indulcirea vinurilor
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Tipul si nr. recipient
B - Taria alcoolica totala
C - Observatii
______________________________________________________________________________
|Data|Produsul| A|Cantitatea|Taria | Adaos de must de struguri/must
|A|C|
| |initial | | (hl) |alcoolica| de struguri concentrat/must de | |
|
| | | | |dobandita| struguri concentrat rectificat | |
|
| | | | | |____________________________________| |
|
| | | | | |Cantitatea |Produsul|Cantitatea| B | |
|
| | | | | |adaugata |final | | | |
|
| | | | | |___________| | | | |
|
| | | | | |Doza|Totala| | | % | |
|
| | | | | % vol. |g/l |kg; hl| | hl |vol.| |
|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
Practici si tratamente oenologice - Adaosul de alcool etilic de origine
viticola sau agricola/distilat de vin
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Tipul si nr. recipient
B - Taria alcoolica totala
C - Observatii
______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|A|Cantitatea|Taria | Produsul final |A|
C|
| |initial | | (hl) |alcoolica|____________________________________| |
|
| | | | |dobandita|Cantitatea |Denumirea|Cantitatea| B | |
|
| | | | | % vol. |de alcool |produs- | (hl) | | |
|
| | | | | |adaugata |lui | | | |
|
| | | | | |___________| | | | |
|
| | | | | |Taria| hl | | | % | |
|
| | | | | |alc. | | | |vol| |
|
| | | | | |% vol| | | | | |
|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
ANEXA 5*)
*) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.
REGISTRUL
de intrari-iesiri pentru utilizarea alcoolului si zaharozei in practicile
oenologice
Nr. volum ......
Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
C.F./C.N.P.
................................................................
Localitatea
................................................................
Judetul ................................ Cod SIRUTA
........................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole
................................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala
...........................
CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate
consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari
si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de
............./200..
Inspector I.S.C.T.V. ...................
L.S.
Producator,
L.S.
INTRARI Nr. pag. ... 001
______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|Furnizor|Nr. doc.| Alcool etilic |Zaharoza| Observatii
|
| | |
|insotire|________________________|________|____________|
| | | |/factura|Tipul |Taria |Canti- | Canti- |
|
| | | | |si nr. |alc. |tatea | tatea |
|
| | | | |recipient| % vol| hl | kg |
|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
| Stoc | X | X | | | | |
|
|_____________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
| Sold | X | X | | | | |
|
|_____________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
IESIRI Nr. pag .... 002
______________________________________________________________________________
|Data| Operatiunea tehnologica* | Alcool etilic
|Zaharoza|
| |
|________________________|________|
| | |Tipul |Taria |Canti- | Canti-
|
| | |si nr. |alc. |tatea | tatea
|
| | |recipient| % vol| hl | kg
|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|Stoc X | X | | |
|
|____________________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|Sold X | X | | |
|
|____________________________________________|_________|______|_______|________|
* conform art. 8 din prezentul ordin
ANEXA 6*)
*) Anexa nr. 6 este reprodusa in facsimil.
REGISTRUL
de imbuteliere
Nr. volum ......
Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
C.F./C.N.P.
................................................................
Localitatea
................................................................
Judetul ................................ Cod SIRUTA ........................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole
................................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala
...........................
CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate
consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari
si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de
............./200..
Inspector I.S.C.T.V. ...................
L.S.
Producator,
L.S.
INTRARI Nr. pag .... 001
______________________________________________________________________________
| IMBUTELIERE |
|______________________________________________________________________________|
|Data| Denumirea |Tipul | Cantitatea (I) |Numarul|Capacitatea
|
| | produsului |si nr. |________________________|de |unitara
|
| |
|recipient|Rosii/Roze|Albe|Pierderi|butelii|(capacitatea/|
| | | | | |(litri) | |butelie)
|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|Stoc | | | | | |
|
|_____________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|Sold | | | | | |
|
|_____________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
IESIRI Nr. pag .... 002
______________________________________________________________________________
| LIVRARI
|
|______________________________________________________________________________|
|Data| Denumirea |Documentul de | Cantitatea |Nr. lot| Observatii
|
| | produsului |insotire/factura|(numar butelii)| |
|
| | | |_______________| | |
| | |________________|Rosii/Roze|Albe| |
|
| | |Tipul|Nr. | | | |
|
| | | |referinta/| | | |
|
| | | |Seria | | | |
|
|____|_________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|Stoc | X | X | | | |
|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|Sold | X | X | | | |
|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|