Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 234 din  9 aprilie 2004

privind aprobarea documentelor de insotire a transporturilor de produse vitivinicole si evidentelor obligatorii in sectorul vitivinicol

ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 367 din 27 aprilie 2004


SmartCity3


    Avand in vedere prevederile art. 66 si ale art. 111 lit. k) din anexa la Hotararea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole nr. 244/2002,
    in temeiul Hotararii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,

    ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul ordin:

    Art. 1
    (1) Se aproba documentele de insotire a transporturilor de produse vitivinicole si evidentele obligatorii in sectorul vitivinicol.
    (2) Prevederile prezentului ordin, referitoare la documentele de insotire a transporturilor de produse vitivinicole, se aplica numai pentru produsele care se transporta sub forma neimbuteliata (vrac).
    (3) Prezentul ordin stabileste, de asemenea, reguli pentru tinerea registrelor de evidenta de catre persoanele care detin produse vitivinicole.
    Art. 2
    (1) Orice persoana fizica sau juridica, care efectueaza un transport de produse vitivinicole, trebuie sa intocmeasca, pe raspunderea sa, un document de insotire a acestui transport.
    (2) Modelul documentului de insotire este prevazut in anexa nr. 1 care face parte integranta din prezentul ordin.
    (3) Instructiunile de completare a documentului de insotire sunt prevazute in anexa nr. 2 care face parte integranta din prezentul ordin.
    Art. 3
    Nu se completeaza documentul de insotire in urmatoarele cazuri:
    a) transportul strugurilor in cadrul aceleiasi unitati de productie vitivinicola, de la punctul de recoltare la centrul de prelucrare industriala al unitatii;
    b) transportul otetului din vin;
    c) transportul tescovinei din struguri, atunci cand acest transport este insotit de un buletin de livrare, in conditii determinate si sub control;
    d) transportul produselor continute in recipiente cu un volum nominal de maximum 5 litri, atunci cand cantitatea totala transportata nu depaseste:
    - 5 litri, daca este vorba despre distilate de vin, must de struguri concentrat, rectificat sau nu;
    - 60 de litri pentru toate celelalte produse;
    e) transportul vinurilor sau al sucului de struguri destinat reprezentantelor diplomatice, consulatelor si organismelor similare, in limita scutirilor care le sunt acordate;
    f) transportul de vin sau de suc de struguri care nu este destinat vanzarii sau care se afla la bordul navelor, aeronavelor si trenurilor pentru a fi consumat la bord;
    g) transportul de vin si de must de struguri partial fermentat efectuat de un particular, destinat consumului familial, atunci cand cantitatea transportata nu depaseste 60 de litri;
    h) transportul unui produs destinat experimentelor stiintifice sau tehnice, atunci cand cantitatea totala transportata nu depaseste 100 de litri;
    i) transportul de mostre comerciale;
    j) transportul de mostre destinate unui serviciu sau unui laborator oficial.
    Art. 4
    (1) Documentul de insotire se poate folosi numai pentru o singura operatiune de transport.
    (2) Atunci cand se constata ca un transport, pentru care se cere un document de insotire, se efectueaza fara acest document sau pe baza unui document care contine indicatii false, eronate sau incomplete, autoritatea competenta ia masurile corespunzatoare privind evidenta produselor vitivinicole.
    Art. 5
    In cazul in care in cursul transportului se produce un caz de forta majora sau accident neprevazut, care poate antrena fie fractionarea, fie pierderea unei parti sau a totalitatii incarcaturii pentru care se cere un document de insotire, transportatorul solicita autoritatii competente din locul in care s-a produs cazul de forta majora sau accidentul neprevazut sa elibereze un proces-verbal de constatare a faptelor.
    Art. 6
    (1) Persoanele fizice sau juridice care detin produse vitivinicole in scopul comercializarii au obligatia de a tine registre de evidenta.
    (2) Nu sunt obligati sa tina registre de evidenta:
    a) detailistii care exercita o activitate comerciala privind vanzarea directa in cantitati mici la consumator;
    b) vanzatorii de bauturi consumate exclusiv pe loc;
    c) producatorii de otet din vin.
    Art. 7
    (1) Registrele de evidenta sunt:
    - registrul de intrari-iesiri pentru produse vitivinicole in vrac, prevazut in anexa nr. 3 care face parte integranta din prezentul ordin;
    - registrul practicilor si tratamentelor oenologice, prevazut in anexa nr. 4 care face parte integranta din prezentul ordin;
    - registrul de intrari-iesiri pentru utilizarea alcoolului si zaharozei in practicile oenologice, prevazut in anexa nr. 5 care face parte integranta din prezentul ordin;
    - registrul de imbuteliere, prevazut in anexa nr. 6 care face parte integranta din prezentul ordin.
    (2) Registrele de evidenta sunt completate de catre producatori, persoane fizice sau juridice, si sunt compuse din foi fixe, numerotate in ordine si stampilate de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti.
    (3) Registrele de evidenta sunt pastrate la sediul producatorului.
    (4) Producatorii au obligatia sa isi stabileasca procentul maxim de pierderi care rezulta din evaporarea in cursul depozitarii sau din diferitele operatiuni tehnologice.
    Art. 8
    (1) In registrele de practici si tratamente oenologice se evidentiaza urmatoarele operatiuni:
    a) ridicarea potentialului alcoolic al vinurilor;
    b) acidifierea;
    c) dezacidifierea;
    d) indulcirea;
    e) adaosul de alcool pentru producerea unor vinuri speciale;
    f) imbutelierea.
    (2) Pentru fiecare dintre operatiunile mentionate la alin. (1) se consemneaza:
    a) operatiunea efectuata si data acesteia;
    b) natura si cantitatile produselor utilizate;
    c) cantitatea de produs obtinuta prin aceasta operatiune;
    d) cantitatea produsului utilizat;
    e) denumirea produselor inainte si dupa aceasta operatiune, conform legislatiei in vigoare;
    f) identificarea recipientelor in care se aflau produsele inscrise in registrele de evidenta inaintea operatiunii si dupa aceasta;
    g) in cazul imbutelierii, numarul buteliilor si volumul acestora.
    Art. 9
    Producatorii sunt obligati sa tina evidenta urmatoarelor produse folosite in practicile oenologice:
    a) zaharoza;
    b) must de struguri concentrat;
    c) must de struguri concentrat rectificat;
    d) produse utilizate pentru acidifiere;
    e) produse utilizate pentru dezacidifiere;
    f) alcooluri si distilate de vin.
    Art. 10
    (1) Registrele de intrari-iesiri trebuie incheiate o data cu bilantul anual.
    (2) In cadrul bilantului anual se efectueaza inventarul stocurilor.
    (3) Stocurile existente trebuie sa fie inscrise ca "intrare" in registre la o data ulterioara bilantului anual.
    (4) Daca in bilantul anual apar diferente intre stocul teoretic si stocul efectiv, acest lucru trebuie evidentiat in situatiile incheiate.
    Art. 11
    Inregistrarile in registrele de intrari-iesiri se realizeaza astfel:
    a) pentru intrari, cel tarziu in ziua lucratoare dupa data receptionarii si pentru iesiri, cel tarziu in a treia zi lucratoare dupa data expedierii;
    b) pentru cele mentionate in art. 8 si 9, cel tarziu in prima zi lucratoare dupa data operarii si pentru cele privind imbogatirea, in aceeasi zi.
    Art. 12
    Documentele de insotire si registrele de evidenta trebuie sa fie pastrate minimum 5 ani de la incheierea anului calendaristic in cursul caruia au fost intocmite.
    Art. 13
    Prevederile prezentului ordin intra in vigoare in termen de 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

                           Ministrul agriculturii,
                      padurilor si dezvoltarii rurale,
                                Ilie Sarbu

    ANEXA 1

                                  DOCUMENT
                   de insotire a produselor vitivinicole

________________________________________________________________________________
 1. Expeditor (denumirea/numele;           | 2. Numarul de referinta
    sediul/adresa/codul SIRUTA)            |
                                           |
                                           |
    Semnatura/stampila                     |
                                           |
                                           |____________________________________
    CF/CNP                                 | 4. Autoritatea competenta la locul
                                           |    descarcarii
                                           |
___________________________________________|
 3. Destinatar (denumirea/numele;          |
    sediul/adresa/codul SIRUTA)            |
                                           |
                                           |
                                           |____________________________________
                                           | 6. Data expedierii
                                           |
___________________________________________|____________________________________
 5. Transportatorul (denumirea/numele;     | 7. Locul livrarii
    sediul/adresa/codul SIRUTA)            |
                                           |
___________________________________________|____________________________________
 8. Descrierea produsului                                   | 9. Cantitatea
                                                            |
____________________________________________________________|___________________
10. Informatii suplimentare

________________________________________________________________________________
11. Certificate (privind anumite vinuri)

________________________________________________________________________________
12. Verificarea autoritatii competente     | 13. Societatea semnatara si
    (semnatura/stampila)                   |     nr. de telefon
                                           |____________________________________
                                           | 14. Numele semnatarului
                                           |____________________________________
                                           | Locul si data
                                           |____________________________________
                                           | Semnatura/stampila
___________________________________________|____________________________________

    ANEXA 2

                             INSTRUCTIUNI
    de completare a documentului de insotire a produselor vitivinicole

    1. Produsele vitivinicole sunt cele prevazute in anexa nr. 1 la Legea viei si vinului in sistemul organizarii comune a pietei vitivinicole nr. 244/2002.
    2. a) Documentul de insotire a produselor vitivinicole se completeaza si se inregistreaza in 4 exemplare, dintre care un exemplar ramane la expeditor, un exemplar insoteste transportul, se depune si se inregistreaza la destinatar.
    b) Lunar, dar nu mai tarziu de data de 10 a lunii urmatoare, unitatile expeditoare intocmesc un centralizator al documentelor de insotire a produselor vitivinicole livrate, centralizator care, insotit de cate un exemplar din fiecare document de insotire, se inainteaza Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol si Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri in situatia cand s-au efectuat livrari de vinuri cu denumire de origine controlata.
    3. Numarul de referinta (rubrica nr. 2) este numarul facturii sau numarul din registrul de intrari-iesiri al expeditorului.
    4. Autoritatea competenta (rubrica nr. 4) este reprezentata de inspectorul Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic si Vitivinicol in a carei raza de competenta este situat destinatarul. Viza inspectorului respectiv se obtine in cel mult 5 zile de la data descarcarii.
    5. Transportatorul (rubrica nr. 5) trebuie sa aiba specificat: tipul mijlocului de transport utilizat, numarul de inmatriculare sau numarul de circulatie, capacitatea mijlocului de transport.
    6. Descrierea produsului (rubrica nr. 8) cuprinde:
    a) categoria produsului, corespunzatoare legislatiei in vigoare;
    b) taria alcoolica dobandita si cea totala, exprimata in % vol. si zecimi de % vol.;
    c) densitatea, exprimata in g/cm^3;
    d) continutul in zahar al mustului de struguri concentrat, al mustului de struguri concentrat rectificat si al sucului de struguri concentrat se exprima in grame pe litru si pe kilogram;
    e) taria alcoolica dobandita a tescovinei si drojdiei de vin poate fi, de asemenea, indicata (optional) si se exprima in litri alcool pur pe hectolitru;
    f) tolerantele care sunt permise:
    - pentru taria alcoolica totala sau cea dobandita, o toleranta de +/- 0,2% vol.;
    - pentru densitate, o toleranta de 6 unitati in plus sau minus la cea de-a patra zecimala (+/- 0,0006);
    - pentru continutul de zahar, +/- 3%;
    g) centrul viticol din care este originar produsul transportat;
    h) practicile oenologice aplicate produselor transportate (imbogatire, acidifiere, dezacidifiere, adaos de alcool, indulcire, cupajare etc.)
    7. Cantitatea (rubrica nr. 9) se exprima astfel:
    - pentru produse in vrac, cantitatea neta totala in hectolitri, cu toleranta admisa de 1,5% din cantitatea neta totala;
    - pentru struguri, must de struguri concentrat, must de struguri concentrat rectificat, suc de struguri concentrat, drojdie de vin, in tone sau kilograme.
    8. Informatii suplimentare (rubrica nr. 10) cuprinde modul de realizare a cupajarii, astfel:
    - s-a adaugat un produs originar dintr-un areal viticol diferit de cel din denumire;
    - s-a adaugat un produs obtinut dintr-un sortiment de vin diferit de cel din denumire;
    - s-a adaugat un produs recoltat in timpul unui an diferit de cel din denumire.
    9. Certificate (privind anumite vinuri - rubrica nr. 11): numarul certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinului cu denumire de origine controlata, semnatura si stampila inspectorului Oficiului National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri din raza locului de expediere.
    10. Verificarea autoritatii competente (rubrica nr. 12) se refera la inspectorul Inspectiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol in a carei raza de competenta este situat expeditorul. Viza inspectorului respectiv se obtine cu cel mult 10 zile inainte de data expedierii, in urma verificarii de catre acesta a loturilor de produse vitivinicole pregatite pentru livrare, privind incadrarea acestor loturi in parametrii prevazuti de legislatie pentru fiecare categorie de calitate.
    11. Societatea si numele semnatarului (rubrica nr. 13 - 14) se refera la destinatar.

    ANEXA 3*)

    *) Anexa nr. 3 este reprodusa in facsimil.

                                   REGISTRUL
           de intrari-iesiri pentru produse vitivinicole in vrac

                                                               Nr. volum ......

    Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
    C.F./C.N.P. ................................................................
    Localitatea ................................................................
    Judetul ................................ Cod SIRUTA ........................
    Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ................................
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...........................

    CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ............./200..

                                       Inspector I.S.C.T.V. ...................
                                       L.S.

    Producator,
    L.S.

    INTRARI                                                   Nr. pag. ... 001
 ______________________________________________________________________________
|Data| Documentul de  | Furnizor |Tipul    |Musturi de |  V.D.O.C  |Vin de     |
|    | insotire (1)   |          |si nr.   |struguri   |           |calitate cu|
|    | sau factura (2)|          |recipient|proaspeti  |           |indicatie  |
|    |                |          |         |           |           |geografica |
|    |________________|          |         |    (hl)   |    (hl)   |    (hl)   |
|    |Tipul|Nr.       |          |         |___________|___________|___________|
|    |     |referinta/|          |         |Albe|Rosii/|Albe|Rosii/|Albe|Rosii/|
|    |     |Seria     |          |         |    |Roze  |    |Roze  |    |Roze  |
|____|_____|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
| Stoc     | X        | X        | X       |    |      |    |      |    |      |
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|
| Sold     | X        | X        | X       |    |      |    |      |    |      |
|__________|__________|__________|_________|____|______|____|______|____|______|

    - continuare -
 ____________________________________________________________
| Vinuri de |   Alte produse   |  Taria alcoolica |   Obs.   |
| masa      |   vitivinicole   |                  |          |
|   (hl)    |                  |      (% vol)     |          |
|___________|__________________|__________________|__________|
|Albe|Rosii/|Denumire|Cantitate|Dobandita |Totala |          |
|    |Roze  |        | t/kg/hl |          |       |          |
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|
|____|______|________|_________|__________|_______|__________|

    Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna.

    IESIRI                                                    Nr. pag .... 002

    Semnificatia coloanei P din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    P - Pierderi
 ______________________________________________________________________________
|Data| Documentul de  |Destinatar|Tipul    |Musturi de |  V.D.O.C  |Vin de     |
|    | insotire (1)   |          |si nr.   |struguri   |           |calitate cu|
|    | sau factura (2)|          |recipient|proaspeti  |           |indicatie  |
|    |                |          |         |           |           |geografica |
|    |________________|          |         |    (hl)   |    (hl)   |    (hl)   |
|    |Tipul|Nr.       |          |         |___________|___________|___________|
|    |     |referinta/|          |         |A* |R* | P |A* |R* | P |A* |R* | P |
|    |     |Seria     |          |         |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|Stoc      | X        | X        | X       |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|__________|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
|____|_____|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|
| Sold     | X        | X        | X       |   |   |   |   |   |   |   |   |   |
|__________|__________|__________|_________|___|___|___|___|___|___|___|___|___|

    - continuare -
 ____________________________________________________________
| Vinuri de |   Alte produse   |  Taria alcoolica |   Obs.   |
| masa      |   vitivinicole   |                  |          |
|   (hl)    |    (t/kg/hl)     |      (% vol)     |          |
|___________|__________________|__________________|__________|
|A* |R* | P |Denumire|Cantitate|Dobandita |Totala |          |
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|
|___|___|___|________|_________|__________|_______|__________|

    NOTA:
    A* - albe; R* - rosii/roze
    Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna.

    ANEXA 4*)

    *) Anexa nr. 4 este reprodusa in facsimil.

                                   REGISTRUL
                   practicilor si tratamentelor oenologice

                                                               Nr. volum ......

    Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
    C.F./C.N.P. ................................................................
    Localitatea ................................................................
    Judetul ................................ Cod SIRUTA ........................
    Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ................................
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...........................

    CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, stampilate si vizate la data de ............./200..

                                       Inspector I.S.C.T.V. ...................
                                       L.S.

    Producator,
    L.S.

    Practici si tratamente oenologice - Ridicarea potentialului alcoolic al vinurilor

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Tipul si nr. recipient
    B - Taria alcoolica totala
    C - Observatii
 ______________________________________________________________________________
|Data|Produsul| A|Cantitatea|Taria    |  Adaos de zaharoza/must de         |A|C|
|    |initial |  |   (hl)   |alcoolica|  struguri concentrat/must de       | | |
|    |        |  |          |dobandita|  struguri concentrat rectificat    | | |
|    |        |  |          |         |____________________________________| | |
|    |        |  |          |         |Cantitatea |Produsul|Cantitatea| B  | | |
|    |        |  |          |         |adaugata   |final   |          |    | | |
|    |        |  |          |         |___________|        |          |    | | |
|    |        |  |          |         |Doza|Totala|        |          | %  | | |
|    |        |  |          |  % vol. |g/l |Kg; hl|        |          |vol.| | |
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|

    Practici si tratamente oenologice - Acidifiere/dezacidifiere

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Felul operatiunii
        Acidifiere - A
        Dezacidifiere - D
    B - Aciditate totala finala, in acid tartric g/l
 ______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|Tipul    |Cant.|Aciditate| A |Operatiunea tehnologica |Tipul    |
|    |initial |si nr.   | (hl)|totala   |   |________________________|si nr.   |
|    |        |recipient|     |initiala,|   |Cantitatea |Cantitate| B|recipient|
|    |        |         |     |in acid  |   |adaugata   |   hl    |  |         |
|    |        |         |     |tartric  |   |___________|         |  |         |
|    |        |         |     |   g/l   |   |Doza|Totala|         |  |         |
|    |        |         |     |         |   |g/l |  kg  |         |  |         |
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|
|____|________|_________|_____|_________|___|____|______|_________|__|_________|

    Practici si tratamente oenologice - Indulcirea vinurilor

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Tipul si nr. recipient
    B - Taria alcoolica totala
    C - Observatii
 ______________________________________________________________________________
|Data|Produsul| A|Cantitatea|Taria    |  Adaos de must de struguri/must    |A|C|
|    |initial |  |   (hl)   |alcoolica|  de struguri concentrat/must de    | | |
|    |        |  |          |dobandita|  struguri concentrat rectificat    | | |
|    |        |  |          |         |____________________________________| | |
|    |        |  |          |         |Cantitatea |Produsul|Cantitatea| B  | | |
|    |        |  |          |         |adaugata   |final   |          |    | | |
|    |        |  |          |         |___________|        |          |    | | |
|    |        |  |          |         |Doza|Totala|        |          | %  | | |
|    |        |  |          |  % vol. |g/l |kg; hl|        |    hl    |vol.| | |
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|
|____|________|__|__________|_________|____|______|________|__________|____|_|_|

    Practici si tratamente oenologice - Adaosul de alcool etilic de origine viticola sau agricola/distilat de vin

    Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
    A - Tipul si nr. recipient
    B - Taria alcoolica totala
    C - Observatii
 ______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|A|Cantitatea|Taria    |           Produsul final           |A| C|
|    |initial | |   (hl)   |alcoolica|____________________________________| |  |
|    |        | |          |dobandita|Cantitatea |Denumirea|Cantitatea| B | |  |
|    |        | |          |  % vol. |de alcool  |produs-  |   (hl)   |   | |  |
|    |        | |          |         |adaugata   |lui      |          |   | |  |
|    |        | |          |         |___________|         |          |   | |  |
|    |        | |          |         |Taria| hl  |         |          | % | |  |
|    |        | |          |         |alc. |     |         |          |vol| |  |
|    |        | |          |         |% vol|     |         |          |   | |  |
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|
|____|________|_|__________|_________|_____|_____|_________|__________|___|_|__|

    ANEXA 5*)

    *) Anexa nr. 5 este reprodusa in facsimil.

                                   REGISTRUL
de intrari-iesiri pentru utilizarea alcoolului si zaharozei in practicile oenologice

                                                               Nr. volum ......

    Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
    C.F./C.N.P. ................................................................
    Localitatea ................................................................
    Judetul ................................ Cod SIRUTA ........................
    Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ................................
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...........................

    CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ............./200..

                                       Inspector I.S.C.T.V. ...................
                                       L.S.

    Producator,
    L.S.

    INTRARI                                                   Nr. pag. ... 001
 ______________________________________________________________________________
|Data|Produsul|Furnizor|Nr. doc.|       Alcool etilic    |Zaharoza| Observatii |
|    |        |        |insotire|________________________|________|____________|
|    |        |        |/factura|Tipul    |Taria |Canti- | Canti- |            |
|    |        |        |        |si nr.   |alc.  |tatea  | tatea  |            |
|    |        |        |        |recipient| % vol|  hl   |   kg   |            |
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
| Stoc        | X      | X      |         |      |       |        |            |
|_____________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
|____|________|________|________|_________|______|_______|________|____________|
| Sold        | X      | X      |         |      |       |        |            |
|_____________|________|________|_________|______|_______|________|____________|

    IESIRI                                                    Nr. pag .... 002
 ______________________________________________________________________________
|Data|       Operatiunea tehnologica*        |       Alcool etilic    |Zaharoza|
|    |                                       |________________________|________|
|    |                                       |Tipul    |Taria |Canti- | Canti- |
|    |                                       |si nr.   |alc.  |tatea  | tatea  |
|    |                                       |recipient| % vol|  hl   |   kg   |
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|Stoc    X                                   | X       |      |       |        |
|____________________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|____|_______________________________________|_________|______|_______|________|
|Sold    X                                   | X       |      |       |        |
|____________________________________________|_________|______|_______|________|
    * conform art. 8 din prezentul ordin

    ANEXA 6*)

    *) Anexa nr. 6 este reprodusa in facsimil.

                                   REGISTRUL
                                de imbuteliere

                                                               Nr. volum ......

    Societatea/persoana (denumire; nume/prenume) ...............................
    C.F./C.N.P. ................................................................
    Localitatea ................................................................
    Judetul ................................ Cod SIRUTA ........................
    Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ................................
    Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...........................

    CERTIFICA: Acest registru contine ....... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ............./200..

                                       Inspector I.S.C.T.V. ...................
                                       L.S.

    Producator,
    L.S.


    INTRARI                                                    Nr. pag .... 001
 ______________________________________________________________________________
|                                  IMBUTELIERE                                 |
|______________________________________________________________________________|
|Data|   Denumirea    |Tipul    |     Cantitatea (I)     |Numarul|Capacitatea  |
|    |   produsului   |si nr.   |________________________|de     |unitara      |
|    |                |recipient|Rosii/Roze|Albe|Pierderi|butelii|(capacitatea/|
|    |                |         |          |    |(litri) |       |butelie)     |
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|Stoc                 |         |          |    |        |       |             |
|_____________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|____|________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|
|Sold                 |         |          |    |        |       |             |
|_____________________|_________|__________|____|________|_______|_____________|

    IESIRI                                                     Nr. pag .... 002
 ______________________________________________________________________________
|                                  LIVRARI                                     |
|______________________________________________________________________________|
|Data|   Denumirea     |Documentul de   |   Cantitatea  |Nr. lot|  Observatii  |
|    |   produsului    |insotire/factura|(numar butelii)|       |              |
|    |                 |                |_______________|       |              |
|    |                 |________________|Rosii/Roze|Albe|       |              |
|    |                 |Tipul|Nr.       |          |    |       |              |
|    |                 |     |referinta/|          |    |       |              |
|    |                 |     |Seria     |          |    |       |              |
|____|_________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|Stoc                  | X   | X        |          |    |       |              |
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|
|Sold                  | X   | X        |          |    |       |              |
|______________________|_____|__________|__________|____|_______|______________|



SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 234/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 234 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu