Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1282 din 13 august 2004

privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 775 din 24 august 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 18 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    Se infiinteaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti prin reorganizarea Societatii Comerciale "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" - ICPE - CA - S.A. Bucuresti, care se desfiinteaza.
    Art. 2
    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti este persoana juridica romana care functioneaza in coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Regulamentului de organizare si functionare a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, prevazut in anexa nr. 1.
    Art. 3
    (1) Sediul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti este in municipiul Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 313, sectorul 3.
    (2) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti are in structura organizatorica o sucursala cu sediul in municipiul Sfantu Gheorghe, str. Jozsef Atilla nr. 4, judetul Covasna.
    Art. 4
    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti are ca obiect principal de activitate:
    a) cercetare fundamentala si aplicativa in sectorul ingineriei electrice;
    b) inginerie, probe, masuratori, expertize in laborator, in statii-pilot si pe teren;
    c) dezvoltare tehnologica in domeniul valorificarii, procesarii deseurilor industriale si reabilitarii ecologice;
    d) elaborare de normative tehnice si economice de interes national privind asigurarea cerintelor fundamentale in domeniul ingineriei electrice;
    e) elaborare de strategii, asistenta tehnica si consultanta in domeniul ingineriei electrice;
    f) informare, documentare si pregatire de personal in domeniul ingineriei electrice.
    Art. 5
    (1) Structura organizatorica a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (2) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti poate infiinta subunitati, cu sau fara personalitate juridica, departamente, sectii, laboratoare si alte structuri organizatorice necesare realizarii obiectului sau de activitate, cu respectarea prevederilor legale.
    Art. 6
    (1) Patrimoniul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, in valoare de 21.022.210 mii lei, se constituie prin preluarea activului si pasivului Societatii Comerciale "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" ICPE - CA - S.A. Bucuresti, conform situatiilor financiare la data de 31 decembrie 2003.
    (2) Activul si pasivul Societatii Comerciale "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" ICPE - CA - S.A. Bucuresti se preiau pe baza de protocol de predare-preluare de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (3) Bunurile proprietate privata a statului care trec in administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, precum si bunurile proprii sunt prevazute in anexa nr. 2.
    Art. 7
    (1) Personalul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti se preia de la Societatea Comerciala "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" ICPE - CA - S.A. Bucuresti si isi pastreaza salariile avute la data reorganizarii pana la incadrarea pe posturile corespunzatoare structurii organizatorice aprobate potrivit art. 5.
    (2) Noul contract colectiv de munca va fi negociat si inregistrat la Directia de munca si solidaritate sociala a municipiului Bucuresti in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
    (3) Salariile individuale ale personalului se stabilesc prin negociere, conform reglementarilor legale si prevederilor contractului colectiv de munca, in limita fondului total destinat platii salariilor, prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli stabilit potrivit legii.
    Art. 8
    Finantarea activitatii desfasurate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti se realizeaza din surse proprii, din alocatii de la bugetul de stat, in conditiile legii, si din alte surse atrase precum donatii si sponsorizari.
    Art. 9
    Pe data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti preia toate drepturile si este tinut de toate obligatiile Societatii Comerciale "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" ICPE - CA - S.A. Bucuresti, in masura in care, potrivit reglementarilor legale sau contractuale, acestea nu se sting, si se substituie in toate litigiile in curs ale Societatii Comerciale "Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Electrotehnica - Cercetari Avansate" ICPE - CA - S.A. Bucuresti.
    Art. 10
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.
    Art. 11
    La anexa nr. 6 "Institute nationale de cercetare-dezvoltare care functioneaza in coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii" la Hotararea Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 277 din 30 martie 2004, se introduce un nou punct, punctul 18, cu urmatorul cuprins:
    "18. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti - venituri proprii".

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul educatiei si cercetarii,
                         Alexandru Athanasiu

                         Ministrul muncii,
                         solidaritatii sociale si familiei,
                         Dan Mircea Popescu

                         Ministrul finantelor publice,
                         Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                             REGULAMENT
de organizare si functionare a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti

    CAP. 1
    Dispozitii generale

    Art. 1
    (1) Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, denumit in continuare institut national, este persoana juridica romana care functioneaza in coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    (2) Institutul national functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, calculeaza amortismente si conduce evidenta contabila potrivit legii si isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile ulterioare, precum si ale prezentului regulament.
    Art. 2
    (1) Institutul national are ca scop desfasurarea activitatii de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica in domeniul ingineriei electrice, corespunzator hotararii de infiintare a acestuia.
    (2) Institutul national contribuie la elaborarea strategiei de dezvoltare a ingineriei electrice, potrivit hotararii de infiintare si la realizarea cu prioritate a obiectivelor stiintifice si tehnologice stabilite prin programele nationale de cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica.

    CAP. 2
    Obiectul de activitate

    Art. 3
    (1) Obiectul de activitate al institutului national cuprinde, in principal:
    A. Activitati de cercetare-dezvoltare:
    a) in cadrul Planului National pentru Cercetare-Dezvoltare si Inovare realizeaza cercetari fundamentale si aplicative in domeniul ingineriei electrice si anume:
    - modele de analiza si decizie pentru modificari structurale, tehnologice si de management in sectorul ingineriei electrice, in vederea unei dezvoltari economice si sociale durabile;
    - materiale organice si anorganice, produse pentru inginerie electrica si tehnologii moderne de obtinere a acestor materiale, cu proprietati mecanice, electrice, magnetice, electromagnetice, optice controlate, mono- si multifazice, amorfe, nano-, micro-, structurate si polimerizabile;
    - metode si tehnologii de protectie anticorosiva a produselor, incluzand testarea si acoperirea metalelor, protectie anticorosiva activa a structurilor metalice;
    - tehnologii si materiale procesate prin iradiere, fenomene de luminiscenta;
    - factori determinanti ai duratei de viata a structurilor polimerice si tehnologii de prelungire a acesteia;
    - implementarea sistemului de management al mediului si promovarea tehnologiilor ecologice si curate;
    - tehnologii de analiza, diagnostic industrial, control si eliminarea vibratiilor mecanice in sisteme complexe;
    - tehnologii si tehnici criogenice;
    - tehnologii si sisteme microelectromecanice cu aplicatii in ingineria electrica, operativa, biomedicala si medicina, inginerie electrica neconventionala;
    - asigurarea protectiei proprietatii industriale prin brevete, marci, desene si modele industriale, produse si tehnologii ecologice si curate;
    - tehnologii, materiale si sisteme moderne de producere si utilizare a energiei, inclusiv din resurse regenerabile;
    - tehnologii de prelucrare si valorificare a deseurilor industriale;
    b) studii pentru elaborarea strategiilor de diagnoza si prognoza privind dezvoltarea domeniului stiintei si tehnologiei in ingineria electrica;
    c) cercetare aplicativa si/sau dezvoltare tehnologica pentru solutionarea unor probleme concrete din domeniul ingineriei electrice:
    - asistenta tehnica, consultanta, testare si standardizare, furnizare de servicii stiintifice si tehnologice societatilor comerciale sau altor beneficiari interesati;
    - probe si masuratori pentru echipamente electrice;
    - incercari de materiale electrotehnice;
    - diagnoza, masuratori, teste, incercari, monitorizari;
    - tehnologii specifice echipamentelor electrice;
    - tehnologii specifice materialelor folosite in ingineria electrica;
    - studii de impact, bilanturi de mediu;
    - expertize si puneri in functiune;
    - audituri, certificari;
    - analize de avarii.
    B. Activitati conexe activitatii de cercetare-dezvoltare desfasurate in domeniul propriu de activitate:
    a) formarea si specializarea de cercetatori stiintifici in domeniul propriu de activitate, prin reteaua de doctorate, cursuri, seminarii cu caracter national si international;
    b) receptia, administrarea si valorificarea rezultatelor cercetarilor in domeniu;
    c) consultanta de specialitate;
    d) participarea la indeplinirea obligatiilor Romaniei, care decurg din tratatele si conventiile semnate in domeniul ingineriei electrice;
    e) participarea ca membru in organizatiile stiintifice internationale de interes deosebit pentru Romania;
    f) organizarea manifestarilor tehnico-stiintifice si participarea la targuri si expozitii de interes national in domeniul ingineriei electrice, precum si a unor intalniri cu reprezentanti de inalt nivel ai institutiilor publice, pentru a discuta probleme de interes comun din domeniile energiei, economiei si ecologiei;
    g) asistenta tehnica, furnizare de servicii stiintifice si tehnologice agentilor economici sau oricaror beneficiari interesati;
    h) testare si certificare de produse;
    C. Elaborare de normative tehnice si economice de interes national privind asigurarea cerintelor fundamentale din domeniul ingineriei electrice, publicatiilor de specialitate: studii, rapoarte, sinteze;
    D. Formare si specializare de cercetatori, personal tehnic de specialitate din industrie si din serviciile in domeniul materialelor organice si anorganice, tehnologii si materiale procesate;
    E. Activitate de transfer tehnologic al rezultatelor cercetarii din domeniul ingineriei electrice, activitati de informare-documentare si editare a publicatiilor de specialitate;
    F. Valorificarea rezultatelor cercetarilor din domeniul ingineriei electrice prin implementarea in industrie si alte unitati interesate;
    Activitatile prevazute la lit. A - F pot fi efectuate in cadrul unor contracte externe sau programe.
    (2) Institutul national poate efectua si activitati de import-export potrivit legii.
    (3) In cadrul obiectului sau de activitate, institutul national poate colabora si la realizarea unor activitati de cercetare-dezvoltare privind domeniile strategice si apararea nationala sau poate desfasura si alte activitati conexe, cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.

    CAP. 3
    Patrimoniul

    Art. 4
    (1) Conform situatiilor financiare la data de 31 decembrie 2003, institutul national are un patrimoniu in valoare de 21.022.210 mii lei, din care imobilizari corporale in valoare de 3.062.901 mii lei.
    (2) Institutul national administreaza, cu diligenta unui bun proprietar, bunuri proprietate publica si privata a statului, precum si alte bunuri proprii dobandite in conditiile legii. Bunurile proprietate publica a statului, administrate de institutul national, precum si bunurile proprii dobandite in conditiile legii sau realizate din venituri proprii, dupa caz, se inregistreaza distinct in patrimoniul institutului national.
    (3) Rezultatele cercetarilor obtinute in baza derularii unui contract finantat de fonduri publice apartin institutului national, in calitate de persoana juridica executanta, si ordonatorului principal de credite, in egala masura, daca prin contract nu s-a prevazut altfel. Administrarea, inregistrarea in evidenta contabila a institutului national, precum si instrainarea, inchirierea sau concesionarea si casarea rezultatelor cercetarilor obtinute in baza derularii unui contract finantat din fonduri publice se fac potrivit Ordonantei Guvernului nr. 57/2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 324/2003, cu modificarile ulterioare.
    (4) In exercitarea drepturilor sale, institutul national poseda si foloseste bunurile aflate in patrimoniul sau si, dupa caz, dispune de acestea in conditiile legii, in scopul realizarii obiectului sau de activitate.
    (5) Institutul national poate realiza servicii sau activitati de microproductie prin asociere in participatiune, in scopul stimularii valorificarii rezultatelor cercetarii, cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
    (6) Patrimoniul institutului national poate fi majorat sau diminuat conform prevederilor legale.

    CAP. 4
    Structura organizatorica si functionala

    Art. 5
    (1) Structura organizatorica a institutului national, aprobata conform legii, se poate modifica prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, la propunerea directorului general, cu avizul consiliului de administratie.
    (2) Institutul national poate infiinta subunitati, cu sau fara personalitate juridica, departamente, sectii, laboratoare si alte structuri organizatorice necesare realizarii obiectului sau de activitate, cu respectarea prevederilor legale.
    (3) In functie de specificul activitatii, prin decizie a directorului general, cu aprobarea consiliului de administratie, se pot organiza colective specializate sau colective interdisciplinare proprii ori in colaborare cu alte unitati din tara sau din strainatate.

    CAP. 5
    Organele de conducere

    Art. 6
    Conducerea institutului national este asigurata de catre:
    a) consiliul de administratie;
    b) comitetul de directie;
    c) directorul general.
    Art. 7
    Orientarea si coordonarea activitatii tehnico-stiintifice din institutul national sunt asigurate de consiliul stiintific.
    Art. 8
    (1) Relatiile dintre subunitatile aflate in structura institutului national, precum si relatiile acestora cu tertii sunt stabilite de directorul general, care poate acorda imputerniciri de reprezentare in numele institutului national, cu avizul consiliului de administratie.
    (2) Conducatorii subunitatilor din structura institutului national raspund in fata consiliului de administratie si a directorului general de indeplinirea tuturor atributiilor, responsabilitatilor si competentelor incredintate de acestia.

    Consiliul de administratie
    Art. 9
    (1) Consiliul de administratie este format din sapte membri, cetateni romani, numiti prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, la propunerea conducerii autoritatii de la care acestia provin, pentru un mandat de 4 ani, care poate fi reinnoit.
    (2) Din consiliul de administratie fac parte in mod obligatoriu:
    a) directorul general al institutului national, care este presedintele consiliului de administratie;
    b) presedintele consiliului stiintific al institutului national;
    c) un reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii;
    d) un reprezentant al Ministerului Finantelor Publice;
    e) un reprezentant al Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei;
    (3) Ceilalti membri ai consiliului de administratie sunt specialisti din domeniu, propusi de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
    (4) Revocarea membrilor consiliului de administratie se face de acelasi organ care a facut numirea, in caz de abateri sau de nerespectare a indatoririlor ce le revin.
    Art. 10
    (1) Membrii consiliului de administratie isi pastreaza calitatea de angajati la institutia sau unitatea de la care provin, precum si toate drepturile si obligatiile care deriva din aceasta calitate.
    (2) Pentru activitatea desfasurata, in calitate de membri ai consiliului de administratie, acestia beneficiaza de o indemnizatie lunara stabilita de consiliul de administratie, dar nu mai mult de 20% din salariul de baza al directorului general al institutului national.
    (3) Persoanele numite ca membri ai consiliului de administratie nu pot face parte din mai mult de doua consilii de administratie ale institutelor nationale si nu pot participa in aceeasi calitate la alte unitati cu care institutul national are relatii contractuale sau interese concurente.
    (4) Sunt incompatibili cu calitatea de membru al consiliului de administratie cei care, personal, sotul/sotia ori rudele pana la gradul al doilea inclusiv, sunt in acelasi timp patroni sau asociati la alte unitati cu acelasi profil sau cu care institutul national se afla in relatii comerciale directe.
    Art. 11
    (1) Consiliul de administratie are, in principal, urmatoarele atributii:
    a) aproba, la propunerea consiliului stiintific, strategia si programele concrete de dezvoltare a institutului national, de introducere a unor tehnologii de varf si de modernizare a celor existente, in concordanta cu strategia generala a domeniului propriu de activitate;
    b) propune modificarea structurii organizatorice a institutului national, infiintarea, desfiintarea si comasarea de subunitati din structura acestuia;
    c) analizeaza si avizeaza proiectul bugetului de venituri si cheltuieli, care se depune la Ministerul Educatiei si Cercetarii in vederea aprobarii conform reglementarilor legale;
    d) analizeaza si avizeaza situatiile financiare, pe care le supune spre aprobare Ministerului Educatiei si Cercetarii, si aproba raportul de gestiune asupra activitatii desfasurate de institutul national in anul precedent;
    e) analizeaza realizarea criteriilor de performanta si raportarea trimestriala privind activitatea realizata de institutul national si aproba masuri pentru desfasurarea acesteia in conditii de echilibru ale bugetului de venituri si cheltuieli;
    f) analizeaza, aproba sau, dupa caz, propune spre aprobare, potrivit prevederilor legale, investitiile care urmeaza a fi realizate de institutul national;
    g) propune spre aprobare majorarea sau diminuarea patrimoniului, precum si concesionarea sau inchirierea unor bunuri din patrimoniul institutului national, in conditiile legii;
    h) aproba valorificarea bunurilor proprii dobandite, cu respectarea prevederilor legale;
    i) aproba volumul creditelor bancare prevazute la art. 32 si stabileste modul de rambursare a acestora;
    j) aproba utilizarea disponibilitatilor in valuta;
    k) aproba mandatul pentru negocierea contractului colectiv de munca;
    l) aproba criteriile si comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul institutului national.
    (2) Consiliul de administratie exercita orice alte atributii stabilite, potrivit prevederilor legale.
    Art. 12
    Consiliul de administratie isi desfasoara activitatea pe baza regulamentului propriu de organizare si functionare, avizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Acesta hotaraste in problemele privind activitatea institutului national, cu exceptia celor care, potrivit legii, sunt date in competenta altor organe.
    Art. 13
    (1) Consiliul de administratie se intruneste de regula o data pe luna sau ori de cate ori interesele institutului national o cer, convocarea acestuia facandu-se de catre presedinte sau, la solicitarea unei treimi din numarul membrilor consiliului de administratie, de catre vicepresedintele acestuia.
    (2) Dezbaterile consiliului de administratie sunt conduse de presedintele consiliului, iar in lipsa acestuia, de catre vicepresedintele ales de catre membrii acestuia.
    Art. 14
    (1) Consiliul de administratie isi desfasoara activitatea in prezenta a cel putin doua treimi din numarul membrilor sai. Daca nu este indeplinita aceasta conditie, sedinta consiliului de administratie poate fi reprogramata intr-un interval de cel mult 15 zile, avand aceeasi ordine de zi.
    (2) Hotararile consiliului de administratie se iau cu majoritatea voturilor membrilor prezenti, dar nu mai putin de jumatate plus unu din numarul total al membrilor.
    Art. 15
    La sedintele consiliului de administratie participa, in calitate de invitat permanent, un reprezentant al sindicatului reprezentativ din institutul national sau un reprezentant al salariatilor, in cazul in care acestia nu sunt constituiti in sindicat.
    Art. 16
    Pentru luarea unor decizii vizand probleme complexe, consiliul de administratie poate atrage in activitatea de analiza consilieri si consultanti din diferite sectoare de activitate. Activitatea acestora va fi remunerata conform prevederilor legale.
    Art. 17
    (1) Membrii consiliului de administratie sunt raspunzatori, in conditiile legii, pentru indeplinirea atributiilor ce le revin si raspund solidar pentru gestionarea patrimoniului institutului national.
    (2) Membrii consiliului de administratie care s-au abtinut ori s-au impotrivit luarii unei decizii ce s-a dovedit pagubitoare pentru institutul national nu raspund daca au consemnat expres punctul lor de vedere in registrul de sedinte al consiliului de administratie si daca au anuntat in scris despre aceasta Ministerul Educatiei si Cercetarii.
    (3) Membrii consiliului de administratie care nu respecta prevederile art. 10 alin. (3) si (4) raspund, potrivit legii, pentru daunele cauzate institutului national ca urmare a acestui fapt.
    Art. 18
    In primul trimestru al fiecarui an consiliul de administratie prezinta Ministerului Educatiei si Cercetarii un raport asupra activitatii desfasurate in anul precedent si asupra programului de activitate pentru anul in curs.
    Art. 19
    Secretariatul consiliului de administratie este asigurat de institutul national; atributiile secretariatului sunt prevazute in regulamentul de organizare si functionare a consiliului de administratie.

    Comitetul de directie
    Art. 20
    (1) Conducerea operativa a institutului national este asigurata de un comitet de directie compus din directorul general si conducatorii principalelor compartimente din structura organizatorica a institutului national.
    (2) La sedintele comitetului de directie participa, in calitate de invitat permanent, un reprezentant al sindicatului reprezentativ din institutul national sau un reprezentant al salariatilor, in cazul in care acestia nu sunt constituiti in sindicat.
    Art. 21
    (1) Comitetul de directie exercita atributii si are raspunderi in limita competentelor propuse de directorul general si aprobate de consiliul de administratie.
    (2) Comitetul de directie stabileste actiunile concrete necesare pentru realizarea obiectivelor rezultate din:
    a) strategia programelor de dezvoltare a institutului national;
    b) programul anual de cercetare-dezvoltare;
    c) bugetul de venituri si cheltuieli;
    d) programul de investitii;
    e) sistemul de asigurare a calitatii;
    f) alte obligatii.
    Art. 22
    Comitetul de directie se intruneste decadal si ori de cate ori interesele institutului national o impun.
    Art. 23
    (1) La nivelul subunitatilor din institutul national se organizeaza si functioneaza comitetul de conducere care isi desfasoara activitatea in conformitate cu propriul regulament de organizare si functionare, aprobat de consiliul de administratie al institutului national, si este prezidat de directorul subunitatii respective.
    (2) Comitetul de conducere exercita atributii si are raspunderi in limita competentelor stabilite de directorul general al institutului national si aprobate de consiliul de administratie.

    Directorul general
    Art. 24
    (1) Activitatea curenta a institutului national este condusa de directorul general, numit pe baza rezultatelor concursului de selectie organizat conform Hotararii Guvernului nr. 91/2003 privind aprobarea Metodologiei de concurs pentru ocuparea functiei de director general la institutele nationale de cercetare-dezvoltare.
    (2) Numirea si eliberarea din functie a directorului general se fac prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii, in conditiile legii.
    Art. 25
    Directorul general are, in principal, urmatoarele atributii si responsabilitati:
    a) reprezinta, personal sau prin delegat, interesele institutului national in relatiile cu celelalte organe, organizatii si agenti economici, precum si cu persoane fizice din tara si din strainatate;
    b) stabileste atributiile, competentele si relatiile la nivelul subunitatilor si departamentelor institutului national, precum si relatiile acestora cu tertii, cu avizul consiliului de administratie;
    c) propune consiliului de administratie modificarea structurii organizatorice si functionale a institutului national;
    d) numeste directorii si conducatorii compartimentelor din structura organizatorica a institutului national, in urma concursului organizat pe baza criteriilor propuse de comitetul de directie, si ii revoca, dupa caz, cu avizul consiliului de administratie;
    e) angajeaza si concediaza personalul institutului national, conform prevederilor legale si ale contractului colectiv de munca;
    f) asigura negocierea contractului colectiv de munca la nivelul institutului national si a salariilor personalului acestuia, prin comitetul de directie; aproba salariile rezultate din negocierea directa;
    g) raspunde de administrarea intregului patrimoniu, cu respectarea prevederilor legale;
    h) adopta masuri si urmareste realizarea operatiunilor de comert interior si de import-export prin compartimentele proprii specializate;
    i) analizeaza lunar stadiul valorificarii rezultatelor cercetarii, inclusiv activitatea compartimentului de marketing;
    j) are atributii si raspunderi similare unui ordonator de credite pentru sumele alocate institutului national de la bugetul de stat;
    k) poate delega, in conditiile legii, o parte din atributiile sale celorlalte persoane din conducerea institutului national;
    l) exercita orice alte atributii ce ii sunt delegate de consiliul de administratie.

    Consiliul stiintific
    Art. 26
    (1) Consiliul stiintific este format din minimum 5 membri, reprezentand principalele compartimente din cadrul institutului national care desfasoara activitati de cercetare-dezvoltare.
    (2) Consiliul stiintific este alcatuit din cercetatori cu realizari deosebite in domeniu, salariati ai institutului national, alesi pe 4 ani, prin vot secret, de catre cadrele cu studii superioare din institutul national.
    (3) Consiliul stiintific este condus de un presedinte si in lipsa acestuia de un vicepresedinte, alesi prin vot secret de catre membrii consiliului stiintific.
    (4) Din consiliul stiintific fac parte, de drept, directorul general si directorul stiintific al institutului national.
    (5) Consiliul stiintific se organizeaza si functioneaza in conformitate cu regulamentul propriu aprobat de consiliul de administratie.
    Art. 27
    Atributiile principale ale consiliului stiintific sunt urmatoarele:
    a) participa la elaborarea strategiei de dezvoltare a activitatii de cercetare-dezvoltare in domeniul ingineriei electrice si la elaborarea planurilor proprii de cercetare-dezvoltare;
    b) analizeaza, avizeaza si urmareste realizarea lucrarilor de cercetare stiintifica;
    c) propune spre aprobare consiliului de administratie programul anual de cercetare-dezvoltare si inovare al institutului national;
    d) avizeaza hotararile care implica politica de cercetare a institutului national si a ramurii;
    e) propune masuri pentru perfectionarea profesionala si incadrarea personalului de cercetare in grade profesionale;
    f) organizeaza si coordoneaza desfasurarea manifestarilor cu caracter stiintific;
    g) avizeaza actiunile de cooperare interne si internationale, cu scop stiintific;
    h) avizeaza acordarea de burse de studii si stagii de perfectionare in tara si in strainatate.

    CAP. 6
    Bugetul de venituri si cheltuieli si executia acestuia. Relatii financiare

    Art. 28
    (1) Institutul national intocmeste anual buget de venituri si cheltuieli si situatii financiare, potrivit normelor metodologice elaborate de Ministerul Finantelor Publice.
    (2) Situatiile financiare anuale se aproba de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in conditiile legii.
    Art. 29
    Bugetul de venituri si cheltuieli se intocmeste pe baza indicatorilor de performanta stabiliti de Ministerul Educatiei si Cercetarii si se aproba prin ordin al Ministrului Educatiei si Cercetarii, cu avizul Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
    Art. 30
    Institutul national determina anual volumul de venituri de realizat si cheltuielile totale de efectuat, corelat cu contractele incheiate pentru activitatea programata.
    Art. 31
    (1) Salariile individuale ale personalului se stabilesc prin negociere, conform reglementarilor legale si prevederilor contractului colectiv de munca, in limita fondului total destinat platii salariilor, prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli stabilit, potrivit legii.
    (2) Salariul de baza al directorului general se stabileste prin ordin al Ministrului Educatiei si Cercetarii, potrivit reglementarilor legale.
    Art. 32
    (1) Pentru acoperirea cheltuielilor curente, in situatia in care, in cursul unui an, resursele financiare ale institutului national nu sunt suficiente, acesta poate contracta credite bancare in valoare de cel mult 20% din veniturile brute realizate in anul precedent.
    (2) Contractarea de credite peste plafonul stabilit se efectueaza cu aprobarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, pe baza avizului prealabil al Ministerului Finantelor Publice.
    Art. 33
    (1) Institutul national hotaraste cu privire la investitiile ce urmeaza a fi realizate, potrivit obiectului sau de activitate, finantarea efectuandu-se din surse proprii si din credite bancare, precum si din surse bugetare, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii, potrivit legii.
    (2) Ministerul Educatiei si Cercetarii va cuprinde in bugetul sau de venituri si cheltuieli fondurile necesare realizarii unor investitii, dotari, achizitionarii de aparatura, echipamente si instalatii pentru institutul national.
    (3) Executia investitiilor prevazute la alin. (1) si (2) se adjudeca potrivit legii.
    Art. 34
    (1) Operatiunile de incasari si plati ale institutului national se efectueaza, dupa caz, prin unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului pentru fondurile derulate prin bugetul de stat, potrivit legii, si prin conturi deschise la banci comerciale cu sediul in Romania.
    (2) Institutul national poate efectua operatiuni de incasari si plati in lei si in valuta prin casieria proprie, cu respectarea nivelului plafonului de casa si a normativelor de disciplina financiar-valutare stabilite prin actele normative in vigoare.
    (3) Institutul national poate efectua operatiuni de comert exterior aferente obiectului sau de activitate, potrivit legii. Operatiunile de incasari si plati cu strainatatea se vor efectua prin conturi bancare deschise la unitatile bancare specializate cu sediul in Romania.
    Art. 35
    Institutul national isi organizeaza controlul financiar preventiv propriu, auditul si controlul financiar de gestiune, potrivit legii.

    CAP. 7
    Reglementarea litigiilor

    Art. 36
    Litigiile institutului national cu persoane fizice sau persoane juridice, nesolutionate pe cale amiabila, sunt supuse spre rezolvare instantelor judecatoresti romane de drept comun.

    CAP. 8
    Dispozitii finale

    Art. 37
    Statutul de institut national de cercetare-dezvoltare se reinnoieste periodic, prin reacreditare, care are loc intr-un interval de maximum 5 ani, sau la modificarea obiectului de activitate al institutului national.
    Art. 38
    Prezentul regulament de organizare si functionare se completeaza si se modifica potrivit legislatiei in vigoare.

    ANEXA 2

                                  BUNURILE
proprietate privata a statului care trec in administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE - CA Bucuresti, precum si bunurile proprii

    1. Bunuri proprietate privata a statului

________________________________________________________________________________
N    Denumirea    Tipul          Descrierea      Adresa    Anul       Valoarea
r.                bunurilor       tehnica                  dobandirii ramasa
                                                                      - mii
c                                                                     lei -
r                                                                     (Hotararea
t.                                                                    Guvernului
                                                                      nr.
                                                                      500/1994)
________________________________________________________________________________
0        1           2              3                4          5          6
________________________________________________________________________________
 1. Cladire       Imobil      Sectia materiale Bucuresti,     1977       715.032
    laborator                 anorganice,      Splaiul
                              corp J, cladire  Unirii
                              cu P + 2 etaje + nr. 313,
                              2 statii-pilot   sectorul 3
                              Suprafata
                              construita =
                              2.998 mp
                              Suprafata
                              desfasurata =
                              4.680 mp

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 2. Cladire       Imobil      Baraca pentru    Bucuresti,     1973             0
    laborator                 ferite,          Splaiul
                              Suprafata =      Unirii
                              166,33 mp        nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 3. Cladire       Imobil      Baraca pentru    Bucuresti,     1992             0
    laborator                 presa            Splaiul
                              Suprafata =      Unirii
                              33,75 mp         nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 4.                           Put de foraj la  Bucuresti,     1992        28.336
                              medie adancime   Splaiul
                              Suprafata =      Unirii
                              55,47 mp         nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 5. Cladire       Imobil in   Dezvoltarea      Bucuresti,     1983       540.081
    laborator     indiviziune laboratoarelor   Splaiul
                  fortata     de incercari TH  Unirii
                              si THA, corp M   nr. 313,
                              Suprafata        sectorul 3
                              construita =
                              478,66 mp
                              Suprafata
                              desfasurata =
                              530,94 mp

    Baza legala: H.C.M. 126/1982
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 6. Drumuri si    Drumuri     Suprafata =      Bucuresti,     1977        11.348
    platforme                 609,5 mp         Splaiul
    in incinta                                 Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 7. Retele        Retele      Aferente         Bucuresti,     1977             0
    electrice                 corpului J       Splaiul
                                               Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 8. Retele        Retele      Aferente         Bucuresti,     1977             0
    hidrotehnice              corpului J       Splaiul
                                               Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 9. Retele        Retele      Aferente         Bucuresti,     1977         5.236
    termotehnice              corpului J       Splaiul
                                               Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
10. Retele        Retele      Aferente         Bucuresti,     1977             0
    tehnologice               corpului J       Splaiul
                                               Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
11. Teren                     Suprafata totala Bucuresti,                165.109
                              = 4.371,18 mp    Splaiul
                                               Unirii
                                               nr. 313,
                                               sectorul 3

    Baza legala: H.C.M. 966/1974
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
    TOTAL Bucuresti (grupa I + teren):                                 1.465.142
________________________________________________________________________________
 1. Pavilion      Imobil      Pavilion poarta  Sfantu         1987             0
    poarta                    - Sfantu         Gheorghe,
                              Gheorghe         str. Jozsef
                              Suprafata =      Attila
                              19,64 mp         nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 2. Corp          Imobil in   Parter + subsol  Sfantu         1987             0
    laboratoare   indiviziune Suprafata        Gheorghe,
                  fortata     construita =     str. Jozsef
                              116,03 mp        Attila
                              Suprafata        nr. 4,
                              desfasurata =    judetul
                              209,28 mp        Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 3. Corp G        Imobil      Corp G -         Sfantu         1987             0
                              Sfantu Gheorghe; Gheorghe,
                              parter + subsol  str. Jozsef
                              Suprafata        Attila
                              construita =     nr. 4,
                              66,18 mp         judetul
                              Suprafata        Covasna
                              desfasurata =
                              122,36 mp

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 4. Post trafo    Imobil      Parter           Sfantu         1987             0
                              Suprafata        Gheorghe,
                              construita =     str. Jozsef
                              40,22 mp         Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 5. Pavilion      Imobil      Parter           Sfantu         1987             0
    tablou                    Suprafata        Gheorghe,
    comanda                   construita =     str. Jozsef
                              26,97 mp         Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 6. Atelier       Imobil      Parter           Sfantu         1987             0
    micro-                    Suprafata        Gheorghe,
    productie                 construita =     str. Jozsef
    (statie                   647,61 mp        Attila
    pilot)                                     nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 7. Baraca        Imobil      Parter           Sfantu         1987             0
    metalica                  Suprafata        Gheorghe,
    din tabla                 construita =     str. Jozsef
    ondulata                  27,36 mp         Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 8. Baraca        Imobil      Parter           Sfantu         1987             0
    metalica                  Suprafata        Gheorghe,
    din tabla                 construita =     str. Jozsef
    ondulata                  41,16 mp         Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
 9. Drumuri       Drumuri     Suprafata        Sfantu         1987             0
                              construita =     Gheorghe,
                              1.221,78 mp      str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
10. Gard din                                   Sfantu         1987             0
    plasa de                                   Gheorghe,
    sarma                                      str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
11. Imprejmuire                                Sfantu         1987             0
                                               Gheorghe,
                                               str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
12. Retele si     Retele                       Sfantu         1987             0
    racord                                     Gheorghe,
    electric                                   str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
13. Retele si     Retele                       Sfantu         1987             0
    racord                                     Gheorghe,
    apa-canal                                  str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
14. Teren                     Suprafata        Sfantu
                              totala =         Gheorghe,
                              7.983,99 mp      str. Jozsef
                                               Attila
                                               nr. 4,
                                               judetul
                                               Covasna

    Baza legala: Hotararea Guvernului nr. 834/1991; Decizia nr. 102/1985
    Situatia juridica: In administrare
________________________________________________________________________________
TOTAL Sfantu Gheorghe (grupa I + teren):                                 291.090
________________________________________________________________________________
TOTAL ICPE - CA (grupa I + teren):                                     1.756.232
________________________________________________________________________________

    2. Bunuri proprii:

    Echipamente, aparatura, mijloace de transport si obiecte de inventar
________________________________________________________________________________
Nr.  Grupa            Denumirea               Valoarea ramasa  Situatia juridica
crt.                                              (mii lei)
________________________________________________________________________________
 0     1                  2                           3                4
________________________________________________________________________________
 1.    2   Echipamente tehnologice                   608.527    In proprietate
________________________________________________________________________________
 2.    3   Aparate si instalatii de masurare,
           control si reglare                        139.992    In proprietate
________________________________________________________________________________
 3.    4   Mijloace de transport                     233.104    In proprietate
________________________________________________________________________________
 4.    6   Mobilier, aparatura birotica si
           alte active corporale                     103.715    In proprietate
________________________________________________________________________________
 5.        Imobilizari corporale in curs de
           executie                                  221.331    In proprietate
________________________________________________________________________________
     TOTAL bunuri proprii in bilant:               1.306.669
________________________________________________________________________________
     TOTAL mijloace fixe, conform bilantului       3.062.901
________________________________________________________________________________
 6.        Obiective de inventar                      10.466    In proprietate
________________________________________________________________________________
     TOTAL GENERAL:                                3.073.367    In proprietate
________________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1282/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1282 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu