E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a fost modificat de niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

HOTARARE Nr

HOTARARE   Nr. 1546 din 23 septembrie 2004

pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de stabilire a valorii terenurilor arabile si a celor forestiere, sursele financiare si modalitatile de plata catre fostii proprietari

ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 911 din  6 octombrie 2004


SmartCity3


    In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 40 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare,

    Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

    Art. 1
    (1) Se aproba Normele metodologice privind modul de stabilire a valorii terenurilor arabile in vederea acordarii despagubirilor prevazute de Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute in anexa nr. 1.
    (2) Se aproba Normele metodologice privind modul de stabilire a valorii terenurilor forestiere in vederea acordarii despagubirilor prevazute de Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, prevazute in anexa nr. 2.
    Art. 2
    (1) Sumele necesare pentru plata despagubirilor stabilite potrivit prevederilor Legii nr. 1/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se aloca de la bugetul de stat, anual, prefecturilor judetene, respectiv Prefecturii Municipiului Bucuresti.
    (2) Situatiile referitoare la sumele cuvenite persoanelor indreptatite se intocmesc de colectivul de lucru al comisiei judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pe baza anexelor nr. 39, 39 a), 40, 50 si 56^2, completate de comisia locala conform prevederilor din Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.172/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
    (3) Situatiile prevazute la alin. (2) se avizeaza de catre directorii oficiilor de cadastru si publicitate imobiliara judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, directorii directiilor teritoriale de regim silvic si de vanatoare, directorii directiilor silvice, precum si de prefecti.
    Art. 3
    Prefecturile judetene, respectiv Prefectura Municipiului Bucuresti, vireaza sumele in lei in contul personal al beneficiarului, deschis la o banca sau la Casa de Economii si Consemnatiuni - C.E.C. - S.A., dupa caz.
    Art. 4
    Anexele nr. 1 si 2 fac parte integranta din prezenta hotarare.

                  PRIM-MINISTRU
                  ADRIAN NASTASE

                         Contrasemneaza:
                         Ministrul agriculturii,
                         padurilor si dezvoltarii rurale,
                         Petre Daea

                         Ministru de stat,
                         ministrul administratiei si internelor,
                         Florian Marian Saniuta

                         Ministrul delegat
                         pentru administratia publica,
                         Gheorghe Emacu

                         p. Ministrul finantelor publice,
                         Gheorghe Gherghina,
                         secretar de stat

    ANEXA 1

                             NORME METODOLOGICE
privind modul de stabilire a valorii terenurilor arabile in vederea acordarii despagubirilor prevazute de Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare

    Art. 1
    Prezentele norme metodologice stabilesc valoarea terenurilor arabile pe baza evaluarii acestora in vederea stabilirii cuantumului despagubirilor pentru persoanele indreptatite, potrivit prevederilor Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Evaluarea terenurilor agricole are la baza urmatoarele elemente:
    a) categoria de folosinta a terenului la data preluarii;
    b) clasa de calitate se stabileste dupa nota de bonitare pentru conditii naturale, in cazul in care folosinta este agricola, iar in cazul in care folosinta terenului este neagricola, se stabileste ca medie aritmetica a claselor de calitate a terenurilor limitrofe;
    c) renta funciara ce corespunde pamantului, ca mijloc de productie, de 17%;
    d) rata normala a dobanzii pe piata bancara, apreciata ca fiind de 10%;
    e) pretul mediu al graului de 4.500 lei/kg, conform cotatiei la bursa din Chicago - septembrie 2003.
    Art. 3
    Marimea suprafetelor, amplasamentul, categoria de folosinta si echivalentul arabil se stabilesc de catre comisia locala si se valideaza de comisia judeteana.
    Art. 4
    (1) Pe baza anexelor nr. 39, 39 a), 40 si 50 la Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si a modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.172/2001, comisia judeteana solicita institutiilor specializate incadrarea terenurilor in clase de calitate.
    (2) Amplasamentul si categoria de folosinta a terenurilor ce fac obiectul despagubirilor se evidentiaza pe planul cadastral.
    (3) Planul cadastral pe care sunt evidentiate amplasamentul si categoria de folosinta se pune la dispozitie institutiilor de specialitate pentru stabilirea claselor de calitate, de catre oficiile de cadastru si publicitate imobiliara judetene si al municipiului Bucuresti.
    Art. 5
    (1) Renta funciara folosita in vederea stabilirii valorii terenurilor agricole ce fac obiectul despagubirilor este contributia factorului de sol de 17% din valoarea productiei agricole obtinute, la preturile pietei in anul 2003.
    (2) Stabilirea rentei funciare pentru terenurile agricole pentru care se acorda despagubiri are la baza potentialul de productie al solului, stabilit dupa nota de bonitare in conditii naturale, pentru folosinta arabil, si calculat pentru cultura grau.
    (3) Estimarea productiei medii in cadrul clasei de calitate si calculul profitului s-au facut pentru 40 kg grau/punct de bonitare.
    Art. 6
    Potentialul de productie al terenurilor se apreciaza pe baza notelor de bonitare naturala pentru arabil in urmatoarele 5 clase de calitate:
    Clasa I   (81 - 100 puncte)
    Clasa II  (61 - 80 puncte)
    Clasa III (41 - 60 puncte)
    Clasa IV  (21 - 40 puncte)
    Clasa V   (0 - 20 puncte)
    Art. 7
    Incadrarea terenurilor in clase de calitate se face prin studii pedologice executate pe planuri cadastrale la scara 1:5.000 si 1:10.000.
    Art. 8
    Stabilirea echivalentului arabil al terenurilor agricole ce vor fi evaluate in vederea despagubirii persoanelor indreptatite se face potrivit prevederilor anexei nr. 21 la Regulamentul privind procedura de constituire, atributiile si functionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, a modelului si modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum si punerea in posesie a proprietarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.172/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 9
    Calculul cuantumului despagubirilor pentru persoanele indreptatite, potrivit Legii nr. 1/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se face de catre colectivul de lucru al comisiei judetene, constituit prin ordin al prefectului, prin inmultirea valorii unitare corespunzatoare clasei de calitate cu marimea suprafetei in echivalent arabil.
    Art. 10
    Valoarea unitara pe clase a terenurilor arabile este prevazuta la lit. A din tabelul anexat la prezentele norme metodologice.
    Art. 11
    In cazul in care nu se cunoaste amplasamentul detinut si nu se poate stabili clasa de calitate, despagubirea se face la valoarea medie a celor 5 clase de calitate si este prevazuta la lit. B din tabelul anexat la prezentele norme metodologice.
    Art. 12
    Valoarea unitara pe clase si valoarea medie unitara a terenurilor arabile, prevazute la lit. A si B din tabelul anexat la prezentele norme metodologice, se actualizeaza anual in functie de cotatia pretului graului la bursa si, respectiv, de cursul de schimb al dolarului.

    Tabel

    A. Valoarea unitara pe clase a terenurilor arabile ce urmeaza a fi despagubite potrivit Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare
________________________________________________________________________________
Clasa de  Nr. de      Productia  Valoarea     Renta        Valoarea   Valoarea
calitate  puncte de   medie      productiei   funciara     unitara    medie
          bonitare/ha (kg/ha)    (lei/ha)     (lei/ha)     pe clase   unitara
                                                           (lei/ha)   (lei/ha)
________________________________________________________________________________
    0         1            2           3           4           5         6
________________________________________________________________________________
                      col. 1 x   col. 2 x     col. 3 x 17% col. 4 x
                      40 kg/pct. 4.500 lei/kg              100/10
                      bon.                                 (rata
                                                           dobanzii)
________________________________________________________________________________
    1          90        3.600    16.200.000    2.754.000  27.540.000
_____________________________________________________________________
    2          70        2.800    12.600.000    2.142.000  21.420.000
_____________________________________________________________________
    3          50        2.000     9.000.000    1.530.000  15.300.000 15.640.000
_____________________________________________________________________
    4          30        1.200     5.400.000      918.000   9.180.000
_____________________________________________________________________
    5          20          800     3.600.000      612.000   6.120.000
________________________________________________________________________________

    B. Valoarea medie unitara este de 15.640.000 lei/ha.
    Aceasta se aplica in calculul cuantumului despagubirii in cazul in care nu se cunoaste amplasamentul detinut de persoanele indreptatite si nu se poate stabili clasa de calitate.

    ANEXA 2

                         NORME METODOLOGICE
privind modul de stabilire a valorii terenurilor forestiere, in vederea acordarii despagubirilor prevazute de Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare

    Art. 1
    Prezentele norme metodologice permit evaluarea terenurilor forestiere in vederea determinarii cuantumului despagubirilor acordate persoanelor indreptatite, potrivit prevederilor Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 si ale Legii nr. 169/1997, cu modificarile si completarile ulterioare.
    Art. 2
    Despagubirile calculate se acorda persoanelor fizice si juridice inscrise, in baza prevederilor legale, in anexa nr. 56^2, intocmita in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului nr. 1.172/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, si care au fost aprobate prin hotarari ale comisiilor judetene.
    Art. 3
    Valoarea terenurilor forestiere se diferentiaza in raport cu urmatoarele criterii:
    a) clasa de productie a arboretului situat pe terenul forestier - se utilizeaza clasele de productie relative, corespunzatoare sistemului romanesc din biometria forestiera;
    b) specia forestiera majoritara, existenta in compozitia arboretului evaluat - speciile existente in fondul forestier din Romania se includ in 8 grupe: 1. rasinoase, 2. fag, 3. stejar pedunculat si gorun, 4. alte quercinee si diverse specii de esenta tare, 5. diverse specii de esenta moale, 6. salcam, 7. salcii si plopi indigeni, 8. plopi euramericani;
    c) varsta medie a arboretului - din considerente de ordin practic, diferentierea se face pe clase de varsta de:
    1. 20 de ani pentru grupele de specii gospodarite in regimul codrului - rasinoase, fag, stejar si gorun, alte quercinee si diverse specii tari, diverse specii moi. Clasa I de varsta 1 - 20 de ani; clasa a II-a de varsta 21 - 40 de ani; clasa a III-a de varsta 41 - 60 de ani; clasa a IV-a de varsta 61 - 80 de ani; clasa a V-a de varsta 81 - 100 de ani; clasa a VI-a de varsta > 100 de ani;
    2. 5 ani pentru grupele de specii gospodarite in regimul crangului sau al codrului conventional - salcam, salcii si plopi indigeni, plopi euramericani. Clasa I de varsta 1 - 5 ani; clasa a II-a de varsta 6 - 10 ani; clasa a III-a de varsta 11 - 15 ani; clasa a IV-a de varsta 16 - 20 de ani; clasa a V-a de varsta 21 - 25 de ani; clasa a VI-a de varsta > 25 de ani.
    Art. 4
    Modul in care se incadreaza terenul forestier pentru care se acorda despagubiri in criteriile de diferentiere prevazute la art. 3 se stabileste, dupa identificarea amplasamentului terenului respectiv, in functie de informatiile din descrierea parcelara existenta in amenajamentul silvic, actualizate pe baza lucrarilor efectuate in perioada trecuta de la intrarea in vigoare a acestuia.
    Art. 5
    (1) In situatia in care pe terenul forestier nu exista vegetatie forestiera, valoarea despagubirii (VTF) se stabileste cu ajutorul relatiei:

    VTF = S * VUTF,       (1)

    unde:
    S - suprafata terenului lipsit de vegetatie forestiera pentru care se stabileste valoarea de despagubire (ha);
    VUTF - valoarea unitara pentru terenul forestier lipsit de vegetatie forestiera (lei/ha); valorile unitare sunt prezentate in tabelul nr. 1 si au fost calculate prin intermediul relatiei:

           CTE * PML * RPF
    VUTF = ---------------,       (2)
                 RAD

    unde:
    CTE - cresterea medie a arboretului total pana la varsta exploatabilitatii (mc/an/ha), adoptata in mod conventional pentru specia molid, calculata diferentiat pe clase de productie;
    PML - pretul mediu al unui mc de lemn, stabilit ca medie a preturilor de pornire la licitatie pentru parchetele scoase la licitatiile organizate de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva si adjudecate de agentii economici.
    Valoarea utilizata in metodologie este de 426.131 lei/mc si a fost calculata pentru perioada 1 septembrie 2002 - 31 august 2003;
    RPF - rata medie a profitului, corespunzatoare terenului pe care este instalata vegetatie forestiera, ca mijloc de productie; pentru uniformizare s-a utilizat aceeasi valoare cu cea utilizata in evaluarea terenurilor agricole, respectiv 17%;
    RAD - rata medie anuala a dobanzii pe piata bancara, respectiv 10% .

    Incadrarea terenului in clasa de productie se face utilizandu-se media claselor de productie ale arboretelor din unitatile amenajistice limitrofe acestuia.
    (2) In situatia in care, prin exceptie, nu se poate stabili amplasamentul terenului forestier solicitat, in calculul despagubirilor se vor utiliza indicatorii medii specifici ai unitatii de productie in a carei raza se solicita terenul.
    Art. 6
    Valoarea despagubirii pentru terenurile acoperite cu vegetatie forestiera (VP) se stabileste cu ajutorul relatiei:

    VP = S * VPU * IA,       (3)

    unde:
    VPU - valoarea unitara a terenului forestier acoperit cu vegetatie forestiera (lei/ha);
    IA - consistenta arboretului, exprimata prin indicele de acoperire a coronamentului, prin numar zecimal (0,1 - 1,0);
    S - suprafata terenului forestier acoperit cu vegetatie forestiera (ha).

    Valorile VPU sunt prezentate in tabelul nr. 2 si au fost calculate cu ajutorul relatiei:

    VPU = VUTF * KSP * KTE,       (4)

    unde:
    KSP - coeficientul de diferentiere a valorii terenului acoperit cu vegetatie forestiera, in raport cu cele 8 grupe de specii, ale caror valori sunt prezentate in tabelul nr. 3. Valorile care au fost utilizate la stabilirea coeficientilor au la baza diferentierea, pe specii, a pretului mediu calculat in conditiile precizate anterior;
    KTE - coeficientul de diferentiere a valorii terenului forestier in raport cu varsta medie a arboretului, ale carui valori sunt prezentate in tabelul nr. 4. Valorile au la baza raportul dintre volumul de lemn la o varsta egala cu media intervalului clasei de varsta si volumul de lemn la varsta exploatabilitatii;
    VUTF are semnificatia si modul de calcul prezentate la art. 5.

    Art. 7
    Elementele de intrare in tabelul nr. 2 se stabilesc pe baza informatiilor actualizate din "Descrierea parcelara" a amenajamentului silvic in vigoare, dupa cum urmeaza:
    a) incadrarea in grupa de specii se face in raport cu specia majoritara din compozitia arboretului aflat pe terenul forestier supus evaluarii;
    b) incadrarea in clasa de varsta se face in functie de varsta medie a arboretului;
    c) incadrarea in clasa de productie se face in functie de clasa de productie a arboretului.
    Art. 8
    Calculul valorii despagubirilor pentru terenurile forestiere se intocmeste de ocolul silvic, pentru fiecare persoana fizica sau juridica inscrisa in anexa nr. 56^2 la Regulamentul aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1.172/2001, validata prin hotararea comisiei judetene.
    Art. 9
    Verificarea si aprobarea valorilor determinate conform art. 8 se realizeaza de conducerea directiei silvice, respectiv de conducerea Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva.
    Art. 10
    Tabelele nr. 1, 2, 3 si 4 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

    Exemple de aplicare:
    A. Valoarea unui teren lipsit de vegetatie forestiera, in suprafata de 7,9 ha. Terenul se invecineaza cu doua unitati amenajistice in care arboretele au clasa a III-a de productie si, respectiv, clasa a V-a:
    1. Stabilirea informatiilor de intrare in tabelul nr. 1:
    - clasa a IV-a de productie medie;
    - valoarea unitara preluata din tabelul nr. 1:
    VUTF = 5.868.000 lei/ha.
    2. Calculul valorii de despagubire:
    VTF = 7,9 * 5.868.000 = 46.357.200 lei.
    B. Cuantumul despagubirii pentru un teren forestier in suprafata de 3,4 ha, cu un arboret avand compozitia actuala 6 Mo, 3 Br, 1 Fa, cu varsta medie de 35 de ani, clasa a II-a de productie si consistenta 0,9.
    1. Stabilirea informatiilor de intrare in tabelul nr. 2:
    - specia majoritara - Mo - grupa rasinoase (1);
    - clasa a II-a de productie;
    - varsta de 35 de ani se incadreaza in clasa a II-a de varsta 21 - 40 de ani.
    2. Valoarea VPU determinata in functie de elementele de intrare in tabelul nr. 2 = 21.660.701 lei/ha.
    3. Calculul valorii de despagubire:
    VP = S * VPU * IA = 3,4 * 21.660.701 * 0,9 = 66.281.745 lei.
    C. Cuantumul despagubirii pentru un teren forestier in suprafata de 0,8 ha, cu un arboret avand compozitia 4 Ce, 3 Fr, 2 Ju, 1 Dm, cu varsta medie de 105 ani, clasa a IV-a de productie si consistenta 0,6.
    1. Stabilirea informatiilor de intrare in tabelul nr. 2:
    - specia majoritara Ce se incadreaza in grupa - alte quercinee si diverse specii de esenta tare (4);
    - clasa a IV-a de productie;
    - varsta medie de 105 ani se incadreaza in clasa a VI-a de varsta > 100 de ani.
    2. Valoarea VPU determinata in functie de elementele de intrare in tabelul nr. 2 = 27.287.491 lei/ha.
    3. Calculul valorii de despagubire:
    VP = S * VPU * IA = 0,8 * 27.287.491 * 0,6 = 13.097.995 lei.

    Tabelul nr. 1

    Valorile unitare ale terenului lipsit de vegetatie forestiera

__________________________________________________________________
Clasa de   Varsta             Cresterea medie      Valori unitare
productie  exploatabilitatii  la exploatabilitate  VUTF*) (lei/ha)
           (ani)              (CTE) (mc/an/ha)
__________________________________________________________________
    I            120                 13,8             9.997.000
   II            110                 12,2             8.838.000
  III            100                 10,5             7.607.000
   IV            100                  8,1             5.868.000
    V            100                  5,7             4.129.000
__________________________________________________________________

              CTE * 426.131 lei/mc * 0,17
    *) VUTF = ---------------------------
                         0,10

    Tabelul 2*)

    *) Tabelul nr. 2 este reprodus in facsimil.

    Valorile unitare ale terenului acoperit cu vegetatie forestiera (lei/ha)

 ______________________________________________________________________________
| Specia/Grupa| Clasa de |                 Clasa de productie                  |
|  de specii  | varsta   |                                                     |
|             | (ani)    |                                                     |
|_____________|__________|_____________________________________________________|
|             |          |     I    |    II    |    III   |    IV    |    V    |
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(1) Rasinoase|  1 - 20  | 19122062 | 16905150 | 14550517 | 11224193 | 7897869 |
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 21 - 40  | 24501247 | 21660701 | 18643692 | 14381646 | 10119601|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 41 - 60  | 30210734 | 26708259 | 22988202 | 17732979 | 12477755|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 61 - 80  | 36899327 | 32621412 | 28077741 | 21659023 | 15240304|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 81 - 100 | 44071575 | 38962146 | 33535307 | 25868961 | 18202614|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 100 | 51751070 | 45751321 | 39378853 | 30376641 | 21374429|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(2) Fag      |  1 - 20  | 20094370 | 17764734 | 15290374 | 11794915 |  8299455|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 21 - 40  | 25747074 | 22762092 | 19591676 | 15112917 | 10634157|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 41 - 60  | 31746873 | 28066306 | 24157093 | 18634656 | 13112218|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 61 - 80  | 38775564 | 34280127 | 29505423 | 22760329 | 16015235|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 81 - 100 | 46312502 | 40943272 | 35240492 | 27184332 | 19128171|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 100 | 54382480 | 48077659 | 41381167 | 31921216 | 22461265|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(3) Stejar   |   1 - 20 | 26738476 | 23638557 | 20346063 | 15694846 | 11043630|
|pedunculat,  |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|gorun        |  21 - 40 | 34260219 | 30288268 | 26069569 | 20109929 | 14150289|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 41 - 60  | 42243823 | 37346295 | 32144520 | 24796114 | 17447709|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 61 - 80  | 51596516 | 45614686 | 39261248 | 30285922 | 21310595|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 81 - 100 | 61625507 | 54480967 | 46892591 | 36172699 | 25452808|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 100 | 72363784 | 63974305 | 55063650 | 42475811 | 29887973|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(4) Alte     |  1 - 20  | 17177445 | 15185982 | 13070804 | 10082750 |  7094696|
|diverse      |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|quercinee si | 21 - 40  | 22009595 | 19457918 | 16747723 | 12919106 |  9090489|
|specii cu    |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|esenta tare  | 41 - 60  | 27138456 | 23992165 | 20650419 | 15929625 | 11208831|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 61 - 80  | 33146853 | 29303980 | 25222378 | 19456410 | 13690443|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 81 - 100 | 39589720 | 34999894 | 30124937 | 23238219 | 16351501|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 100 | 46488249 | 41098644 | 35374224 | 27287491 | 19200758|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(5) Diverse  |  1 - 20  | 16205137 | 14326398 | 12330947 |  9512028 |  6693109|
|specii cu    |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|esenta moale | 21 - 40  | 20763769 | 18356526 | 15799739 | 12187836 |  8575933|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 41 - 60  | 25602317 | 22634118 | 19481527 | 15027948 | 10574369|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 61 - 80  | 31270616 | 27645264 | 23794696 | 18355104 | 12915512|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 81 - 100 | 37348792 | 33018768 | 28419752 | 21922848 | 15425944|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 100 | 43856839 | 38772306 | 33371909 | 25742916 | 18113923|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(6) Salcam   |  1 - 5   | 14475256 | 12797070 | 11014632 |  8496629 |  5978627|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |  6 - 10  | 16806557 | 14858092 | 12788584 |  9865047 |  6941510|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 11 - 15  | 20663799 | 18268146 | 15723669 | 12129156 |  8534643|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 16 - 20  | 24521041 | 21678200 | 18658754 | 14393265 | 10127776|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 21 - 25  | 27360989 | 24188899 | 20819750 | 16060247 | 11300743|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 25  | 30179743 | 26680861 | 22964620 | 17714788 | 12464956|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(7) Salcii   |  1 - 5   | 13865839 | 12258306 | 10550909 |  8138916 |  5726923|
|si plopi     |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|indigeni     |  6 - 10  | 15795260 | 13964040 | 12019060 |  9271440 |  6523820|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 11 - 15  | 18974306 | 16774524 | 14438086 | 11137464 |  7836842|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 16 - 20  | 22133358 | 19567332 | 16841898 | 12991752 |  9141606|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 21 - 25  | 24492650 | 21653100 | 18637150 | 14376600 | 10116050|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 25  | 26801957 | 23694678 | 20394367 | 15732108 | 11069849|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|(8) Plop     |  1 - 5   | 14065779 | 12435066 | 10703049 |  8256276 |  5809503|
|euramerican  |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |  6 - 10  | 16275116 | 14388264 | 12384196 |  9553104 |  6722012|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 11 - 15  | 19914024 | 17605296 | 15153144 | 11689056 |  8224968|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 16 - 20  | 23542935 | 20813490 | 17914485 | 13819140 |  9723795|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             | 21 - 25  | 26232128 | 23190912 | 19960768 | 15397632 | 10834496|
|             |__________|__________|__________|__________|__________|_________|
|             |    > 25  | 28881333 | 25532982 | 21976623 | 16952652 | 11928681|
|_____________|__________|__________|__________|__________|__________|_________|

    Tabelul nr. 3

    Coeficientii de diferentiere a valorii terenului forestier in raport cu principalele grupe de specii (KSP)

_________________________________________________________________
Nr.               Grupa de specii                     Valoarea
crt.                                               coeficientului
                                                        KSP
_________________________________________________________________
  1. Rasinoase                                          1,80
_________________________________________________________________
  2. Fag                                                1,24
_________________________________________________________________
  3. Stejar si gorun                                    1,65
_________________________________________________________________
  4. Alte quercinee si diverse specii tari              1,06
_________________________________________________________________
  5. Diverse specii moi                                 1,00
_________________________________________________________________
  6. Salcam                                             1,06
_________________________________________________________________
  7. Salcie si plop indigen                             1,00
_________________________________________________________________
  8. Plop euramerican                                   1,00
_________________________________________________________________

    Tabelul nr. 4

    Coeficientii de diferentiere a valorii terenului forestier in raport cu varsta medie a arboretului (KTE)

_________________________________________________________________________
                 Valoarea coeficientului KTE pentru grupa de specii:
           ______________________________________________________________
Clasa de   Rasinoase; fag,      Salcam    Salcii si plopi      Plopi
varsta     stejar si gorun;                  indigeni       euramericani
           alte quercinee si
           diverse specii tari;
           diverse specii moi
_________________________________________________________________________
    I            1,621            1,366         1,387           1,407
_________________________________________________________________________
 a II-a          2,077            1,586         1,580           1,628
_________________________________________________________________________
a III-a          2,561            1,950         1,898           1,992
_________________________________________________________________________
 a IV-a          3,128            2,314         2,214           2,355
_________________________________________________________________________
  a V-a          3,736            2,582         2,450           2,624
_________________________________________________________________________
 a VI a          4,387            2,848         2,681           2,889
_________________________________________________________________________



SmartCity5

COMENTARII la Hotărârea 1546/2004

Momentan nu exista niciun comentariu la Hotărârea 1546 din 2004
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu