E-mail:
Parola:
     
 Nu ai cont? Inregistreaza-te
 Ai uitat parola? Click aici
alerte legex
Coduri postale şi prefixe telefonice naţionale şi internaţionale
Legături cu alte acte
nu a modificat niciun act
Cele mai căutate legi
Ultimele acte citite
Sisteme de securitate
Registrul Agricol Integrat - www.registrulagricolintegrat.ro

Anunţă-mă când se modifică Fişă act Comentarii (0) Trimite unui prieten Tipareste act

ORDIN Nr

ORDIN   Nr. 633 din 13 octombrie 2006

pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara

ACT EMIS DE: AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA

ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL  NR. 1049 din 29 decembrie 2006



Având în vedere prevederile art. 4 lit. a) şi c) şi ale art. 63 alin. (1) din Legea cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată,

în temeiul art. 3 alin. (8) din Legea nr. 7/1996, republicată, coroborat cu prevederile art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, republicată,

directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară emite prezentul ordin.

Art. 1. - Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2. - Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin îşi încetează aplicabilitatea Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.371/C/1997 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor de carte funciară ale judecătoriilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 84 din 23 februarie 1998, cu modificările ulterioare.

Art. 3. - Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară,

Minai Busuioc

*) Anexa este reprodusă în facsimil.

ANEXĂ

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONARE A BIROURILOR DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

CAPITOLUL 1

DISPOZIŢII GENERALE

1.1 DISPOZIŢII INTRODUCTIVE

Art. 1 - (1) In subordinea oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară, denumite în continuare oficii teritoriale, funcţionează unul sau mai multe birouri de cadastru şi publicitate imobiliară, denumite în continuare birouri teritoriale, înfiinţate conform prevederilor legale.

(2) Birourile teritoriale sunt competente să efectueze operaţiunile de cadastru şi publicitate imobiliară cu privire la imobilele aflate în unităţile administrativ-teritoriale arondate acestora. Competenţa teritorială, numărul, precum şi arondarea birourilor teritoriale, sunt stabilite conform anexei nr. 1.

Art. 2 - In exercitarea funcţiilor tehnice, economice şi juridice ale cadastrului general, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, denumită în continuare Agenţia Naţională, asigură centralizarea informatică a datelor de identificare a imobilelor şi a titularilor drepturilor înscrise.

Art. 3 - (1) In regiunile de transcripţiuni şi inscripţiuni imobiliare, până la deschiderea cărţilor funciare, înscrierile vor putea fi efectuate în vechile registre de publicitate imobiliară, numai în condiţiile art. 58 alin. (2) din Legea cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată, denumită în continuare lege.

(2)  Registrul cadastral de publicitate imobiliară cuprinde evidenţa tehnică şi juridică integrală şi exactă a imobilelor, proprietatea persoanelor fizice şi juridice din aceeaşi unitate administrativ-teritorială: comună, oraş sau municipiu.

(3) Prin imobil se înţelege una sau mai multe parcele alăturate, cu sau fără construcţii, aparţinând aceluiaşi proprietar, situate pe teritoriul unei unităţi administrativ - teritoriale, indiferent de categoria de folosinţă şi este identificat printr-un număr cadastral unic.

(4) Prin parcelă se înţelege suprafaţa de teren având o singură categorie de folosinţă.

(5)  Sistemul de evidenţă al cadastrului general are ca finalitate înscrierea în cartea funciară.

1.2 ORGANIZAREA ŞI FUNCŢIONAREA BIROURILOR DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Art. 4 - (1) In vederea realizării publicităţii imobiliare, oficiile teritoriale, prin birourile teritoriale, vor soluţiona cererile de recepţie a documentaţiilor cadastrale ce stau la baza înscrierilor în cartea funciară, printr-un flux de lucru integrat, prin compartimentul de cadastru şi publicitate imobiliară.

(2)  In cadrul lucrărilor de publicitate imobiliară birourile teritoriale vor putea solicita oficiilor teritoriale informaţii cu privire la operaţiunile tehnico -cadastrale.

(3) In cartea funciară se înscrie un singur imobil, în condiţiile legii.

Art. 5 - (1) Activitatea de publicitate imobiliară din cadrul oficiilor teritoriale este îndeplinită prin serviciul de publicitate imobiliară, care se află în responsabilitatea unui registrator-şef.

(2)  Activitatea de cadastru din cadrul oficiilor teritoriale este îndeplinită prin serviciul de cadastru, care este în responsabilitatea unui inginer-şef.

(3) Birourile teritoriale îndeplinesc în cadrul oficiilor teritoriale activitatea de recepţie a documentaţiilor cadastrale şi înscrierea în cartea funciară, precum şi alte activităţi specifice de publicitate imobiliară.

(4)  Biroul teritorial este condus de un registrator-coordonator, numit prin ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale, în urma unui concurs organizat de Agenţia Naţională, în condiţiile legii.

(5) In funcţie de volumul şi complexitatea lucrărilor, biroul teritorial poate fi încadrat cu mai mulţi registratori.

(6) Birourile teritoriale au următoarele compartimente, prevăzute în anexa nr. 2:

a)  registratura, în care vor activa minim un referent de carte funciară şi un casier;

b)  compartimentul de cadastru şi publicitate imobiliară în care îşi vor desfăşura activitatea minim un inspector, un asistent-registrator şi, după caz, un registrator, cu excepţia prevăzută la art. 12 alin. 2 din prezentul regulament;

c)  arhiva, având minim un referent-arhivar.

(7)  Directorul oficiului teritorial se va îngriji de funcţionarea casieriei în cadrul compartimentului de registratură, cu respectarea reglementărilor legale specifice.

Art. 6 - (1) Pentru registratura biroului teritorial se va asigura o încăpere separată de spaţiul destinat arhivei.

(2) Spaţiul destinat registraturii va fi singurul cu acces liber pentru public, în timpul programului stabilit. Activităţile care se desfăşoară în cadrul acestui spaţiu sunt:

a)     primirea cererilor care au ca obiect:

i.    efectuarea operaţiunilor de publicitate imobiliară;

ii.   eliberarea extraselor de carte funciară precum şi a copiilor după cărţile funciare ori după actele din arhivă;

iii.   recepţia documentaţiilor cadastrale şi înscrierea în cartea funciară;

iv.   completarea cu date de geodezie, cartografie şi cadastru, necesare realizării documentaţiilor cadastrale;

b)    îndrumarea  şi informarea solicitanţilor cu privire  la lucrările de cadastru şi carte funciară, direct sau telefonic;

c)    verificarea actelor necesare pentru serviciile de cadastru şi publicitate imobiliară;

d)    verificarea tarifelor încasate pentru serviciile solicitate;

e)     înregistrarea cererilor în registrul general de intrare;

f)     completarea filelor de comunicare şi expedierea încheierilor de carte funciară;

g)    primirea şi expedierea corespondenţei;

h)    asigurarea consultării cărţilor funciare precum şi a actelor aflate în arhivă.

Art. 7 - Tarifele pentru serviciile de cadastru şi publicitate imobiliară, se achită fie la casieria birourilor teritoriale fie prin alte mijloace de plată.

Art. 8 - (1) Arhiva biroului teritorial va fi organizată ca un spaţiu separat, destinat depozitării cărţilor funciare, a documentelor care au stat la baza efectuării operaţiunilor de carte funciară precum şi a registrelor specifice.

(2) Arhiva biroului teritorial va fi încredinţată, prin decizie a directorului oficiului teritorial, unui referent-arhivar care va răspunde de păstrarea în bună stare a documentelor enumerate mai sus.

(3)  Cărţile funciare vechi, pe localităţi, vor fi aşezate în arhivă, grupate pe unităţi administrativ-teritoriale: comună, oraş, municipiu.

(4)  In scopul asigurării unui circuit continuu şi în deplină siguranţă a documentelor aflate în arhiva biroului teritorial, referentul va consemna în registrul de arhivă (depozit), toate unităţile arhivistice depozitate, care se scot de către angajaţii respectivului birou, sub semnătură, pe baza cererilor înregistrate în registrul general de intrare.

(5)  Registrul de arhivă sau de depozit va cuprinde următoarele rubrici: numărul curent al documentelor scoase din arhivă, data, numele şi prenumele petentului, numărul de carte funciară solicitată şi comuna, oraşul, municipiul, numărul actului solicitat, data ieşirii din arhivă, data intrării în arhivă, persoana responsabilă din cadrul biroului teritorial care a solicitat documentul, semnătura, observaţii.

(6) Referentul se va îngriji de păstrarea şi completarea tuturor rubricilor acestui registru.

Art. 9 - (1) Organizarea activităţii birourilor teritoriale se face prin atribuirea unor spaţii corespunzătoare, dotarea cu calculatoare, mobilier, registre, formulare, rechizite şi alte materiale consumabile necesare.

(2)    Direcţia de publicitate imobiliară coordonează şi controlează activitatea profesională a registratorului în vederea respectării normelor legale şi a regulamentelor din domeniul publicităţii imobiliare, prin emiterea unor decizii avizate de directorul general.

(3)    Organizarea, coordonarea şi controlul activităţii de publicitate imobiliară se exercită de către Agenţia Naţională prin Direcţia de publicitate imobiliară, în vederea:

a) îndeplinirii corecte şi fără întârziere a lucrărilor, a modului în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu solicitanţii lucrărilor de carte funciară sau cu reprezentanţii acestora;

b) aprecierii activităţii, pregătirii şi aptitudinilor profesionale ale registratorilor, prin testări profesionale periodice.

(4) Subordonarea registratorului faţă de directorul oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară este administrativă, acesta desfăşurând o activitate profesională independentă, cu stabilirea drepturilor şi obligaţiilor potrivit statutului profesional.

Art. 10 - In situaţia în care postul de registrator-şef sau registrator coordonator este vacant, atribuţiile acestora vor fi delegate, prin ordin, de către directorul general al Agenţiei Naţionale unui alt registrator sau asistent-registrator, după caz, până la ocuparea postului prin concurs, în condiţiile art. 18 alin. 6 din lege.

Art. 11. - In perioada 1 iulie - 31 august a fiecărui an, birourile teritoriale funcţionează după un program cu publicul redus, stabilit de directorul oficiului teritorial împreună cu registratorul-şef şi inginerul-şef, motivat, în funcţie de personalul activ existent în această perioadă în cadrul birourilor teritoriale şi de volumul de activitate, fără a se perturba activitatea beneficiarilor serviciilor de cadastru şi publicitate imobiliară.

Art. 12 - (1) Directorul oficiului teritorial va stabili prin decizie, la propunerea registratorului-şef şi a inginerului-şef, următoarele:

a)  componenţa nominală a compartimentelor de lucru;

b)  atribuţiile ce revin fiecărui salariat, în conformitate cu fişa postului;

c)  repartizarea referenţilor pentru lucrările directe cu publicul din cadrul compartimentului registratură, în funcţie de volumul de activitate;

d)  alte măsuri privind activitatea compartimentelor.

(2) In situaţia în care compartimentul de cadastru şi publicitate imobiliară din cadrul biroului teritorial funcţionează fără inspector de specialitate, recepţia documentaţiilor cadastrale se face la oficiul teritorial.

(3)   In cazul prevăzut la alin. 2 referentul de la registratura biroului teritorial primeşte cererile de recepţie a documentaţiei cadastrale şi înscriere în cartea funciară, le înregistrează în registrul general de intrare şi le transmite oficiului teritorial.

(4)   După efectuarea recepţiei şi alocarea numărului cadastral, oficiul teritorial va restitui biroului teritorial documentaţia recepţionată, în vederea înscrierii în cartea funciară, potrivit fluxului de lucru integrat cadastru - carte funciară stabilit. Eliberarea documentelor se face prin biroul teritorial la care se depune cererea de recepţie a documentaţiei cadastrale şi înscriere în cartea funciară.

(5) In toate cazurile arhivarea cererilor se face la biroul teritorial.

Art. 13 - (1) Biroul teritorial va avea sigilii specifice (ştampile rotunde) şi parafe aprobate prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale.

(2) Directorul oficiului teritorial stabileşte, prin decizie, persoana din cadrul biroului teritorial care se va ocupa cu evidenţa, confecţionarea, păstrarea şi utilizarea ştampilelor şi parafelor.

Art. 14. - (1) Registratura va funcţiona după un program stabilit la nivel local de către directorul oficiului teritorial împreună cu registratorul-şef şi inginerul-şef, ca urmare a referatului întocmit de registratorul coordonator al fiecărui birou, stabilindu-se orele de acces ale publicului, dar nu mai puţin de 5 ore în fiecare zi lucrătoare.

(2) Dovada plăţii tarifelor corespunzătoare cererilor adresate birourilor teritoriale se păstrează la dosar şi se menţionează în încheierea de carte funciară, inclusiv scutirile legale.

Art. 15 - Registratorul-coordonator va desemna, prin rotaţie, un referent de serviciu, care:

a)  primeşte cererile solicitanţilor, dă lămuriri asupra modului de întocmire în cazul când acestea nu corespund prevederilor legale;

b)  înregistrează cererile şi comunică părţii numărul de înregistrare din registrul general de intrare precum şi data de rezolvare, prin menţionarea acestora pe exemplarul al doilea al cererii sau prin eliberarea unei dovezi a înregistrării;

c)  repartizează cererile primite, în ordine alfabetică, inspectorilor, asistenţilor-registratori sau referenţilor, în funcţie de specificul fiecăreia;

d)  predă cererile preluate în cadrul biroului teritorial, spre competentă soluţionare, persoanelor specializate.

Art. 16 - (1) In spaţiul rezervat biroului teritorial nu vor fi admise persoane din afara biroului care să dea informaţii sau să presteze servicii.

(2) Registrele şi dosarele de carte funciară sunt documente publice care pot fi consultate de către persoanele interesate în timpul programului de lucru cu publicul.

Art. 17 - (1) Publicul nu va avea acces în afara programului de lucru stabilit.

(2)   Este  interzis  accesul în arhivă al  altor persoane  în afara referentului care are în păstrare arhiva.

(3)   Consultarea  cărţilor  funciare   şi   a  documentelor  aflate   în păstrarea birourilor teritoriale se face numai în prezenţa referentului.

Art. 18 - (1) Se interzice scoaterea exemplarului original al cărţii funciare şi a dosarelor lucrărilor specifice, din incinta biroului teritorial.

(2) Instanţelor judecătoreşti li se vor comunica, la solicitarea acestora, copii certificate ale cărţilor funciare, respectiv ale actelor care au stat la baza înscrierilor în cartea funciară.

Art. 19 - (1) Cererile pentru eliberarea extraselor de carte funciară primite prin fax sau e-mail se înregistrează în registrul general de intrare, în timpul programului de lucru cu publicul, şi se soluţionează în termenul stabilit.

(2)  Solicitanţii vor putea obţine extrase de carte funciară pentru informare sau copii certificate ale cărţilor funciare, fără a fi necesară justificarea vreunui interes. Modelul de cerere şi formularul de extras de carte funciară pentru informare sunt prezentate în anexa nr. 3 şi 4. Copiile eliberate vor cuprinde menţiunea "conform cu originalul", numărul si data înregistrării cererii, semnătura şi parafa referentului, precum şi sigiliul biroului teritorial.

(3)  Instituţiile de credit vor utiliza, în vederea întocmirii dosarului de credit, modelul de cerere de eliberare a extrasului de carte funciară pentru informare prevăzut în anexa nr. 5.

(4)  Referentul, la cerere, va putea elibera copii certificate ale actelor care au stat la baza înscrierilor în cartea funciară, cu plata tarifelor în vigoare.

(5)   Cărţile funciare, registrele de carte funciară şi dosarele de carte funciară pot fi consultate de cei interesaţi, sub supravegherea referentului.

Art. 20 - In fiecare an se verifică de către registratorul coordonator şi de către referent lista dosarelor înaintate instanţelor de judecată şi care nu au fost restituite, solicitându-se prin adresă, relaţii cu privire la situaţia acestora.

Art. 21 - (1) Birourile teritoriale vor organiza documentarea juridică, având în bibliotecă publicaţia Monitorul Oficial al României, revistele şi doctrina de specialitate în ceea ce priveşte cadastrul şi publicitatea imobiliară, cât şi activitatea notarială. Fiecare birou teritorial va avea acces la o bază legislativă electronică, actualizată.

(2) Directorul oficiului teritorial se va îngriji de alocarea fondurilor necesare în vederea achiziţionării şi actualizării periodice a acestei baze legislative.

1.3 ATRIBUŢIILE ANGAJAŢILOR BIROURILOR DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Art. 22 - (1) Calificarea necesară îndeplinirii atribuţiilor profesionale prevăzute de prezentul regulament se dobândeşte prin absolvirea cursurilor Institutului Naţional al Registratorilor, denumit în continuare Institut.

(2) Numărul registratorilor pentru fiecare oficiu teritorial se stabileşte prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale, la propunerea Direcţiei de publicitate imobiliară.

(3)  Absolvenţii Institutului au prioritate la ocuparea posturilor vacante de registratori. Organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de registratori se va face numai dacă acestea nu au fost ocupate de absolvenţii Institutului.

(4)   Numărul asistenţilor-registratori precum şi al referenţilor, pentru fiecare oficiu teritorial va fi aprobat, anual, de către directorul general al Agenţiei Naţionale, în urma propunerilor făcute în acest sens de către registratorul-şef şi directorul oficiului teritorial, în raport cu volumul activităţii.

(5)  Până la prima promoţie de absolvenţi ai Institutului, posturile de registratori şi asistenţi-registratori vor fi ocupate prin concurs.

Art. 23 - (1) Activitatea personalului biroului teritorial este supusă controlului ierarhic, conform legii.

(2) Atribuţiile fiecărui salariat sunt cuprinse în fişa postului. Cadrul general al acesteia este stabilit de către Agenţia Naţională prin intermediul direcţiilor de specialitate.

Art. 24 - (1) Personalul birourilor teritoriale este obligat să-şi aducă la îndeplinire atribuţiile ce-i revin potrivit legii, fişei postului, regulamentului de ordine interioară, precum şi a prezentului regulament, să respecte programul de lucru, să aibă o ţinută vestimentară decentă şi o atitudine cuviincioasă faţă de public.

(2)  Invoirile în timpul programului nu sunt permise decât cu aprobarea registratorului coordonator, sau, după caz, a registratorului-şef, a inginerului-şef ori a directorului oficiului teritorial, cu respectarea prevederilor Regulamentului Intern.

(3)  Angajatul oficiului teritorial nu poate instrumenta în propria cauză şi nici pentru sau contra soţului, rudelor sau afinilor până la gradul III inclusiv, a persoanelor juridice în care aceştia au calitatea de acţionari/asociaţi/directori/administratori sau în cazul în care este reprezentantul uneia din părţi.

Art. 25 - (1) Registratorul coordonator răspunde de activitatea desfăşurată în cadrul biroului teritorial, cu excepţia situaţiilor în care biroul teritorial funcţionează, în reşedinţa de judeţ, unde are sediul şi oficiul teritorial.

(2) Registratorul - coordonator are următoarele atribuţii:

a)   asigură buna desfăşurare a activităţii de cadastru şi publicitate imobiliară. In acest sens, se va îngriji de efectuarea în termenul stabilit la nivelul fiecărui birou teritorial, dar nu mai mare de 30 de zile, a lucrărilor de cadastru şi publicitate imobiliară;

b)  îl informează, în scris, pe registratorul-şef sau pe directorul oficiului teritorial, după caz, în cazul constatării abaterilor şi deficienţelor săvârşite de personalul din cadrul serviciului de publicitate imobiliară alocat respectivului birou teritorial;

c) îl informează, în scris, pe inginerul-şef sau directorul oficiului teritorial, după caz, în cazul constatării abaterilor şi deficienţelor săvârşite de personalul din cadrul serviciului de cadastru alocat respectivului birou teritorial;

d) primeşte în audienţă petenţii fără a acorda consultaţii juridice în sensul Legii nr. 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, cu modificările şi completările ulterioare şi al Legii nr. 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale;

e)  dispune prin încheiere, asupra cererilor de înscriere în cartea funciară, pe baza documentaţiilor cadastrale şi a celorlalte acte justificative;

f)  dispune respingerea, prin încheiere motivată, a cererilor de înscriere în cartea funciară, în cazul în care acestea nu întrunesc condiţiile legale sau nu s-a efectuat recepţia documentaţiei cadastrale de către inspector, pe baza notei întocmite de acesta;

g) se îngrijeşte de folosirea corespunzătoare a localului şi asigurarea condiţiilor materiale pentru buna desfăşurare a activităţii de cadastru şi carte funciară, precum şi gestiunea bunurilor;

h) asigură evidenţa, păstrarea şi manipularea documentelor care nu sunt destinate publicităţii şi asigură securitatea lucrărilor;

i) întocmeşte şi contrasemnează corespondenţa cu caracter administrativ, organizează şi urmăreşte redactarea în termen a lucrărilor de carte funciară: încheieri, înscrieri, comunicări, arhivare precum şi recepţionarea lucrărilor de cadastru;

j) ţine la zi registrele de publicitate imobiliară şi cele administrative, precum şi evidenţa lucrărilor înregistrate;

k) verifică dosarele biroului teritorial înainte de trimiterea lor instanţelor judecătoreşti, urmărind să fie completate cu actele necesare, numerotate, şnuruite şi sigilate;

1) controlează modul în care sunt ţinute registrele aferente biroului teritorial;

m) verifică întocmirea lucrărilor de statistică ale biroului teritorial;

n) îndeplineşte, în limita funcţiei, orice alte atribuţii de serviciu, date de registratorul-şef sau directorul oficiului teritorial, după caz.

Art. 26 - Registratorul de carte funciară are următoarele atribuţii :

a)  dispune prin încheiere admiterea sau admiterea în parte, după caz, a cererilor de înscriere în cartea funciară pe baza documentaţiilor cadastrale şi a celorlalte acte justificative;

b)  dispune respingerea, prin încheiere motivată, a cererilor de înscriere în cartea funciară, în cazul în care acestea nu întrunesc condiţiile legale sau nu au fost recepţionate de către inspector, pe baza notei întocmite de acesta.

Art. 27 - (1) Asistenţii-registratori au următoarele atribuţii:

a)  efectuează lucrările încredinţate;

b)  întocmesc încheierile de carte funciară şi referatele de completare;

c)  efectuează înscrierile în foile cărţilor funciare;

d)  asigură asistenţa de specialitate compartimentului de cadastru;

e)  îndeplinesc orice alte atribuţii stabilite prin fişa postului.

(2) Asistenţii-registratori şi inspectorii răspund de conservarea actelor şi a documentelor depuse de părţi, până când acestea sunt predate la arhivă.

Art. 28 - (1) Asistentul-registrator debutant participă la efectuarea nemijlocită a lucrărilor specifice numai după însuşirea cunoştinţelor necesare ca urmare a absolvirii cursurilor speciale din cadrul Institutului Naţional al Registratorilor pentru îndeplinirea acestei activităţi.

(2) Până la înfiinţarea Institutului Naţional al Registratorilor, asistentul-registrator debutant va putea efectua lucrările de carte funciară numai sub îndrumarea nemijlocită a unui asistent-registrator cu o vechime relevantă în activitatea de publicitate imobiliară, pentru o perioadă de 3 luni de la angajare. La   expirarea   acestei   perioade   va   susţine   o   testare   profesională,   în   faţa registratorului-şef, în vederea verificării aptitudinilor. In cazul în care testul profesional nu este promovat, asistentul - registrator nu va obţine dreptul de a efectua operaţiunile de carte funciară.

Art. 29 - Inspectorul de specialitate din cadrul biroului teritorial are următoarele atribuţii:

a)  verifică şi recepţionează documentaţiile cadastrale;

b)  atribuie numere cadastrale unice la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale;

c)  răspunde de buna gestionare a bazei de date, realizează actualizarea arhivei electronice constituite la nivelul biroului teritorial;

d)  întocmeşte referatul de completare, dacă este cazul;

e)  verifică din punct de vedere tehnic documentaţiile cadastrale ce i-au fost repartizate;

f)   pune la dispoziţia solicitanţilor informaţii    necesare    realizării documentaţiilor tehnice şi cadastrale;

g)  înaintează dosarul, asistentului-registrator căruia i-a fost repartizat;

h) îndeplineşte, în limita funcţiei, orice alte atribuţii de serviciu, conform fişei postului.

Art. 30. - Referentul are următoarele atribuţii:

a)  efectuează înregistrările corespunzătoare în registrul general de intrare, opisul alfabetic, registrul de intrare-ieşire a corespondenţei şi asigură circulaţia dosarelor până la rezolvarea acestora;

b)  alcătuieşte dosarele şi menţionează valoarea tarifelor depuse, la primirea cererilor predate personal sau sosite prin poştă, ori cu alte mijloace de comunicare;

c)  se ocupă de păstrarea în bună stare a dosarelor şi a registrelor;

d)  asigură consultarea acestora de către solicitanţi, preocupându-se ca nici o piesă din dosar să nu fie sustrasă sau modificată;

e)  întocmeşte statisticile specifice biroului teritorial;

f)   înaintează dosarele către instanţele judecătoreşti, din dispoziţia registratorului-coordonator, după verificarea, numerotarea filelor, şnuruirea şi sigilarea acestora;

g)  păstrează, pe ani, dosarele, registrele şi documentele biroului teritorial, conform nomenclatorului arhivistic;

h) comunică încheierile, extrasele de carte funciară, certificatele de sarcini, referatele   de  completare,   copiile   certificate   şi  celelalte  documente specifice;

i)  răspunde de dosarele şi cărţile funciare ale biroului teritorial;

j)  urmăreşte şi asigură circuitul documentelor şi al cărţilor funciare în interiorul biroului teritorial;

k) urmăreşte circuitul documentelor în afara biroului teritorial, în condiţiile legii;

l)  îndeplineşte, în limitele funcţiei, şi alte sarcini stabilite conform fişei postului.

CAPITOLUL 2

REGULI PROCEDURALE

2.1 EVIDENTA DE CARTE FUNCIARĂ

Art. 31 - (1) Activităţii de publicitate imobiliară i se aplică principiile şi regulile specifice prevăzute de lege, care se întregesc cu dispoziţiile art. 331 -339 din Codul de procedură civilă. Publicitatea imobiliară aduce la cunoştinţa terţelor persoane situaţia de drept şi de fapt a unui imobil dintr-o localitate.

(2)   Inscrierile în cartea funciară se fac pentru opozabilitate. Această evidenţă obiectivă are ca temei lucrările cadastrale, intabulările, înscrierile provizorii, notările şi radierile, în cartea funciară, care se fac în concordanţă cu actele şi faptele juridice intervenite, privitoare la fiecare imobil în parte.

(3)   Asupra imobilelor înscrise în cărţile funciare deschise în baza Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare şi care, actualmente, fac obiectul Legii fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu completările şi modificările ulterioare, respectiv al Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997 cu completările şi modificările ulterioare, nu se vor mai face nici un fel de menţiuni, dacă aceste cărţi nu au fost actualizate după adoptarea acestor legi.

(4) Cărţile funciare în care sunt evidenţiate aceste imobile, se vor păstra în arhiva biroului teritorial doar pentru a se putea consulta informaţii privitoare la istoricul lor.

Art. 32 - (1) Parcelele de teren care constituie imobilul vor avea înscrisă şi categoria de folosinţă, conform normelor cadastrale.

(2)  Fiecare imobil, precis individualizat, se înscrie într-o carte funciară distinctă.

(3) Imobilul formează o unitate economică ce derivă din natura sa.

(4) Pe planul cadastral vor fi menţionate şi proprietăţile fără cărţi funciare (de exemplu: minieră, de stat, publică etc).

(5)  Imobilele aparţinând domeniului public şi privat al statutului sau al unităţilor administrativ-teritoriale vor fi înscrise în cărţi funciare speciale ale unităţilor administrativ-teritoriale pe care sunt situate, cu excepţiile prevăzute de lege.

2.2 REGISTRELE SPECIFICE BIROULUI TERITORIAL

Art. 33 - (1) Registrul cadastral de publicitate imobiliară este alcătuit din cărţile funciare ale unei unităţi administrativ-teritoriale, înglobând foile de carte funciară pentru fiecare imobil fără ca acestea să fie cusute ca registre.

(2) Dimensiunile cărţii funciare sunt de format A4.

Art. 34 - (1) Registrul cadastral de publicitate imobiliară se întregeşte cu :

a) registrul general de intrare;

b)  planul cadastral de identificare a imobilelor, precum şi cu hărţile de carte funciară, acolo unde există ;

c)  registrul cadastral al imobilelor (index cadastral);

d)  indexul alfabetic al proprietarilor pe localităţi (opis alfabetic);

e)  mapa actelor care se arhivează după numărul de intrare din registrul general de intrare;

f)   registrul numerelor de carte funciară ţinut pe unităţi administrativ -teritoriale, în care se va menţiona numărul cărţii funciare şi numărul/data cererii înregistrate în registrul general de intrare, în baza căreia s-a deschis cartea funciară;

g)  registrul cadastral al proprietarilor.

(2) La fiecare birou teritorial se va ţine un registru de audienţe, în care se vor menţiona data, numele şi prenumele persoanei primite în audienţă precum şi obiectul discuţiei.

Art. 35 - Forma, dimensiunile şi conţinutul registrelor se vor reglementa prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale.

Art. 36 - (1) Fiecare registru, înainte de a fi utilizat, va fi numerotat, parafat şi sigilat de asistentul-registrator. Pe ultima filă se va întocmi un proces-verbal de deschidere, semnat de asistentul-registrator, aplicându-se şi sigiliul biroului teritorial.

(2)  Dacă la sfârşitul anului calendaristic, registrul nu este completat în întregime, se va încheia, sub ultima înregistrare a anului respectiv, un proces-verbal semnat de asistentul-registrator şi registratorul coordonator, cu aplicarea sigiliului oficial, menţionându-se că registrul va fi întrebuinţat în continuare şi în anul următor, cu arătarea filei la care vor începe noile înregistrări.

(3) Pentru închiderea opisului alfabetic, la finele anului se trage linie sub ultima înregistrare făcută la fiecare literă, menţionându-se dedesubt anul care urmează. După această menţiune se fac apoi înregistrările curente pe anul următor.

(4) La terminarea registrului se va încheia un proces-verbal de închidere a registrului, sub ultima înregistrare, arătându-se numărul şi data acesteia. Procesul-verbal va fi semnat de asistentul-registrator şi registratorul coordonator, aplicându-se sigiliul legal.

(5) Procesul-verbal prevăzut la alineatul precedent se va întocmi în opisul alfabetic, sub ultima înregistrare făcută la litera Z, iar la celelalte litere se va trage linie, sub ultima înregistrare la fiecare literă.

Art. 37 - (1) Arhiva biroului teritorial se va ţine în mape de câte 100 de acte, pe ani, în ordinea numerică a înregistrărilor.

(2) Cererile către biroul teritorial vor avea ataşate, ca anexe, înscrisurile pe care s-au bazat, documentaţiile tehnico-cadastrale, precum şi încheierile prin care acestea s-au rezolvat.

2.3 CUPRINSUL CARTII FUNCIARE

Art. 38 - (1) Titlul cărţii funciare cuprinde numărul cărţii funciare şi denumirea unităţii administrativ-teritoriale în care este situat imobilul.

(2)  In acest sens, documentaţiile cadastrale se întocmesc cu atribuire de număr cadastral unic pe unitatea administrativ-teritorială respectivă.

(3)  Titlul cărţii funciare al imobilului pe care s-au constituit drepturi de superficie va cuprinde şi menţiunea acestui drept. De asemenea, în titlu, se va face menţiune şi despre cărţile funciare colective, individuale, de concesiune, după caz.

(4)  Cărţile funciare se numerotează pe fiecare unitate administrativ-teritorială, începând cu numărul 1 până la ultimul număr necesar, fără separare pe ani.

(5) Numerele de carte funciară se atribuie dintr-un registru special destinat acordării de numere de carte funciară, numai în momentul admiterii cererii de înscriere de către registrator sau în baza hotărârii judecătoreşti, definitivă şi irevocabilă ca urmare a plângerii împotriva încheierii, prin care s-a dispus înscrierea.

(6)  Acest registru va purta denumirea de Registrul numerelor de carte funciară şi se va întocmi pe fiecare unitate administrativ-teritorială care aparţine respectivului birou teritorial.

Art. 39 - (1) Cartea funciară are trei părţi: A, B, C.

(2)  Partea A cuprinde descrierea imobilului cu indicarea numărului de ordine (exemplu: A.1) şi a numărului cadastral al imobilului (exemplu: 100 după planul cadastral al imobilelor), suprafaţa, anexa la partea A - planul imobilului cu vecinătăţi, descrierea imobilului, inventarul de coordonate. Dacă intervin dezlipiri sau alipiri de parcele, imobilele nou create vor primi alte numere cadastrale, pentru care se vor deschide cărţi funciare noi.

(3)  Partea A se va completa cu anexa la această parte, care va cuprinde geometria parcelei.

(4) Menţiunile privind terenul şi categoria de folosinţă sunt cele prevăzute în Normele tehnice pentru introducerea cadastrului general, aprobate prin Ordinul Ministrului Administraţiei Publice nr. 534/2001, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 744 din 21.11.2001.

(5) Suprafaţa terenului se exprimă în unităţile de măsură legale actuale: ha, m , în care se vor transforma unităţile de măsură anterioare: jugăre, stânjeni, pogoane, prăjini, ocoale etc.

(6)    Cât priveşte categoria de folosinţă, destinaţia şi descrierea construcţiilor, acestea se preiau din documentaţia cadastrală şi se înscriu în cartea funciară.

(7)  In rubrica observaţii se vor înscrie menţiuni sau trimiteri la celelalte părţi ale cărţii funciare sau la alte cărţi funciare, ca de exemplu referitoare la numărul cărtii funciare din care s-a transcris imobilul sau la numărul cărtii funciare în care se află înscrise terenul sau construcţiile (în cazul cărţilor funciare de superficie).

(8) Partea B se referă la înscrierile privind dreptul de proprietate şi documentele pe care se întemeiază: numărul curent, operaţiunea, numele şi prenumele proprietarului şi observaţii. In antet se menţionează numărul cărţii funciare, ca şi în partea A:

a) numărul curent este numărul de ordine sub care s-a făcut operaţiunea şi la care, în rubrica observaţii, se face trimiterea de la partea A (exemplu: vezi B.3) sau partea B (exemplu: vezi C.3);

b) numele proprietarului se scrie în aşa fel, încât să se elimine orice dubiu u privire la identitatea acestuia: dacă este persoană fizică, se scrie numele, prenumele, iar dacă este persoană juridică, se înscrie denumirea acesteia;

c)   operaţiunea cuprinde: menţionarea modalităţilor de dobândire a proprietăţii, certificate de acte juridice corespunzătoare: transmiterea proprietăţii, modificarea sau stingerea dreptului asupra întregului imobil sub forma proprietăţii exclusive, comune în devălmăşie sau indivize, precum şi preţul;

i. servitutile stabilite în favoarea imobilului se înscriu în partea B, pentru a fi observate şi luate în considerare de îndată, iar cele stabilite în sarcina imobilului se înscriu în partea C (la observaţii, pe foaia B, se face trimiterea);

ii. faptele juridice care determină apariţia, modificarea sau stingerea drepturilor reale ce se înscriu în foaia B a cărţii funciare şi drepturile personale sau alte raporturi juridice, acţiunile referitoare la proprietate, precum şi modificările, îndreptările sau însemnările cu referire la titlu partea A sau B.

(9)  Partea C se referă la dezmembrămintele dreptului de proprietate: uzufruct, uz, abitatie, servitutile în sarcina imobilului, superficie şi sarcini (ipoteci, privilegii), precum şi la faptele juridice, drepturile personale referitoare la drepturile reale înscrise în această parte, urmăririle imobiliare etc.

(10)   Superficia se înscrie asupra întregului imobil (teren).

(11)  Această parte cuprinde trei rubrici: numărul curent, cuprinsul şi observaţii. In antet se menţionează cele înscrise pe celelalte foi.

(12) Numărul curent este numărul de ordine sub care s-a înregistrat operaţiunea şi la care se face trimitere de la celelalte foi.

Art. 40 - Orice schimbare adusă vreunei înscrieri în cartea funciară se va evidenţia prin sublinierea vechii înscrieri şi prin trecerea în rubrica observaţii a numărului de ordine sub care s-a operat noua înscriere.

Art. 41 - Alipirea mai multor imobile într-unui singur se va marca printr -un număr cadastral nou.

Art. 42 - (1) Notarea poate avea ca obiect consemnarea unor fapte şi drepturi personale, a litigiilor referitoare la drepturile reale asupra imobilelor şi alte înscrieri cu caracter temporar în legătură cu imobilul.

(2) In această categorie pot fi enumerate:

a) incapacităţile totale sau parţiale de exerciţiu ale titularului dreptului real înscris:

b) instituirea curatelei;

c) modalităţile juridice ce afectează dreptul înscris în cartea funciară;

d) arătarea de raporturi juridice cu o altă persoană de natură să afecteze regimul juridic al bunului nemişcător;

e) arătarea oricărei acţiuni care dă caracterul de drept litigios unui drept real înscris în cartea funciară, a acţiunii de predare a înscrisului translativ sau constitutiv al dreptului ce urmează a se înscrie, a acţiunii de ieşire din indiviziune etc;

f)  arătarea acţiunii pentru anularea hotărârii declarative de moarte a titularului de drept real înscris în cartea funciară;

g) arătarea situaţiilor când se face urmărirea silită a imobilelor;

h) interdicţia de înstrăinare sau grevare a imobilului, precum şi modalităţile interdicţiei de strămutare sau grevare;

i) contractul de locaţiune sau cesiunea de venituri mai mari de trei ani;

j) dreptul de preemţiune;

k)promisiunea  stabilită prin  convenţie  de  a  încheia un  contract  de înstrăinare cu privire la bunul imobil;

l) sechestrul asigurător şi judiciar;

m) schimbarea rangului unei ipoteci;

n) plângerea împotriva încheierii de carte funciară;

o) sentinţa declarativă de faliment;

p) lucrările de expropriere a imobilului;

q)orice alte fapte, drepturi personale sau acţiuni a căror notare este permisă de lege şi au legătură cu imobilul.

Art. 43 - Dacă toate imobilele înscrise într-o carte funciară au fost transcrise, aceasta se va închide şi nu va mai putea fi redeschisă pentru noi înscrieri.

Art. 44 - Operaţiunea de carte funciară se face de către asistentul-registrator, în baza încheierii de admitere a cererii de înscriere, semnată de către registrator.

Art. 45 - Dreptul în temeiul căruia se cere înscrierea va fi dovedit, după caz, cu înscrisul original sau prin copii legalizate, hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă ori prin actul administrativ al organului administrativ competent.

Art. 46 - Sunt supuse intabulării cu titlu definitiv drepturilor reale imobiliare ce fac obiectul actelor juridice, iar dacă necesită o justificare ulterioară, aceste drepturi se înscriu provizoriu.

Art. 47 - In cazul a două sau mai multe acte juridice succesive pentru care nu s-a cerut înscrierea în cartea funciară, aceasta va fi cerută de ultimul dobânditor, mentionându-se situaţia tuturor transferurilor anterioare.

Art. 48 - (1) Inscrierea în cartea funciară a actului juridic de dobândire, constituire, recunoaştere, stingere, modificare şi de transmisiune a unor drepturi reale imobiliare are ca efect opozabilitatea faţă de eventualii titulari de drepturi reale imobiliare cu acelaşi obiect, de la acelaşi autor, care nu au efectuat această operaţiune sau au efectuat-o ulterior.

(2)   Efectul de opozabilitate al înscrierii se produce din momentul înregistrării cererii de înscriere a actului respectiv în registrul general de intrare în cartea funciară. Din acest moment operează prezumţia cunoaşterii înscrierii de către cei care au dobândit sau au publicat un act având acelaşi obiect.

(3)  Rangul înscrierii este determinat de data şi de ora înregistrării cererii. Rangul poate fi schimbat prin convenţia părţilor numai pentru ipoteci. Dacă mai multe cereri de înscriere a unei ipoteci sau privilegiu, asupra aceluiaşi imobil, au fost depuse deodată, vor avea acelaşi rang.

(4) Când înscrierile privind dreptul de proprietate şi celelalte drepturi reale principale asupra aceluiaşi imobil sunt cerute în acelaşi timp, drepturile intră în concurenţă şi primesc provizoriu rang egal, urmând că instanţa să hotărască, în raport cu data încheierii actelor, care drept va fi înscris mai întâi.

(5)  Dacă mai multe cereri sunt prezentate prin acelaşi curier sau primite prin poştă în aceeaşi zi sunt considerate ca prezentate simultan şi vor fi înregistrate cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră.

(6) Registrul general de intrare în cartea funciară se închide în fiecare zi, la sfârşitul programului, de către registratorul-coordonator, prin barare, semnare si parafare, sau de un registrator desemnat de acesta.

Art. 49 - Dobânditorul anterior al dreptului de proprietate sau al altui drept real asupra unui imobil printr-un act juridic, poate cere instanţei judecătoreşti să acorde înscrierii sale rang preferenţial faţă de înscrierea efectuată de un dobânditor ulterior cu titlu gratuit sau care a fost de rea-credinţă la data încheierii actului, dacă actele au acelaşi obiect şi provin de la acelaşi autor.

Art. 50 - (1) Inscrierea provizorie în cazurile prevăzute de art. 29 alin. 2 din lege va avea efect de opozabilitate cu rangul dobândit prin această înscriere, sub condiţie şi în măsura justificării ei.

(2)  Inscrierea provizorie va avea eficienţă atâta timp cât nu s-a înregistrat o cerere de radiere a acesteia, întemeiată pe o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

(3) Justificarea înscrierii provizorii se va face în temeiul consimţământului celui împotriva căruia s-a efectuat înscrierea provizorie, a unei hotărâri judecătoreşti irevocabile ori a încheierii registratorului de carte funciară.

(4)   Justificarea înscrierii provizorii a radierii dreptului de ipotecă sau privilegiu, prevăzută la art. 29 alin. 2 lit. d din lege, se va face în baza consimţământului dat în formă autentică al titularului dreptului de ipotecă sau privilegiu ori în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitivă şi irevocabilă.

(5)  Acţiunea în justificare, prin care se urmăreşte ca înscrierea provizorie să devină definitivă, se va înregistra în registrul general de intrare în cartea funciară şi se va nota în acea parte a cărţii funciare în care s-a făcut această înscriere.

(6)   Acţiunea în justificare se îndreaptă împotriva celor obligaţi să transmită sau să constituie dreptul real.

(7)  Condiţia rezolutorie, termenul extinctiv sau sarcina liberalităţii se va putea arăta şi în cuprinsul înscrierii.

Art. 51 - (1) Cererea de radiere a înscrierii provizorii va putea fi respinsă, dacă termenul justificare nu era împlinit sau dacă se află notată în cartea funciară acţiunea în justificarea înscrierii provizorii.

(2) O nouă cerere de radiere se va respinge dacă înscrierea provizorie a fost radiată pentru că:

a) radierea s-a făcut pe baza declaraţiei celui care a obţinut înscrierea că a renunţat fără rezervă la acest drept;

b) hotărârea de valorificare a înscrierii provizorii a fost respinsă în fond;

c) hotărârea a constatat nevalabilitatea titlului;

d) nu s-a făcut dovada că s-a pornit acţiunea în justificare în termen.

Art. 52 - (1) Dacă înscrierea provizorie a fost încuviinţată, se vor putea săvârşi înscrieri atât împotriva celui intabulat, cât şi împotriva celui înscris provizoriu.

(2) Dacă înscrierea provizorie a fost radiată, se vor radia din oficiu înscrierile făcute împotriva celui înscris provizoriu.

Art. 53 - (1) Cuprinsul cărţilor funciare se dovedeşte cu copia sau cu extrasul de carte funciară şi poate fi invocat de orice persoană interesată, având forţa probantă a prezumţiei legale relative care operează până la proba contrară.

(2)  Cel care invocă cuprinsul cărţii funciare este pus la adăpost numai până la proba contrară. Pentru opozabilitatea dreptului real tabular nu este nevoie de o altă probă pentru valabilitatea înscrierii formale, ci numai dovada înscrierii.

(3)   Dacă printr-o înscriere simultană sau subsecventă s-a adus vreo restricţie dreptului real, de exemplu interdicţia de înstrăinare şi grevare, aceasta se va considera alăturată dreptului real.

Art. 54 - Efectul de opozabilitate al înscrierii este inoperant, cu referire la: suprafaţa terenului, destinaţia, categoria de folosinţă restricţiile aduse dreptului de proprietate prin raporturile de vecinătate, expropriere sau prin prevederi legale privind protecţia ecologică, sistematizarea localităţilor şi alte asemenea aspecte.

CAPITOLUL 3

PROCEDURI DE LUCRU ÎN MATERIE DE CARTE FUNCIARĂ

3.1. CEREREA DE ÎNSCRIERE ÎN CARTEA FUNCIARĂ

Art. 55 - (1) Cererea de înscriere adresată biroului teritorial va cuprinde: numele, prenumele/denumirea şi domiciliul/sediul solicitantului, actul de identitate, codul numeric personal, obiectul înscrierii, indicarea actului sau a actelor în măsura să justifice cererea, localitatea în care este situat imobilul, numărul cadastral al imobilului şi numărul de carte funciară, după caz. Modelul de cerere de înscriere este prezentat în anexa nr. 6.

(2) La cerere se va ataşa înscrisul original sau copia legalizată în temeiul căreia se cere înscrierea, precum şi dovada plăţii tarifului.

(3) Cererea de înscriere, o dată înregistrată, nu mai poate fi modificată sau completată.

(4)  Dosarul cererii va putea fi completat, atunci când nu i-au fost ataşate toate actele necesare soluţionării, prin anexarea documentelor justificative la cererea iniţială. Termenul de soluţionare a cererii va curge în acest caz de la data completării dosarului.

(5)  Cererile respinse pot fi redepuse, în limita cererii iniţiale, fără plata unui tarif suplimentar. Documentaţia anexată trebuie să conţină şi copia încheierii de respingere. Noua cerere va primi un număr de înregistrare şi va forma un nou dosar.

Art. 56 - (1) Cererea şi actele privind efectuarea operaţiunilor de înscriere în cartea funciară se depun la registratura biroului teritorial, într-un singur exemplar, şi se înregistrează, de îndată, cu data şi ora primirii de către referentul de la registratură care ţine registrul general de intrare.

(2) Dacă cererea se depune în două exemplare, cel de-al doilea se restituie părţii, cu menţiunea numărului de înregistrare, data primirii şi termenul de rezolvare, în caz contrar eliberându-se bonul de confirmare a înregistrării cererii, care va conţine aceleaşi informaţii.

(3) Cererea poate fi depusă de titularul dreptului înscris în cartea funciară sau de persoana interesată, prin mandatar cu procură autentică, prin notarul public care a efectuat actul notarial susceptibil de înscriere, sau prin persoana fizică sau juridică care a întocmit documentaţia cadastrală.

(4)   Pentru rezolvarea oricărei cereri de înscriere care are ca obiect efectuarea unei operaţiuni de carte funciară, solicitantul va prezenta actul sau dovada de identificare, ca parte interesată sau în nume propriu, ori, după caz, procura, împuternicirea avocaţială, delegaţia de consilier juridic sau de delegat notarial, care se va ataşa la dosar. Persoana autorizată va putea depune cererea de recepţie şi înscriere în numele titularului pe baza comenzii pentru executarea lucrării.

(5)  Creditorul chirografar titular al unei creanţe certe, stabilite pe baza unui înscris autentic, a altui titlu executoriu sau a unui înscris sub semnătură privată cu dată certă, lichide şi exigibile poate, în temeiul dreptului de gaj general, în numele şi în folosul debitorului său, să solicite efectuarea operaţiunilor de carte funciară cu referire la imobilele proprietatea acestuia.

(6)  Cererile adresate biroului teritorial, specifice activităţii de publicitate imobiliară, înregistrate în registrul general de intrare se vor repartiza de către referentul de la registratură, în ordine alfabetică, asistenţilor-registratori sau referenţilor, în funcţie de specificul fiecăreia. Iniţialele acestora vor fi menţionate la rubrica observaţii din registrul general de intrare, precum şi pe cererea înaintată biroului teritorial.

(7)  Cererile înregistrate vor fi grupate de către referent, pentru fiecare asistent-registrator, respectiv referent în parte, în mape.

(8) In fiecare mapă va exista un centralizator, întocmit conform anexei nr. 7, care va fi completat zilnic, de către referentul de la registratură cu numerele de înregistrare alocate cererilor, din ziua respectivă, şi care va fi semnată de asistentul-registrator, respectiv referentul căruia i-au fost repartizate.

(9)  După înregistrarea cererii care are ca obiect înscrierea într-o carte funciară deja existentă se va ataşa coala de carte funciară corespunzătoare, în aceeaşi zi în care s-a făcut înregistrarea acesteia în registrul general de intrare.

Art. 57 - (1) Cererile şi actele privitoare la înscrieri în cartea funciară, primite prin poştă sau curier, se depun la registratură, se înregistrează în registrul general de intrare; cererile privitoare la înscrierile în cartea funciară, primite prin fax, se depun la registratură, se înregistrează în registrul general de intrare, dar se soluţionează numai după depunerea actelor în original sau în copie legalizată.

(2) Termenul de soluţionare, în acest caz, se calculează de la data la care au fost primite actele şi/sau documentaţiile cadastrale originale.

(3)  După repartizarea cererii, referentul scoate coala de carte funciară, lăsând în loc o notă pe o coală de hârtie cu numărul cărţii funciare, localitatea, data la care a fost scoasă cartea funciara, numărul dosarului la care a fost ataşată, şi iniţialele celui căruia i-a fost repartizat dosarul privitor la acea carte funciară. In registrul de arhivă, se va evidenţia cu rigurozitate circuitul cărţilor funciare în cadrul biroului teritorial.

(4)  La arhivă, dosarele soluţionate se predau sub semnătură, făcându-se menţiune în registrul general de intrare, la rubrica observaţii: arhivă - data. Referentul va scădea lucrările cu data intrării în arhivă a dosarelor soluţionate.

(5)  Cererile şi actele de altă natură, sosite prin poştă sau prin curier, se depun la registratura biroului teritorial şi se înregistrează în registrul de corespondenţă, în aceeaşi zi, cu menţionarea orei, după care se predau, spre soluţionare.

3.2. ÎNCHEIEREA DE CARTE FUNCIARĂ

Art. 58 - (1) Inainte de rezolvarea cererii de către registrator, asistentul-registrator verifică cererea în raport cu datele de carte funciară şi menţionează în referat dacă există sau nu piedici pentru efectuarea lucrării solicitate, menţionând în coala de carte funciară, la observaţii, numărul de înregistrare al lucrării.

(2)  Cât timp cererea de înscriere nu este soluţionată nu se va elibera nici un extras de carte funciară.

(3)  In cazul în care în registrul general de intrare a fost înregistrată o cerere de eliberare a extrasului de carte funciară pentru autentificare, la solicitarea notarului public, numărul cadastral la care se referă cererea se blochează pe o perioadă de 5 zile lucrătoare, începând cu data şi ora depunerii cererii şi terminând cu sfârşitul celei de a cincia zi lucrătoare. Modelul de cerere de eliberare a extrasului de carte funciară pentru autentificare şi de cerere de indisponibilizare a bunului imobil este prevăzut în anexa nr. 8.

(4)  Pe perioada blocării se vor putea elibera numai extrase de carte funciară pentru informare precum şi copii certificate ale cărţii funciare respective.

(5) In situaţia în care în perioada de blocare se înregistrează actul autentic întocmit în baza extrasului de carte funciară care a produs blocarea, acesta se soluţionează cu prioritate, celelalte cereri de înscriere, înregistrate în această perioadă, urmând să fie respinse conform art. 54 din lege.

(6)  In situaţia în care termenul de blocare expiră şi actul autentic pentru care s-a produs blocarea nu a fost înregistrat în registrul general de intrare, actele privitoare la acelaşi număr cadastral, înregistrate în intervalul de timp în care numărul cadastral a fost blocat, se vor soluţiona.

Art. 59 - (1) După înregistrarea cererilor şi atestările asistentului-registrator privind inexistenţa sau existenţa unei piedici pentru efectuarea înscrierilor solicitate, precum şi a înscrisului în temeiul căruia se cere înscrierea, registratorul dispune prin rezoluţie întocmirea încheierii de carte funciară, făcând menţiune în acest sens pe înscrisul original sau în copie legalizată, în condiţiile legii.

(2) In caz de admitere, se procedează la intabularea, înscrierea provizorie sau notarea în cartea funciară a actelor şi faptelor juridice.

(3) Incheierile de carte funciară date de registrator vor putea fi atacate cu plângere, în termen de 15 zile de la comunicare.

Art. 60 - (1) In zonele de aplicare a Decretului - lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, dacă în înscrisurile în temeiul cărora se cere înscrierea se indică imobilul prin noul număr cadastral, se va solicita persoanei autorizate printr-un referat de completare a dosarului efectuarea unei documentaţii cadastrale recepţionată de către biroul teritorial, care să-l identifice corespunzător cu numărul topografic de parcelă din cartea funciară existentă.

(2)  Dacă nu este posibilă identificarea imobilului potrivit alin. 1, se va putea recurge la înscrierea într-o carte funciară, în condiţiile art. 59 din lege.

(3)   Imposibilitatea identificării va fi constatată prin referat de către asistentul-registrator sau referentul-arhivar.

(4) Pentru imobilele situate în extravilan, în zonele care fac obiectul Legii fondului funciar nr. 18/1991, al Legii nr. 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi al Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, înscrise în vechile cărţi funciare nu este obligatorie identificarea numărului topografic din cartea funciară veche, excepţie făcând cazurile în care asupra lor sunt înscrise construcţii.

(5)  Pentru imobilele menţionate la aliniatul precedent nu se vor elibera extrase de carte funciară pentru autentificare.

Art. 61 - (1) In toate cazurile în care este cerută înscrierea într-o carte funciară a unui teren drept real, se va recurge de către birourile teritoriale la procedura prevăzută la art. 59 din lege.

(2) Pentru admiterea cererii se vor avea în vedere:

a)  documentaţia cadastrală/tehnică a imobilului întocmită de o persoană fizică sau juridică autorizată, recepţionată de biroul teritorial;

b)  înscrisul doveditor al actului sau faptului juridic de dobândire sau constituire a dreptului real.

Art. 62 - (1) Pentru imobilele care nu sunt înscrise în cartea funciară - la prima înscriere - se vor deschide cărţi funciare în baza documentaţiei cadastrale recepţionate, prin care se atribuie număr cadastral, a înscrisului doveditor al actului sau faptului juridic de dobândire sau constituire a dreptului real şi a certificatului fiscal sau adeverinţei eliberate de primăria în circumscripţia căreia se află situat imobilul.

(2)  Concomitent cu deschiderea cărţii funciare se vor face verificări şi se va menţiona în registrele de transcripţiuni şi inscripţiuni, în dreptul poziţiei unde a fost transcris dreptul ce urmează a fi intabulat în cartea funciară, în sensul că se va indica numărul şi localitatea cărţii funciare.

(3) In cartea funciară nouă, deschisă pe teritoriu administrativ, în condiţiile legii, se va înscrie numărul cadastral al imobilului, atribuit în urma recepţionării documentaţiei cadastrale de către biroul teritorial. Totodată, la rubrica observaţii din partea A a cărţii funciare, se va putea menţiona şi numărul topografic din care provine imobilul, dacă este cazul.

(4)  Dacă în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării referatului de completare nu se vor remedia aspectele constatate, inspectorul completează referatul de respingere prin care certifică faptul că documentaţia tehnică sau cadastrală nu poate fi recepţionată, referat pe care îl înaintează asistentului-registrator şi care va sta la baza întocmirii încheierii de respingere.

(5) In cazul dezlipirilor, la prima înscriere a unui imobil în cartea funciară, se va înscrie imobilul în întregime şi abia după aceea se va putea efectua dezlipirea.

(6) In cazul alipirilor, la prima înscriere a unui imobil în cartea funciară, se vor înscrie mai întâi imobilele ce urmează a se alipi şi ulterior se va opera alipirea.

Art. 63 - (1) Registratorul cercetează îndeplinirea condiţiilor de fond şi de formă ale cererii, potrivit art. 20 şi 48 din lege.

(2) In situaţii deosebite, se pot convoca părţile, printr-o adresă de comunicare, în care se vor preciza locul, data şi ora prezentării în faţa registratorului, dacă se apreciază că în acest mod pot fi elucidate impedimentele de care depinde soluţionarea legală a cererii

Art. 64 - (1) Registratorul soluţionează cererile de înscriere prin încheiere.

(2) In cazul admiterii cererii, asistentul-registrator face înscrierile în fila cărţii funciare respective. Modelul de încheiere de admitere este prezentat în anexa nr. 9.

(3)  In cazul respingerii cererii de înscriere, asistentul-registrator va nota respingerea în cartea funciară, la partea în care ar fi trebuit să se facă înscrierea, precum şi în registrul general de intrare, în dreptul numărului de înregistrare, la rubrica observaţii. Modelul de încheiere de respingere este prezentat în anexa nr. 10.

(4)  In cazul cererilor care nu pot fi soluţionate decât parţial, registratorul va pronunţa o încheiere de admitere în parte, menţionând partea din cerere care a fost admisă, precum şi cea care a fost respinsă motivat.

(5) Incheierea registratorului se comunică celui care a cerut înscrierea sau radierea unui act sau fapt juridic, precum si celorlalte persoane interesate potrivit menţiunilor din cartea funciară sau dispoziţiilor legale, în termen de 15 de zile de la pronunţare, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data înregistrării cererii.

Art. 65 - Incheierea registratorului cuprinde:

a)  arătarea oficiului şi a biroului teritorial;

b)  înscrisul pe care se întemeiază cererea;

c)  felul înscrierii: intabulare, înscriere provizorie, notare sau radiere;

d)  determinarea exactă a dreptului sau a faptului ce se cere a fi înscris;

e)  modalităţile drepturilor înscrise;

f)   unitatea administrativ-teritorială (localitatea) în care se află imobilul, numărul cărţii funciare, numărul de ordine, numărul cadastral sau topografic, numărul de carte funciară;

g)  persoanele în folosul şi împotriva cărora se efectuează înscrierea;

h) persoanele cărora urmează să li se comunice încheierea;

i)   privilegiul imobiliar, dacă este cazul;

j)   temeiul juridic în caz de admitere sau respingere;

k) calea de atac, termenul şi biroul teritorial la care se depune;

l)  tariful achitat;

m) semnătura registratorului şi a asistentului-registrator.

Art. 66 - (1) Incheierea are numărul şi data de înregistrare a cererii.

(2)   Incheierea de carte funciară se va motiva în fapt şi în drept, de către registratorul care o dispune.

(3) Incheierea se redactează în numărul de exemplare necesar comunicării. Un exemplar se va depune la dosarul cererii.

Art. 67 - (1) Hotărârea judecătorească irevocabilă, prin care s-a dispus admiterea plângerii împotriva încheierii de carte funciară, se va înregistra cu un număr nou, iar la rubrica observaţii se va face trimitere la numărul iniţial de înregistrare, operându-se dispoziţiile acesteia.

(2) In cazul în care hotărârea judecătorească nu a dispus efectuarea unor lucrări de carte funciară, dosarul se depune la arhivă la numărul iniţial, radiindu-se totodată notarea plângerii din cartea funciară.

Art. 68 - (1) Respingerea cererii se va nota în cartea funciară, arătându-se numele celui care a cerut înscrierea, dreptul sau faptul juridic care a făcut obiectul cererii, imobilul la care se referă.

(2)  Notarea respingerii nu va fi evidenţiată în extrasul de carte funciară pentru autentificare sau informare, cu excepţia situaţiei în care a fost notată plângere împotriva încheierii de respingere.

(3)  Notarea plângerii împotriva încheierii se radiază odată cu înscrierea hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa competentă.

(4) In situaţia în care registratorul dispune respingerea cererii privitoare la prima înscriere a unui imobil, pentru care nu există carte funciară deschisă, respingerea se va nota în registrul general de intrare şi în dreptul poziţiei din registrul de transcripţiuni la care fusese transcris dreptul.

Art. 69 - Actele originale sau în copie legalizată care au stat la baza emiterii încheierilor de cartea funciară se păstrează permanent, în arhiva biroului teritorial, conform nomenclatorului arhivistic.

Art. 70 - Pe înscrisul original al actului ce face obiectul cererii sau pe copia acestuia se va menţiona efectuarea înscrierii sau respingerii, indicându-se numărul de înregistrare al cererii de înscriere.

Art. 71 - (1) Comunicarea lucrărilor de carte funciară (încheieri de carte funciară, extrase de carte funciară, copii certificate ale cărţilor funciare ori ale actelor aflate în arhivă) către persoanele interesate se face în mod direct sau prin poştă cu filă de comunicare, prin fax sau alte mijloace de comunicare care asigură confirmarea de primire.

(2) Fila de comunicare va fi completată şi semnată, pentru conformitate, de către referentul de la registratură. Modelul filei de comunicare este prezentat anexele 11a şi 11b.

3.3 PLÂNGEREA ÎMPOTRIVA ÎNCHEIERII DE CARTE FUNCIARĂ

Art. 72 - (1) Plângerea împotriva încheierii de carte funciară prezentată direct, prin poştă ori prin curier, se înregistrează în registrul general de intrare sub numărul dosarului iniţial, cu menţionarea datei depunerii acesteia, iar după verificarea dosarului şi notarea plângerii în cartea funciară, se înaintează, de îndată, judecătoriei în a cărei rază de competenţă teritorială se află imobilul, cu adresă de înaintare semnată de registratorul coordonator precum şi de către referentul de la arhivă.

(2) Dosarul care se înaintează instanţei este format din: copia certificată a tuturor actelor şi documentaţiilor care au stat la baza emiterii încheierii de carte funciară, exemplarul întâi al căii de atac, copia certificată a cărţii funciare precum şi dovada efectuării comunicării. Dacă ulterior vor sosi şi alte plângeri privind acelaşi dosar, se vor înainta şi acestea, instanţei respective, cu menţionarea numărului iniţial de comunicare.

Art. 73 - (1) Plângerea împotriva încheierii se depune la biroul teritorial care a comunicat-o, iar după înscrierea din oficiu în cartea funciară de către asistentul-registrator se va înainta judecătoriei în circumscripţia căreia se află situat imobilul.

(2)  Cel care a cerut înscrierea nu va putea modifica sau întregi, prin căile de atac exercitate - cererea pe care s-a întemeiat încheierea registratorului.

(3)  In caz de admitere a plângerii, hotărârea definitivă şi irevocabilă a instanţei judecătoreşti va produce efecte pentru cartea funciară de la data înregistrării cererii de înscriere la biroul teritorial.

3.4 ÎNSCRIERILE ÎN CARTEA FUNCIARĂ

Art. 74 - Operaţiunile de înscriere sau de radiere a înscrierilor din cartea funciară se fac în scopul opozabilităţii drepturilor reale imobiliare şi a celorlalte acte şi fapte juridice înscrise în cartea funciară.

Art. 75 - Radierea înscrierii drepturilor reale se face la cererea titularului dreptului. Celelalte părţi interesate pot cere radierea drepturilor care se sting la împlinirea termenului menţionat în înscriere sau la moartea titularului drepturilor viagere.

Art. 76 - (1) Radierea notărilor care şi-au pierdut efectul se va hotărî de către registratorul de carte funciară, la cerere sau din oficiu, în funcţie de datele înscrise în cartea funciară, prin încheiere motivată, care se va comunica părţilor.

(2) Instituţiile de credit vor utiliza formularul de cerere de radiere a dreptului de ipotecă şi a interdicţiilor temporare prezentat în anexa nr. 12.

Art. 77 - (1) Inscrierea în cartea funciară va cuprinde:

a)  ziua, luna, anul şi numărul de înregistrare al cererii în temeiul căreia se face înscrierea;

b)  înscrisul pe care se întemeiază;

c)  arătarea dreptului şi a modalităţilor lui sau a faptului juridic ce se înscrie;

d)  titularul dreptului înscris;

e)  cota de proprietate;

f)   preţul.

(2) Inscrierea în baza încheierii trebuie să fie astfel efectuată în cartea funciară, încât să nu fie posibilă o interpretare eronată sau diferită faţă de aceea care rezultă din actele ce însoţesc cererea.

Art. 78 - Inscrierile vor fi operate în cartea funciară, menţionându-se imobilul identificat prin număr cadastral sau topografic, dreptul sau faptul juridic la care se referă înscrierea şi numărul de înregistrare al acesteia, cu precizări referitoare la:

a) construcţiile existente pe teren;

b)  radierile de drepturi stinse prin efectul legii (de exemplu: uzufruct viager al unei persoane care a decedat);

c)  drepturile  stabilite prin deciziile  emise  de  autorităţile competente, potrivit legii;

d) drepturile  succesorale constatate prin certificate de moştenitor sau hotărâri judecătoreşti.

3.5. ÎNTOCMIREA, REACTUALIZAREA ŞI RECONSTITUIREA CĂRŢILOR FUNCIARE

Art. 79 - (1) Acolo unde nu au fost întocmite sau actualizate cărţile funciare, ori s-au pierdut sau au devenit nefolosibile, se vor întocmi şi completa pe baza documentaţiilor avizate de biroul teritorial şi se vor reconstitui, după caz, potrivit art. 52 din lege, la cerere sau din oficiu.

(2)   In ceea ce priveşte cărţile funciare care au devenit neutilizabile, deschise în baza Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare sau, după caz, a Legii nr. 242/1947 pentru transformarea cărţilor funciare provizorii în cărţi de publicitate funciară, nemaifiind posibilă efectuarea operaţiunilor de carte funciară, se vor deschide cărţi funciare noi, pe baza unei încheieri a registratorului, a referatului întocmit de către asistentul-registrator sau referent prin care se atestă imposibilitatea folosirii acestora, cu acordul celor interesaţi, la cerere sau din oficiu, cu respectarea prevederilor art. 59 din lege.

(3)  Cartea funciară se poate completa fie pentru o foaie, fie pentru o parte dintr-o foaie.

(4)  Cererea de întocmire depusă la biroul teritorial unde s-a aflat cartea funciară, precum şi cea de completare sau de reconstituire a cărţii funciare, vor menţiona următoarele date:

a)  numele/denumirea şi domiciliul/sediul persoanei care a figurat ultima ca titulară a dreptului înscris în cartea funciară;

b)  identificarea imobilului (nr. topografic, nr. cadastral) numai în cazul în care nu există un extras de carte funciară, original, mai vechi;

c)  titlul în temeiul căruia s-a dobândit dreptul real;

d)  drepturile reale care grevează imobilul.

(5)  La cerere se va ataşa declaraţia autentică a petentului, din care să rezulte că este actualul proprietar al imobilului şi că situaţia imobilului a rămas neschimbată.

(6)  La cerere se va ataşa un certificat eliberat de primăria localităţii unde este situat imobilul, care să ateste că petentul este cunoscut ca proprietar, precum şi situaţia imobilului de la oficiul teritorial, sau alte acte care să ateste existenţa dreptului de proprietate al petentului.

Art. 80 - (1) Prin întocmire se înţelege deschiderea cărţii funciare pentru un imobil pentru care nu a fost deschisă o carte funciară în condiţiile prevăzute de lege.

(2) Prin reactualizare se înţelege aducerea la zi a informaţilor de carte funciară ale unui imobil, inclusiv a celor înscrise în cărţile funciare întocmite în baza Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996 republicată.

(3) Prin reconstituire se înţelege refacerea cărţilor funciare pierdute sau a celor care au devenit imposibil de folosit.

(4)  Prin cărţi funciare pierdute se înţelege şi cărţile funciare sustrase sau distruse, chiar dacă cercetările privind acele aspecte nu au fost finalizate.

Art. 81 - (1) Reconstituirea sau, după caz, reactualizarea cărţii funciare, se va efectua în urma referatului întocmit de către asistentul - registrator sau referent, prin care se atestă pierderea, imposibilitatea folosirii sau neconcordanţa datelor de carte funciară cu situaţia reală.

(2)  In lipsa unei cereri scrise, registratorul poate să dispună din oficiu reconstituirea cărţii funciare, putând fi utilizate sau consultate toate actele şi registrele existente în cadrul biroului teritorial.

(3)  In cazul în care cartea funciară iniţială a fost găsită, cartea funciară reconstituită va fi sistată, iar înscrierile efectuate ulterior în cartea funciară reconstituită vor fi transcrise în cartea funciară iniţială.

Art. 82 - Reconstituirea din oficiu a unei cărţi funciare distruse, sustrase sau pierdute va fi adusă la cunoştinţa celor interesaţi prin comunicarea încheierii de reconstituire precum şi publicarea într-un ziar de largă răspândire.

3.6 ÎNSCRIEREA MODIFICĂRILOR INTERVENITE CA URMARE A ALIPIRII / DEZLIPIRII IMOBILELOR

Art. 83 - (1) Modificările care intervin ca urmare a cererii de alipire a imobilelor se iau în considerare numai dacă acestea aparţin aceluiaşi proprietar/coproprietar, dacă nu sunt grevate cu sarcini, iar documentaţia cadastrală recepţionată de biroul teritorial este însoţită de actul autentic de alipire.

(2) Modificările care intervin ca urmare a cererii de dezlipire a imobilului sau a parcelei (care va forma un imobil de sine stătător) se iau în considerare dacă documentaţia cadastrală recepţionată de biroul teritorial este însoţită de actul autentic de dezlipire.

(3)  La împărţirea unui imobil între coproprietarii aflaţi în indiviziune se procedează la dezlipirea şi transcrierea imobilelor rezultate în cărţi funciare noi.

Art. 84 - (1) Modificările care intervin prin operaţiunile de alipire ori prin cele de dezlipire ale imobilelor se fac pe baza unor documentaţii cadastrale recepţionate de biroul teritorial, cu consimţământul titularului, dat în formă autentică.

(2)  In aceste situaţii, imobilul dezlipit din cartea funciară se înscrie în cartea funciară în care se transferă, fie cu regim de imobil distinct, fie ca alipit (unificat) la imobilul existent în acea carte funciară.

(3) Prin dezlipire se micşorează întinderea imobilului din care s-a preluat suprafaţa ce primeşte numărul cadastral nou. Prin alipire se măreşte suprafaţă.

(4) Fiecare imobil trebuie să aibă un număr cadastral şi o suprafaţă arătată în m2.

Art. 85 - (1) Modificările săvârşite prin alipire, dezlipire, reînscriere şi transcriere se vor arăta atât în partea A, cât şi în partea B. Imobilul care s-a împărţit se va sublinia, prin trecerea la rubrica observaţii a numărului de ordine sub care s-a operat, iar imobilele rezultate din dezmembrare se vor înscrie în cărti funciare individuale.

(2)  Imobilele care se unesc se vor sublinia şi se vor transcrie într-o carte funciară nouă, reînscriindu-se unite concomitent cu închiderea cărţilor din care provin, dacă în acestea nu se mai regăsesc alte imobile.

(3)  Modificările se vor arăta în partea B cu indicarea înscrisurilor în temeiul cărora s-au săvârşit, iar în partea A, în dreptul imobilelor subliniate, precum şi al celor nou-înscrise, se va arăta, în rubrica de observaţii, numărul de ordine al înscrisurilor săvârşite în partea B.

3.7 EVIDENŢIEREA STĂRII DE COPROPRIETATE

Art. 86 - (1) Când se cere înscrierea unei stări de coproprietate se vor nominaliza coproprietarii şi cota cuvenită acestora, sau se va face menţiunea că aceştia au cote nedeterminate.

(2) Coproprietarii vor fi înştiinţaţi despre această operaţiune.

(3)  Dacă unul dintre soţi refuză menţionarea comunităţii, în actul de dispoziţie, asupra unui astfel de bun, acesta nu se va putea înscrie decât cu acordul expres al celuilalt soţ.

Art. 87 - (1) Când se cere înscrierea unui drept asupra unui etaj sau asupra unui apartament dintr-o clădire ce formează obiectul unei proprietăţi individuale pe etaje sau pe apartamente, se va ataşa un desfăşurător de plan pentru întreaga clădire, pe tronsoane sau scări, cu arătarea dreptului de proprietate exclusivă şi a drepturilor imobiliare în indiviziune forţată, certificat de administratorul clădirii sau de preşedintele asociaţiei de proprietari, verificându-se totodată, dacă nu a fost deschisă anterior cartea funciară colectivă pentru imobilul respectiv.

(2) Cererea de înscriere se va face, în prealabil, asupra terenului pe care se află construcţia ce face obiectul proprietăţii, pe etaje sau pe apartamente, întocmindu-se o carte funciară colectivă care cuprinde menţionarea părţilor de folosinţă comună ale terenului, ale clădirii, precum şi descrierea tuturor apartamentelor care intră în componenţa clădirii cu indicarea titularilor dreptului de proprietate asupra acestora.

(3) Numărul cărţii funciare colective se va acorda din registrul de atribuire numere de cărţi funciare, ţinut pe fiecare unitate administrativ - teritorială în parte, iar numărul cadastral se acordă de către biroul teritorial, conform evidentelor acestuia.

(4)  Numărul fiecărei cărţi funciare individuale se acordă din acelaşi registru ca şi pentru cartea funciară colectivă, pe fiecare unitate administrativ-teritorială, în ordine crescătoare.

(5) Dacă înscrierile privesc întreaga clădire, acestea se vor face în ambele cărti funciare.

3.8 ÎNDREPTAREA ERORILOR MATERIALE

Art. 88 - (1) Erorile materiale care nu afectează fondul dreptului, săvârşite cu prilejul înscrierilor sau radierilor se pot îndrepta, prin încheiere motivată de către registratorul de la biroul teritorial, la cerere sau din oficiu, gratuit, cu comunicarea încheierii, persoanelor interesate.

(2) Cererea de îndreptare a erorilor materiale este imprescriptibilă, dacă nu aduce atingere drepturilor personale şi nu modifică conţinutul dreptului înscris.

3.9 RECTIFICAREA ÎNSCRIERILOR DIN CARTEA FUNCIARĂ

Art. 89 - (1) Rectificarea este operaţiunea de carte funciară care reprezintă radierea, îndreptarea sau menţionarea înscrierii oricărei operaţiuni, susceptibilă a face obiectul unei înscrieri în cartea funciară.

(2)  Rectificarea unei înscrieri în cartea funciară poate fi cerută de orice persoană interesată. Prin persoană interesată se înţelege acea persoană care a avut sau are un drept referitor la imobilul înscris în cartea funciară, drept ce a fost lezat prin înscrierile anterioare.

(3)  Rectificarea înscrierilor în cartea funciară se poate face fie pe cale amiabilă prin declaraţie autentică, fie în caz de litigiu, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

(4)  Cererea de rectificare va cuprinde în anexă declaraţiile autentice ale persoanelor interesate precum şi actele doveditoare din care să rezulte situaţia reală a imobilului.

(5)   Prin modificarea de carte funciară se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului înscris asupra acelui imobil.

(6) Modificarea nu se va putea face decât la cererea titularului dreptului de proprietate, precum şi în baza actelor doveditoare, astfel încât modificarea suprafeţei înscrise în cartea funciară nu va fi considerată o rectificare de carte funciară.

3.10 ÎNSCRIEREA CERTIFICATULUI DE MOŞTENITOR

Art. 90 - (1) La finalizarea procedurii succesorale notariale, notarul public va înainta biroului teritorial competent, în numele succesorilor, cererea de înscriere a drepturilor lor în cartea funciară, împreună cu certificatul de moştenitor şi cu celelalte acte necesare, după caz, inclusiv chitanţa de plată a tarifelor de înscriere.

(2) In cazul succesiunilor succesive pentru care nu s-a cerut înscrierea în cartea funciară, aceasta va fi cerută de ultimul dobânditor, menţionându-se situaţia tuturor transferurilor anterioare.

3.11 ÎNSCRIEREA ÎN CARTEA FUNCIARĂ A HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREŞTI DEFINITIVE ŞI IREVOCABILE

Art. 91 - Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă referitoare la un bun imobil, trimisă din oficiu biroului teritorial, se va nota în cartea funciară până la prezentarea dovezii de achitare a tarifelor legale.

Art. 92 - Pentru înscrierea în cartea funciară a drepturilor reale modificate, constituite, transmise sau pentru radierea drepturilor reale stinse ca urmare a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile, precum şi pentru înscrierea altor acte sau fapte juridice, aşa cum rezultă din hotărâre, persoana interesată va depune copia legalizată a hotărârii judecătoreşti cu menţiunea că este irevocabilă, precum şi dovada achitării tarifelor.

Art. 93 - (1) Notarea existenţei unui litigiu cu privire la drepturile ce fac obiectul înscrierii în cartea funciară se va putea face fie la cererea părţii interesate, fie din oficiu, la sesizarea instanţei de judecată.

(2) In cazul în care instanţa judecătorească trimite din oficiu o adresă precum şi o copie a acţiunii introductive în vederea notării litigiului, partea interesată va fi înştiinţată în acest sens de către biroul teritorial, în vederea achitării tarifului legal.

3.12 INTABULAREA DREPTULUI DE SUPERFICIE ŞI A DREPTULUI DE CONCESIUNE

Art. 94 - (1) Dreptul de superficie se va înscrie în partea C a cărţii funciare, menţionându-se, totodată, cartea funciară în care este înscrisă superficia ca un imobil de sine stătător. In cartea funciară a imobilului în favoarea căruia s-a constituit un drept de superficie se va înscrie acelaşi număr cadastral al imobilului (teren), însoţit de un indice, ca şi în cartea funciară a dreptului de proprietate, făcându-se menţiune în rubrica observaţii, a părţii A despre numărul cărţii funciare de proprietate.

(2)  Dacă dreptul de superficie se constituie pe o parte dintr-un imobil, acesta se va dezmembra formând un imobil distinct din porţiunea grevată de dreptul de superficie, iar cealaltă parte se va constitui într-un imobil neafectat de această sarcină.

(3)   In situaţia în care proprietarul construcţiei devine şi proprietarul terenului sau invers, cartea funciară în care este descrisă construcţia se va închide concomitent cu înscrierea dreptului dobândit şi transcrierea construcţiei în cartea funciară în care se regăseşte terenul.

Art. 95 - (1) Darea în administrarea instituţiilor publice a terenurilor din domeniul public, concesionarea, închirierea sau darea în folosinţă persoanelor fizice sau juridice, se vor înscrie în partea C a cărţii funciare a terenului, proprietate publică sau privată de stat, ori proprietate a unităţilor administrativ -teritoriale, menţionându-se totodată cartea funciară în care este înscris dreptul de proprietate asupra construcţiei, dacă este cazul.

(2) In cartea funciară a construcţiei în favoarea căreia s-a constituit dreptul de concesiune se descrie construcţia în partea A, iar în partea B se înscrie dreptul de proprietate asupra construcţiei respective.

3.13 INTABULAREA DREPTULUI DE UZUFRUCT, UZ, ABITAŢIE ŞI SERVITUTE

Art. 96 - (1) Dreptul de uz, uzufruct, abitaţie şi servitute se vor înscrie în partea C a cărţii funciare care evidenţiază imobilul asupra căruia se constituie, facându-se menţiune la rubrica observaţii din partea B a cărţii funciare, în dreptul poziţiei la care este înscris dreptul de proprietate asupra imobilului respectiv.

(2) Servitutea va fi înscrisă şi în cartea funciară a imobilului dominant.

Art. 97 - (1) Dacă uzufructul, uzul sau servitutea au ca obiect doar o parte dintr-un imobil, se vor întocmi schite care să ilustreze această situaţie.

(2)  Dacă dreptul de abitaţie are ca obiect o parte dintr-un imobil -construcţie, se vor întocmi schite care să ilustreze această situaţie.

(3)  Schiţele vor fi întocmite şi vizate de biroul teritorial urmând a se actualiza corespunzător şi anexa la partea A a cărţii funciare.

Art. 98 - Radierea unei servituti constituite în folosul unui imobil se va putea face numai cu acordul celui care are înscris vreun drept asupra imobilului.

3.14 INTABULAREA DREPTULUI DE IPOTECĂ ŞI A PRIVILEGIULUI IMOBILIAR

Art. 99 - (1) Ipoteca se înscrie numai asupra unui imobil în întregul său sau asupra unei cote părţi aparţinând unui coproprietar. Dacă ipoteca s-a constituit asupra unui etaj sau a unui apartament, ea va fi înscrisă atât asupra acestora, cât şi asupra cotei din indiviziunea forţată aferente imobilului ipotecat. Când ipoteca are în vedere o proprietate comună în devălmăşie înscrierea nu se poate face decât cu acordul celorlalţi coproprietari.

(2) Dreptul de ipotecă asupra unui bun viitor se poate înscrie în condiţiile legii, cu condiţia ca în prealabil să fi fost notată existenţa autorizaţiei de construire.

(3)  Rangul ipotecii asupra bunului imobil viitor se primeşte în momentul înregistrării cererii în registrul general de intrare.

Art. 100 - (1) Inscrierea ipotecii în cartea funciară va menţiona:

a) identificarea persoanei în favoarea căreia se înscrie ipoteca;

b) titlul juridic care justifică garanţia ipotecii;

c) cuantumul creanţei.

(2) Urmărirea creanţei ipotecare se notează în cartea funciară.

(3)  Dobânzile, rentele sau celelalte prestaţiuni scadente vor avea rangul ipotecii.

Art. 101 - (1) Când înscrisul doveditor al vânzării învederează că preţul nu a fost plătit integral, privilegiul pentru garantarea preţului datorat se înscrie din oficiu, în beneficiul vânzătorului, cu excepţia situaţiei în care s-a renunţat în mod expres la înscrierea acestuia.

(2) Dacă vânzarea a fost desfiinţată, privilegiul se va radia din oficiu.

(3) Dispoziţiile alineatelor de mai sus se vor aplica, prin asemănare, şi în caz de schimb sau împărţeală pentru diferenţa de valoare datorată în bani.

Art. 102 - Privilegiul pentru garantarea preţului datorat de copărtaşul adjudecatar al imobilului partajat ca urmare a partajului voluntar sau judiciar, se va înscrie, din oficiu şi gratuit, asupra imobilului, în temeiul încheierii registratorului.

Art. 103 - (1) Arhitecţii, antreprenorii şi maiştrii vor putea solicita, în temeiul înscrisului constatator al raportului juridic, înscrierea privilegiului asupra imobilului pentru garantarea achitării preţului lucrărilor ce le-au executat.

(2) Inscrisul original va preciza numărul cadastral al parcelei şi va cuprinde consimţământul expres al părţilor în vederea înscrierii privilegiului asupra imobilului.

Art. 104 - (1) Cesionarul unei creanţe garantate prin ipotecă va putea cere în favoarea sa înscrierea ipotecii, pe baza înscrisului constatator al cesiunii de creanţă.

(2) Debitorul cedat va putea cere notarea excepţiilor pe care le-ar fi putut opune cedentului pentru cauze anterioare comunicării încheierii şi pe care înţelege să le opună cesionarului.

Art. 105. - Dacă înscrisul constitutiv al ipotecii cuprinde clauza "la ordin" sau "la purtător", se va menţiona acest lucru în înscriere. In acest caz, dreptul de ipotecă asupra creanţei ipotecare se va dobândi şi va fi opozabil fără înscrierea în cartea funciară prin însăşi strămutarea titlului la ordin sau la purtător.

Art. 106 - Rangul ipotecilor poate fi schimbat prin notarea priorităţii, în temeiul învoielii făcute între creditorii ipotecari al căror rang se schimbă.

Art. 107 - Drepturile reale imobiliare afectate de o condiţie rezolutorie expresă sau de un termen extinctiv, precum şi sarcina, în cazul liberalităţii, se vor arăta în cuprinsul cărţii funciare.

3.15 INTABULAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE ASUPRA IMOBILELOR ADUSE CA APORT LA CAPITALUL SOCIAL

Art. 108 - (1) Aportul unui asociat în cadrul unei asociaţii cu personalitate juridică, care constă într-un bun imobil, se va înscrie în cartea funciară pe numele asociaţiei.

(2) Transferul dreptului de proprietate asupra bunului imobil care urmează a fi adus ca aport în cadrul unei asociaţii sau societăţi, se va face în baza unui act încheiat cu respectarea formelor prevăzute de lege.

(3) Bunul imobil adus ca aport se va înscrie pe numele persoanei juridice, în temeiul actului încheiat cu respectarea formelor prevăzute de lege, precum şi a unui certificat eliberat de oficiul registrului comerţului în a cărui rază teritorială se află sediul societăţii comerciale.

3.16      ÎNSCRIEREA ACTELOR DE EXECUTARE SILITĂ IMOBILIARĂ

Art. 109 - (1) In executarea silită imobiliară, conform normelor Codului de procedură civilă, somaţiile sau notificările vor menţiona numărul cadastral al imobilului.

(2) Actele de executare silită imobiliară se vor nota în cartea funciară.

Art. 110. - Inceperea procedurii de valorificare a dreptului de ipotecă se va menţiona în cartea funciară a imobilului care se urmăreşte. Incheierea care va consemna această operaţiune se comunică tuturor părţilor interesate.

Art. 111 - Dacă executarea silită se efectuează asupra unor imobile aflate în indiviziune sau în comunitate, înscrierea se face, în primul caz, până la nivelul cotei-părţi cuvenite debitorului, şi pe întreg imobilul, în al doilea caz.

Art. 112 - (1) Toate lucrările pentru publicitate prevăzute de Codul de procedură civilă ca fiind obligatorii de efectuat în cadrul procedurii de urmărire silită se vor nota în cartea funciară asupra imobilului determinat şi se radiază la încunoştinţarea scrisă a instanţei judecătoreşti sau a executorului judecătoresc ori bancar, atunci când efectul lor juridic a încetat.

(2) Actul de adjudecare se va înainta biroului teritorial la care este înscris imobilul adjudecat, pentru înscrierea noilor date privind regimul juridic al acestuia, ca urmare a cererii depuse în acest sens, în urma achitării tarifului legal.

CAPITOLUL 4

DISPOZIŢII TRANZITORII ŞI FINALE

Art. 113 - (1) Până la finalizarea lucrărilor cadastrale şi a registrelor de publicitate imobiliară pe întreg teritoriul fiecărui judeţ, în localităţile cu regim de carte funciară supuse Decretului-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare sau după caz Legii nr. 242/1947 pentru transformarea cărţilor funciare provizorii în cărţi de publicitate funciară, înscrierile privitoare la imobile, cuprinse în cărţile funciare sau, după caz, în cărţile de publicitate funciară, vor continua să fie făcute în aceste cărţi, cu respectarea şi în condiţiile legii.

(2) In cazul imobilelor cuprinse în cărţi funciare deschise în temeiul Decretului-lege nr. 115/1938, pentru care s-a întocmit documentaţie cadastrală, numărul cadastral se va menţiona în cartea funciară alături de numărul topografic până la efectuarea următoarei operaţiuni care presupune o dezlipire sau o alipire. Ulterior se va indica doar numărul cadastral.

(3)   In localităţile cu regim de transcripţiuni şi inscripţiuni, până la deschiderea cărţilor funciare, privilegiile, ipotecile legale, sechestrul, urmărirea imobilului, a fructelor şi a veniturilor sale, punerea în mişcare a acţiunii penale precum şi acţiunile pentru apărarea drepturilor reale, vor continua să fie înscrise în vechile registre de publicitate imobiliară, potrivit Codului civil şi Codului de procedură civilă. Modelul de cerere pentru eliberarea unui certificat de sarcini este prezentat în anexa nr. 13.

(4)   In ce priveşte actele având ca obiect drepturi reale imobiliare referitoare la terenuri situate în zone pentru care nu s-au finalizat încă lucrările cadastrului general se vor avea în vedere prevederile art. 59 din lege, efectuându-se înscrieri în câte o carte funciară conform prevederilor acesteia.

Art. 114 In situaţiile în care s-au înscris în cartea funciară,acte juridice referitoare la imobile aflate în evidenţa unui teritoriu admimstrativ, iar amplasamentul acestora este pe un alt teritoriu admimstrativ, punerea în concordanţă a situaţiei scriptice cu situaţia faptică se va realiza la cerere sau din oficiu, după cum urmează:

a)Oficiul teritorial în evidenţa căruia se află imobilul, în baza documentaţiei de identificare a amplasamentului terenului, va proceda prin referat la anularea numărului cadastral acordat.

b)Atunci când terenul în cauză este situat pe un teritoriu administrativ aflat în raza sa de competenţă, oficiul teritorial va aloca un număr cadastral nou imobilului, corespunzător amplasamentului acestuia,

c) Documentaţia cadastrală însoţită de referatul privind anularea numărului cadastral, vor fi transmise biroului teritorial în evidenţa căruia se află imobilul, pentru efectuarea modificărilor şi transferul cărţii funciare.

d) In cazul în care unităţile administrativ - teritoriale de evidenţă, respectiv de amplasament ale imobilului sunt în raza de activitate ale aceluiaşi birou teritorial, registratorul va dispune prin încheiere notarea anulării numărului cadastral şi transcrierea imobilului în cartea funciară a unităţii administrativ teritoriale de amplasament a terenului. Totodată se va proceda la închiderea cărţii funciare iniţiale şi la deschiderea unei cărţi funciare     noi, pe unitatea  administrativ-teritorială     aferentă amplasamentului terenului. Cartea funciară nou deschisă va prelua descrierea imobilului din documentaţia cadastrală şi situaţia juridică din cartea funciară închisă. Incheierea va fi comunicată tuturor persoanelor interesate.

e) In situaţia în care amplasamentul terenului este în raza de competenţă a altui birou teritorial decât cel în evidenta căruia se află imobilul, dar în subordinea aceluiaşi oficiu teritorial, registratorul sesizat cu cererea de transfer va dispune prin încheiere notarea anulării numărului cadastral şi transcrierea imobilului pe unitatea administrativ teritorială aferentă amplasamentului terenului. După închiderea cărţii funciare şi modificarea celorlalte evidente, biroul teritorial va transmite încheierea de transfer împreună cu documentaţia cadastrală şi o copie conformă a cărţii funciare închise, la biroul teritorial omolog.

f) După primirea documentaţiei, registratorul din cadrul biroului teritorial în   evidenta   căruia   se   află      unitatea   administrativ   -   teritorială   de amplasament a terenului va dispune prin încheiere deschiderea unei cărţi funciare noi, pe unitatea administrativ - teritorială aferentă situării terenului. Elementele de identificare ale imobilului vor fi preluate conform descrierii din documentaţia cadastrală, iar situaţia juridică va fi preluată din cartea funciară transmisă. Incheierea se va comunica tuturor persoanelor interesate.

g)Atunci când în procedură sunt implicate două oficii teritoriale, oficiul sesizat va proceda conform prevederilor de la literele b şi d. După efectuarea modificărilor, oficiul teritorial va transmite oficiului teritorial corespondent documentaţia cadastrală însoţită de încheierea de transcriere a imobilului şi copia conformă a cărţii funciare închise. Oficiul teritorial în raza căruia se află terenul, va proceda la recepţionarea documentaţiei, alocarea numărului cadastral şi va transmite lucrarea la biroul teritorial competent, spre operare. In acest caz se va urma procedura prevăzută la litera f.

h)Prevederile prezentului articol vor fi aplicate prin asemănare şi imobilelor aflate sub incidenţa Decretului - Lege nr. 115/1938, pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare.

Art. 115 - Notarii publici, la întocmirea actelor care urmează să se înscrie în registrele de publicitate, se vor asigura în prealabil de situaţia de carte funciară, prin solicitarea emiterii extraselor de carte funciară pentru autentificare, şi de cea cadastrală de la birourile teritoriale asupra imobilelor ce fac obiectul raporturilor juridice şi vor stărui la efectuarea lucrărilor de către birourile teritoriale, în condiţiile art. 45 alin. 3 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici şi a activităţii notariale şi ale art. 48 lit. e, respectiv art. 54 din Legea cadastrului şi publicităţii imobiliare nr. 7/1996 republicată. Modelul de extras de carte funciară pentru autentificare este prezentat în anexa nr. 14.

Art. 116 - Dacă dintr-un registru de publicitate, cartea funciară veche sau din actele prezentate de părţi rezultă că imobilul este proprietatea indiviză a mai multor persoane, însă aceşti coproprietari se găsesc, în fapt, în stăpânirea unor părţi determinate, coproprietarii, de comun acord, vor putea cere ca din parcelele ce sunt în posesia fiecăruia să se formeze câte un imobil determinat prin documentaţie cadastrală, înscriindu-se într-o carte funciară separat sau alipindu-se, unui imobil înscris în cartea funciară pe numele aceluiaşi proprietar.

Art. 117 - (1) Toate operaţiunile şi informaţiile cuprinse în cartea funciară, pot fi arhivate şi redate pe suport digital.

(2) In cazul în care redarea se face potrivit alin. 1, forţa probantă a datelor de carte funciară este echivalentă cu aceea a înscrisurilor şi lucrărilor în baza cărora s-a operat în cartea funciară, dacă sunt certificate de biroul teritorial.

(3)  Certificarea se face prin menţionarea codului de origine în cazul semnăturii electronice, iar în cazul în care se editează datele pe suport de hârtie, va cuprinde semnătura asistentului - registrator şi sigiliul biroului teritorial.

(4) Schimbul de date digitale între birourile teritoriale, oficiile teritoriale şi alte instituţii autorizate se certifică numai prin codul de origine al biroului teritorial.

Art. 118 - (1) Baza de date digitală a oficiului teritorial, respectiv a biroului teritorial va fi protejată împotriva accesului neautorizat printr-un sistem de securizare a informaţiei. Biroul teritorial va conserva în siguranţă o copie a registrelor şi evidenţelor de carte funciară, ţinute în format digital, în scopul reconstituirii bazei de date în caz de alterare. Această copie va fi actualizată zilnic şi nu va fi folosită în mod curent.

(2) Accesul la informaţiile conţinute în baza de date a biroului teritorial se face numai de către persoanele autorizate de către Agenţia Naţională.

Art. 119 - Anexele nr. 1-14 fac parte integrantă din prezentul regulament.

Art. 120 - Prezentul regulament se completează cu prevederile Legii nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice, precum şi cu prevederile regulamentului de ordine interioară al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, aprobat prin ordinul directorului general nr. 1019/25.11.2005.

ANEXA Nr. 1 la regulament

Birourile de cadastru si publicitate imobiliară si arondarea pe unităţi administrativ teritoriale

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1

ALBA

Alba Iulia

municipiul Alba Iulia

2

oraşul Cugir

3

oraşul Zlatna

4

comuna Almaşu Mare

5

comuna Berghin

6

comuna Blandiana

7

comuna Ciugud

8

comuna Cricău

9

comuna Galda de Jos

10

comuna Ighiu

11

comuna Intregalde

12

comuna Meteş

13

comuna Mihalţ

14

comuna Săliştea

15

comuna Sântimbru

16

comuna Şibot

17

comuna Vintu de Jos

18

Aiud

municipiul Aiud

19

oraşul Ocna Mureş

20

oraşul Teiuş

21

comuna Fărău

22

comuna Hopârta

23

comuna Livezile

24

comuna Lopadea Nouă

25

comuna Lunca Mureşului

26

comuna Mirăslău

27

comuna Noşlac

28

comuna Ponor

29

comuna Rădeşti

30

comuna Râmet

31

comuna Rimetea

32

comuna Stremt

33

comuna Unirea

34

Blaj

municipiul Blaj

35

comuna Cenade

36

comuna Cergău

37

comuna Ceru-Băcăinti

33

comuna Cetatea de Baltă

39

comuna Crăciunelu de Jos

40

comuna Jidve

41

comuna Roşia de Secaş

42

comuna Sânce

43

comuna Şona

44

comuna Valea Lungă

45

Câmpeni

oraş Abrud

46

oraşul Baia de Arieş

47

oraşul Câmpeni

48

comuna Albac

49

comuna Arieşen

50

comuna Avram Iancu

51

comuna Bistra

52

comuna Bucium

53

comuna Ciuruleasa

54

comuna Garda de Sus

55

comuna Horea

56

comuna Lupşa

57

comuna Mogoş

58

comuna Ocoliş

59

comuna Poiana Vadului

60

comuna Poşaga

61

comuna Roşia Montană

62

comuna Sălciua

63

comuna Scărişoara

64

comuna Sohodol

65

comuna Vadu Moţilor

66

comuna Vidra

67

Sebeş

municipiul Sebeş

68

comuna Câlnic

69

comuna Cut

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

70

ALBA

Sebeş

comuna Daia Română

71

comuna Doştat

72

comuna Gârbova

73

comuna Ohaba

74

comuna Pianu

75

comuna Săsciori

76

comuna Spring

77

comuna Şugag

78

ARGEŞ

Piteşti

municipiul Piteşti

79

oraşul Miovem

80

comuna Albota

81

comuna Babana

82

comuna Bascov

83

comuna Bradu

84

comuna Budeasa

85

comuna Ciomăgeşti

86

comuna Cocu

87

comuna Cotmeana

88

comuna Cuca

89

comuna Drăganu

90

comuna Mărăcmeni

91

comuna Merişani

92

comuna Miceşti

93

comuna Morăreşti

94

comuna Moşoaia

95

comuna Oarja

96

comuna Poiana Lacului

97

comuna Ştefăneşti

98

comuna Uda

99

comuna Vedea

100

Câmpulung

municipiul Câmpulung

101

comuna Albeştii de Muscel

102

comuna Aninoasa

103

comuna Bălileşti

104

comuna Berevoeşti

105

comuna Boteni

106

comuna Bughea de Jos

107

comuna Bughea de Sus

108

comuna Cetăţeni

106

comuna Coşeşti

110

comuna Dâmbovicioara

111

comuna Darmăneşti

112

comuna Davideşti

113

comuna Dragoslavele

114

comuna Godeni

115

comuna Hârtieşti

116

comuna Lereşti

117

comuna Mihăeşti

118

comuna Mioarele

119

comuna Poienarii de Muscel

120

comuna Rucăr

121

comuna Schitu Goleşti

122

comuna Stâlpeni

123

comuna Stoeneşti

124

comuna Ţiţeşti

125

comuna Valea Mare Pravăt

126

comuna Vlădeşti

127

comuna Vultureşti

128

Costeşti

oraşul Costeşti

129

comuna Bârla

130

comuna Buzoeşti

131

comuna Caldararu

132

comuna Hârseşti

133

comuna Izvoru

134

comuna Lunca Corbului

135

comuna Miroşi

136

comuna Mozăceni

137

comuna Negraşi

138

comuna Popeşti

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

139

ARGEŞ

Costeşti

comuna Râca

140

comuna Recea

141

comuna Rociu

142

comuna Săpata

143

comuna Slobozia

144

comuna Stefan Cel Mare

145

comuna Stolnici

146

comuna Suseni

147

comuna Ungheni

148

Curtea de Argeş

municipiul Curtea de Argeş

149

comuna Albeştii de Argeş

150

comuna Arefu

151

comuna Băiculeşti

152

comuna Brăduleţ

153

comuna Cepari

154

comuna Cicăneşti

155

comuna Ciofrângeni

156

comuna Corbeni

157

comuna Corb

158

comuna Domneşti

159

comuna Mălureni

160

comuna Muşăteşti

161

comuna Nucşoara

162

comuna Pietroşan

163

comuna Poienarii de Argeş

164

comuna Sălătrucu

165

comuna Şuici

166

comuna Tigveni

167

comuna Valea Danului

168

comuna Valea Iaşulu

169

Topoloveni

oraşul Topoloven

170

comuna Beleţi-Negreşti

171

comuna Bogaţi

172

comuna Boţeşti

173

comuna Călmeşti

174

comuna Căteasca

175

comuna Dobreşti

176

comuna Leorden

177

comuna Priboieni

178

comuna Răteşti

179

comuna Teiu

180

ARAD

Arad

municipiul Arad

181

oraşul Curtici

182

oraşul Nădlac

183

comuna Dorobanţi

184

comuna Fântânele

185

comuna Felnac

186

comuna Frumuşen

187

comuna Iratoşu

188

comuna Livada

189

comuna Macea

190

comuna Pecica

191

comuna Peregu Mare

192

comuna Şagu

193

comuna Secusigiu

194

comuna Şeitin

195

comuna Şemlac

196

comuna Siria

197

comuna Şofronea

198

comuna Vinga

199

comuna Vladimirescu

200

comuna Zădăreni

201

comuna Zimandu Nou

202

Chişineu-Criş

oraşul Chişineu-Criş

203

comuna Apateu

204

comuna Grăniceri

205

comuna Mişca

206

comuna Olari

207

comuna Pilu

Nr Crt

Judeţ

BCPI

UAT

208

ARAD

Chişineu-Criş

comuna Sântana

209

comuna Şepreuş

210

comuna Şimand

211

comuna Sintea Mare

212

comuna Socodor

213

comuna Zărand

214

comuna Zennd

215

Gurahonţ

oraşul Sebiş

216

comuna Almaş

217

comuna Brazii

218

comuna Buteni

219

comuna Chisindia

220

comuna Dezna

221

comuna Dieci

222

comuna Gurahonţ

223

comuna Hălmăgel

224

comuna Hălmagiu

225

comuna Igneşti

226

comuna Moneasa

227

comuna Pleşcuţa

228

comuna Vârfurile

229

Ineu

oraşul Ineu

230

Oraşul Pâncota

231

comuna Archiş

232

comuna Bârsa

233

comuna Beliu

234

comuna Bocsig

235

comuna Cărand

236

comuna Cermei

237

comuna Craiva

238

comuna Hăşmaş

239

comuna Seleuş

240

comuna Şicula

241

comuna Şilindia

242

comuna Târnava

243

comuna Taut

244

Lipova

oraşul Lipova

245

comuna Bârzava

246

comuna Bata

247

comuna Birchiş

248

comuna Conop

249

comuna Covăsint

250

comuna Ghioroc

251

comuna Păuliş

252

comuna Petriş

253

comuna Săvârşin

254

comuna Şiştarovăţ

255

comuna Ususău

256

comuna Vărădia de Mureş

257

comuna Zăbran

258

BUCUREŞTI

Bucureşti

comuna Sector 1

259

comuna Sector 2

260

comuna Sector 3

261

comuna Sector 4

262

comuna Sector 5

263

comuna Sector 6

264

BACĂU

Bacău

municipiul Bacău

265

comuna Buhoci

266

comuna Cleja

267

comuna Coloneşti

268

comuna Corbasca

269

comuna Dămieneşti

270

comuna Dealu Morii

271

comuna Faraoani

272

comuna Filipeni

273

comuna Găiceana

274

comuna Gioseni

275

comuna Glăvăneşti

276

comuna Hemeiuş

Nr.

Crt.

Jud

BCPI

UAT

277

BACĂU

Bacău

comuna Horgeşti

278

comuna Huruieşti

279

comuna Izvoru Berheciului

280

comuna Letea Veche

281

comuna Lipova

282

comuna Luizi-Călugăra

283

comuna Mişca

284

comuna Măgura

285

comuna Mărgineni

286

comuna Motoşeni

287

comuna Negri

288

comuna Nicolae Bălcescu

289

comuna Odobeşti

290

comuna Onceşti

291

comuna Orbeni

292

comuna Pânceşti

293

comuna Parava

294

comuna Parincea

295

comuna Plopana

296

comuna Podu Turcului

297

comuna Prăjeşti

298

comuna Răcăciuni

299

comuna Răchitoasa

300

comuna Roşiori

301

comuna Sărata

302

comuna Sascut

303

comuna Săuceşti

304

comuna Secuieni

305

comuna Stănişeşti

306

comuna Tamaşi

307

comuna Tătărăşti

308

comuna Traian

309

comuna Ungureni

310

comuna Valea Seacă

311

comuna Vultureni

312

Buhuşi

comuna Bereşti-Bistriţa

313

comuna Blăgeşti

314

oraş Buhuşi

315

comuna Filipeşti

316

comuna Gârleni

317

comuna Iteşti

318

comuna Racova

319

Momeşti

oraşul Comăneşti

320

oraşul Dărmăneşti

321

oraşul Momeşti

322

comuna Agăş

323

comuna Ardeoani

324

comuna Asău

325

comuna Balcan

326

comuna Bereşti-Tazlău

327

comuna Brusturoasa

328

comuna Ghimeş-Făget

329

comuna Măgireşti

330

comuna Palanca

331

comuna Pârjol

332

comuna Poduri

333

comuna Scorteni

334

comuna Solont

335

comuna Strugari

336

comuna Zemeş

337

Oneşti

municipiul Oneşti

338

oraşul Slănic-Moldova

339

oraş Târgu Ocna

340

comuna Bârsăneşti

341

comuna Berzunti

342

comuna Bogdăneşti

343

comuna Bucium

344

comuna Căiuţi

345

comuna Caşin

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

346

BACĂU

Oneşti

comuna Coţofăneşti

347

comuna Dofteana

348

comuna Gura Văii

349

comuna Helegiu

350

comuna Livezi

351

comuna Mănăstirea Caşin

352

comuna Oituz

353

comuna Pârgăreşti

354

comuna Sănduleni

355

comuna Ştefan Cel Mare

356

comuna Târgu Trotuş

357

comuna Urecheşti

358

BIHOR

Oradea

municipiul Oradea

359

comuna Biharia

360

comuna Borş

361

comuna Cetariu

362

comuna Ciuhoi

363

comuna Copăcel

364

comuna Diosig

365

comuna Drăgeşti

366

comuna Girişu de Criş

367

comuna Hidişelu de Sus

368

comuna Husasău de Tinca

369

comuna Ineu

370

comuna Lăzăreni

371

comuna Nojorid

372

comuna Oşorhei

373

comuna Paleu

374

comuna Roşiori

375

comuna Sacadat

376

comuna Sălard

377

comuna Sânmartin

378

comuna Sântandrei

379

comuna Sârbi

380

comuna Tămăşeu

381

Aleşd

oraşul Aleşd

382

comuna Aştileu

383

comuna Auşeu

384

comuna Borod

385

comuna Bratca

386

comuna Brusturi

387

comuna Bulz

388

comuna Lugaşu de Jos

389

comuna Măgeşti

390

comuna Şinteu

391

comuna Şuncuiuş

392

comuna Tetchea

393

comuna Tileagd

394

comuna Vadu Crişului

395

comuna Vârciorog

396

Beiuş

oraşul Beiuş

397

oraş Vaşcău

398

comuna Budureasa

399

comuna Bunteşti

400

comuna Căbeşti

401

comuna Câmpani

402

comuna Căpâlna

403

comuna Cărpinet

404

comuna Ceica

405

comuna Criştioru de Jos

406

comuna Curăţele

407

comuna Dobreşti

408

comuna Drăgăneşti

409

comuna Finiş

410

comuna Holod

411

comuna Lazuri de Beiuş

412

comuna Lunca

413

comuna Nucet

414

comuna Pietroasa

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

415

BIHOR

Beiuş

comuna Pocola

416

comuna Pomezeu

417

comuna Răbăgani

418

comuna Remetea

419

comuna Rieni

420

comuna Roşia

421

comuna Sâmbăta

422

comuna Şoirni

423

oraş Stei

424

comuna Tărcaia

425

comuna Uileacu de Beiuş

426

Marghita

oraşul Marghita

427

oraşul Valea lui Mihai

428

comuna Abrarn

429

comuna Abrămut

430

comuna Balc

431

comuna Boianu Mare

432

comuna Buduslău

433

comuna Cherechiu

434

comuna Chişlaz

435

comuna Curtuişeni

436

comuna Derna

437

comuna Popeşti

438

comuna Săcueni

439

comuna Sălacea

440

comuna Simian

441

comuna Spinuş

442

comuna Suplacu de Barcău

443

comuna Tarcea

444

comuna Tăuteu

445

comuna Viişoara

446

Salonta

oraşul Salonta

447

comuna Avram Iancu

448

comuna Batăr

449

comuna Cefa

450

comuna Ciumeghiu

451

comuna Cociuba Mare

452

comuna Gepiu

453

comuna Mădăraş

454

comuna Olcea

455

comuna Sânnicolau Român

456

comuna Tinca

457

comuna Tulea

458

Bistrita Nasaud

Bistriţa

municipiul Bistriţa

459

comuna Bistriţa Bârgăului

460

comuna Budacu de Jos

461

comuna Budeşti

462

comuna Cetate

463

comuna Dumitrita

464

comuna Galaţii Bistriţei

465

comuna Josenii Bârgăului

466

comuna Livezile

467

comuna Mărişelu

468

comuna Miceştii de Câmpie

469

comuna Milaş

470

comuna Monor

471

comuna Prundu Bârgăului

472

comuna Sânmihaiu de Câmpie

473

comuna Şieu

474

comuna Şieu-Măgheruş

475

comuna Şieuţ

476

comuna Silivaşu de Câmpie

477

comuna Teaca

478

comuna Tina Bârgăului

479

comuna Urmeniş

480

Beclean

oraşul Beclean

481

comuna Braniştea

482

comuna Căianu Mic

483

comuna Chiochiş

Nr.

Crt.

Judet

BCPI

UAT

484

BISTRITA-NĂSĂUD

Beclean

comuna Chiuza

485

comuna Ciceu Mihăieşti

486

comuna Ciceu-Giurgeşti

487

comuna Lechinta

488

comuna Matei

489

comuna Negrileşti

490

comuna Nuşeni

491

comuna Petru Rareş

492

comuna Şieu-Odorhei

493

comuna Şintereag

494

comuna Spermezeu

495

comuna Târlişua

496

comuna Uriu

497

Năsăud

oraşul Năsăud

498

oraşul Sângeorz-Băi

499

comuna Coşbuc

500

comuna Dumitra

501

comuna Feldru

502

comuna Ilva Mare

503

comuna Ilva Mica

504

comuna Leşu

505

comuna Lunca Ilvei

506

comuna Măgura Ilvei

507

comuna Maieru

508

comuna Nimigea

509

comuna Parva

510

comuna Poiana Ilvei

511

comuna Rebra

512

comuna Rebrişoara

513

comuna Rodna

514

comuna Romuli

515

comuna Runcu Salviei

516

comuna Salva

517

comuna Şanţ

518

comuna Telciu

519

comuna Zagra

520

BRĂILA

Brăila

municipiul Brăila

521

comuna Cazasu

522

comuna Chişcani

523

comuna Frecătei

524

comuna Gemenele

525

comuna Gropeni

526

comuna Măraşu

527

comuna Măxineni

528

comuna Movila Miresii

529

comuna Râmnicelu

530

comuna Romanu

531

comuna Salcia Tudor

532

comuna Scortaru Nou

533

comuna Siliştea

534

comuna Tichileşti

535

comuna Traian

536

comuna Tudor Vladimirescu

537

comuna Unirea

538

comuna Vădeni

539

Făurei

oraş Făurei

540

oraş Ianca

541

comuna Bordei Verde

542

comuna Cireşu

543

comuna Dudeşti

544

comuna Galbenu

545

comuna Grădiştea

546

comuna Jirlău

547

comuna Mircea Vodă

548

comuna Racovită

549

comuna Surdila-Găiseanca

550

comuna Surdila-Greci

551

comuna Şuteşti

552

comuna Ulmu

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

553

BRĂILA

Făurei

comuna Vişani

554

Insurăţei

oraşul Insurăţei

555

comuna Băraganul

556

comuna Berteştii de Jos

557

comuna Ciocile

558

comuna Roşiori

559

comuna Stăncuţa

560

comuna Tuleşti

561

comuna Victoria

562

comuna Viziru

563

comuna Zăvoaia

564

BOTOŞANI

Botoşani

municipiul Botoşani

565

oraşul Darabani

566

oraşul Dorohoi

567

oraşul Flămânzi

568

oraşul Săveni

569

comuna Albeşti

570

comuna Adaşeni

571

comuna Avrămeni

572

comuna Băluşeni

573

comuna Blândeşti

574

comuna Brăeşti

575

comuna Broscăuti

576

comuna Bucecea

577

comuna Călăraşi

578

comuna Cândeşti

579

comuna Conceşti

580

comuna Copălău

581

comuna Cordăreni

582

comuna Corlăteni

583

comuna Corni

584

comuna Coşula

585

comuna Coţuşca

586

comuna Cristeşti

587

comuna Cristineşti

588

comuna Curteşti

589

comuna Dângeni

590

comuna Dersca

591

comuna Dimăcheni

592

comuna Dobârceni

593

comuna Drăguşeni

594

comuna Durneşti

595

comuna Frumuşica

596

comuna George Enescu

597

comuna Gorbăneşti

598

comuna Hăneşti

599

comuna Havârna

600

comuna Hilişeu-Horia

601

comuna Hlipiceni

602

comuna Hudeşti

603

comuna Ibăneşti

604

comuna Leorda

605

comuna Lozna

606

comuna Lunca

607

comuna Manoleasa

608

comuna Mihai Emmescu

609

comuna Mihăilen

610

comuna Mihălăşeni

611

comuna Mileanca

612

comuna Mitoc

613

comuna Nicşeni

614

comuna Păltiniş

615

comuna Pomârla

616

comuna Prăjeni

617

comuna Răchiţi

618

comuna Rădăuti-Prut

619

comuna Răuşeni

620

comuna Ripiceni

621

comuna Roma

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

622

BOTOŞANI

Botoşani

comuna Româneşti

623

comuna Santa Mare

624

comuna Şendriceni

625

comuna Stăuceni

626

comuna Ştefăneşti

627

comuna Ştiubieni

628

comuna Suharău

629

comuna Suliţa

630

comuna Todireni

631

comuna Truşeşti

632

comuna Tudora

633

comuna Ungureni

634

comuna Unteni

635

comuna Văculeşti

636

comuna Vârfu Câmpului

637

comuna Viişoara

638

comuna Vlădeni

639

comuna Vlăsineşti

640

comuna Vorniceni

641

comuna Vorona

642

BRAŞOV

Braşov

municipiul Braşov

643

municipiul Codlea

644

municipiul Săcele

645

oraşul Predeal

646

comuna Bod

647

comuna Budila

648

comuna Cristian

649

comuna Crizbav

650

comuna Dumbrăviţa

651

comuna Feldioara

652

comuna Ghimbav

653

comuna Hălchiu

654

comuna Hărman

655

comuna Măieruş

656

comuna Prejmer

657

comuna Sânpetru

658

comuna Tărlungeni

659

comuna Teliu

660

comuna Vama Buzăului

661

Făgăraş

municipiul Făgăraş

662

comuna Beclean

663

comuna Cincu

664

comuna Drăguş

665

comuna Hârseni

666

comuna Lisa

667

comuna Mândra

668

comuna Părău

669

comuna Recea

670

comuna Sâmbăta de Sus

671

comuna Şercaia

672

comuna Şinca

673

comuna Şinca Veche

674

comuna Şoarş

675

comuna Ucea

676

oraş Victoria

677

comuna Viştea

678

comuna Voila

679

Rupea

oraşul Rupea

680

comuna Apaţa

681

comuna Buneşti

682

comuna Cata

683

comuna Comana

684

comuna Hoghiz

685

comuna Homorod

686

comuna Jibert

687

comuna Ormeniş

688

comuna Racoş

689

comuna Şoarş

690

comuna Ticuşu

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

691

BRAŞOV

Rupea

comuna Ungra

692

Zărneşti

oraşul Râşnov

693

oraşul Zărneşti

694

comuna Bran

695

comuna Fundata

696

comuna Holbav

697

comuna Moieciu

698

comuna Poiana Mărulu

699

comuna Şinca Nouă

700

comuna Vulcan

701

BUZĂU

Buzău

municipiul Buzău

702

municipiul Râmnicu Sărat

703

oraşul Nehoiu

704

oraşul Pogoanele

705

comuna Amaru

706

comuna Bălăceanu

707

comuna Balta Albă

708

comuna Beceni

709

comuna Berca

710

comuna Bisoca

711

comuna Blăjani

712

comuna Boldu

713

comuna Bozioru

714

comuna Brădeanu

715

comuna Brăeşti

716

comuna Breaza

717

comuna Buda

718

comuna C.A. Rosetti

719

comuna Calvini

720

comuna Căneşti

721

comuna Cătina

722

comuna Cernăteşti

723

comuna Chiliile

724

comuna Chiojdu

725

comuna Cilibia

726

comuna Cislău

727

comuna Cochirleanca

728

comuna Colţi

729

comuna Costeşti

730

comuna Cozieni

731

comuna Florica

732

comuna Gălbinaşi

733

comuna Gherăseni

734

comuna Ghergheasa

735

comuna Glodeanu Sărat

736

comuna Glodeanu-Siliştea

737

comuna Grebănu

738

comuna Gura Teghii

739

comuna Largu

740

comuna Lopătari

741

comuna Luciu

742

comuna Măgura

743

comuna Mânzăleşti

744

comuna Mărăcineni

745

comuna Mărgăriteşti

746

comuna Merei

747

comuna Mihăileşti

748

comuna Movila Banului

749

comuna Murgeşti

750

comuna Năeni

751

comuna Odăile

752

comuna Padina

753

comuna Pănătău

754

comuna Pardosi

755

comuna Pârscov

756

comuna Pătârlagele

757

comuna Pietroasele

758

comuna Podgoria

759

comuna Poşta Câlnău

Nr.

Crt.

Judetul

BCPI

UAT

760

BUZĂU

Buzău

comuna Puieşti

761

comuna Racoviteni

762

comuna Râmnicelu

763

comuna Robeasca

764

comuna Ruşeţu

765

comuna Săgeata

766

comuna Săhăteni

767

comuna Săpoca

768

comuna Săruleşti

769

comuna Scorţoasa

770

comuna Scutelnici

771

comuna Siriu

772

comuna Smeeni

773

comuna Stâlpu

774

comuna Ţinteşti

775

comuna Tisău

776

comuna Topliceni

777

comuna Ulmeni

778

comuna Unguriu

779

comuna Vadu Paşii

780

comuna Vâlcelele

781

comuna Valea Râmnicului

782

comuna Valea Salciei

783

comuna Verneşti

784

comuna Vintilă Vodă

785

comuna Vipereşti

786

comuna Zărneşti

787

comuna Ziduri

788

CLUJ

Cluj-Napoca

municipiul Cluj-Napoca

789

comuna Apahida

790

comuna Baciu

791

comuna Căianu

792

comuna Cămăraşu

793

comuna Chinteni

794

comuna Cojocna

795

comuna Feleacu

796

comuna Floreşti

797

comuna Gilău

798

comuna Măguri-Răcătău

799

comuna Mociu

800

comuna Pălatca

801

comuna Sânpaul

802

comuna Suatu

803

Dej

municipiul Dej

804

comuna Bobâlna

805

comuna Căşeiu

806

comuna Câţcău

807

comuna Chiuieşti

808

comuna Cuzdrioara

809

comuna Jichişu de Jos

810

comuna Mica

811

comuna Panticeu

812

comuna Recea-Cristur

813

comuna Unguraş

814

comuna Vad

815

Gherla

municipiul Gherla

816

comuna Aluniş

817

comuna Aşchileu

818

comuna Bonţida

819

comuna Borşa

820

comuna Buza

821

comuna Cătina

822

comuna Corneşti

823

comuna Dăbâca

824

comuna Fizeşu Gherlii

825

comuna Geaca

826

comuna Iclod

827

comuna Jucu

828

comuna Minţiu Gherlii

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

829

CLUJ

Gherla

comuna Sânmărtin

830

comuna Sic

831

comuna Ţaga

832

comuna Vultureni

833

Huedin

oraşul Huedin

834

comuna Aghireşu

835

comuna Beliş

836

comuna Călătele

837

comuna Căpuşu Mare

838

comuna Ciucea

839

comuna Gârbău

840

comuna Izvoru Crişului

841

comuna Mănăstireni

842

comuna Mărgău

843

comuna Manşei

844

comuna Negreni

845

comuna Poieni

846

comuna Rişca

847

comuna Săcuieu

848

comuna Sâncraiu

849

Turda

municipiul Câmpia Turzii

850

municipiul Turda

851

comuna Aiton

852

comuna Băişoara

853

comuna Călăraşi

854

comuna Ceanu Mare

855

comuna Ciurila

856

comuna Frata

857

comuna Iara

858

comuna Luna

859

comuna Mihai Viteazu

860

comuna Moldoveneşti

861

comuna Petreştii de Jos

862

comuna Ploscoş

863

comuna Sănduleşti

864

comuna Săvădisla

865

comuna Tritenii de Jos

866

comuna Tureni

867

comuna Valea Ierii

868

comuna Viişoara

869

CĂLĂRAŞI

Călăraşi

municipiul Călăraşi

870

oraşul Fundulea

871

oraşul Lehliu-Gară

872

comuna Alexandru Odobescu

873

comuna Belciugatele

874

comuna Borcea

875

comuna Ciocăneşti

876

comuna Cuza Vodă

877

comuna Dichiseni

878

comuna Dor Mărunt

879

comuna Dorobanţu

880

comuna Dragalina

881

comuna Dragoş Vodă

882

comuna Frăsinet

883

comuna Grădiştea

884

comuna Gurbăneşti

885

comuna Ileana

886

comuna Independenţa

887

comuna Jegălia

888

comuna Lehliu

889

comuna Lupşanu

890

comuna Modelu

891

comuna Nicolae Bălcescu

892

comuna Penşoru

893

comuna Roseti

894

comuna Săruleşti

895

comuna Stefan Cel Mare

896

comuna Stefan Vodă

897

comuna Tămădău Mare

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

898

CĂLĂRAŞI

Călăraşi

comuna Ulrnu

899

comuna Unirea

900

comuna Vâlcelele

901

comuna Valea Argovei

902

comuna Vlad Ţepeş

903

Olteniţa

municipiul Olteniţa

904

oraşul Budeşti

905

comuna Căscioarele

906

comuna Chirnogi

907

comuna Chiselet

908

comuna Curcani

909

comuna Frumuşani

910

comuna Fundeni

911

comuna Gălbinaşi

912

comuna Luica

913

comuna Mănăstirea

914

comuna Mitreni

915

comuna Nana

916

comuna Plătăreşti

917

comuna Radovanu

918

comuna Sohatu

919

comuna Şoldanu

920

comuna Spanţov

921

comuna Ulmeni

922

comuna Vasilaţi

923

CARAŞ-SEVERIN

Reşiţa

municipiul Reşiţa

924

oraşul Bocşa

925

oraşul Moldova Nouă

926

comuna Bănia

927

comuna Berzasca

928

comuna Berzovia

929

comuna Bozovici

930

comuna Brebu

931

comuna Brebu Nou

932

comuna Caraşova

933

comuna Coronini

934

comuna Dalboşeţ

935

comuna Doclin

936

comuna Dognecea

937

comuna Eftimie Murgu

938

comuna Ezeriş

939

comuna Fârliug

940

comuna Gârnic

941

comuna Lăpuşnicel

942

comuna Lăpuşnicu Mare

943

comuna Lupac

944

comuna Măureni

945

comuna Ocna de Fier

946

comuna Pojejena

947

comuna Prigor

948

comuna Ramna

949

comuna Sichevita

950

comuna Socol

951

comuna Şopotu Nou

952

comuna Târnova

953

comuna Văliug

954

comuna Vermeş

955

comuna Zorlentu Mare

956

Caransebeş

municipiul Caransebeş

957

oraşul Băile Herculane

958

oraşul Oţelu Roşu

959

comuna Armeniş

960

comuna Băuţar

961

comuna Bolvaşniţa

962

comuna Buchin

963

comuna Bucoşniţa

964

comuna Constantin Daicoviciu

965

comuna Copăcele

966

comuna Cornea

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

967

CARAŞ-SEVERIN

Caransebeş

comuna Cornereva

968

comuna Domaşnea

969

comuna Glimboca

970

comuna Iablanita

971

comuna Luncavita

972

comuna Marga

973

comuna Mehadia

974

comuna Mehadica

975

comuna Obreja

976

comuna Păltiniş

977

comuna Rusca Montană

978

comuna Sacu

979

comuna Slatina-Timiş

980

comuna Teregova

981

comuna Topleţ

982

comuna Turnu Ruieni

983

comuna Zăvoi

984

Oraviţa

oraşul Anina

985

oraşul Oraviţa

986

comuna Berlişte

987

comuna Cărbunari

988

comuna Ciclova Română

989

comuna Ciuchici

990

comuna Ciudanovita

991

comuna Forotic

992

comuna Goruia

993

comuna Grădinari

994

comuna Naidăş

995

comuna Răcăşdia

996

comuna Sasca Montană

997

comuna Ticvaniu Mare

998

comuna Vărădia

999

comuna Vrani

1000

CONSTANŢA

Constanţa

municipiul Constanţa

1001

oraşu Basarabi

1002

oraşu Eforie

1003

oraşu Năvodari

1004

oraşu Ovidiu

1005

oraşu Techirghiol

1006

comuna Agigea

1007

comuna Cogealac

1003

comuna Corbu

1009

comuna Cumpăna

1010

comuna Grădina

1011

comuna Istria

1012

comuna Lumina

1013

comuna Mihai Viteazu

1014

comuna Mihail Kogălniceanu

1015

comuna Nicolae Bălcescu

1016

comuna Săcele

1017

comuna Târguşor

1018

comuna Valu lui Traian

1019

Mangalia

municipiul Mangalia

1020

oraşul Negru Vodă

1021

comuna 23 August

1022

comuna Albeşti

1023

comuna Amzacea

1024

comuna Bărăganu

1025

comuna Cerchezu

1026

comuna Chirnogeni

1027

comuna Comana

1028

comuna Costineşti

1029

comuna Dumbrăveni

1030

comuna Independenţa

1031

comuna Limanu

1032

comuna Mereni

1033

comuna Pecineaga

1034

comuna Topraisar

1035

comuna Tuzla

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1036

CONSTANŢA

Medgidia

municipiul Medgidia

1037

oraşul Cernavodă

1038

oraşul Hârşova

1039

comuna Adamclisi

1040

comuna Aliman

1041

comuna Băneasa

1042

comuna Castelu

1043

comuna Ciobanu

1044

comuna Ciocârlia

1045

comuna Cobadin

1046

comuna Crucea

1047

comuna Cuza Vodă

1048

comuna Deleni

1049

comuna Dobromir

1050

comuna Gârliciu

1051

comuna Ghindăreşti

1052

comuna Horia

1053

comuna Ion Corvin

1054

comuna Lipniţa

1055

comuna Mircea Vodă

1056

comuna Oltina

1057

comuna Ostrov

1058

comuna Pantelimon

1059

comuna Peştera

1060

comuna Poarta Albă

1061

comuna Rasova

1062

comuna Saligny

1063

comuna Saraiu

1064

comuna Seimeni

1065

comuna Siliştea

1066

comuna Topalu

1067

comuna Tortoman

1068

comuna Vulturu

1069

COVASNA

Sfăntu Gheorghe

municipiul Sfântu Gheorghe

1070

oraşul Baraolt

1071

comuna Alta Mare

1072

comuna Arcuş

1073

comuna Bătani

1074

comuna Belin

1075

comuna Bixad

1076

comuna Bodoc

1077

comuna Boroşneu Mare

1078

comuna Brăduţ

1079

comuna Chichiş

1080

comuna Dobârlău

1081

comuna Ghidfalău

1082

comuna Hăghig

1083

comuna Ilien

1084

comuna Malnaş

1085

comuna Micfalău

1086

comuna Ozun

1087

comuna Reci

1088

comuna Vâlcele

1089

comuna Valea Crişului

1090

comuna Valea Mare

1091

comuna Vârghiş

1092

Intorsura Buzăului

comuna Buzău Ardelean

1093

comuna Mărcuş

1094

Târgu Secuiesc

municipiul Târgu Secuiesc

1095

oraşul Covasna

1096

comuna Barcani

1097

comuna Brateş

1098

comuna Bretcu

1099

comuna Catalina

1100

comuna Cernat

1101

comuna Comandau

1102

comuna Dalnic

1103

comuna Ghelinta

1104

comuna Lemnia

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

1105

COVASNA

Târgu Secuiesc

comuna Mereni

1106

comuna Moacşa

1107

comuna Ojdula

1108

comuna Poian

1109

comuna Sânzieni

1110

comuna Tuna

1111

comuna Zăbala

1112

comuna Zagon

1113

DAMBOVITA

Târgovişte

municipiul Târgovişte

1114

oraşul Fieni

1115

oraşul Găeşti

1116

oraş Moreni

1117

oraş Pucioasa

1118

oraş Titu

1119

comuna Aninoasa

1120

comuna Băleni

1121

comuna Barbuleţu

1122

comuna Bezdead

1123

comuna Bilciureşti

1124

comuna Brăneşti

1125

comuna Braniştea

1126

comuna Brezoaele

1127

comuna Buciumeni

1128

comuna Bucşani

1129

comuna Butimanu

1130

comuna Cândeşti

1131

comuna Ciocăneşti

1132

comuna Cobia

1133

comuna Cojasca

1134

comuna Comişani

1135

comuna Conteşti

1136

comuna Corbii Mari

1137

comuna Cornătelu

1138

comuna Corneşti

1139

comuna Costeştii din Vale

1140

comuna Crângurile

1141

comuna Crevedia

1142

comuna Dărmăneşti

1143

comuna Dobra

1144

comuna Doiceşti

1145

comuna Dragodana

1146

comuna Dragomireşti

1147

comuna Finta

1148

comuna Glodeni

1149

comuna Gura Foii

1150

comuna Gura Ocnitei

1151

comuna Gura Şuţii

1152

comuna Hulubeşti

1153

comuna I.L Caragiale

1154

comuna Iedera

1155

comuna Lucieni

1156

comuna Ludeşti

1157

comuna Lunguleţu

1158

comuna Malu cu Flori

1159

comuna Măneşti

1160

comuna Mătăsaru

1161

comuna Mogoşani

1162

comuna Moroeni

1163

comuna Morteni

1164

comuna Moţăieni

1165

comuna Niculeşti

1166

comuna Nucet

1167

comuna Ocnita

1168

comuna Odobeşti

1169

comuna Perşinari

1170

comuna Petreşti

1171

comuna Pietrari

1172

comuna Pietroşiţa

1173

comuna Poiana

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1174

DAMBOVITA

Târgovişte

comuna Potlogi

1175

comuna Produleşti

1176

comuna Pucheni

1177

comuna Răcan

1178

comuna Raciu

1179

comuna Răscăeti

1180

comuna Râu Alb

1181

comuna Răzvad

1182

comuna Runcu

1183

comuna Sălcioara

1184

comuna Şelaru

1185

comuna Slobozia Moară

1186

comuna Şotânga

1187

comuna Tărtăşeşti

1188

comuna Tătărani

1189

comuna Ulieşti

1190

comuna Ulmi

1191

comuna Văcăreşti

1192

comuna Valea Lungă

1193

comuna Valea Mare

1194

comuna Văleni-Dâmbovita

1195

comuna Vârfuri

1196

comuna Vişina

1197

comuna Vişineşti

1198

comuna Vlădeni

1199

comuna Voineşti

1200

comuna Vulcana-Băi

1201

comuna Vulcana-Pandele

1202

DOLJ

Craiova

municipiul Craiova

1203

municipiul Calafat

1204

oraşul Băileşti

1205

oraşul Filiaşi

1206

oraşul Segarcea

1207

comuna Afumaţi

1208

comuna Almăj

1209

comuna Amarăştii de Jos

1210

comuna Amarăştii de Sus

1211

comuna Apele Vii

1212

comuna Argetoaia

1213

comuna Barca

1214

comuna Bechet

1215

comuna Bistret

1216

comuna Botoşeşti-Paia

1217

comuna Brabova

1218

comuna Brădeşti

1219

comuna Braloştiţa

1220

comuna Bratovoeşti

1221

comuna Breasta

1222

comuna Bucovăt

1223

comuna Bulzeşti

1224

comuna Călăraşi

1225

comuna Calopăr

1226

comuna Caraula

1227

comuna Cârcea

1228

comuna Cârna

1229

comuna Carpen

1230

comuna Castranova

1231

comuna Catane

1232

comuna Celaru

1233

comuna Cerat

1234

comuna Cernăteşti

1235

comuna Cetate

1236

comuna Cioroiaşi

1237

comuna Ciupercenii Noi

1238

comuna Coşoveni

1239

comuna Coţofenii din Dos

1240

comuna Coţofenii din Fată

1241

comuna Dăbuleni

1242

comuna Daneţi

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

1243

DOLJ

Craiova

comuna Desa

1244

comuna Dioşti

1245

comuna Dobreşti

1246

comuna Dobroteşti

1247

comuna Drăgoteşti

1248

comuna Drănic

1249

comuna Fărcaş

1250

comuna Galicea Mare

1251

comuna Galiciuica

1252

comuna Gângiova

1253

comuna Gherceşti

1254

comuna Ghidici

1255

comuna Ghindeni

1256

comuna Gighera

1257

comuna Giubega

1258

comuna Giurgiţa

1259

comuna Gogoşu

1260

comuna Goicea

1261

comuna Goleşti

1262

comuna Greceşti

1263

comuna Intorsura

1264

comuna Isalnita

1265

comuna Izvoare

1266

comuna Leu

1267

comuna Lipovu

1268

comuna Măceşu de Jos

1269

comuna Măceşu de Sus

1270

comuna Maglavit

1271

comuna Malu Mare

1272

comuna Mârşani

1273

comuna Melineşti

1274

comuna Mischii

1275

comuna Motătei

1276

comuna Murgaşi

1277

comuna Negoi

1278

comuna Orodel

1279

comuna Ostroveni

1280

comuna Perişor

1281

comuna Pieleşti

1282

comuna Piscu Vechi

1283

comuna Plenita

1284

comuna Pleşoi

1285

comuna Podari

1286

comuna Poiana Mare

1287

comuna Predeşti

1288

comuna Radovan

1289

comuna Rast

1290

comuna Robăneşti

1291

comuna Rojişte

1292

comuna Sadova

1293

comuna Sălcuţa

1294

comuna Scăeşti

1295

comuna Seaca de Câmp

1296

comuna Seaca de Pădure

1297

comuna Secu

1298

comuna Siliştea Crucii

1299

comuna Şimnicu de Sus

1300

comuna Sopot

1301

comuna Tălpaş

1302

comuna Teasc

1303

comuna Terpeziţa

1304

comuna Teslui

1305

comuna Ţuglui

1306

comuna Unirea

1307

comuna Urzicuţa

1308

comuna Valea Stanciului

1309

comuna Vârtop

1310

comuna Vârvoru de Jos

1311

comuna Vela

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1312

DJ

Craiova

comuna Verbiţa

1313

GORJ

Târgu Jiu

municipiul Târgu Jiu

1314

municipiul Motru

1315

oraşu Bumbeşti-Jiu

1316

oraşu Novaci

1317

oraşu Rovinari

1318

oraşu Târgu Cărbuneşti

1319

oraşu Ţicleni

1320

oraşu Tismana

1321

oraşu Turceni

1322

comuna Albeni

1323

comuna Alimpeşti

1324

comuna Aninoasa

1325

comuna Arcani

1326

comuna Baia de Fier

1327

comuna Bălăneşti

1328

comuna Băleşti

1329

comuna Bâlteni

1330

comuna Bărbăteşti

1331

comuna Bengeşti-Ciocadia

1332

comuna Berleşti

1333

comuna Bolboşi

1334

comuna Borăscu

1335

comuna Brăneşti

1336

comuna Bumbeşti-Piţic

1337

comuna Bustuchin

1338

comuna Câlnic

1339

comuna Căpreni

1340

comuna Cătunele

1341

comuna Ciuperceni

1342

comuna Crasna

1343

comuna Cruşet

1344

comuna Dănciuleşti

1345

comuna Dăneşti

1346

comuna Dragoteşti

1347

comuna Drăguţeşti

1348

comuna Fărcăşeşti

1349

comuna Glogova

1350

comuna Godineşti

1351

comuna Hurezani

1352

comuna Ioneşti

1353

comuna Jupâneşti

1354

comuna Lelesti

1355

comuna Licurici

1356

comuna Logreşti

1357

comuna Mătăsari

1358

comuna Muşeteşti

1359

comuna Negomir

1360

comuna Padeş

1361

comuna Peştişani

1362

comuna Plopşoru

1363

comuna Polovragi

1364

comuna Prigoria

1365

comuna Roşia de Amaradia

1366

comuna Runcu

1367

comuna Săcelu

1368

comuna Samarineşti

1369

comuna Săuleşti

1370

comuna Schela

1371

comuna Scoarţa

1372

comuna Slivileşti

1373

comuna Stăneşti

1374

comuna Stejari

1375

comuna Stoina

1376

comuna Tântăreni

1377

comuna Teleşti

1378

comuna Turburea

1379

comuna Turcineşti

1380

comuna Urdari

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

1381

GJ

Târgu Jiu

comuna Văgiuleşti

1382

comuna Vladimir

1383

GALAŢI

Galaţi

municipiul Galaţi

1384

oraşul Bereşti

1385

oraşul Târgu Bujor

1386

comuna Bălăbăneşti

1387

comuna Bălăşeşti

1388

comuna Băleni

1389

comuna Bănoasa

1390

comuna Bereşti-Meria

1391

comuna Braniştea

1392

comuna Cavadineşti

1393

comuna Corni

1394

comuna Cuca

1395

comuna Cuza Vodă

1396

comuna Drăguşeni

1397

comuna Fârţăneşti

1398

comuna Folteşti

1399

comuna Frumuşiţa

1400

comuna Jorăşti

1401

comuna Măstăcani

1490

comuna Oancea

1403

comuna Pechea

1404

comuna Rădeşti

1405

comuna Rediu

1406

comuna Scânteieşti

1407

comuna Schela

1408

comuna Şendreni

1409

comuna Slobozia Conachi

1410

comuna Smârdan

1411

comuna Smulţi

1412

comuna Suceveni

1413

comuna Tuluceşti

1414

comuna Umbrăreşti

1415

comuna Vânători

1416

comuna Vârlezi

1417

comuna Vlădeşti

1418

Lieşti

comuna Lieşti

1419

comuna Barcea

1420

comuna Costache Negri

1421

comuna Fundeni

1422

comuna Grivita

1423

comuna Independenţa

1424

comuna Iveşti

1425

comuna Nămoloasa

1426

comuna Piscu

1427

comuna Tudor Vladimirescu

1428

comuna Umbrăreşti

1429

Tecuci

municipiul Tecuci

1430

comuna Brăhăşeşti

1431

comuna Buciumeni

1432

comuna Cerţeşti

1433

comuna Corod

1434

comuna Cosmeşti

1435

comuna Cudalbi

1436

comuna Drăgăneşti

1437

comuna Ghidigeni

1438

comuna Gohor

1439

comuna Matca

1440

comuna Movileni

1441

comuna Munteni

1442

comuna Negrileşti

1443

comuna Nicoreşti

1444

comuna Poiana

1445

comuna Priponeşti

1446

comuna Ţepu

1447

comuna Valea Mărului

1448

GR

Giurgiu

municipiul Giurgiu

1449

oraşul Bolintin-Vale

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

1450

GIURGIU

Giurgiu

1451

comuna Adunaţii-Copăceni

1452

comuna Băneasa

1453

comuna Bolintin-Deal

1454

comuna Bucşani

1455

comuna Bulbucata

1456

comuna Buturugeni

1457

comuna Câlugăreni

1458

comuna Clejani

1459

comuna Colibaşi

1460

comuna Comana

1461

comuna Cosoba

1462

comuna Crevedia Mare

1463

comuna Daia

1464

comuna Floreşti-Stoeneşti

1465

comuna Frăţeşti

1466

comuna Găiseni

1467

comuna Găujani

1468

comuna Ghimpaţi

1469

comuna Gogoşari

1470

comuna Gostinari

1471

comuna Gostinu

1472

comuna Grădinari

1473

comuna Greaca

1474

comuna Herăşti

1475

comuna Hotarele

1476

comuna Iepureşti

1477

comuna Isvoarele

1478

comuna Izvoarele

1479

comuna Joita

1480

comuna Letca Nouă

1481

comuna Malu

1482

comuna Mârşa

1483

comuna Mihai Bravu

1484

comuna Ogrezeni

1485

comuna Oinacu

1486

comuna Prundu

1487

comuna Putineiu

1488

comuna Răsuceni

1489

comuna Roata de Jos

1490

comuna Săbăreni

1491

comuna Schitu

1492

comuna Singureni

1493

comuna Slobozia

1494

comuna Stăneşti

1495

comuna Stoeneşti

1496

comuna Toporu

1497

comuna Ulmi

1498

comuna Valea Dragului

1499

comuna Vânătorii Mici

1500

comuna Vărăşti

1501

comuna Vedea

1502

HUNEDOARA

Deva

municipiul Deva

1503

oraşul Simeria

1504

comuna Băcia

1505

comuna Băita

1506

comuna Bătrâna

1507

comuna Brănişca

1508

comuna Burjuc

1509

comuna Cârjiţi

1510

comuna Certeju de Sus

1511

comuna Dobra

1512

comuna Gurasada

1513

comuna Hărău

1514

comuna Ilia

1515

comuna Lăpugiu de Jos

1516

comuna Rapoltu Mare

1517

comuna Şoimuş

1518

comuna Veţel

Nr. Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1519

HUNEDOARA

Deva

comuna Vorta

1520

comuna Zam

1521

Brad

municipiul Brad

1522

comuna Baia de Criş

1523

comuna Blăjeni

1524

comuna Buceş

1525

comuna Bucureşci

1526

comuna Bulzeştii de Sus

1527

comuna Crişcior

1528

comuna Luncoiu de Jos

1529

comuna Ribita

1530

comuna Tomeşti

1531

comuna Vălişoara

1532

comuna Vata de Jos

1533

Haţeg

oraşul Haţeg

1534

comuna Baru

1535

comuna Bretea Română

1536

comuna Densuş

1537

comuna General Berthelot

1538

comuna Pui

1539

comuna Răchitova

1540

comuna Râu de Mori

1541

comuna Sălaşu de Sus

1542

comuna Sântămăria-Orlea

1543

comuna Sarmizegetusa

1544

comuna Toteşti

1545

Hunedoara

municipiul Hunedoara

1546

oraşul Călan

1547

comuna Boşorod

1548

comuna Bunila

1549

comuna Cerbăl

1550

comuna Ghelari

1551

comuna Lelese

1552

comuna Lunca Cernii de Jos

1553

comuna Pestişu Mic

1554

comuna Teliucu Inferior

1555

comuna Topliţa

1556

Orăştie

municipiul Orăştie

1557

oraşul Geoagiu

1558

comuna Balşa

1559

comuna Beriu

1560

comuna Mărtineşti

1561

comuna Orăştioara de Sus

1562

comuna Romos

1563

comuna Turdaş

1564

Petroşani

municipiul Petroşani

1565

oraşul Vulcan

1566

oraşul Aninoasa

1567

oraşul Lupeni

1568

oraşul Petrila

1569

oraşul Uricani

1570

comuna Bănită

1571

HARGHITA

Miercurea-Ciuc

municipiul Miercurea Ciuc

1572

oraşul Băile Tuşnad

1573

oraşul Bălan

1574

comuna Carta

1575

comuna Ciceu

1576

comuna Ciucsangeorgiu

1577

comuna Cozmeni

1578

comuna Dăneşti

1579

comuna Frumoasa

1580

comuna Leliceni

1581

comuna Lunca de Jos

1582

comuna Lunca de Sus

1583

comuna Mădăraş

1584

comuna Mihăileni

1585

comuna Păuleni-Ciuc

1586

comuna Plăieşii de Jos

1587

comuna Racu

Nr. Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1588

HARGHITA

Miercurea-Ciuc

comuna Sâncrăieni

1589

comuna Sândominic

1590

comuna Sânmartin

1591

comuna Sânsimion

1592

comuna Sântimbru

1593

comuna Siculeni

1594

comuna Tomeşti

1595

comuna Tuşnad

1596

Gheorgheni

oraşul Gheorgheni

1597

comuna Ciumani

1598

comuna Ditrau

1599

comuna Joseni

1600

comuna Lăzarea

1601

comuna Remetea

1602

comuna Suseni

1603

comuna Voşlăbeni

1604

Odorheiu Secuiesc

municipiul Odorheiu Secuiesc

1605

oraşul Cristuru Secuiesc

1606

oraşul Vlăhiţa

1607

comuna Atid

1608

comuna Avrămeşti

1609

comuna Bradeşti

1610

comuna Căpâlniţa

1611

comuna Corund

1612

comuna Dârjiu

1613

comuna Dealu

1614

comuna Feliceni

1615

comuna Lueta

1616

comuna Lupeni

1617

comuna Mărtiniş

1618

comuna Mereşti

1619

comuna Mugeni

1620

comuna Ocland

1621

comuna Porumbeni

1622

comuna Praid

1623

comuna Săcel

1624

comuna Satu Mare

1625

comuna Secuieni

1626

comuna Şimoneşti

1627

comuna Ulieş

1628

comuna Vărşag

1629

comuna Zetea

1630

Topliţa

oraşul Topliţa

1631

oraşul Borsec

1632

comuna Bilbor

1633

comuna Corbu

1634

comuna Gălăuţaş

1635

comuna Sărmaş

1636

comuna Subcetate

1637

comuna Tulgheş

1638

ILFOV

Ilfov

oraşul Buftea

1639

oraşul Otopeni

1640

comuna 1 Decembrie

1641

comuna Afumaţi

1642

comuna Baloteşti

1643

comuna Berceni

1644

comuna Bragadiru

1645

comuna Brăneşti

1646

comuna Cernica

1647

comuna Chiajna

1648

comuna Chitila

1649

comuna Ciolpani

1650

comuna Ciorogârla

1651

comuna Clinceni

1652

comuna Copăceni

1653

comuna Corbeanca

1654

comuna Cornetu

1655

comuna Dărăşti-Ilfov

1656

comuna Dascălu

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1657

ILFOV

Ilfov

comuna Dobroeşti

1 658

comuna Domneşti

1659

comuna Dragomireşti-Vale

1660

comuna Găneasa

1661

comuna Glina

1662

comuna Grădiştea

1663

comuna Gruiu

1664

comuna Jilava

1665

comuna Măgurele

1666

comuna Moara Vlăsiei

1667

comuna Mogoşoaia

1668

comuna Nuci

1669

comuna Pantelimon

1670

comuna Periş

1671

comuna Petrăchioaia

1672

comuna Popeşti Leordeni

1673

comuna Snagov

1674

comuna Stefăneştii De Jos

1675

comuna Tunari

1676

comuna Vidra

1677

comuna Voluntari

1678

IALOMIŢA

Slobozia

municipiul Slobozia

1679

municipiul Feteşti

1680

municipiul Urziceni

1681

oraşul Ţăndărei

1682

comuna Adâncata

1683

comuna Albeşti

1684

comuna Alexeni

1685

comuna Amara

1686

comuna Andrăşeşti

1687

comuna Armăşeşti

1688

comuna Axintele

1689

comuna Balaciu

1690

comuna Bărcăneşti

1691

comuna Borăneşti

1692

comuna Borduşani

1693

comuna Brazii

1694

comuna Bucu

1695

comuna Bueşti

1696

comuna Căzăneşti

1697

comuna Ciocârlia

1698

comuna Ciochina

1699

comuna Ciulnita

1700

comuna Cocora

1701

comuna Colelia

1702

comuna Cosâmbeşti

1703

comuna Coşereni

1704

comuna Drăgoeşti

1705

comuna Dridu

1706

comuna Făcăeni

1707

comuna Fierbinţi-Târg

1708

comuna Gârbovi

1709

comuna Gheorghe Doja

1710

comuna Gheorghe Lazăr

1711

comuna Giurgeni

1712

comuna Grindu

1713

comuna Griviţa

1714

comuna Gura Ialomite

1715

comuna Ion Roată

1716

comuna Jilavele

1717

comuna Maia

1718

comuna Manasia

1719

comuna Mărculeşti

1720

comuna Mihail Kogălniceanu

1721

comuna Miloşeşti

1722

comuna Moldoveni

1723

comuna Movila

1724

comuna Movilita

1725

comuna Munteni-Buzău

Nr Crt

judet

BCPI

UAT

1726

IALOMIŢA

Slobozia

comuna Ograda

1727

comuna Perieti

1728

comuna Platoneşti

1729

comuna Reviga

1730

comuna Roşiori

1731

comuna Sălcioara

1732

comuna Sărăţeni

1733

comuna Săveni

1734

comuna Scânteia

1735

comuna Sfântu Gheorghe

1736

comuna Sineşti

1737

comuna Stelnica

1738

comuna Sudiţi

1739

comuna Traian

1740

comuna Valea Ciorii

1741

comuna Valea Măcrişului

1742

comuna Vlădeni

1743

IAŞI

Iaşi

municipiul Iaşi

1744

oraş Podu Iloaiei

1745

comuna Andrieşeni

1746

comuna Aroneanu

1747

comuna Bârnova

1748

comuna Bivolari

1749

comuna Ciurea

1750

comuna Dagâţa

1751

comuna Dobrovăţ

1752

comuna Draguşeni

1753

comuna Dumeşti

1754

comuna Golăieşti

1755

comuna Grajduri

1756

comuna Holboca

1757

comuna Horleşti

1758

comuna Ipatele

1759

comuna Letcani

1760

comuna Mădârjac

1761

comuna Mironeasa

1762

comuna Miroslava

1763

comuna Mogoşeşti

1764

comuna Movileni

1765

comuna Popeşti

1766

comuna Popricani

1767

comuna Probota

1768

comuna Rediu

1769

comuna Româneşti

1770

comuna Roşcani

1771

comuna Scânteia

1772

comuna Şcheia

1773

comuna Schitu Duca

1774

comuna Sineşti

1775

comuna Tansa

1776

comuna Ţibana

1777

comuna Ţibăneşti

1778

comuna Ţigănăşi

1779

comuna Tomeşti

1780

comuna Trifeşti

1781

comuna Ţuţora

1782

comuna Ungheni

1783

comuna Valea Lupului

1784

comuna Victoria

1785

comuna Vlădeni

1786

comuna Voineşti

1787

Hârlău

oraşul Hârlău

1788

comuna Balş

1789

comuna Belceşti

1790

comuna Cepleniţa

1791

comuna Coarnele Caprei

1792

comuna Cotnari

1793

comuna Cucuteni

1794

comuna Deleni

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1795

IAŞI

Hârlău

comuna Erbiceni

1796

comuna Fântânele

1797

comuna Focuri

1798

comuna Gropniţa

1799

comuna Plugari

1800

comuna Scobinti

1801

comuna Şipote

1802

Paşcani

municipiul Paşcani

1803

oraşul Târgu Frumos

1804

comuna Alexandru I. Cuza

1805

comuna Balş

1806

comuna Băltati

1807

comuna Brăeşti

1808

comuna Butea

1809

comuna Ciohorăni

1810

comuna Costeşti

1811

comuna Cristeşti

1812

comuna Hălăuceşti

1813

comuna Hărmăneşti

1814

comuna Heleşteni

1815

comuna Ion Neculce

1816

comuna Lespezi

1817

comuna Lungani

1818

comuna Mirceşti

1819

comuna Mirosloveşti

1820

comuna Mogoşeşti-Siret

1821

comuna Motca

1822

comuna Oteleni

1823

comuna Răchiteni

1824

comuna Ruginoasa

1825

comuna Sireţel

1826

comuna Stolniceni-Prăjescu

1827

comuna Strunga

1828

comuna Tătăruşi

1829

comuna Todireşti

1830

comuna Valea Seacă

1831

comuna Vânători

1832

Răducăneni

comuna Ciorteşti

1833

comuna Comarna

1834

comuna Costuleni

1835

comuna Cozmeşti

1836

comuna Dolheşti

1837

comuna Gorban

1838

comuna Grozeşti

1839

comuna Moşna

1840

comuna Prisăcani

1841

1842

MEHEDINŢI

Drobeta-Turnu Severin

1843

comuna Bâlvăneşti

1844

comuna Brezniţa-Ocol

1845

comuna Burila Mare

1846

comuna Căzăneşti

1847

comuna Devesel

1848

comuna Godeanu

1849

comuna Gogoşu

1850

comuna Hinova

1851

comuna Husnicioara

1852

comuna Ilovat

1853

comuna Izvoru Barzii

1854

comuna Malovăt

1855

comuna Prunişor

1856

comuna Simian

1857

comuna Şişeşti

1858

comuna Şovarna

1859

Baia de Aramă

oraşul Baia de Aramă

1860

comuna Bala

1861

comuna Balta

1862

comuna Isverna

1863

comuna Obârşia-Cloşani

Nr Crt

Judeţ

BCPI

UAT

1864

MEHEDINŢI

Baia de Aramă

comuna Ponoarele

1865

Orşova

municipiul Orşova

1866

comuna Cireşu

1867

comuna Dubova

1868

comuna Eşelniţa

1869

comuna Ilovita

1870

comuna Podeni

1871

comuna Svinita

1872

Strehaia

oraşul Strehaia

1873

comuna Bâcleş

1874

comuna Breznita-Motru

1875

comuna Broşteni

1876

comuna Butoieşti

1877

comuna Corcova

1878

comuna Dumbrava

1879

comuna Floreşti

1880

comuna Greci

1881

comuna Grozeşti

1882

comuna Stângăceaua

1883

comuna Tâmna

1884

comuna Voloiac

1885

Vânju Mare

oraşul Vânju Mare

1886

comuna Bălăcita

1887

comuna Braniştea

1888

comuna Corlăţel

1889

comuna Cujmir

1890

comuna Dârvari

1891

comuna Gârla Mare

1892

comuna Gruia

1893

comuna Jiana

1894

comuna Livezile

1895

comuna Obârşia de Câmp

1896

comuna Oprişor

1897

comuna Padina

1898

comuna Pătulele

1899

comuna Poroina Mare

1900

comuna Pristol

1901

comuna Punghina

1902

comuna Rogova

1903

comuna Salcia

1904

comuna Vânători

1905

comuna Vânjuleţ

1906

comuna Vlădaia

1907

comuna Vrata

1908

MARAMUREŞ

Baia Mare

municipiul Baia Mare

1909

oraşul Baia Sprie

1910

oraşul Cavnic

1911

oraşul Seini

1912

comuna Ardusat

1913

comuna Ariniş

1914

comuna Asuaju de Sus

1915

comuna Băita de sub Codru

1916

comuna Băseşti

1917

comuna Bicaz

1918

comuna Cicârlău

1919

comuna Coaş

1920

comuna Coltău

1921

comuna Dumbrăvita

1922

comuna Fărcaşa

1923

comuna Gârdani

1924

comuna Groşi

1925

comuna Oarţa de Jos

1926

comuna Recea

1927

comuna Săcălăşeni

1928

comuna Sălsig

1929

comuna Şiseşti

1930

comuna Tăuţii-Măgherăuş

1931

comuna Ulmeni

1932

Dragomireşti

comuna Bogdan Vodă

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

1933

MARAMUREŞ

Dragomireşti

comuna Botiza

1934

comuna Dragomireşti

1935

comuna Ieud

1936

comuna Poienile Izei

1937

comuna Rozavlea

1938

comuna Săcel

1939

comuna Săliştea de Sus

1940

comuna Şieu

1941

comuna Strâmtura

1942

Sighetu Marmaţiei

municipiul Sighetu Marmaţiei

1943

comuna Bârsana

1944

comuna Bocicoiu Mare

1945

comuna Budeşti

1946

comuna Călineşti

1947

comuna Câmpulung la Tisa

1948

comuna Deseşti

1949

comuna Giuleşti

1950

comuna Ocna Şugatag

1951

comuna Onceşti

1952

comuna Remeţi

1953

comuna Rona de Jos

1954

comuna Rona de Sus

1955

comuna Săpânţa

1956

comuna Sarasău

1957

comuna Vadu Izei

1958

Şomcuţa Mare

oraşul Şomcuţa Mare

1959

comuna Boiu Mare

1960

comuna Mireşu Mare

1961

comuna Remetea Chioarului

1962

comuna Satulung

1963

comuna Valea Chioarului

1964

Târgu Lăpuş

oraşul Târgu Lăpuş

1965

comuna Băiut

1966

comuna Cerneşti

1967

comuna Copalnic-Mănăştur

1968

comuna Coroieni

1969

comuna Cupşeni

1970

comuna Groşii Tibleşului

1971

comuna Lăpuş

1972

comuna Suciu de Sus

1973

comuna Vima Mică

1974

Vişeu de Sus

oraşul Borşa

1975

oraşul Vişeu de Sus

1976

comuna Bistra

1977

comuna Leordina

1978

comuna Moisei

1979

comuna Petrova

1980

comuna Poienile de sub Munte

1981

comuna Repedea

1982

comuna Ruscova

1983

comuna Vişeu de Jos

1984

MUREŞ

Târgu Mureş

municipiul Târgu Mureş

1985

comuna Acătari

1986

comuna Band

1987

comuna Bereni

1988

comuna Ceuaşu de Câmpie

1989

comuna Corunca

1990

comuna Crăciuneşti

1991

comuna Cristeşti

1992

comuna Eremitu

1993

comuna Ernei

1994

comuna Găieşti

1995

comuna Gheorghe Doja

1996

comuna Glodeni

1997

comuna Gorneşti

1998

comuna Grebenişu de Câmpie

1999

comuna Hodoşa

2000

comuna Livezeni

2001

comuna Mădăraş

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

2002

MUREŞ

Târgu Mureş

comuna Măgherani

2003

comuna Miercurea Nirajului

2004

comuna Ogra

2005

comuna Pănet

2006

comuna Păsăreni

2007

comuna Pogăceaua

2008

comuna Râciu

2009

comuna Sâncraiu de Mureş

2010

comuna Sângeorgiu de Mureş

2011

comuna Sânpaul

2012

comuna Sânpetru de Câmpie

2013

comuna Sântana de Mureş

2014

comuna Şăulia

2015

comuna Şincai

2016

comuna Ungheni

2017

comuna Vărgata

2018

comuna Voivodeni

2019

Luduş

oraşul Luduş

2020

oraşul Iernut

2021

comuna Aţintiş

2022

comuna Bichiş

2023

comuna Bogata

2024

comuna Chetani

2025

comuna Cuci

2026

comuna Iclănzel

2027

comuna Miheşu de Câmpie

2028

comuna Papiu Ilarian

2029

comuna Sânger

2030

comuna Sarmaşu

2031

comuna Tăureni

2032

comuna Valea Largă

2033

comuna Zau de Câmpie

2034

Reghin

municipiul Reghin

2035

comuna Aluniş

2036

comuna Băla

2037

comuna Batoş

2038

comuna Beica de Jos

2039

comuna Brâncoveneşti

2040

comuna Breaza

2041

comuna Chiheru de Jos

2042

comuna Cozma

2043

comuna Crăieşti

2044

comuna Deda

2045

comuna Fărăgău

2046

comuna Gurghiu

2047

comuna Hodac

2048

comuna Ibăneşti

2049

comuna Ideciu de Jos

2050

comuna Lunca

2051

comuna Lunca Bradului

2052

comuna Petelea

2053

comuna Răstolita

2054

comuna Ruşii-Munţi

2055

comuna Solovăstru

2056

comuna Stânceni

2057

comuna Suseni

2058

comuna Vătava

2059

Sighişoara

municipiul Sighişoara

2060

oraşul Sovata

2061

comuna Albeşti

2062

comuna Apold

2063

comuna Bălăuşeri

2064

comuna Chibed

2065

comuna Daneş

2066

comuna Fântânele

2067

comuna Ghindari

2068

comuna Nadeş

2069

comuna Sângeorgiu de Pădure

2070

comuna Sărăţeni

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2071

MUREŞ

Sighişoara

comuna Neaua

2072

comuna Saschiz

2073

comuna Vânători

2074

comuna Veţca

2075

comuna Viişoara

2076

Târnăveni

municipiul Târnăveni

2077

comuna Adămuş

2078

comuna Băgaciu

2079

comuna Bahnea

2080

comuna Coroisânmărtin

2081

comuna Cucerdea

2082

comuna Găneşti

2083

comuna Mica

2084

comuna Suplac

2085

comuna Zagăr

2086

NEAMŢ

Piatra- Neamţ

municipiul Piatra-Neamţ

2087

comuna Alexandru Cel Bun

2088

comuna Bârgăuani

2089

comuna Bodeşti

2090

comuna Borleşti

2091

comuna Cândeşti

2092

comuna Costişa

2093

comuna Dobreni

2094

comuna Dochia

2095

comuna Dragomireşti

2096

comuna Dumbrava Roşie

2097

comuna Gârcina

2098

comuna Girov

2099

comuna Mărgineni

2100

comuna Negreşti

2101

comuna Pângăraţi

2102

comuna Piatra Şoimului

2103

comuna Podoleni

2104

comuna Războieni

2105

comuna Rediu

2106

comuna Roznov

2107

comuna Săvneşti

2108

comuna Stefan Cel Mare

2109

comuna Tazlău

2110

comuna Tupilaţi

2111

comuna Zăneşti

2112

Bicaz

oraşul Bicaz

2113

comuna Bicaz-Chei

2114

comuna Bicazu Ardelean

2115

comuna Borca

2116

comuna Ceahlău

2117

comuna Dămuc

2118

comuna Farcaşa

2119

comuna Grinţieş

2120

comuna Hangu

2121

comuna Poiana Teiului

2122

comuna Tarcău

2123

comuna Taşca

2124

Roman

municipiul Roman

2125

comuna Bahna

2126

comuna Bira

2127

comuna Boghicea

2128

comuna Boteşti

2129

comuna Bozieni

2130

comuna Cordun

2131

comuna Doljeşti

2132

comuna Dulceşti

2133

comuna Faurei

2134

comuna Gâdinti

2135

comuna Gherăeşti

2136

comuna Horia

2137

comuna Icuşeşti

2138

comuna Ion Creangă

2139

comuna Moldoveni

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

2140

NEAMŢ

Roman

comuna Oniceni

2141

comuna Pânceşti

2142

comuna Poienari

2143

comuna Români

2144

comuna Ruginoasa

2145

comuna Săbăoani

2146

comuna Sagna

2147

comuna Secuieni

2148

comuna Stănita

2149

comuna Tămăşeni

2150

comuna Trifeşti

2151

comuna Valea Ursului

2152

comuna Văleni

2153

Târgu-Neamţ

oraşul Târgu Neamţ

2154

comuna Agapia

2155

comuna Bălţăteşti

2156

comuna Brusturi

2157

comuna Crăcăoani

2158

comuna Drăgăneşti

2159

comuna Ghindăoani

2160

comuna Grumăzeşti

2161

comuna Păstrăveni

2162

comuna Petricani

2163

comuna Pipirig

2164

comuna Răuceşti

2165

comuna Tibucani

2166

comuna Timişeşti

2167

comuna Urecheni

2168

comuna Vânători-Neamţ

2169

OLT

Slatina

municipiul Slatina

2170

municipiul Caracal

2171

oraşul Balş

2172

oraşul Corabia

2173

oraşul Drăgăneşti-Olt

2174

oraşul Piatra-Olt

2175

oraşul Scorniceşti

2176

comuna Băbiciu

2177

comuna Baldovineşti

2178

comuna Balteni

2179

comuna Barăşti

2180

comuna Barza

2181

comuna Bobiceşti

2182

comuna Brâncoveni

2183

comuna Brastavătu

2184

comuna Brebeni

2185

comuna Bucinişu

2186

comuna Călui

2187

comuna Cârlogani

2188

comuna Cezieni

2189

comuna Cilieni

2190

comuna Coloneşti

2191

comuna Corbu

2192

comuna Coteana

2193

comuna Crâmpoia

2194

comuna Cungrea

2195

comuna Curţişoara

2196

comuna Dăneasa

2197

comuna Deveselu

2198

comuna Dobreţu

2199

comuna Dobrosloveni

2200

comuna Dobroteasa

2201

comuna Dobrun

2202

comuna Drăghiceni

2203

comuna Făgeţelu

2204

comuna Fălcoiu

2205

comuna Fărcaşele

2206

comuna Găneasa

2207

comuna Gârcov

2208

comuna Găvăneşti

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2209

OLT

Slatina

comuna Ghimpeţeni

2210

comuna Giuvărăşti

2211

comuna Gostavătu

2212

comuna Grădinari

2213

comuna Grădinile

2214

comuna Grojdibodu

2215

comuna Gura Padinii

2216

comuna Ianca

2217

comuna Iancu Jianu

2218

comuna Icoana

2219

comuna Ipotesti

2220

comuna Izbiceni

2221

comuna Izvoarele

2222

comuna Leleasca

2223

comuna Măruntei

2224

comuna Mihăeşti

2225

comuna Milcov

2226

comuna Morunglav

2227

comuna Movileni

2228

comuna Nicolae Titulescu

2229

comuna Obârşia

2230

comuna Oboga

2231

comuna Oporelu

2232

comuna Optaşi-Măgura

2233

comuna Orlea

2234

comuna Osica de Jos

2235

comuna Osica de Sus

2236

comuna Pârşcoveni

2237

comuna Peneţi

2238

comuna Pleşoiu

2239

comuna Poboru

2240

comuna Potcoava

2241

comuna Priseaca

2242

comuna Radomireşti

2243

comuna Redea

2244

comuna Rotunda

2245

comuna Rusăneşti

2246

comuna Sâmbureşti

2247

comuna Sârbii - Măgura

2248

comuna Scărişoara

2249

comuna Schitu

2250

comuna Seaca

2251

comuna Şerbăneşti

2252

comuna Slătioara

2253

comuna Şopârliţa

2254

comuna Spineni

2255

comuna Sprâncenata

2256

comuna Ştefan Cel Mare

2257

comuna Stoeneşti

2258

comuna Stoicăneşti

2259

comuna Strejeşti

2260

comuna Studina

2261

comuna Tătuleşti

2262

comuna Teslui

2263

comuna Tia Mare

2264

comuna Topana

2265

comuna Traian

2266

comuna Tufeni

2267

comuna Urzica

2268

comuna Vădastra

2269

comuna Vădăstrita

2270

comuna Vâlcele

2271

comuna Valea Mare

2272

comuna Văleni

2273

comuna Verguleasa

2274

comuna Vişina

2275

comuna Vişina Nouă

2276

comuna Vitomireşti

2277

comuna Vlădila

Nr Crt

Jud

BCPI

UAT

2278

OLT

Slatina

comuna Voineasa

2279

comuna Vulpeni

2280

comuna Vultureşti

2281

PRAHOVA

Ploieşti

municipiul Ploieşti

2282

oraşu Azuga

2283

oraşu Boldeşti-Scăeni

2284

oraşu Buşteni

2285

oraşu Comarnic

2286

oraşu Mizil

2287

oraşu Plopeni

2288

oraşu Sinaia

2289

oraşu Urlaţi

2290

comuna Albeşti-Paleologu

2291

comuna Apostolache

2292

comuna Ariceştii Rahtivani

2293

comuna Baba Ana

2294

comuna Balta Doamnei

2295

comuna Bărcăneşti

2296

comuna Berceni

2297

comuna Blejoi

2298

comuna Boldeşti-Gradiştea

2299

comuna Brazi

2300

comuna Bucov

2301

comuna Călugăreni

2302

comuna Ceptura

2303

comuna Chiojdeanca

2304

comuna Ciorani

2305

comuna Cocorăşti Colţ

2306

comuna Colceag

2307

comuna Drăgăneşti

2308

comuna Dumbrava

2309

comuna Dumbrăveşti

2310

comuna Fântânele

2311

comuna Fulga

2312

comuna Gherghiţa

2313

comuna Gorgota

2314

comuna Gornet-Cricov

2315

comuna Gura Vadului

2316

comuna Iordăcheanu

2317

comuna Jugureni

2318

comuna Lapoş

2319

comuna Lipăneşti

2320

comuna Măneşti

2321

comuna Olari

2322

comuna Păuleşti

2323

comuna Plopu

2324

comuna Podenii Noi

2325

comuna Poienarii Burchii

2326

comuna Puchenii Mari

2327

comuna Râfov

2328

comuna Salcia

2329

comuna Sălciile

2330

comuna Sângeru

2331

comuna Secăria

2332

comuna Şirna

2333

comuna Talea

2334

comuna Târgşoru Vechi

2335

comuna Tătaru

2336

comuna Tinosu

2337

comuna Tomşani

2338

comuna Vadu Săpat

2339

comuna Vâlcăneşti

2340

comuna Valea Călugărească

2341

Cămpina

municipiul Cămpina

2342

oraşul Breaza

2343

oraşul Băicoi

2344

comuna Adunaţi

2345

comuna Băneşti

2346

comuna Brebu

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2347

PRHOVA

Cămpina

comuna Cocorăştii Mislii

2348

comuna Cornu

2349

comuna Filipeştii de Pădure

2350

comuna Filipeştii de Târg

2351

comuna Floreşti

2352

comuna Măgureni

2353

comuna Poiana Câmpina

2354

comuna Provita de Jos

2355

comuna Provita de Sus

2356

comuna Scorteni

2357

comuna Şotrile

2358

comuna Telega

2359

comuna Valea Doftanei

2360

Vălenii de Munte

oraşul Slănic

2361

oraşul Vălenii de Munte

2362

comuna Aluniş

2363

comuna Ariceştii Zeletin

2364

comuna Bătrâni

2365

comuna Bălteşti

2366

comuna Bertea

2367

comuna Cărbuneşti

2368

comuna Ceraşu

2369

comuna Cosminele

2370

comuna Drajna

2371

comuna Gornet

2372

comuna Gura Vitioarei

2373

comuna Izvoarele

2374

comuna Măgurele

2375

comuna Măneciu

2376

comuna Păcureti

2377

comuna Poseşti

2378

comuna Predeal-Sărari

2379

comuna Şoimari

2380

comuna Starchiojd

2381

comuna Stefeşti

2382

comuna Surani

2383

comuna Teişani

2384

comuna Vărbilău

2385

SIBIU

Sibiu

municipiul Sibiu

2386

oraşul Cisnădie

2387

oraşul Ocna Sibiului

2388

comuna Cristian

2389

comuna Loamneş

2390

comuna Păuca

2391

comuna Poplaca

2392

comuna Răşinari

2393

comuna Râu Sadului

2394

comuna Roşia

2395

comuna Sadu

2396

comuna Şelimbăr

2397

comuna Slimnic

2398

comuna Şura Mare

2399

comuna Şura Mică

2400

comuna Vurpăr

2401

Agnita

oraşul Agnita

2402

comuna Alţina

2403

comuna Bârghiş

2404

comuna Brădeni

2405

comuna Bruiu

2403

comuna Chirpăr

2407

comuna Iacobeni

2408

comuna Marpod

2409

comuna Merghindeal

2410

comuna Mihăileni

2411

comuna Nocrich

2412

Avrig

oraşul Avrig

2413

oraşul Tălmaciu

2414

comuna Arpaşu de Jos

2415

comuna Boita

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

2416

SIBIU

Avrig

comuna Cârţa

2417

comuna Cârţişoara

2418

comuna Porurnbacu de Jos

2419

comuna Racovita

2420

comuna Turnu Roşu

2421

Mediaş

municipiul Mediaş

2422

oraşul Copşa Mică

2423

oraşul Dumbrăveni

2424

comuna Alma

2425

comuna Atel

2426

comuna Axente Sever

2427

comuna Bazna

2428

comuna Biertan

2429

comuna Blăjel

2430

comuna Brateiu

2431

comuna Dârlos

2432

comuna Hoghilag

2433

comuna Laslea

2434

comuna Micăsasa

2435

comuna Moşna

2436

comuna Şeica Mare

2437

comuna Şeica Mică

2438

comuna Târnava

2439

comuna Valea Viilor

2440

Salişte

oraşul Sălişte

2441

comuna Apoldu de Jos

2442

comuna Gura Râului

2443

comuna Jina

2444

comuna Ludoş

2445

comuna Miercurea Sibiului

2446

comuna Orlat

2447

comuna Poiana Sibiului

2448

comuna Tilişca

2449

SĂLAJ

Zalău

municipiul Zalău

2450

oraşul Cehu Silvan ie i

2451

oraşul Jibou

2452

comuna Agrij

2453

comuna Almaşu

2454

comuna Băbeni

2455

comuna Bălan

2456

comuna Benesat

2457

comuna Bocşa

2458

comuna Buciumi

2459

comuna Coşeiu

2460

comuna Greaca

2461

comuna Crişeni

2462

comuna Cristolt

2463

comuna Cuzăplac

2464

comuna Dobrin

2465

comuna Dragu

2466

comuna Fildu de Jos

2467

comuna Gâlgău

2468

comuna Gârbou

2469

comuna Hereclean

2470

comuna Hida

2471

comuna Ileanda

2472

comuna Letca

2473

comuna Lozna

2474

comuna Meseşenii de Jos

2475

comuna Mirşid

2476

comuna Năpradea

2477

comuna Poiana Blenchii

2478

comuna Românaşi

2479

comuna Rus

2480

comuna Sălăţig

2481

comuna Şamşud

2482

comuna Sânmihaiu Almaşului

2483

comuna Şimişna

2484

comuna Someş-Odorhei

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2485

SĂLAJ

Zalău

comuna Surduc

2486

comuna Treznea

2487

comuna Zalha

2488

comuna Zimbor

2489

Şimleu Silvaniei

oraşul Şimleu Silvaniei

2490

comuna Bănişor

2491

comuna Bobota

2492

comuna Boghiş

2493

comuna Camăr

2494

comuna Carastelec

2495

comuna Chieşd

2496

comuna Cizer

2497

comuna Crasna

2498

comuna Halmăşd

2499

comuna Horoatu Crasnei

2500

comuna Ip

2501

comuna Măerişte

2502

comuna Marca

2503

comuna Nuşfalău

2504

comuna Pericei

2505

comuna Plopiş

2506

comuna Sâg

2507

comuna Şărmăşag

2508

comuna Valcău de Jos

2509

comuna Vârşolţ

2510

SATU MARE

Satu Mare

municipiul Satu Mare

2511

comuna Agriş

2512

comuna Apa

2513

comuna Ardud

2514

comuna Bârsău

2515

comuna Beltiug

2516

comuna Botiz

2517

comuna Crucişor

2518

comuna Culciu

2519

comuna Doba

2520

comuna Dorolt

2521

comuna Halmeu

2522

comuna Homoroade

2523

comuna Lazuri

2524

comuna Livada

2525

comuna Medieşu Aurit

2526

comuna Micula

2527

comuna Odoreu

2528

comuna Păuleşti

2529

comuna Pomi

2530

comuna Socond

2531

comuna Terebeşti

2532

comuna Turulung

2533

comuna Valea Vinului

2534

comuna Vetiş

2535

comuna Viile Satu Mare

2536

Carei

municipiul Carei

2537

oraşul Tăşnad

2538

comuna Acâş

2539

comuna Andrid

2540

comuna Berveni

2541

comuna Bogdand

2542

comuna Cămin

2543

comuna Căpleni

2544

comuna Căuaş

2545

comuna Cehal

2546

comuna Ciumeşti

2547

comuna Craidorolt

2548

comuna Foieni

2549

comuna Hodod

2550

comuna Moftin

2551

comuna Petreşti

2552

comuna Pir

2553

comuna Pişcolt

Nr Crt

Judet

BCPI

UAT

2554

SATU MARE

Carei

comuna Săcăşeni

2555

comuna Sanislău

2556

comuna Santău

2557

comuna Săuca

2558

comuna Supur

2559

comuna Tiream

2560

comuna Urziceni

2561

Negreşti-Oaş

oraşul Negreşti-Oaş

2562

comuna Bătarci

2563

comuna Bixad

2564

comuna Călineşti-Oaş

2565

comuna Cămărzana

2566

comuna Certeze

2567

comuna Gherta Mică

2568

comuna Oraşu Nou

2569

comuna Tarna Mare

2570

comuna Târşolţ

2571

comuna Turt

2572

comuna Vama

2573

SUCEAVA

Suceava

municipiul Suceava

2574

comuna Adâncata

2575

comuna Bâlăceana

2576

comuna Bosanci

2577

comuna Botoşana

2578

comuna Cacica

2579

comuna Capu Câmpului

2580

comuna Ciprian Porumbescu

2581

comuna Comăneşti

2582

comuna Dărmăneşti

2583

comuna Drăgoiesti

2584

comuna Dumbrăveni

2585

comuna Fântânele

2586

comuna Hânţeşti

2587

comuna Ilişeşti

2588

comuna Ipoteşti

2589

comuna Liteni

2590

comuna Mitocu Dragomirnei

2591

comuna Moara

2592

comuna Păltinoasa

2593

comuna Pârteştii de Jos

2594

comuna Pătrăuţi

2595

comuna Salcea

2596

comuna Şcheia

2597

comuna Siminicea

2598

comuna Stroieşti

2599

comuna Todireşti

2600

comuna Ucleşti

2601

comuna Vereşti

2602

comuna Zvonştea

2603

Câmpulung

Moldovenesc

municipiul Câmpulung Moldovenesc

2604

comuna Breaza

2605

comuna Frasin

2606

comuna Frumosu

2607

comuna Fundu Moldovei

2608

comuna Gura Humorului

2609

comuna Izvoarele Sucevei

2610

comuna Mănăstirea Humorului

2611

comuna Moldova-Sulita

2612

comuna Moldoviţa

2613

comuna Ostra

2614

comuna Pojorâta

2615

comuna Sadova

2616

comuna Stulpicani

2617

comuna Vama

2618

comuna Vatra Moldoviţei

2619

Fălticeni

municipiul Fălticeni

2620

comuna Baia

2621

comuna Bogdăneşti

2622

comuna Boroaia

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2623

SUCEAVA

Fălticeni

comuna Buneşti

2624

comuna Cornu Luncii

2625

comuna Dolhasca

2626

comuna Dolheşti

2627

comuna Drăguşeni

2628

comuna Fântâna Mare

2629

comuna Forăşti

2630

comuna Hârtop

2631

comuna Horodniceni

2632

comuna Mălini

2633

comuna Preuteşti

2634

comuna Rădăşeni

2635

comuna Raşca

2636

comuna Slatina

2637

comuna Vadu Moldovei

2638

comuna Vultureşti

2639

Gura Humorului

oraşul Gura Humorului

2640

comuna Cacica

2641

comuna Capu Câmpului

2642

comuna Drăgoiesti

2643

comuna Frasin

2644

comuna Mănăstirea Humorului

2645

comuna Ostra

2646

comuna Păltinoasa

2647

comuna Pârteştii de Jos

2648

comuna Stulpicani

2649

comuna Valea Moldovei

2650

Rădăuţi

municipiul Rădăuţi

2651

oraşul Şiret

2652

oraşul Solca

2653

comuna Arbore

2654

comuna Bălcăuti

2655

comuna Bilca

2656

comuna Brodina

2657

comuna Burla

2658

comuna Cajvana

2659

comuna Calafindeşti

2660

comuna Dorneşti

2661

comuna Frătăutii Noi

2662

comuna Frătăutii Vechi

2663

comuna Gălăneşti

2664

comuna Grămeşti

2665

comuna Grăniceşti

2666

comuna Horodnic de Jos

2667

comuna Horodnic de Sus

2668

comuna Iaslovăt

2669

comuna Marginea

2670

comuna Milişăuţi

2671

comuna Muşeniţa

2672

comuna Putna

2673

comuna Satu Mare

2674

comuna Şerbăuţi

2675

comuna Straja

2676

comuna Suceviţa

2677

comuna Ulma

2678

comuna Vicovu de Jos

2679

comuna Vicovu de Sus

2680

comuna Voitinel

2681

comuna Volovăţ

2682

comuna Zamostea

2683

Vatra Dornei

municipiul Vatra Dornei

2684

comuna Broşteni

2685

comuna Cârlibaba

2686

comuna Ciocăneşti

2687

comuna Coşna

2688

comuna Crucea

2689

comuna Dorna Candrenilor

2690

comuna Dorna-Arini

2691

comuna Iacobeni

Nr. Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2692

SV

Vatra Dornei

comuna Panaci

2993

comuna Poiana Stampei

2994

comuna Şaru Dornei

2995

TULCEA

Tulcea

municipiul Tulcea

2996

oraşul Babadag

2997

oraşul Isaccea

2998

oraşul Macin

2999

oraşul Sulina

2700

comuna Baia

2701

comuna Beidaud

2702

comuna Beştepe

2703

comuna C.A. Rosetti

2704

comuna Carcaliu

2705

comuna Casimcea

2706

comuna Ceamurlia de Jos

2707

comuna Ceatalchioi

2708

comuna Cerna

2709

comuna Chilia Veche

2710

comuna Ciucurova

2711

comuna Crişan

2712

comuna Dăeni

2713

comuna Dorohantu

2714

comuna Frecăţei

2715

comuna Greci

2716

comuna Grindu

2717

comuna Hamcearca

2718

comuna Horia

2719

comuna I.C.Brătianu

2720

comuna Izvoarele

2721

comuna Jijila

2722

comuna Jurilovca

2723

comuna Luncaviţa

2724

comuna Mahmudia

2725

comuna Maliuc

2726

comuna Mihai Bravu

2727

comuna Mihail Kogălniceanu

2728

comuna Murighiol

2729

comuna Nalbant

2730

comuna Niculitel

2731

comuna Nufăru

2732

comuna Ostrov

2733

comuna Pardina

2734

comuna Peceneaga

2735

comuna Sarichioi

2736

comuna Sfântu Gheorghe

2737

comuna Slava Cercheză

2738

comuna Smârdan

2739

comuna Somova

2740

comuna Stejaru

2741

comuna Topolog

2742

comuna Turcoaia

2743

comuna Vacăreni

2744

comuna Valea Nucarilor

2745

comuna Valea Teilor

2746

TIMIŞ

Timişoara

municipiul Timişoara

2747

oraşul Jimbolia

2748

oraşul Recaş

2749

comuna Becicherecu Mic

2750

comuna Biled

2751

comuna Bogda

2752

comuna Cărpiniş

2753

comuna Cenei

2754

comuna Checea

2755

comuna Chevereşu Mare

2756

comuna Dudeştii Noi

2757

comuna Dumbrăvita

2758

comuna Fibiş

2759

comuna Foeni

2760

comuna Ghiroda

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2761

TIMIŞ

Timişoara

comuna G armata

2762

comuna Giroc

2763

comuna Giulvăz

2764

comuna Gottlob

2765

comuna Iecea Mare

2766

comuna Maşloc

2767

comuna Moşniţa Nouă

2768

comuna Orţişoara

2769

comuna Parta

2770

comuna Peciu Nou

2771

comuna Pişchia

2772

comuna Remetea Mare

2773

comuna Săcălaz

2774

comuna Sacoşu Turcesc

2775

comuna Şag

2776

comuna Sânandrei

2777

comuna Şandra

2778

comuna Sânmihaiu Român

2779

comuna Saravale

2780

comuna Satchinez

2781

comuna Uivar

2782

Deta

oraşul Deta

2783

oraşul Gătaia

2784

comuna Banloc

2785

comuna Birda

2786

comuna Ciacova

2787

comuna Denta

2788

comuna Ghilad

2789

comuna Giera

2790

comuna Jamu Mare

2791

comuna Jebel

2792

comuna Liebling

2793

comuna Moravita

2794

comuna Pădureni

2795

comuna Tormac

2796

comuna Voiteg

2797

Făget

oraşul Făget

2798

comuna Bethausen

2799

comuna Curtea

2800

comuna Dumbrava

2801

comuna Fârdea

2802

comuna Mănăştiur

2803

comuna Margina

2804

comuna Ohaba Lungă

2805

comuna Pietroasa

2806

comuna Tomeşti

2807

comuna Traian Vuia

2808

Lugoj

municipiul Lugoj

2809

oraşul Buziaş

2810

comuna Balinţ

2811

comuna Bara

2812

comuna Bârna

2813

comuna Belint

2814

comuna Boldur

2815

comuna Brestovăt

2816

comuna Coşteiu

2817

comuna Criciova

2818

comuna Darova

2819

comuna Gavojdia

2820

comuna Ghizela

2821

comuna Nădrag

2822

comuna Niţchidorf

2823

comuna Racoviţa

2824

comuna Secaş

2825

comuna Stiuca

2826

comuna Topolovăţu Mare

2827

comuna Victor Vlad Delamarina

2828

Sânnicolau Mare

oraşul Sânnicolau Mare

2829

comuna Beba Veche

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

2830

TIMIŞ

Sânnicolau Mare

comuna Beba Veche

2831

comuna Cenad

2832

comuna Comloşu Mare

2833

comuna Dudeştii Vechi

2834

comuna Gotlob

2835

comuna Lenauheim

2836

comuna Lovrin

2837

comuna Periam

2838

comuna Sânpetru Mare

2839

comuna Saravale

2840

comuna Teremia Mare

2841

comuna Tomnatic

2842

comuna Variaş

2843

TELEORMAN

Alexandria

municipiul Alexandria

2844

municipiul Turnu Măgurele

2845

comuna Băbăita

2846

comuna Balaci

2847

comuna Beciu

2848

comuna Beuca

2849

comuna Bogdana

2850

comuna Brânceni

2851

comuna Bujoreni

2852

comuna Buzescu

2853

comuna Călineşti

2854

comuna Călmăţuiu

2855

comuna Călmăţuiu de Sus

2856

comuna Golăneşti

2857

comuna Ciuperceni

2858

comuna Crângeni

2859

comuna Crângu

2860

comuna Dideşti

2861

comuna Dobroteşti

2862

comuna Dracea

2863

comuna Drăcşenei

2864

comuna Drăgăneşti de Vede

2865

comuna Drăgăneşti-Vlaşca

2866

comuna Frăsinet

2867

comuna Furculeşti

2868

comuna Islaz

2869

comuna Lisa

2870

comuna Lita

2871

comuna Lunca

2872

comuna Măgura

2873

comuna Măldăeni

2874

comuna Mârzăneşti

2875

comuna Mavrodin

2876

comuna Nanov

2877

comuna Necşeşti

2878

comuna Nenciuleşti

2879

comuna Olteni

2880

comuna Orbească

2881

comuna Peretu

2882

comuna Plopii-Slăviteşti

2883

comuna Plosca

2884

comuna Poroschia

2885

comuna Putineiu

2886

comuna Rădoieşti

2887

comuna Răsmireşti

2888

comuna Roşiori de Vede

2889

comuna Săceni

2890

comuna Saclele

2891

comuna Salcia

2892

comuna Scrioaştea

2893

comuna Seaca

2894

comuna Segarcea-Vale

2895

comuna Sfinţeşti

2896

comuna Siliştea-Gumeşti

2897

comuna Slobozia Mândra

2898

comuna Stejaru

Nr. Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2899

TELEORMAN

Alexandria

2900

comuna Ţigăneşti

2901

comuna Traian

2902

comuna Troianul

2903

comuna Uda-Clocociov

2904

comuna Vârtoape

2905

comuna Vedea

2906

comuna Vităneşti

2907

comuna Zâmbreasca

2908

Videle

oraşul Videle

2909

comuna Blejeşti

2910

comuna Botoroaga

2911

comuna Cosmeşti

2912

comuna Crevenicu

2913

comuna Gălăteni

2914

comuna Gratia

2915

comuna Mereni

2916

comuna Moşteni

2917

comuna Poeni

2918

comuna Purani

2919

comuna Sârbeni

2920

comuna Scurtu Mare

2921

comuna Siliştea

2922

comuna Talpa

2923

comuna Tătărăştii de Jos

2924

comuna Tătărăştii de Sus

2925

comuna Trivalea-Moşteni

2926

Zimnicea

oraşul Zimnicea

2927

comuna Bragadiru

2928

comuna Bujoru

2929

comuna Cervenia

2930

comuna Conteşti

2931

comuna Fântânele

2932

comuna Frumoasa

2933

comuna Izvoarele

2934

comuna Năsturelu

2935

comuna Piatra

2936

comuna Pietroşani

2937

comuna Smârdioasa

2938

comuna Suhaia

2939

comuna Viişoara

2940

VÂLCEA

Râmnicu Vâlcea

municipiul Drăgăşani

2941

municipiul Râmnicu Vâlcea

2942

oraşu Brezoi

2943

oraşu Călimăneşti

2944

oraşu Băile Govora

2945

oraşu Horezu

2946

oraşu Băile Olăneşti

2947

oraşu Ocnele Mari

2948

comuna Alunu

2949

comuna Amarăşti

2950

comuna Băbeni

2951

comuna Bălceşti

2952

comuna Bărbăteşti

2953

comuna Berbeşti

2954

comuna Berislăveşti

2955

comuna Boişoara

2956

comuna Budeşti

2957

comuna Bujoreni

2958

comuna Buneşti

2959

comuna Câineni

2960

comuna Cernişoara

2961

comuna Copăceni

2962

comuna Costeşti

2963

comuna Creţeni

2964

comuna Dăeşti

2965

comuna Dănicei

2966

comuna Diculeşti

2967

comuna Drăgoeşti

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

2968

VÂLCEA

Râmnicu Vâlcea

comuna Fârtăţeşti

2969

comuna Făureşti

2970

comuna Frânceşti

2971

comuna Galicea

2972

comuna Ghioroiu

2973

comuna Glăvile

2974

comuna Goleşti

2975

comuna Grădiştea

2976

comuna Guşoeni

2977

comuna Ioneşti

2978

comuna Lăcusteni

2979

comuna Lădeşti

2980

comuna Laloşu

2981

comuna Lăpuşata

2982

comuna Livezi

2983

comuna Lungeşti

2984

comuna Măciuca

2985

comuna Mădulari

2986

comuna Malaia

2987

comuna Măldăreşti

2988

comuna Mateeşti

2989

comuna Mihăeşti

2990

comuna Milcoiu

2991

comuna Mitrofan

2992

comuna Muereasca

2993

comuna Nicolae Bălcescu

2994

comuna Olanu

2995

comuna Orleşti

2996

comuna Oteşani

2997

comuna Păuşeşti

2998

comuna Păuseşti-Măglaşi

2999

comuna Perişani

3000

comuna Pesceana

3001

comuna Pietrari

3002

comuna Popeşti

3003

comuna Prundeni

3004

comuna Racovita

3005

comuna Roeşti

3006

comuna Roşiile

3007

comuna Runcu

3008

comuna Sălătrucel

3009

comuna Scundu

3010

comuna Sineşti

3011

comuna Şirineasa

3012

comuna Slătioara

3013

comuna Stăneşti

3014

comuna Ştefăneşti

3015

comuna Stoeneşti

3016

comuna Stoileşti

3017

comuna Stroeşti

3018

comuna Şuşani

3019

comuna Şuteşti

3020

comuna Tetoiu

3021

comuna Titeşti

3022

comuna Tomşani

3023

comuna Vaideeni

3024

comuna Valea Mare

3025

comuna Vlădeşti

3026

comuna Voiceşti

3027

comuna Voineasa

3028

comuna Zătreni

3029

VRANCEA

Focşani

municipiul Focşani

3030

oraşul Odobeşti

3031

comuna Andreiaşu de Jos

3032

comuna Băleşti

3033

comuna Bârseşti

3034

comuna Bilieşti

3035

comuna Boloteşti

3036

comuna Bordeşti

Nr. Crt.

Judet

BCPI

UAT

3037

VRANCEA

Focşani

comuna Broşteni

3038

comuna Câmpineanca

3039

comuna Cârligele

3040

comuna Chiojdeni

3041

comuna Ciorăşti

3042

comuna Coteşti

3043

comuna Dumbrăveni

3044

comuna Dumitreşti

3045

comuna Garoafa

3046

comuna Goleşti

3047

comuna Gologanii

3048

comuna Gugeşti

3049

comuna Gura Calitei

3050

comuna Jariştea

3051

comuna Jitia

3052

comuna Măicăneşti

3053

comuna Mera

3054

comuna Milcovul

3055

comuna Năneşti

3056

comuna Năruja

3057

comuna Negrileşti

3058

comuna Nereju

3059

comuna Nistoreşti

3060

comuna Obrejiţa

3061

comuna Paltin

3062

comuna Păuleşti

3063

comuna Poiana Cristei

3064

comuna Popeşti

3065

comuna Răstoaca

3066

comuna Reghiu

3067

comuna Sihlea

3068

comuna Slobozia Bradului

3069

comuna Slobozia Ciorăşti

3070

comuna Spulber

3071

comuna Suraia

3072

comuna Tarnboeşti

3073

comuna Tătăranu

3074

comuna Tulnici

3075

comuna Urecheşti

3076

comuna Valea Sării

3077

comuna Vânători

3078

comuna Vârteşcoiu

3079

comuna Vidra

3086

comuna Vintileasca

3081

comuna Vrâncioaia

3082

comuna Vulturu

3083

Adjud

municipiul Adjud

3084

comuna Bogheşti

3085

comuna Corbita

3086

comuna Homocea

3087

comuna Păuneşti

3088

comuna Ploscuteni

3089

comuna Pufeşti

3090

comuna Rugineşti

3091

comuna Tănăsoaia

3092

Panciu

oraşul Mărăşeşti

3093

oraşul Panciu

3094

comuna Câmpuri

3095

comuna Fitioneşti

3096

comuna Movilita

3097

comuna Răcoasa

3098

comuna Soveja

3099

comuna Străoane

3100

comuna Ţifeşti

3101

comuna Vizantea-Livezi

3102

VASLUI

Vaslui

municipiul Bârlad

3103

municipiul Huşi

3104

municipiul Vaslui

3105

oraşul Negreşti

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

3106

VASLUI

Vaslui

comuna Albeşti

3107

comuna Alexandru Vlahută

3108

comuna Arsura

3109

comuna Băcani

3110

comuna Băceşti

3111

comuna Bălteni

3112

comuna Banca

3113

comuna Berezeni

3114

comuna Blăgeşti

3115

comuna Bogdana

3116

comuna Bogdăneşti

3117

comuna Bogdăniţa

3118

comuna Boţeşti

3119

comuna Buneşti-Avereşti

3120

comuna Ciocani

3121

comuna Codăeşti

3122

comuna Coroieşti

3123

comuna Costeşti

3124

comuna Cozmeşti

3125

comuna Creţeşti

3126

comuna Dăneşti

3127

comuna Deleni

3128

comuna Deleşti

3129

comuna Dimitrie Cantemir

3130

comuna Dodeşti

3131

comuna Dragomireşti

3132

comuna Drânceni

3133

comuna Duda-Epureni

3134

comuna Dumeşti

3135

comuna Epureni

3136

comuna Fălciu

3137

comuna Fereşti

3138

comuna Fruntişeni

3139

comuna Găgeşti

3140

comuna Gârceni

Nr.

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

3141

VASLUI

Vaslui

comuna Ghengheşti

3142

comuna Grivita

3143

comuna Hoceni

3144

comuna Iana

3145

comuna Ibăneşti

3146

comuna Ivăneşti

3147

comuna Iveşti

3148

comuna Laza

3149

comuna Lipovat

3150

comuna Lunca Banului

3151

comuna Măluşteni

3152

comuna Micleşti

3153

comuna Muntenii de Jos

3154

comuna Muntenii de Sus

3155

comuna Murgeni

3156

comuna Olteneşti

3157

comuna Oşeşti

3158

comuna Pădureni

3159

comuna Perieni

3160

comuna Pochidia

3161

comuna Pogana

3162

comuna Pogoneşti

3163

comuna Poieneşti

3164

comuna Puieşti

3165

comuna Pungeşti

3166

comuna Puşcaşi

3167

comuna Rafaila

3168

comuna Rebricea

3169

comuna Roşieşti

3170

comuna Soleşti

3171

comuna Stănileşti

3172

comuna Ştefan Cel Mare

3173

comuna Şuletea

3174

comuna Tăcuta

Nr

Crt.

Judeţ

BCPI

UAT

3175

VASLUI

Vaslui

comuna Tanacu

3176

comuna Tătărăni

3177

comuna Todireşti

3178

comuna Tutova

3179

comuna Văleni

3180

comuna Vetrişoaia

3181

comuna Viişoara

3182

comuna Vinderei

3183

comuna Voineşti

3184

comuna Vultureşti

3185

comuna Vutcani

3186

comuna Zapodeni

3187

comuna Zorleni

ANEXA Nr. 2 la regulament

COMPARTIMENTELE DE LUCRU ALE BIROULUI DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

ANEXA Nr. 3 la regulament

OFICIUL DE CADASTRU Şl PUBLICITATE IMOBILIARĂ.................

BIROUL DE CADASTRU Şl PUBLICITATE IMOBILIARĂ...................

Nr. de înregistrare................../....../...../20.

CERERE

pentru eliberare extras de carte funciară pentru informare

Domnule asistent-registrator,

Subsemnatul (a)   ........................................................................ domiciliat(ă)   în localitatea .................................................... str.......................................................... nr.................../.............................,  legitimat (ă) cu........................................................., CNP  .............................................., tel/fax ...................................................................., e-mail: ........................................ vă rog să-mi eliberaţi un extras de carte funciară de informare, privind imobilul situat în comuna/ oraşul/ municipiul ..........................................................................., str....................................................., nr...............    bl............scara .......... ap........., având Cartea Funciară nr......................................... a localităţii .............................................................., cu nr. cadastral .......................................................................................................................... necesar la.......................................................................................................................... .

Solicit comunicarea extrasului de carte funciară pentru informare:

prin poştă           |_|

la sediul BCPI    |_|

fax       |_|

S-a achitat tariful de............................................lei prin chitanţa nr................../20....., pentru serviciul de publicitate imobiliară cu codul nr.PI02

Data....../................./20.....                                                                Semnătura,

ANEXA Nr. 4 la regulament

Nr. cerere..............................

Ziua.......................................

Luna......................................

Anul......................................

OFICIUL DE CADASTRU Şl PUBLICITATE IMOBILIARĂ .......................

BIROUL  DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ........................

EXTRAS DE CARTE FUNCIARĂ pentru INFORMARE

Cartea funciară cu nr......................................        

Comuna/ Oraş/ Municipiu .............................

A. Partea I-a

Nr.

crt.

Nr. cadastral

Descrierea imobilului

Suprafaţa In mp.

Observaţii

B. Partea a II-a

Nr.

crt.

Inscrieri privitoare la proprietate

Observaţii

C. Partea a III- a

Nr.

crt.

Inscrieri privitoare la sarcini

Observaţii

Certific că prezentul extras corespunde întru totul cu poziţiile în vigoare din cartea funciară originală, din preziua eliberării acestuia, păstrată de acest birou.

Prezentul extras de carte funciară poate fi utilizat, conform cererii, la ...............................................................................................................

şi NU este valabil la încheierea actelor autentificate de notarul public.

S-a achitat tariful de............................lei prin chitanţa nr. ..................../20.......pentru serviciul de publicitate imobiliară cu codul nr.PI02

Asistent - registrator,

ANEXA Nr. 5 la regulament

ANTET BANCA

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ................

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ......................

Nr. de înregistrare.............../.../... /20.

CERERE

de eliberare a extrasului de carte funciară pentru informare, în vederea întocmirii dosarului de credit

Domnule asistent-registrator,

Subscrisa   Banca........................................................................................   Agenţia/ Sucursala...................................cu sediul în localitatea ............................................ strada ............................., nr.................... CUI................, J.........., tel/fax ......................., e-mail:......................... reprezentată prin:

•     ........................................................   în calitate de....................................şi

•     ..........................................., în calitate de...........................................

vă rugăm să eliberaţi un extras de carte funciară de informare pentru imobilul situat în judeţul/sectorul.................localitatea..................................,   strada   .........................,   nr. ......, bloc.........., scara....., apartament........, având cartea funciară nr...........................a localităţii................................ şi nr. Topografic (cadastral)..................................... .

Solicit comunicarea extrasului de carte funciară pentru informare:

prin poştă            |_|

la sediul BCPI      |_| reprezentant bancă

fax     |_|

S-a achitat tariful în sumă de....................lei prin chitanţa nr...................../20...., pentru serviciul de publicitate imobiliară cu codul ............

Data......./............../20.....

Semnătura reprezentanţilor băncii

.......................................................

Ştampila

ANEXA Nr. 6 la regulament

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ. ..................

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ......................

Nr. de înregistrare......................./......./....../ 20......

CERERE DE ÎNSCRIERE

Domnule registrator,

Subsemnatul(a) ......................................................................................... domiciliat (ă) în localitatea.......................................str................................................. nr........................, legitimat (ă) cu CI/BI seria ......  nr..............................., CNP ................................................, tel./fax........................................................... e-mail: ............................................. prin mandatarul ............................................................., vă rog să dispuneţi:

OBIECTUL ÎNSCRIERII:

- întabularea*........................................................................................................................................................................ ....................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

- înscrie rea provizorie **........................................................................................................................................................................ ..................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

- notarea ***........................................................................................................................................................................ ....................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

- radierea ****........................................................................................................................................................................ .................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

IMOBILUL:

este identificat prin Cartea Funciară nr...........................................a comunei/ oraşului/ municipiului ..................................................................................................... şi numărul cadastral al imobilului......................................................................................, situat în str...................................................................,   nr.........,   bl..........,  scara..........,  ap............, comuna/ oraş/ municipiu .................................................................................................. .

ACTUL JURIDIC care justifică cererea, anexat în original sau în copie legalizată:

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

Solicit comunicarea răspunsului

prin poştă         |_|

la sediul BCPT   |_|

Fax            |_|

S-a achitat tariful de:.....................lei prin chitanţa nr......................../........cu codul nr. ......................

DATA........./..................../20......                                                  SEMNĂTURA

*         Drept de proprietate, uz, uzufruct, abitaţie, servitute, concesiune, ipotecă, privilegiu etc.

**       Act sub condiţie suspensiva, hotărâre judecătoreasca nedefnitivă.

***     Incapacitate, act sub condiţie rezolutorie sau cu termen, locaţiunea, preemţiunea, promisiunea de înstrăinare, sechestrul judiciar şi asigurător, schimbarea rangului ipotecii, acţiuni în justiţie asupra imobilului în cauză, orice alte fapte sau drepturi personale etc.

****   Drepturi reale, ipotecă, privilegiu.

ANEXA Nr. 7 la regulament

Asistent-registrator/Referent

Nume.................................

Prenume.............................

CENTRALIZATOR

DATA:............./......../200......

Nr. crt.

Dosar/Cerere nr.

Semnătură primire

ANEXA Nr. 8 la regulament

Biroul Notarului Public......................................

Sediul ..............................................................

Telefon/fax...............................E-mail...............

Nr............./...............

Către,

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ...............

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ................

Pe  rolul acestui birou notarial se află spre soluţionare cererea numitului..............................domiciliat  în ..........................posesor al CI/BI................ seria.........nr...................prin care solicită .........................(operaţiunea     juridică).............. unui imobil format din.......................şi situat în     ..........................înscris în cartea  funciară nr......................a localităţii cu nr. top (cadastral).............................(dacă există).

Vă rugăm să ne comunicaţi un extras de carte funciară în scopul încheierii unui act notarial şi totodată să procedaţi la indisponibilizarea cărţii funciare pentru o perioadă de 5 zile lucrătoare.

Solicit comunicarea extrasului de carte funciară pentru autentificare :

prin poştă     |_|

la sediul BCPI,      |_|

delegatului notarial

fax    |_|

NOTAR PUBLIC,

Semnătura şi ştampila

...........................................................................

Cerere de indisponibilizare a bunului imobil

Subsemnatul............................domiciliat în .............................................. ...................................posesor al CI/BI................seria.................. nr....... solicit     eliberarea     unui     extras     de     carte     funciară     pentru     imobilul     situat în.................................şi   format   din   .......................................   înscris   în cartea funciară nr.................... a localităţii..................................în vederea............... (dacă există) ( operaţiunea juridică).

Declar că sunt de acord cu indisponibilizarea imobilului, pentru 5 zile lucrătoare, în vederea încheierii actului notarial şi ca eliberarea extrasului de carte funciară să se facă prin   biroul notarului public unde urmează să îl folosesc.

Data,                                                                                      Semnătura,

ANEXA Nr. 9 la regulament

OFICIUL DE CADASTRU ŞT PUBLICITATE IMOBILIARĂ.............

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.............

DOSAR Nr.............../.........

ÎNCHEIERE Nr............

Registrator...................................................

Asistent-registrator...................................

Asupra cererii introduse de.........................................................domiciliat în............................................privind.................în cartea funciară, în baza............................... văzând referatul asistentului - registrator, în sensul că nu există piedici la înscriere, fiind îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 48 din Legea nr. 7/1996 cu modificările şi completările ulterioare, tariful achitat în sumă de...................lei, cu chitanţa nr............./............., pentru serviciul............, având codul nr.................. .

DISPUNE:

Admiterea cererii cu privire la imobilul ...............................înscris în cartea funciară nr............................a (localităţii) unităţii administrativ-teritoriale........................... cu numărul cadastral..................., proprietatea lui...................................................de sub B.............., şi să se înscrie:.................................................................................................................................................................................................................................... ........................................................................................................................................................................ ...................................................................................................................................................... cu titlu de drept..........................., în cotă de...............,în favoarea .......................................................  ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ......................................

Prezenta se va comunica........................................................................................................................................................................ .................... ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ..........................................................................................................................................

Cu drept de plângere în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.........., se înscrie în cartea funciară şi se soluţionează de Judecătoria în circumscripţia căreia se află imobilul.

Soluţionată la data de.............................................. .

Registrator,                                                                         Asistent - registrator,

ANEXA Nr. 10 la regulament

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.............

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ..............

DOSAR Nr............./..........

ÎNCHEIERE DE RESPINGERE Nr...................

Registrator.......................................................

Asistent - registrator.........................................

Asupra cererii introduse de...................................................domiciliat în.......................................privind.................................. în cartea funciară nr...................., a (localităţii) unităţii administrativ-teritoriale ......................................., tariful achitat în sumă de ....................lei, cu chitanţa nr......................./........., pentru serviciul..................... având   codul   nr......................,   văzând   referatul   asistentului-registrator,   se   constată următoarele ........................................................................................................................................................................ ..................................................................... ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ......................................

Faţă de prevederile art. 49 din Legea nr. 7/1996 cu modificările şi completările ulterioare, pentru motivele de mai sus,

DISPUNE:

Respingerea cererii înaintate de............................................................pentru ...................................................................................................., cu notarea respingerii în cartea funciară.

Prezenta se va comunica........................................................................................................................................................................ .................... ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ......................................

Cu drept de plângere în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.........., se înscrie în cartea funciară şi se soluţionează de Judecătoria în circumscripţia căreia se află imobilul.

Soluţionată la data de..............................................

Registrator,                                                                     Asistent - registrator,

ANEXA Nr. 11a la regulament

T.P.

POSTA ROMANA

Nr.       /DEP/    /

Valabil -

Denumirea oficiului

ROMÂNIA

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

___________________________________________________

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

_______________________________

Adresa :................................................

.............................................................

                                                                                                  ..........................................

Nr. dosar______din___________________                             Ştampila cu data prezentării

COMUNICAREA ÎNCHEIERII

Către,

Numele şi prenumele................................................, str...................................................., nr. ........., bl....., sc....., et....., ap......

Cod poştal..................Localitatea............................

Judeţul (sectorul).................................

Recomandata

Nr...................

Oficiul poştal de distribuire................................................

Ştampila cu data sosirii

..............................................

Aprobat de C.N. "Poşta Română" S.A. cu nr. 10.3/DO/3413-16.06.1999

.......................................................................................................................

Comunicare de încheiere

Nr. dosar...................... din ...........................

Ştampila cu data prezentării

..............................................

DOVADA

Către:

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

___________________________________________________

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

_______________________________

Adresa : ...............................................

.............................................................

Oficiul poştal de distribuire........................................

Stampila cu data inapoierii                                         Recomandata nr.                                   Stampila cu data sosirii

.............................................                                                                                                  .............................................

ANEXA Nr. 11b la regulament

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARA................

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.................

COMUNICAREA INCHEIERII

Nr.................din data de...............

Către,

Numele şi prenumele........................................................., str......................., nr............bl......, sc. ......, et. ..... ap. ........., sector ............................, localitatea...................................., judeţul ......................, vă comunicăm, alăturat, încheierea nr........, din data de..........., de către B.C.P.I.........................................................

REGISTRATOR,                                            ASISTENT REGISTRATOR,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOSAR nr............./anul ......................................   

DOVADA DE PRIMIRE ŞI PROCES-VERBAL DE PREDARE

Astăzi........ ..  luna..............................  anul...............

Subsemnatul,agent........................................................având de înmânat încheierea nr..................,.......dată de B.C.P.I..............................................................m-am deplasat în comuna/satul...................................................str.........................................................

                                                                                         oraşul, municipiul

nr................loc...........scara.................etaj...................ap..................sector/judet.........la  adresa numită…………………………….............………., unde

1. Gasind pe........................................................................................destinatar, soţ, rudă cu destinatarul, persoana care locuieşte cu destinatarul, portar, administrator; serviciul de registratura, sau funcţionarul însărcinat cu primirea corespondenţei, serviciul resurse umane, administraţia spitalului, comandamentul unităţii militare, administraţia locului de detenţie *).

a)aceasta a primit,semnând în faţa noastră ; b)refuzând primirea, am afişat actul; c)primind actul, a refuzat să semneze de primire; d)primind actul, nu a putut să semneze de primire deoarece:..................................................................................................................................................................................... ........................................................................................................................................................................ .....................................................................

2.Am afişat actul: pe uşa principală a locuinţei destinatarului pe uşa principală a clădirii, hotelului. *);

a)persoana prevăzută la pct.l a refuzat primirea; b)nici o persoană de la pct.l nu a fost găsită; c)în lipsa persoanelor de la pct. 1 nu s-a putut afla data cand cel citat poate fi găsit, d)persoana citată schimbându-şi adresa, nu s-a putut afla noua adresă(noua adresa este ........................................................................................................................................................................ .....................................................................

e)persoana citată fiind persoană juridică s-a refuzat primirea.

3. Motivul inapoierii: a)destinatar decedat; b)casa demolata; c)teren viran: d) calamitati; e)persoana citata refuza primirea actelor de procedura si nu sunt posibilităţi de afişare; f)destinatar mutat de la adresa si noul locatar nu permite afişarea: g)destinatar necunoscut; h)adresa incorecta; i)lipsa număr de casa indicat, j)bloc cu mai multe intrări fara indicarea scării,

Semnătura agentului.                                                                                      

L.S.

..........................................................

Semnătura primitorului actului

..........................................................

Calitatea în care a primit actul

..........................................................

Actul de identitate al primitorului ...................

*) Se vor sublinia cuvintele care corespund modului de îndeplinire a procedurii

ANEXA Nr. 12 la regulament

ANTET BANCA

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ....................

BIROUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ.....................

Nr. de înregistrare............../. ../.../20.....

CERERE DE RADIERE

Subscrisa Banca.................................................Agenţia/Sucursala..................cu sediul    în     localitatea..............................strada    ...............................,nr.................. CUI........, J........, tel/fax....................., e-mail:.........................    reprezentată prin:

•.............................................................în calitate de........................................şi

• ..................................................., în calitate de.................................

vă rugăm să dispuneţi radierea:

-  dreptului de ipotecă ptr. suma de....................  intabulat asupra imobilului situat în localitatea ................................. str.................................... nr.......... bloc.......scara........etaj ........ap.........sector/judeţ..................., în   temeiul   contractului   de   ipotecă   ........................   încheiat   între   debitorul .................................. fidejusorul......................................................şi Banca...................................autentificat sub nr......................................  din data de ...................   şi  înscris   în  cartea  funciară  nr......................   a   localităţii..........................................având   nr.    topografic   (cadastral) ...............,    cu încheierea nr................................... pronunţată la data de ...................... de Judecătoria/O.C.P.I..................................

-    interdicţiei   de   înstrăinare   /   grevare   /   demolare   notate   cu   încheierea nr...................pronunţată la data de .............................. de Judecătoria/O.C.P.I.

Solicit comunicarea încheierii de carte funciară, precum şi extrasul de carte funciară pentru informare:

prin poştă                             |_|

la sediul BCPI reprezentant bancă    |_|

Fax                 |_|

S-a achitat tariful în sumă de.........lei prin chitanţa nr..................../20.....pentru serviciul de publicitate imobiliară cu codul......

Data......./............../20.....

Semnătura reprezentanţilor băncii

.......................................................

Ştampila

ANEXA Nr. 13 la regulament

OFICIUL DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ..................

BIROUL DE CADASTRU Şl PUBLICITATE IMOBILIARĂ.................

Nr. de înregistrare............/....../....../20......

CERERE

pentru eliberarea unui certificat de sarcini

Domnule asistent- registrator,

Subsemnatul (a)................................................................................................... domiciliat în.............................................................. str.............................................. nr........... bl............sc........... et............ ap............ judeţ/sector .................. tel/fax .................., cod poştal ..................... identificat cu B.I./C.I.seria........nr......................... eliberat de.......................................... .

Vă rog a-mi elibera un certificat de sarcini privind imobilul proprietatea mea, compus din ..................................................................................m.p, teren de construcţii, cu următoarele vecinătăţi: ........................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................................ ..................................................................... ........................................................................................................................................................................ .....................................................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

........................................................................................................................................................................ .....................................................................

împreună cu construcţia, imobilul situat în str............................................................ nr............bl...........sc........... et...........ap........... sector/judeţ ............... ........................................... pentru intervalul de la data de...........................................până în prezent, proprietarul anterior fiind............................. domiciliat în.................................................. str..........................................................................nr........... bl............sc...........et............ ap............ judeţ/sector ....................................... .

Solicit comunicarea certificatului de sarcini:

prin poştă           |_|

la sediul BCPI   |_|

Fax       |_|

S-a achitat tariful de..........................................lei prin chitanţa nr............................./20....., pentru serviciul de publicitate imobiliară cu codul nr......

Data....../................./20.....                                                                          

Semnătura,

……………….….

 ANEXA Nr. 14 la regulament

Anexa la actul autentic

Nr.............../.............

Notar Public,

Nr. cerere......

Ziua.............

Luna............

Anul.............

OFICIUL DE CADASTRU Şl PUBLICITATE IMOBILIARĂ .............

BIROUL   DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ...............

EXTRAS DE CARTE FUNCIARĂ pentru AUTENTIFICARE

Cartea funciară cu nr........................                                   Comuna/ Oraş/ Municipiu.......................

A. Partea I

Nr.

crt.

Nr.

cadastral

Descrierea imobilului

Suprafaţa în mp.

Observaţii

B. Partea a II-a

Nr.

crt.

Inscrieri privitoare la proprietate

Observaţii

C. Partea a III- a

Nr.

crt.

Inscrieri privitoare la sarcini

Observaţii

Certific că prezentul extras corespunde întru totul cu poziţiile în vigoare din cartea funciară originală, păstrată de acest birou.

Prezentul extras de carte funciara poate fi folosit exclusiv la autentificarea actelor notariale, conform art.56 din Legea nr.7/1996 modificată şi   completată. la notarul public ...............................................................................................................

Termenul   de   valabiliate   al   extrasului   de   carte  funciară,   eliberat în   scopul   autentificării   actelor  notariale, este de 5 zile lucratoare, calculate începând cu ziua şi ora înregistrării cererii în registrul general de intrare şi terminând cu sfârşitul celei de-a cincea zi.

S-a achitat tariful de ......................... lei, prin chitanţa nr........................../20..., pentru serviciul   de publicitate imobiliară cu codul nr.PI05

Asistent - registrator,

______________________


SmartCity5

COMENTARII la Ordinul 633/2006

Momentan nu exista niciun comentariu la Ordinul 633 din 2006
Comentarii la alte acte
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
ANONIM a comentat Decretul 226 2006
    Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Nabídka půjčky!!! Potřebujete půjčku s nízkou úrokovou sazbou 2%? Byla vám banka odepřena půjčka, protože nemáte žádné zajištění nebo špatný úvěr? Potřebujete půjčku k zahájení vašeho osobního podnikání? Jste unaveni z bankovního stresu? Pokud potřebujete další finanční prostředky na dlouhodobé a krátkodobé půjčky od 5 000 Kč do 80 000 000 Kč, pak jste na správném místě kontaktujte nás na e-mailu: Radeknovotny777@gmail.com
Alte acte pe aceeaşi temă cu Ordin 633/2006
Ordin 1124 2013
Ordin 587 2013
Ordin 784 2011
pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a birourilor de cadastru şi publicitate imobiliară, aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 633/2006
Ordin 133 2009
pentru modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006
Ordin 518 2008
pentru modificarea anexei nr. 1 la Regulamentul de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006
Ordin 247 2008
pentru modificarea anexei nr. 1 la Regulamentul de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006
Ordin 294 2007
privind modificarea anexei nr. 1 la Regulamentul de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 633/2006
Coduri postale Prefixe si Coduri postale din Romania Magazin si service calculatoare Sibiu