ORDIN
Nr. 527 din 13 august 2003
pentru aprobarea Regulilor privind sistemul de inspectie si certificare si
conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in
agricultura ecologica
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI
MEDIULUI
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 613 din 29 august 2003
Avand in vedere prevederile art. 8 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si
functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului,
vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de implementare si
reglementare nr. 127.534 din 5 august 2003,
ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului emite urmatorul
ordin:
Art. 1
Se aproba Regulile privind sistemul de inspectie si certificare si
conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare in
agricultura ecologica, prevazute in anexa care face parte integranta din
prezentul ordin.
Art. 2
Organismele de inspectie si certificare autorizate provizoriu pentru
activitatea de inspectie si certificare pe teritoriul Romaniei, inainte de
intrarea in vigoare a prezentului ordin, isi pot continua activitatea pe o
perioada de cel mult 90 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentului
ordin. Dupa aceasta perioada, activitatea de inspectie si certificare se va desfasura
numai de catre organisme acreditate, in conformitate cu procedura stabilita in
anexa la prezentul ordin.
Art. 3
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor nr. 186/2002 pentru aprobarea
Cerintelor de inspectie si masurilor de precautie din cadrul programului de
inspectie si inregistrare a operatorilor pe piata produselor agroalimentare
ecologice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 430 din 20
iunie 2002, se abroga.
Art. 4
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
si va intra in vigoare dupa 30 de zile de la data publicarii.
Ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului,
Ilie Sarbu
ANEXA 1
REGULI
privind sistemul de inspectie si certificare si conditiile de acreditare a
organismelor de inspectie si certificare in agricultura ecologica
CAP. 1
Inregistrarea operatorilor
Art. 1
(1) Regulile prevazute in prezentul ordin au scopul sa ofere consumatorilor
garantii ca produsele mentionate la art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobata
prin Legea nr. 38/2001, denumita in continuare O.U.G. nr. 34/2000, au fost
obtinute in conformitate cu dispozitiile legale privind agricultura ecologica.
(2) Operatorii care produc, prepara, transporta, importa si/sau
comercializeaza produsele mentionate la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000
au urmatoarele obligatii:
a) sa isi inregistreze activitatea in fiecare an la Ministerul
Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, respectiv la Autoritatea Nationala
a Produselor Ecologice, denumita in continuare A.N.P.E., in conformitate cu
prevederile art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2000;
b) sa se supuna controlului unui organism de inspectie si certificare
acreditat, conform art. 8 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000.
Art. 2
(1) Inregistrarea activitatii se face prin completarea fiselor de
inregistrare prezentate in anexele nr. 1 - 4 care fac parte integranta din
prezentele reguli.
(2) Fisele de inregistrare se completeaza in doua exemplare: un exemplar se
trimite la A.N.P.E., iar celalalt exemplar organismului de inspectie si
certificare ales de producator, dintre cele acreditate de A.N.P.E.
(3) In situatia in care un producator administreaza mai multe ferme,
solicitantul va completa cate un set de fise de inregistrare pentru fiecare
ferma ecologica.
(4) In scopul verificarii informatiilor cuprinse in fisele de inregistrare,
solicitantul furnizeaza A.N.P.E. si alte documente solicitate de aceasta.
(5) In situatia in care fisele de inregistrare nu sunt complete sau contin
informatii neclare, A.N.P.E. va acorda solicitantului o perioada de 30 de zile
pentru refacerea acestora. Daca aceste nereguli nu sunt remediate in termenul
legal, procedura de inregistrare va fi anulata.
(6) A.N.P.E. pune la dispozitie celor interesati lista actualizata cuprinzand
numele si adresele operatorilor supusi sistemului de inspectie si certificare.
CAP. 2
Conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si certificare
Art. 3
(1) Inspectia si certificarea operatorilor care produc, prepara, transporta,
importa si/sau comercializeaza produse agroalimentare ecologice se fac de catre
persoane juridice din sectorul public sau privat acreditate, denumite in
continuare organisme de inspectie si certificare.
(2) Acreditarea si monitorizarea organismelor de inspectie si certificare
se fac de catre A.N.P.E., in conformitate cu prevederile art. 2 alin. (3) lit.
f) si g) din O.U.G. nr. 34/2000.
(3) In scopul acreditarii organismelor de inspectie si certificare, se
constituie in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului
Comisia de aprobare a organismelor de inspectie si certificare, in urmatoarea
componenta:
a) un presedinte reprezentat de directorul general al directiei generale
din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului in
subordinea caruia se afla A.N.P.E.;
b) 4 membri.
Art. 4
(1) Organismele care solicita sa fie acreditate de catre A.N.P.E. ca
organisme de inspectie si certificare trebuie sa indeplineasca cumulativ
urmatoarele conditii:
a) sa fie persoane juridice cu sediul in Romania. Persoanele juridice care
nu au sediul in Romania pot fi acreditate cu conditia stabilirii si mentinerii
in Romania, in conditiile legii, a unui sediu secundar pe toata perioada de
acreditare;
b) sa aiba cel putin un an experienta in inspectie*1);
c) sa dispuna de un laborator propriu acreditat de organismul national de
acreditare sau sa aiba un contract de colaborare cu un astfel de laborator
pentru a executa toate analizele si determinarile utile pentru controlul si
certificarea produselor agroalimentare ecologice;
d) sa nominalizeze o persoana responsabila de ansamblul activitatilor de
inspectie si certificare;
e) sa dispuna de personal calificat pentru efectuarea inspectiei. Dovada calificarii
se face prin prezentarea atestatului de formare al inspectorilor pentru
sectorul de agricultura ecologica, emis de un organism abilitat in acest
scop*2);
f) sa fie independente de toate partile implicate, impartiale si integre.
Organismul de inspectie si certificare si persoana responsabila de realizarea
inspectiei nu trebuie sa fie producatorul, procesatorul, furnizorul,
utilizatorul sau distribuitorul produselor supuse inspectiei si nici
reprezentantul autorizat al uneia dintre persoanele indicate mai sus.
Organismul de inspectie si certificare si personalul sau nu trebuie sa fie
supuse nici unei presiuni comerciale sau financiare care ar putea sa
influenteze deciziile lor;
g) sa satisfaca in totalitate exigentele stabilite de standardul romanesc
prin care s-a adoptat standardul european EN ISO 45011:1998 "Criterii
generale pentru organismele care aplica sisteme de certificare a
produselor";
h) sa lucreze in concordanta cu regulile si normele in vigoare nationale si
comunitare din domeniu.
(2) Persoana responsabila de ansamblul activitatilor din cadrul
organismului de inspectie si certificare trebuie sa indeplineasca urmatoarele
conditii:
a) sa aiba pregatire corespunzatoare, respectiv studii superioare de
specialitate in agricultura, horticultura, zootehnie, medicina veterinara,
ecologie sau industrie alimentara;
b) sa aiba un nivel ridicat de cunostinte teoretice si practice privind
modul de productie ecologica in conformitate cu legislatia nationala si
comunitara din domeniu. Aceste cunostinte se apreciaza anual in urma testarii
organizate de Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, respectiv
de A.N.P.E.
------------
*1) Prevederea va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2005.
*2) Prevederea va intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2005.
Art. 5
Dosarul pentru acreditare se depune in doua exemplare la A.N.P.E. si va
cuprinde urmatoarele documente:
a) cererea de acreditare, conform modelului prevazut in anexa nr. 5 la
prezentele reguli;
b) copie de pe certificatul de inmatriculare eliberat de oficiul
registrului comertului, care sa contina si codul unic de inregistrare;
c) actul constitutiv al organismului de inspectie si certificare;
d) scurta prezentare a activitatii organismului de inspectie si
certificare, din care sa rezulte experienta in domeniul inspectiei*3);
e) planul de inspectie al organismului de inspectie si certificare, care sa
cuprinda o descriere detaliata a masurilor de control pe care organismul se
angajeaza sa le impuna operatorilor pe care ii controleaza;
f) sanctiunile pe care organismul de inspectie si certificare urmeaza sa le
aplice operatorilor pe care ii controleaza, in cazul nerespectarii prevederilor
legale privind agricultura ecologica;
g) copie de pe certificatul de acreditare deplina conform standardului
romanesc prin care s-a adoptat standardul european EN ISO 45011:1998
"Criterii generale pentru organismele care aplica sisteme de certificare a
produselor", eliberat de organismul national de acreditare. In cazul
persoanelor juridice straine este suficient certificatul de acreditare deplina
conform standardului european EN ISO 45011:1998, eliberat de organismul
abilitat din statul in care acestea isi au sediul principal;
h) o declaratie scrisa prin care solicitantul este de acord ca organismul
care a emis certificatul de acreditare mentionat la lit. g) sa puna la
dispozitie A.N.P.E., la cerere sau din oficiu, documente si informatii cu
privire la acreditarea acestuia conform standardului romanesc prin care s-a
adoptat standardul european EN ISO 45011:1998 "Criterii generale pentru
organismele care aplica sisteme de certificare a produselor";
i) organigrama organismului si dosarul de prezentare al personalului
angajat, care va cuprinde:
(i) copie de pe diploma de studii superioare de specialitate;
(ii) curriculum vitae;
(iii) copie de pe carnetul de munca sau contractul de colaborare;
(iv) copie de pe atestatul de formare al inspectorilor*4);
(v) raportul de evaluare tehnica in vederea acreditarii, eliberat de
organismul national de acreditare.
------------
*3) Incepand cu 1 ianuarie 2005.
*4) Incepand cu 1 ianuarie 2005.
Art. 6
(1) Dupa analizarea documentelor depuse, comisia de aprobare prevazuta la
art. 3 alin. (3) va emite o decizie motivata de acordare sau de respingere a
acordarii acreditarii, al carei rezultat se consemneaza intr-un registru unic
gestionat de comisie. Decizia comisiei se comunica in scris solicitantului in
termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii de acreditare.
(2) Daca solicitarea a fost acceptata, o data cu decizia de acreditare
comisia emite, in numele Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si
Mediului, certificatul de acreditare a organismului solicitant care a dovedit
conformitatea cu cerintele prezentelor reguli. Acreditarea organismului se
poate face pentru toate sau numai pentru unele dintre urmatoarele domenii: a)
productia de plante vegetale, produse vegetale, animale si/sau produsele
animaliere; b) unitatile de preparare a produselor vegetale si animaliere si a
alimentelor compuse din produse vegetale si animaliere; c) importatori de
plante vegetale, produse vegetale, animale, produse animaliere, alimente; si d)
furaje. Modelul certificatului de acreditare este prevazut in anexa nr. 6 la
prezentele reguli.
(3) Certificatul de acreditare este valabil 3 ani si se vizeaza anual de
catre A.N.P.E., in urma verificarii prin supraveghere si monitorizare a
activitatii organismului de inspectie si certificare.
(4) A.N.P.E. va atribui fiecarui organism de inspectie si certificare
acreditat un cod de identificare, acordat ca urmare a inregistrarii acestuia in
Registrul organismelor acreditate.
Art. 7
(1) Organismele pentru care s-au emis certificate de acreditare se notifica
prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului.
(2) Ordinul mentionat contine pentru fiecare organism notificat informatii
privind denumirea completa, sediul, domeniile pentru care s-a acordat acreditarea
si codul de identificare al organismului de inspectie si certificare.
(3) Ordinul se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, cel
tarziu la 3 luni de la data emiterii certificatului de acreditare.
Art. 8
Organismele de inspectie si certificare acreditate au urmatoarele
obligatii:
a) sa se asigure ca cel putin cerintele de inspectie si masurile de
precautie din cadrul programului de inspectie, prezentate in cap. III din
prezentele reguli, sunt puse in aplicare in unitatile/fermele care fac obiectul
inspectiei lor;
b) sa nu divulge informatiile si datele pe care le obtin in cursul
activitatii de inspectie altor persoane decat responsabililor exploatatiei sau
A.N.P.E.;
c) sa ofere A.N.P.E., in scopul inspectiei, acces la birourile si
facilitatile sale, precum si tot sprijinul necesar pentru ca autoritatea
responsabila sa isi poata indeplini obligatiile care ii revin;
d) sa transmita la A.N.P.E., pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, o
lista a operatorilor supusi inspectiei lor pana la data de 31 decembrie a
anului anterior, cuprinzand numele si adresa operatorului, tipul operatorului
(producator, procesator, importator, fabricant de furaje pentru animale), tipul
produsului, data inregistrarii, data certificarii;
e) sa transmita la A.N.P.E., pana la data de 31 decembrie a fiecarui an,
raportul anual privind activitatea desfasurata, precum si alte date statistice
complementare referitoare la mijloacele de productie si de preparare si
cantitatile de produse ecologice certificate, conform unui formular ce va fi
elaborat de A.N.P.E.;
f) sa transmita semestrial la A.N.P.E., in termen de 30 de zile dupa
fiecare semestru, lista controalelor efectuate cuprinzand numele si adresa
operatorului, tipul operatorului (producator, procesator, importator, fabricant
de furaje pentru animale), data controlului, tipul controlului (anuntat sau
inopinat) si, daca este cazul, natura sanctiunii aplicate, data aplicarii
acesteia si durata ei;
g) sa comunice imediat la A.N.P.E. sanctiunea aplicata;
h) la constatarea de nereguli privind aplicarea art. 4, 6, 7 si 8 din
O.U.G. nr. 34/2000 si a prezentelor reguli sau neaplicarea masurilor cuprinse
in cap. III din prezentele reguli, sa dispuna eliminarea mentiunilor prevazute
in art. 8 alin. (4) din O.U.G. nr. 34/2000, referitoare la metoda de productie
ecologica de pe intregul lot sau de pe o parte a lotului unde s-a produs
neregularitatea;
i) la constatarea de abateri repetate, sa interzica operatorului in cauza
comercializarea produselor cu indicatiile referitoare la metoda de productie
ecologica, pe o perioada convenita de comun acord cu A.N.P.E.
Art. 9
In scopul urmaririi provenientei produsului final se vor avea in vedere
urmatoarele:
a) pentru productia de carne din unitatile/fermele de crestere a
animalelor, fara a prejudicia dispozitiile cap. III sectiunea a 3-a din
prezentele reguli, controalele se fac in toate stadiile de productie,
abatorizare, transare sau alte procesari si pana la vanzarea catre consumator,
pentru a garanta, in masura in care tehnica permite, provenienta produselor
animaliere pe parcursul intregului lant de productie, transformare si
preparare, de la unitatea/ferma de crestere a animalelor si pana la unitatea de
conditionat final si/sau etichetat;
b) pentru produsele animaliere, altele decat carnea, alte dispozitii care
permit urmarirea provenientei produselor, in masura in care tehnica permite,
sunt prevazute in cap. III sectiunea a 3-a din prezentele reguli.
Art. 10
(1) A.N.P.E., conform prevederilor art. 2 alin. (3) lit. g) din O.U.G. nr.
34/2000, isi exercita atributia de control si supraveghere a activitatii
organismelor de inspectie si certificare acreditate, astfel:
a) asigura obiectivitatea controlului efectuat de organismele de inspectie
si certificare;
b) verifica eficacitatea controlului;
c) ia cunostinta de orice nereguli si/sau incalcari constatate si de
sanctiunile aplicate;
d) limiteaza, suspenda sau retrage acreditarea organismului de inspectie si
certificare in cazul in care acesta nu respecta cerintele prevazute la lit. a)
si b) sau nu indeplineste conditiile prevazute la art. 4 si 8;
e) furnizeaza celor interesati detalii cu privire la sistemul de acreditare
a organismelor de inspectie si certificare;
f) organizeaza cursuri de pregatire si aplicatii practice pe probleme de
control;
g) testeaza anual persoana responsabila din cadrul organismului de
inspectie si certificare si aduce la cunostinta acesteia rezultatul testarii in
termen de 24 de ore de la obtinerea rezultatelor verificarii de la proba
scrisa.
(2) Pe tot parcursul activitatii de acreditare se va mentine
confidentialitatea informatiilor obtinute, la toate nivelurile.
Art. 11
(1) Comisia mentionata la art. 3 alin. (3) poate sa limiteze, sa suspende
sau sa retraga acreditarea unui organism de inspectie si certificare in
conditiile art. 10 alin. (1) lit. d) ori in situatia in care organismul
solicita acest lucru.
(2) Solicitarea organismului de inspectie si certificare privind limitarea,
suspendarea sau retragerea acreditarii trebuie inaintata A.N.P.E. cu minimum 3
luni inainte de data limitarii/incetarii activitatii, care va informa
corespunzator comisia.
(3) Organismul national de acreditare are obligatia de a transmite din
oficiu A.N.P.E. rapoartele de evaluare periodica a organismelor de inspectie si
certificare, precum si de a informa A.N.P.E. cu privire la limitarea,
suspendarea, retragerea sau expirarea acreditarii conform standardului EN ISO
45011 si/sau la reinnoirea acesteia.
(4) In caz de existenta a oricaror probleme cu privire la respectarea
cerintelor care au stat la baza acreditarii, organismul de inspectie si
certificare va transmite, la solicitarea A.N.P.E., toate informatiile necesare
pentru clarificarea situatiei aparute. Daca problemele se refera la respectarea
exigentelor impuse de standardul EN ISO 45011, organismul national de
acreditare va realiza, la solicitarea A.N.P.E., un audit neplanificat al
organismului de inspectie si certificare acreditat.
(5) Organismul national de acreditare va transmite A.N.P.E. raportul si
concluziile referitoare la auditul de supraveghere prevazut la alin. (4), in
termen de doua zile lucratoare de la finalizarea acestuia.
(6) In situatia prevazuta la alin. (1) organismul de inspectie si
certificare trebuie sa asigure predarea in mod corespunzator a documentelor si
inregistrarilor in legatura cu evaluarile realizate sau aflate in curs de
realizare din perioada in care a fost acreditat, cu acceptul clientului, catre
A.N.P.E. sau catre un alt organism de inspectie si certificare acreditat din
domeniu, stabilit de comisie.
(7) Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, apelor si mediului
prevazut la art. 7 se va modifica corespunzator cu decizia privind limitarea,
suspendarea sau retragerea acreditarii.
(8) Limitarea, suspendarea sau retragerea acreditarii unui organism de
inspectie si certificare nu afecteaza valabilitatea certificatelor de control
emise de catre acesta anterior datei la care s-a luat decizia privind
limitarea, suspendarea sau retragerea acreditarii respectivului organism.
Art. 12
A.N.P.E. adopta toate masurile necesare pentru a se asigura ca un operator
care respecta prevederile legale privind agricultura ecologica si care achita
contributia sa la cheltuielile de inspectie si certificare are acces la
sistemul de inspectie si certificare.
CAP. 3
Cerintele de inspectie si masurile de precautie din cadrul programului de
inspectie
SECTIUNEA 1
Cerintele generale de inspectie
Art. 13
Cerintele minime de control
Exigentele de control prevazute in prezentul capitol se aplica in scopul
urmaririi provenientei produselor mentionate la art. 9, pe tot parcursul
lantului de productie, in conformitate cu dispozitiile legale privind
agricultura ecologica.
Art. 14
Controlul initial
(1) Cand inspectia are loc pentru prima data, operatorul responsabil din
unitatea/ferma respectiva elaboreaza urmatoarele documente:
a) o descriere completa a unitatii/fermei si/sau a spatiilor si/sau a
activitatilor desfasurate;
b) masurile concrete luate in unitate/ferma si/sau in spatiile si/sau in
activitatea desfasurata pentru a se asigura respectarea prevederilor
prezentului capitol si a dispozitiilor legale privind agricultura ecologica.
(2) Descrierea si masurile respective se consemneaza intr-o declaratie
semnata de operatorul responsabil.
(3) Declaratia va fi insotita si de angajamentul operatorului in ceea ce
priveste:
a) efectuarea operatiunilor in conformitate cu prevederile art. 4 si 5 din
O.U.G. nr. 34/2000;
b) acceptarea ca in caz de neindeplinire a acestor obligatii sa i se aplice
sanctiunile prevazute la art. 10 si 11 din O.U.G. nr. 34/2000;
c) acceptarea de a informa in scris cumparatorii produsului, inainte ca
referinta privind modul de productie ecologica sa fie retrasa.
(4) Documentele mentionate la alin. (3) se verifica de organismul de
inspectie si certificare care intocmeste un raport in care se va consemna orice
abatere sau incalcare constatata fata de dispozitiile legale privind
agricultura ecologica. Operatorul contrasemneaza acest raport si intreprinde
masurile corective necesare.
Art. 15
Comunicari
Operatorul responsabil comunica in timp util organismului de inspectie si
certificare orice schimbare in descrierea sau masurile concrete specificate la
art. 14, precum si alte modificari privind dispozitiile de control initial
prevazute in sectiunile a 2-a, a 3-a, a 4-a si a 5-a din prezentul capitol.
Art. 16
Vizitele de control
(1) Organismul de inspectie si certificare face cel putin o data pe an un
control fizic complet al unitatii de productie si/sau de preparare si al altor
spatii. Cu ocazia acestui control se pot preleva probe pentru a se determina
daca sunt utilizate produse sau tehnici de productie care nu sunt autorizate in
conformitate cu prevederile anexelor nr. 1, 2 si 3 la normele metodologice
aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 917/2001. Probele se preleveaza si
pentru a se determina eventualele contaminari cu produse neautorizate. Aceste
prelevari sunt obligatorii atunci cand se presupune utilizarea de produse
neautorizate. Organismul de inspectie si certificare intocmeste un raport dupa
fiecare control, contrasemnat de responsabilul unitatii/fermei respective.
(2) In afara controlului anual planificat prevazut la alin. (1), organismul
de inspectie si certificare va efectua un numar de vizite inopinate de control
la cel putin:
a) 50% din numarul producatorilor supusi controlului;
b) 75% din numarul procesatorilor supusi controlului;
c) 75% din numarul importatorilor supusi controlului.
Art. 17
Evidenta contabila
(1) Unitatea/ferma va pune la dispozitie organismului de inspectie si
certificare evidenta financiar-contabila, astfel incat operatorul si organismul
de inspectie si certificare sa obtina urmatoarele informatii:
a) furnizorul si, daca sunt diferiti, vanzatorul sau exportatorul
produselor;
b) natura si cantitatea produselor agricole specificate la art. 2 alin. (1)
din O.U.G. nr. 34/2000, care au fost livrate unitatii/fermei, si, dupa caz,
natura si cantitatea tuturor materiilor cumparate, precum si utilizarea
acestora si, daca este cazul, componenta furajelor compuse;
c) natura produselor, cantitatea, destinatarii si, daca sunt diferiti,
cumparatorii produselor specificate la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000,
care au iesit din unitate, din spatiile sau din depozitele primului destinatar;
d) alte informatii solicitate de organismul de inspectie si certificare.
(2) Datele cuprinse in documentele financiar-contabile trebuie sa fie
sustinute de justificari potrivite.
Art. 18
Ambalarea si transportul produselor in alte unitati sau spatii de productie
si/sau de preparare
Produsele specificate la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000 nu se
transporta catre alte unitati, inclusiv la angrosisti si detailisti, decat in
ambalaje, containere sau vehicule adecvate, inchise si sigilate, astfel incat
acestea sa nu poata fi deschise fara deteriorarea sigiliului. Acestea trebuie
sa fie prevazute cu o eticheta in care sa se precizeze, in concordanta cu
prevederile legale privind etichetarea, urmatoarele:
a) numele si adresa operatorului si, daca sunt diferiti, numele si adresa proprietarului
sau ale vanzatorului produsului;
b) denumirea produsului sau, in cazul furajelor compuse, descrierea lor,
insotita de mentiunea referitoare la modul de productie ecologic, in
conformitate cu prevederile art. 8 alin. (4) din O.U.G. nr. 34/2000;
c) numele si codul de identificare ale organismului de inspectie si
certificare la care operatorul este inscris;
d) in anumite situatii, marca de identificare a lotului, aplicata conform
unui sistem de marcaj agreat la nivel national sau convenit cu organismul de
inspectie si certificare, care sa permita confruntarea intre lot si documentele
financiar-contabile specificate la art. 17.
Art. 19
Depozitarea produselor
Spatiile de depozitare a produselor trebuie sa fie alese astfel incat sa
asigure identificarea loturilor si sa se evite orice amestec sau contaminare cu
produse ori substante care nu sunt realizate in conformitate cu dispozitiile
legale privind agricultura ecologica.
Art. 20
Produse suspecte de a nu fi conforme dispozitiilor legale privind
agricultura ecologica
(1) Daca un operator considera sau suspecteaza ca produsul pe care il
fabrica, prepara, importa sau il primeste de la un alt operator nu corespunde
dispozitiilor legale privind agricultura ecologica, el poate fie sa retraga de
pe produs referinta la modul de productie ecologic, fie sa il separe si sa il
identifice. El va proceda la procesarea, ambalarea sau comercializarea
produsului, dar fara referinta la modul de productie ecologic. Daca dubiul
persista, operatorul informeaza imediat organismul de inspectie si certificare.
Organismul de inspectie si certificare va aproba ca produsul sa fie
comercializat cu referinta la modul de productie ecologic numai dupa ce se va
asigura, cu ajutorul informatiilor primite de la operator sau din alte surse,
ca suspiciunea a fost inlaturata.
(2) Daca organismul de inspectie si certificare are argumente de a suspecta
ca un operator are intentia de a comercializa pe piata un produs in
conformitate cu dispozitiile legale privind agricultura ecologica, dar care
cuprinde o referinta la modul de productie ecologic, el interzice operatorului
respectiv, cu titlu provizoriu, sa comercializeze produsul cu aceasta
referinta. Aceasta decizie este completata de obligatia operatorului de a
retrage de pe produsul respectiv referinta la modul de productie ecologic. Daca
suspiciunea nu se confirma, decizia de mai sus este anulata intr-un termen
stabilit de organismul de inspectie si certificare. Toate aceste decizii se iau
in scris si se comunica persoanelor interesate de catre organismul de inspectie
si certificare. Operatorul va asigura o buna colaborare cu organismul de
inspectie si certificare, in scopul inlaturarii acestor suspiciuni.
Art. 21
Accesul la instalatii si la alte spatii
(1) Operatorul permite organismului de inspectie si certificare accesul in
scopul controlului la toate partile unitatii/fermei sale, la instalatii si la
alte spatii utilizate de acesta. El pune la dispozitie organismului de
inspectie si certificare evidenta financiar-contabila a acestora, precum si
alte documente solicitate de acesta.
(2) La cererea organismului de inspectie si certificare, operatorul
prezinta acestuia rapoartele de control si probele prelevate din propria
initiativa.
(3) Importatorul si primul destinatar, la solicitarea organismului de
inspectie si certificare, prezinta acestuia aprobarile de import, precum si
certificatele de control privind importurile din alte tari.
SECTIUNEA a 2-a
Cerintele de inspectie pentru productia de plante vegetale, produse
vegetale, animale si/sau produse animaliere
Art. 22
Domeniul de aplicare
(1) Prezenta sectiune se refera la toate unitatile/fermele care intervin,
in nume propriu sau in numele unei terte parti, in productie, astfel cum este
definita la art. 3 lit. a) din O.U.G. nr. 34/2000, pentru produsele mentionate
la art. 2 alin. (1) din aceeasi ordonanta de urgenta.
(2) Productia trebuie sa se realizeze intr-o unitate/ferma de productie ale
carei locuri de productie, parcele, pasuni, spatii de exercitiu in aer liber,
parcursuri exterioare, adaposturi de crestere a animalelor si, dupa caz, spatii
de depozitare pentru produsele vegetale si animaliere, pentru materiile prime
si pentru produsele intrate sunt clar separate de cele ale altei unitati care
nu produce in conformitate cu dispozitiile legale privind agricultura
ecologica.
(3) Procesarea, ambalarea si comercializarea pot fi efectuate in unitatea
de productie atat timp cat aceste activitati nu se refera la produsele iesite
din unitate/ferma.
(4) Cantitatile vandute direct catre consumatorul final sunt contabilizate
zilnic.
(5) Depozitarea in unitate/ferma a produselor care nu sunt autorizate
conform dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. b) si c) din normele metodologice
aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 917/2001 este interzisa.
(6) La receptia produselor specificate la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr.
34/2000, operatorul verifica inchiderea ambalajelor sau a containerelor si
evidenta financiar-contabila, conform prevederilor art. 17 si 18 din prezentele
reguli.
Art. 23
Controlul initial
Atunci cand activitatea operatorului se limiteaza la colectarea de plante
din flora spontana, descrierea unitatii/fermei mentionate la art. 22 se va
completa cu urmatoarele documente:
a) o prezentare a locurilor de depozitare si productie, a parcelelor si/sau
a zonelor de colectare a plantelor din flora spontana si, acolo unde este
cazul, a spatiilor in care au loc operatiunile de procesare si/sau de ambalare
a acestora;
b) o specificare a datei ultimei aplicari, pe parcelele si/sau zonele de
colectare a plantelor din flora spontana, a produselor a caror utilizare nu
este compatibila cu dispozitiile art. 3 alin. (2) lit. b) din normele metodologice
aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 917/2001;
c) in cazul recoltarii plantelor din flora spontana, garantiile acordate de
terte parti producatorului, care sa dovedeasca faptul ca acesta respecta
prevederile art. 4 din anexa nr. 1 la normele metodologice aprobate prin
Hotararea Guvernului nr. 917/2001.
Art. 24
Comunicari
In fiecare an, inainte de data stabilita de organismul de inspectie si
certificare, operatorul transmite acestuia programul de productie a produselor
vegetale, defalcat pe fiecare parcela.
Art. 25
Exploatarea mai multor unitati de productie de catre acelasi operator
(1) In cazurile in care un operator exploateaza mai multe unitati de
productie in aceeasi zona, unitatile/fermele producatoare de plante vegetale
sau de produse vegetale care nu sunt cuprinse la art. 2 alin. (1) din O.U.G.
nr. 34/2000, precum si locurile de depozitare a materiilor prime intrate in
unitate (ingrasaminte, produse fitofarmaceutice si seminte) se supun cerintelor
generale de inspectie prevazute la art. 13 - 15 si la art. 17 din prezentele
reguli.
(2) Aceleasi varietati, precum si cele produse in unitatile specificate la
art. 22 alin. (2) nu pot fi produse in aceste unitati.
(3) Fac exceptie de la regula stabilita la alin. (2) produsele obtinute de
la culturi perene (arboricultura, cultura vitei de vie si a hameiului), daca
sunt indeplinite urmatoarele conditii:
a) productia respectiva se inscrie in cadrul unui plan de conversie pe care
producatorul se angajeaza, de la inceputul conversiei ultimei parti a
suprafetelor in cauza, sa il parcurga in cel mai scurt timp posibil, dar care
sa nu depaseasca maximum 5 ani;
b) au fost luate toate masurile corespunzatoare pentru a se asigura
separarea permanenta a produselor obtinute in fiecare unitate implicata;
c) organismul de inspectie si certificare este informat despre inceperea
recoltarii fiecarui produs, cu cel putin 48 de ore inainte;
d) imediat dupa incheierea recoltarii operatorul comunica organismului de
inspectie si certificare cantitatile exacte recoltate in unitatile respective,
precum si alte informatii ce permit identificarea productiei; el confirma
faptul ca masurile luate in vederea separarii produselor au fost aplicate;
e) planul de conversie si masurile mentionate la lit. a) - c) au fost
aprobate de organismul de inspectie si certificare. Aceasta aprobare se
confirma in fiecare an dupa demararea planului de conversie.
(4) De asemenea, se excepteaza de la prevederile alin. (2) urmatoarele:
a) suprafetele destinate cercetarii agricole, stabilite de comun acord cu
A.N.P.E., daca sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (3) lit. b), c),
d) si e);
b) suprafetele destinate producerii de seminte, de material de reproducere
vegetativ si de rasaduri, daca sunt indeplinite conditiile prevazute la alin.
(3) lit. b), c), d) si e);
c) pasunile destinate furajarii animalelor cu masa verde.
SECTIUNEA a 3-a
Cerintele de inspectie pentru animale si produsele animaliere provenite din
cresterea animalelor
Art. 26
Controlul initial
Cand inspectia are loc pentru prima oara, operatorul completeaza descrierea
unitatii/fermei mentionata la art. 14, cu urmatoarele documente:
a) o descriere completa a adaposturilor de crestere a animalelor, a
pasunilor, a suprafetelor de exercitiu in aer liber, a traseelor exterioare
etc. si, acolo unde este cazul, a spatiilor de abatorizare a animalelor, precum
si a spatiilor de depozitare si ambalare a produselor animaliere, a materiilor
prime si a inputurilor;
b) o descriere completa a instalatiilor de depozitare a gunoiului de grajd
provenit din cresterea animalelor;
c) un plan de imprastiere a gunoiului de grajd, stabilit de comun acord cu
organismul de inspectie si certificare, si o descriere completa a suprafetelor
destinate productiei vegetale;
d) dupa caz, contractele incheiate cu alti producatori pentru distribuirea
gunoiului de grajd provenit din cresterea animalelor;
e) un plan de productie pentru unitatea de crestere ecologica a animalelor.
Art. 27
Identificarea animalelor
Animalele se identifica in permanenta prin tehnici adaptate fiecarei
specii, individual pentru mamifere mari si individual sau pe lot pentru pasari
si mamifere mici.
Art. 28
Registrele de crestere a animalelor
(1) Inregistrarea animalelor se face in registrul de crestere a animalelor
care ramane la dispozitia organismelor de inspectie si certificare in orice
moment, la sediul unitatii/fermei.
(2) Registrele de crestere a animalelor contin o descriere completa a
sistemului de management al septelului si cuprind urmatoarele informatii:
a) evidenta pe specii, cu privire la intrarea animalelor: originea, data
intrarii, perioada de conversie, marca de identificare si antecedentele veterinare;
b) evidenta, pe specii, cu privire la iesirea animalelor: varsta, numarul,
greutatea la taiere, marca de identificare si destinatia;
c) evidenta animalelor pierdute si motivele pierderii acestora;
d) evidenta in ceea ce priveste furajarea: tipul furajului, inclusiv
suplimentele furajere, proportia diferitelor componente ale ratiei, perioadele
de acces la suprafetele de exercitiu in aer liber, perioadele de transhumanta,
daca exista restrictii la acestea;
e) evidenta cu privire la prevenirea bolilor, tratamentul si la asistenta
veterinara: data tratamentului, diagnosticul, tipul produsului administrat,
modalitatile de tratament si reteta eliberata de medicul responsabil cu
asistenta veterinara, o data cu prezentarea motivelor si a termenului de
asteptare impus inainte de comercializarea produselor animaliere.
Art. 29
Exploatarea mai multor unitati de productie de catre acelasi operator
(1) Atunci cand un operator administreaza mai multe unitati/ferme de
productie, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. (6) si ale art. 21 alin.
(3) din anexa nr. 1 la normele metodologice aprobate prin Hotararea Guvernului
nr. 917/2001, unitatile care cresc animale sau produc produse animaliere care
nu sunt specificate la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000 se supun, de
asemenea, prevederilor art. 27, precum si dispozitiilor privind programul de
crestere a animalelor, registrelor de crestere si principiilor de depozitare a
produselor utilizate pentru cresterea animalelor.
(2) Organismul de inspectie si certificare, cu acordul A.N.P.E., acorda
exploatatiilor, in scopul activitatii de cercetare din domeniul agricol,
derogari de la obligatiile privind prezenta mai multor specii diferite,
prevazuta la art. 6 alin. (6) din anexa nr. 1 la normele metodologice aprobate
prin Hotararea Guvernului nr. 917/2001, numai in urmatoarele conditii:
a) daca au fost luate masuri, de comun acord cu organismul de inspectie si
certificare, pentru a garanta separarea permanenta a animalelor, a produselor
animaliere si a gunoiului de grajd din fiecare unitate;
b) daca operatorul informeaza in prealabil organismul de inspectie si
certificare despre vanzarea animalelor sau a produselor animaliere;
c) daca operatorul informeaza organismul de inspectie si certificare despre
cantitatile exacte produse in unitatea sa, precum si despre toate
caracteristicile care permit identificarea produselor si daca confirma ca
masurile luate pentru separarea produselor au fost aplicate.
Art. 30
Alte precizari
Prin derogare de la prevederile prezentelor reguli, depozitarea
medicamentelor de uz veterinar alopatice si a antibioticelor este permisa in
unitati/ferme, daca ele sunt prescrise de un medic veterinar in cadrul unor
tratamente specificate in anexa nr. 1 la normele metodologice aprobate prin
Hotararea Guvernului nr. 917/2001, sunt depozitate in locuri supravegheate si
sunt inregistrate in registrul unitatii/fermei.
SECTIUNEA a 4-a
Cerintele de inspectie pentru unitatile de preparare a produselor vegetale
si animaliere si a alimentelor compuse din produse vegetale si animaliere
Art. 31
Domeniul de aplicare
Prezenta sectiune se aplica tuturor unitatilor care intervin, in nume
propriu sau in numele unei terte parti, in activitatea de preparare, astfel cum
este definita la art. 3 lit. b) din O.U.G. nr. 34/2000, pentru produsele
specificate la art. 2 alin. (1) din aceeasi ordonanta de urgenta si cuprind in
special urmatoarele unitati:
a) unitatile de ambalare si/sau de reambalare a produselor;
b) unitatile pentru etichetarea si/sau reetichetarea produselor.
Art. 32
Controlul initial
Descrierea completa a unitatii mentionata la art. 14 va fi completata de o
prezentare a instalatiilor utilizate pentru receptia, procesarea, ambalarea,
etichetarea si depozitarea produselor agricole si a masurilor luate pentru
transportul produselor.
Art. 33
Evidenta contabila
Documentele financiar-contabile specificate la art. 17 trebuie sa aiba
mentiunea verificarilor prevazute la art. 36 din prezentele reguli.
Art. 34
Unitatile de preparare care utilizeaza produse provenite din agricultura
ecologica si produse care nu provin din aceasta
Atunci cand in aceeasi unitate sunt preparate produse mentionate la art. 2
alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000, precum si produse care nu provin din
agricultura ecologica, se vor avea in vedere urmatoarele:
a) unitatea sa dispuna de spatii complet separate pentru depozitarea
produselor cuprinse la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000, inainte si dupa
operatiuni;
b) operatiunile se efectueaza in mod continuu pana cand este completata
seria de productie, separata in timp si in spatiu de operatiunile similare
aferente produselor care nu sunt cuprinse la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr.
34/2000;
c) daca astfel de operatiuni nu sunt efectuate frecvent sau intr-o zi
stabilita, unitatea/ferma respectiva anunta in prealabil organismul de
inspectie si certificare intr-un termen fixat de comun acord cu acesta;
d) se vor lua toate masurile necesare pentru a se asigura identificarea cu
usurinta a loturilor si pentru a se evita orice amestec cu produse care nu
provin din agricultura ecologica;
e) inainte ca produsele cuprinse la art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000
sa fie preparate, instalatiile de productie vor fi bine spalate. Eficacitatea
masurilor privind spalarea este controlata de organismul de inspectie si
certificare si face obiectul unei note de constatare.
Art. 35
Ambalarea si transportul produselor in unitatile de preparare
Laptele, ouale si produsele din oua, care provin din agricultura ecologica,
se colecteaza separat de produsele care nu sunt obtinute din agricultura
ecologica. Sub rezerva aprobarii prealabile a organismului de inspectie si
certificare, colectarea nu poate fi facuta simultan decat daca sunt luate toate
masurile pentru prevenirea amestecului sau a schimbului cu produse care nu sunt
obtinute in conformitate cu dispozitiile legale privind agricultura ecologica
si pentru a permite identificarea cu usurinta a produselor obtinute din
agricultura ecologica. Operatorul va tine o evidenta stricta a recoltarilor pe
zile, ore, circuit de colectare, precum si a datelor si orelor de receptie a
produselor, pe care o prezinta organismului de inspectie si certificare.
Art. 36
Receptia produselor care provin din alte unitati
La primirea in unitate/ferma a unui produs specificat la art. 2 alin. (1)
din O.U.G. nr. 34/2000, operatorul verifica inchiderea ambalajului sau a
containerului si prezenta pe eticheta a indicatiilor specificate la art. 18.
Operatorul confrunta datele de pe eticheta cu datele din documentele care
insotesc produsul. Rezultatul acestei verificari se consemneaza conform
prevederilor art. 17.
SECTIUNEA a 5-a
Cerintele de inspectie pentru importatorii de plante vegetale, produse
vegetale, animale, produse animaliere si alimente care contin produse vegetale
si/sau animaliere
Art. 37
Domeniul de aplicare
(1) Prezenta sectiune stabileste cerintele de inspectie pentru operatorii
de produse agroalimentare ecologice, importatori si/sau primi destinatari, care
intervin in importul si/sau receptia, in cont propriu sau in contul altui
operator, a produselor specificate in art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000.
(2) In prezenta sectiune urmatorii termeni se definesc astfel:
a) importator - orice persoana fizica sau juridica care importa un lot in
vederea comercializarii directe sau prin intermediul unui reprezentant;
b) primul destinatar - orice persoana fizica sau juridica la care lotul
este livrat in vederea unei preparari suplimentare si/sau pentru
comercializarea sa.
Art. 38
Controlul initial pentru importatori
(1) Descrierea completa a unitatii prevazuta la art. 14 trebuie sa cuprinda
o descriere completa a spatiilor importatorului si a activitatilor sale de
import, cu indicarea punctelor de intrare a produselor in Romania, precum si a
altor spatii pe care importatorul intentioneaza sa le utilizeze pentru
depozitarea produselor importate, in asteptarea livrarii lor la primul
destinatar.
(2) In plus, declaratia prevazuta la art. 14 trebuie sa cuprinda
angajamentul importatorului de a supune controlului unui organism de inspectie
si certificare toate spatiile pe care le utilizeaza pentru depozitarea
produselor.
Art. 39
Controlul initial pentru primul destinatar
(1) Descrierea completa a unitatii prevazuta la art. 14 trebuie sa includa
spatiile utilizate de primul destinatar pentru receptia si depozitarea
produselor sale.
(2) In cazul in care primul destinatar efectueaza si alte activitati de
transformare, ambalare, etichetare, depozitare si transport, se vor aplica
prevederile de la sectiunea a 4-a.
Art. 40
Evidenta contabila
(1) In situatia in care importatorul si primul destinatar sunt aceeasi
persoana juridica si opereaza in aceeasi unitate, rapoartele prevazute la art.
14 pot fi grupate intr-un singur raport.
(2) In situatia in care importatorul si primul destinatar opereaza in
unitati diferite, fiecare trebuie sa isi organizeze propria evidenta contabila.
(3) Importatorul si primul destinatar au obligatia de a furniza
organismelor de inspectie si certificare la care sunt inregistrati, la cererea
acestora, toate informatiile privind transportul produselor importate de la
exportator la primul destinatar.
Art. 41
Informatii referitoare la loturile importate
Importatorul va comunica organismului de inspectie si certificare la care
este inregistrat, imediat dupa primirea certificatelor de control eliberate de
organismele competente din tara exportatoare, toate informatiile privind
loturile importate, si anume:
a) numele si adresa primului destinatar;
b) o copie a certificatului de control privind importurile de produse
ecologice, precum si orice alte informatii pe care acest organism de inspectie
si certificare le solicita. Importatorul trebuie, la cerere, sa transmita toate
informatiile necesare si organismului de control al primului destinatar.
Art. 42
Importatorii si primii destinatari care se ocupa si de produse care nu
provin din agricultura ecologica
Atunci cand produsele importate, specificate in art. 2 alin. (1) din O.U.G.
nr. 34/2000, sunt depozitate in aceleasi spatii cu alte produse agricole sau
alimente care nu provin din agricultura ecologica se vor avea in vedere
urmatoarele:
a) produsele specificate in art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000 se
depoziteaza separat de alte produse agricole si/sau alimente;
b) se vor lua masuri pentru asigurarea identificarii loturilor si pentru
evitarea amestecurilor cu produse care nu sunt obtinute conform regulilor
privind productia agroalimentara ecologica.
Art. 43
Vizite de control
(1) Organismul de inspectie si certificare verifica evidenta contabila
conform prevederilor art. 40, precum si compatibilitatea produselor importate
cu certificatul de control.
(2) In situatia in care importatorul efectueaza operatii de import in
diferite unitati sau in diferite locuri, el trebuie sa prezinte, la cererea
organismului de inspectie si certificare, rapoartele mentionate in art. 14 - 16
pentru fiecare dintre aceste instalatii.
Art. 44
Receptia produselor importate
(1) Produsele prevazute in art. 2 alin. (1) din O.U.G. nr. 34/2000 vor fi
importate doar in ambalaje sau containere corespunzatoare, inchise si sigilate,
cu identificarea exportatorului, astfel incat sa se previna substituirea
continutului lor, si insotite de alte marci sau alte numere care sa permita
identificarea lotului cu datele cuprinse in certificatul de control.
(2) La primirea produselor importate, specificate in art. 2 alin. (1) din
O.U.G. nr. 34/2000, primul destinatar verifica inchiderea ambalajelor sau a
containerelor si corespondenta dintre datele de identificare a lotului si cele
continute de certificatul de control.
Rezultatul acestei verificari se va mentiona in evidenta contabila conform
prevederilor din art. 33.
Art. 45
Anexele nr. 1 - 6*) fac parte integranta din prezentele reguli.
------------
*) Anexele nr. 1 - 6 la reguli sunt reproduse in facsimil.
ANEXA 1
la reguli
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Directia Generala de Implementare si Reglementare
Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice
______________________________________________________________________________
|
|
| FISA DE INREGISTRARE
|
| A PRODUCATORILOR IN AGRICULTURA ECOLOGICA ANUL .........
|
|______________________________________________________________________________|
SE APROBA, VIZAT,
DIRECTOR GENERAL D.A.D.R.
Nr. ...... din ............... Nr. ...... din ...............
1) PRODUCATOR (Persoana fizica/juridica)
...................................
Act de identificare
........................................................
Domiciliul/Sediul: localitate .................. judet
..................... str. ........................ nr. ...... tel.
............. fax ................ e-mail .......................
Responsabil agricultura ecologica:
Nume si prenume: ...........................................................
Localitatea de domiciliu ....................... judet
..................... str. ........................ nr. ...... tel.
............ fax ................. e-mail .......................
2) ANGAJAMENT
Solicit inregistrarea si ma angajez sa respect ansamblul dispozitiilor
nationale si comunitare privind productia ecologica, prepararea,
comercializarea si etichetarea produselor agroalimentare ecologice. Aceste
dispozitii sunt:
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele
agroalimentare ecologice din 17 aprilie 2000, aprobata prin Legea nr. 38 din 7
martie 2001.
- Hotararea Guvernului nr. 917 din 13 septembrie 2001, pentru aprobarea
Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.
- Ordinul comun nr. 417/13.09.2002 si nr. 110/7.10.2002 al ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor si al Presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pentru aprobarea Regulilor specifice
privind etichetarea.
- Ordinul MAPAM nr. .............. Reguli privind sistemul de inspectie si
certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si
certificare in agricultura ecologica.
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidata) privind modul
de productie ecologica a produselor agricole si prezentarea sa pe produsele
agricole si alimente.
- Alte acte normative din domeniu.
3) ALEGEREA ORGANISMULUI DE CONTROL ACREDITAT*)
Numele organismului de control ales:
.......................................
Codul organismului de control:
.............................................
------------
*) numai organisme de control acreditate de A.N.P.E.
4) PRODUCTIA VEGETALA (se va completa cu datele din formularul cuprins in
anexa 2, "Registrul parcelar")
SUPRAFATA AGRICOLA EXPLOATATA:
.............................................
- suprafata in agricultura ecologica: .........................
- suprafata in conversie: Conversie anul 1 ....................
Conversie anul 2 ....................
Conversie anul 3 ....................
- suprafata in agricultura conventionala: .....................
5) PRODUCTIA ANIMALIERA
Nume producator:
...........................................................
______________________________________________________________________________
| PRODUCTIA |RASA/ |EFECTIVE| MOD DE PRODUCTIE
|
| |SPECIA|
|_______________________________|
| | | |Ecologic| In
|Conventional|
| | | | |conversie|
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
|
|
| Productia de bovine |
|______________________________________________________________________________|
| Vaci de lapte | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Juninci rasa de lapte | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Vaci gestante | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Juninci gestante | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Bovine mascule peste 2 ani | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Bovine mascule intre | | | | |
|
| 1 - 2 ani | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Bovine mascule 6 luni - 1 an | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Vitei sub 6 luni | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| |
| Productia de ovine
|
|______________________________________________________________________________|
| Oi mame | | | | | |
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Mioare | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Berbeci | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Alte ovine | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
|
|
| Productia caprine
|
|______________________________________________________________________________|
| Capre de lapte | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Tapi de reproducere | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Alte capre | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
|
|
| Productia porcine
|
|______________________________________________________________________________|
| Scroafe de reproducere | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Vieri | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Purcei sugari | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Alti porci | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
|
|
| Pasari
|
|______________________________________________________________________________|
| Gaini ouatoare | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Pui de carne | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Rate | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Bibilici | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Curcani | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| |
| Ecvine
|
|______________________________________________________________________________|
| Cai si iepe | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| Alte ecvine | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
| |
| Apicultura
|
|______________________________________________________________________________|
| Nr. stupi | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
|
|
| Altele |
|______________________________________________________________________________|
| | | | | |
|
|______________________________|______|________|________|_________|____________|
Data: Semnatura
ANEXA 2
la reguli
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Directia Generala de Implementare si Reglementare
Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice
Semnificatia coloanelor din tabelul de mai jos este urmatoarea:
A - Suprafata in agricultura conventionala
B - Conversie anul I
C - Conversie anul II
D - Conversie anul III
E - Certificat ecologic
______________________________________________________________________________
|
|
| REGISTRUL PARCELAR - 2003
|
|______________________________________________________________________________|
|Nr. |Denumirea|Suprafata |Suprafata | A | Suprafata in agricultura
|
|parcela |parcelei |cadastrala|agricola | | ecologica
|
|cadastrala| | |exploatata|
|______________________________|
| | | | *) | |Cultura |Suprafata| din care:
|
| | | | | | |
|___________|
| | | | | | | |B | C| D|
E|
| | |__________|__________|____|
|_________|__|__|__|__|
| | | ha | mp | ha | ha | | ha
|ha|ha|ha|ha|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
| | | | | | | | | | | |
|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
| | | | | | | | | | | |
|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
| | | | | | | | | | | |
|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
| | | | | | | | | | | |
|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
| | | | | | | | | | | |
|
|__________|_________|_____|____|__________|____|________|_________|__|__|__|__|
*) In cazul in care nu se exploateaza in totalitate parcela cadastrala,
indicati suprafata exploatata.
ANEXA 3
la reguli
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Directia Generala de Implementare si Reglementare
Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice
______________________________________________________________________________
|
|
| FISA DE INREGISTRARE
|
| A PROCESATORILOR IN AGRICULTURA ECOLOGICA ANUL .........
|
| (operatii de conditionare si/sau de transformare a produselor agricole)
|
|______________________________________________________________________________|
SE APROBA, VIZAT,
DIRECTOR GENERAL D.A.D.R.
Nr. ...... din ............... Nr. ...... din ...............
1) PROCESATOR (Persoana fizica/juridica)
...................................
Act de identificare
........................................................
Domiciliul/Sediul: localitate .................. judet .....................
str. ........................ nr. ...... tel. ............. fax
................ e-mail .......................
Responsabil agricultura ecologica:
Nume si prenume:
...........................................................
Localitatea de domiciliu ...................... judet
...................... str. ........................ nr. ...... tel
.............. fax ................ e-mail .......................
2) ANGAJAMENT
Solicit inregistrarea si ma angajez sa respect ansamblul dispozitiilor
nationale si comunitare privind productia ecologica, prepararea,
comercializarea si etichetarea produselor agricole si a alimentelor in general.
Aceste dispozitii sunt:
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele
agroalimentare ecologice din 17 aprilie 2000, aprobata prin Legea nr. 38 din 7
martie 2001.
- Hotararea Guvernului nr. 917 din 13 septembrie 2001, pentru aprobarea
Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.
- Ordinul comun nr. 417/13.09.2002 si nr. 110/7.10.2002 al ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor si al Presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pentru aprobarea Regulilor specifice
privind etichetarea.
- Ordinul MAPAM nr. .............. Reguli privind sistemul de inspectie si
certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si
certificare in agricultura ecologica.
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidata) privind modul
de productie ecologica a produselor agricole si prezentarea sa pe produsele
agricole si alimente.
- Alte acte normative din domeniu.
3) ALEGEREA ORGANISMULUI DE CONTROL ACREDITAT*)
Numele organismului de control ales:
.......................................
Codul organismului de control:
.............................................
------------
*) numai organisme de control acreditate de A.N.P.E.
4) Specificarea locurilor de transformare si/sau de conditionare si/sau de
depozitare si natura operatiilor si a produselor, prin precizarea locului de
procesare.
Numele procesatorului: ....................................................
______________________________________________________________________________
| Produs finit*)| Loc de | Cantitate estimata | Natura operatiilor*) |
| | transformare | in anul .......... |
|
| | | (kg sau litri) |
|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
|_______________|________________|____________________|________________________|
*) Produsul care iese din unitate (ex: paine, branza de oaie, faina de
grau)
*) Operatii privind:
- conditionarea fara transformare (se va nota cu CFT)
- transformarea cu conditionare (se va nota cu TCC)
- transformarea fara conditionare (se va nota cu TFC)
Data: Semnatura
ANEXA 4
la reguli
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
Directia Generala de Implementare si Reglementare
Autoritatea Nationala a Produselor Ecologice
______________________________________________________________________________
| |
| FISA DE INREGISTRARE
|
| A IMPORTATORILOR DE PRODUSE AGROALIMENTARE ECOLOGICE
|
| ANUL ...............
|
|______________________________________________________________________________|
SE APROBA, VIZAT,
DIRECTOR GENERAL D.A.D.R.
Nr. ...... din ............... Nr. ...... din ...............
1) IMPORTATOR .............................................................
Certificat de inmatriculare Registru Comert ...............................
Cod fiscal ..................... Sediu: ...................................
Banca ............................... Cont ................................
Tel. ................... Fax ................... E-mail ...................
Reprezentat legal prin ...................... in calitate de ..............
2) ANGAJAMENT
Solicit inregistrarea si ma angajez sa respect ansamblul dispozitiilor
nationale si comunitare privind importul, depozitarea, etichetarea si
comercializarea de produse agroalimentare ecologice. Aceste dispozitii sunt:
- Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele
agroalimentare ecologice din 17 aprilie 2000, aprobata prin Legea nr. 38 din 7
martie 2001.
- Hotararea Guvernului nr. 917 din 13 septembrie 2001, pentru aprobarea
Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.
- Ordinul comun nr. 417/13.09.2002 si nr. 110/7.10.2002 al ministrului
agriculturii, alimentatiei si padurilor si al Presedintelui Autoritatii
Nationale pentru Protectia Consumatorilor, pentru aprobarea Regulilor specifice
privind etichetarea.
- Ordinul MAPAM nr. ......... Reguli privind sistemul de inspectie si
certificare si conditiile de acreditare a organismelor de inspectie si
certificare in agricultura ecologica
- Reglementarea Consiliului (CEE) nr. 2092/91 (consolidata) privind modul
de productie ecologica a produselor agricole si prezentarea sa pe produsele
agricole si alimente
- Alte acte normative din domeniu.
3) ALEGEREA ORGANISMULUI DE CONTROL ACREDITAT*)
Numele organismului de control ales*): ....................................
Codul organismului de control: ............................................
------------
*) numai organisme de control acreditate de A.N.P.E.
Data Semnatura
4) Localizarea tarii de origine a produselor importate si natura
produselor, cu precizarea regiunii sau unitatii de productie
Nume importator: ..........................................................
__________________________________________________________________________
| Produsul | Volumul | Tara de origine | Locurile de depozitare |
| | importat estimat | | (in Romania sau in UE) |
| | (kg/litri/buc.) | | |
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
|____________|__________________|_________________|________________________|
Data Semnatura
................ .................
ANEXA 5
la reguli
Nr. Data Se aproba inscrierea
CERERE
pentru obtinerea acreditarii in vederea inspectiei si certificarii produselor
agroalimentare, din sectorul de agricultura ecologica
Persoana juridica ........................................., cu sediul in
localitatea ............................, str. ...................... nr.
....., bl. ......., sc. .........., ap. ........, judetul/sectorul
..................., tara ................., telefon ...................., fax
....................., inmatriculata la registrul comertului sub nr.
................................., reprezentata prin responsabil
................................................., solicit acreditarea si
eliberarea "Certificatului de acreditare" pentru sectorul de
agricultura ecologica pentru urmatoarele domenii:
_
|_| productia de plante vegetale, produse vegetale, animale si/sau
produsele animaliere;
_
|_| unitatile de preparare a produselor vegetale si animaliere si a
alimentelor compuse din produse vegetale si animaliere;
_
|_| importatori de plante vegetale, produse vegetale, animale, produse
animaliere, alimente;
_
|_| furaje.
________________________________________________________________________________
Anexam la prezenta cerere urmatoarele documente:
a) copie dupa certificatul de inmatriculare eliberat de oficiul registrului
comertului care sa contina si codul unic de inregistrare;
b) actul constitutiv al organismului de inspectie si certificare;
c) scurta prezentare a activitatii organismului, din care sa rezulte
experienta in domeniul inspectiei;*5)
d) planul de inspectie al organismului de inspectie si certificare care sa
cuprinda o descriere detaliata a masurilor de control pe care organismul se
angajeaza sa il impuna operatorilor pe care ii controleaza;
e) sanctiunile pe care organismul de inspectie si certificare urmeaza sa le
aplice operatorilor pe care ii controleaza, in cazul nerespectarii prevederilor
legale privind agricultura ecologica;
f) copie dupa certificatul de acreditare deplina conform Standardului EN
ISO 45011:1998, eliberat de organismul national de acreditare sau de organismul
abilitat din statul in care organismul isi are sediul principal;
g) o declaratie scrisa prin care solicitantul este de acord ca organismul
care a emis certificatul de acreditare mentionat la punctul g) sa puna la
dispozitie A.N.P.E., documente si informatii cu privire la acreditarea
acestuia;
h) organigrama organismului si dosarul de prezentare al personalului
angajat, care va cuprinde:
- copie dupa diploma de studii superioare de specialitate;
- curriculum vitae;
- copie dupa cartea de munca sau contractul de colaborare;
- copie dupa atestatul de formare al inspectorilor;*6)
- raportul de evaluare tehnica in vederea acreditarii, eliberat de
organismul national de acreditare.
________________________________________________________________________________
Declar pe propria raspundere ca organismul acreditat va fi liber de orice
presiune in activitatea de inspectie si certificare.
Semnatura responsabilului,
------------
*5) Incepand cu 1 ianuarie 2005.
*6) Incepand cu 1 ianuarie 2005.
ANEXA 6
la reguli
ROMANIA
MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR, APELOR SI MEDIULUI
AUTORITATEA NATIONALA A PRODUSELOR ECOLOGICE
____________________________
| CERTIFICAT DE ACREDITARE |
|____________________________|
NR. ______________
Organismul ............................................... cu sediu in
localitatea ..........................., str. ................... nr.
........., telefon ..................., fax ..................., tara
...................., avand codul de identificare
................................, reprezentat prin responsabil
.............................................., este acreditat ca organism de
inspectie si certificare a produselor agroalimentare ecologice, pentru
urmatoarele domenii:
_
|_| productia de plante vegetale, produse vegetale, animale si/sau
produsele animaliere
_
|_| unitatile de preparare a produselor vegetale si animaliere si a
alimentelor compuse din produse vegetale si animaliere
_
|_| importatori de plante vegetale, produse vegetale, animale, produse
animaliere si alimente
_
|_| furaje
Data: ..................
Director General
_________________________________________________________________
| Acest certificat nu este valabil decat vizat pe anul in curs |
|_________________________________________________________________|
| Anul I | Anul II | Anul III |
| | | |
|____________________|_____________________|______________________|