ORDIN
Nr. 638 din 8 septembrie 2004
privind actele normative emise de Ministerul Agriculturii, Padurilor si
Dezvoltarii Rurale, care contin referiri la standarde
ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII
RURALE
ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 849 din 16 septembrie 2004
Vazand Referatul de aprobare nr. 94.403 din 7 septembrie 2004, intocmit de
Directia generala de reglementare si implementare,
avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului
nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii
alimentelor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 57/2002,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea si functionarea
Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale,
ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale emite urmatorul
ordin:
Art. 1
Standardele nationale prevazute in actele normative emise de Ministerul
Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, cuprinse in anexa la prezentul
ordin, sunt documente normative de referinta.
Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Ministrul agriculturii,
padurilor si dezvoltarii rurale,
Petre Daea
ANEXA 1
ACTELE NORMATIVE
emise de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, care contin
referiri la standarde
________________________________________________________________________________
Nr. Actul normativ Standardele prevazute
crt.
________________________________________________________________________________
1. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si STAS 6534-91
padurilor si al ministrului sanatatii si familiei SR ISO 13690-2000
nr. 174/207/2003 pentru aprobarea Normei privind STAS 7522-89
conditiile tehnice de calitate ale orzului pentru STAS 6253/80
fabricarea berii, publicat in Monitorul Oficial al STAS 1069/77 RS 3/86
Romaniei, Partea I, nr. 199 din 27 martie 2003 STAS 6283/4-84
SR 1634:1999
SR ISO 712:99
SR 6280:1995
SR 12511:1999
SR 7713:1999
________________________________________________________________________________
2. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si SR ISO 7970
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si SR ISO 13690-2000
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru STAS 90-1988
Protectia Consumatorilor nr. 250/531/83/2002 pentru SR ISO 3093-1997
aprobarea Normei cu privire la fabricarea, SR ISO 5529-1997
continutul, ambalarea, etichetarea si calitatea SR 877-1996
fainii de grau destinate comercializarii pentru
consum uman, publicat in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 808 din 7 noiembrie 2002
________________________________________________________________________________
3. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si SR 8924-95
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si STAS 8731-85
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru STAS 12497-86
Protectia Consumatorilor nr. 362/670/107/2002 STAS 12905-90
pentru aprobarea Normelor cu privire la continutul, STAS 5954/1-86
fabricarea, calitatea, ambalarea, etichetarea, STAS 7118-79
marcarea si pastrarea bulionului si a pastei de STAS 5955-86
tomate, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, STAS 7852-80
Partea I, nr. 774 din 24 octombrie 2002 STAS 5954/2-77
STAS 7119-91
SR 1754-94
STAS 5959/70
STAS 5952/79
STAS 5856/71
________________________________________________________________________________
4. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si STAS 8924-86
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si STAS 12497-86
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru STAS 12905-90
Protectia Consumatorilor nr. 359/671/137/2002 STAS 5954/1-86
pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, STAS 7118-79
continutul, fabricarea, calitatea, ambalarea, STAS 5955-86
etichetarea, marcarea si pastrarea sucurilor de STAS 7852-80
legume, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, STAS 5954/2-77
Partea I, nr. 1 din 6 ianuarie 2003 STAS 7119-91
SR 1754-94
STAS 5956/71
STAS 5952/79
STAS 5953/85
STAS 5959/70
________________________________________________________________________________
5. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si STAS ISO 5538-92
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si STAS 278-86; A1:1997
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor nr. 524/958/2002/8/2003
pentru aprobarea Normei privind denumirile sub care
se vand si conditiile de calitate ale grasimilor
tartinabile destinate comercializarii, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 141
din 5 martie 2003
________________________________________________________________________________
6. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si STAS 7586-75
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si STAS 9065/7-74
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru STAS 9065/8-74
Protectia Consumatorilor nr. 494/859/138/2002 pentru STAS 9065/11-75
aprobarea Normelor cu privire la comercializarea STAS 9065/7-74
carnii de porc, publicat in Monitorul Oficial al STAS 9065/4-81
Romaniei, Partea I, nr. 906 din 13 decembrie 2002 STAS 9065/2-73
STAS 9065/3-73
STAS 9065/13-81
STAS 9065/10-75
________________________________________________________________________________
7. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si STAS 7856-75
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si STAS 9065/7-74
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru STAS 9065/8-74
Protectia Consumatorilor nr. 206/447/86/2002 pentru STAS 9065/11-75
aprobarea Normelor cu privire la comercializarea STAS 9065/7-74
carnii de pasare, publicat in Monitorul Oficial al STAS 9065/4-81
Romaniei, Partea I, nr. 699 din 24 septembrie 2002 STAS 9065/2-73
STAS 9065/3-73
STAS 9065/13-81
STAS 9065/10-75
STAS 7031/83; A1:1997
________________________________________________________________________________
8. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si SR 14/1998
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si SR 184/1-25
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor nr. 145/270/59/2002 pentru
aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul,
originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea,
marcarea si calitatea vinurilor aromatizate, a
bauturilor aromatizate pe baza de vin si a
cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole,
destinate comercializarii pentru consumul uman,
publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 536 din 23 iulie 2002
________________________________________________________________________________
9. Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, STAS 784/3-89
apelor si mediului, al ministrului sanatatii si
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor nr. 522/798/317/2003 pentru
aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea,
definirea, caracteristicile si compozitia mierii,
publicat in Monitorul Oficial al Romaniei,
Partea I, nr. 650 din 12 septembrie 2003
________________________________________________________________________________
10. Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, "standarde
ISO"
apelor si mediului si al ministrului sanatatii pentru analize
nr. 6/22/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind
ingrasamintele
privind organizarea si functionarea Comisiei
interministeriale pentru autorizarea
ingrasamintelor in vederea inscrierii in lista
ingrasamintelor autorizate cu mentiunea
RO-INGRASAMANT, pentru utilizarea si comercializarea
in Romania, publicat in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 75 din 29 ianuarie 2004
________________________________________________________________________________
11. Ordinul ministrului agriculturii, padurilor, apelor STAS 2418-61
si mediului nr. 87/2004 pentru aprobarea Normelor
metodologice de aplicare a Hotararii Guvernului
nr. 1.593/2003 privind sprijinul direct al statului
prin acordarea de subventii in anul 2004
producatorilor agricoli din sectorul animalier,
pentru cresterea productiei animaliere si a
efectivelor de animale, publicat in Monitorul
Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 103
din 3 februarie 2004
________________________________________________________________________________
12. Ordinul ministrului agriculturii si alimentatiei STAS 4100-76
nr. 122/1999 pentru aprobarea simbolurilor
societatilor comerciale cu activitate in productia
de conserve alimentare destinate consumului uman,
ambalate in recipiente metalice, si a numerelor de
ordine ale grupelor si sortimentelor de conserve
alimentare, publicat in Monitorul Oficial al
Romaniei, Partea I, nr. 9 din 12 ianuarie 2000
________________________________________________________________________________
13. Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si SR 14-98
padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si
al presedintelui Autoritatii Nationale pentru
Protectia Consumatorilor nr. 232/313/130/2003 pentru
aprobarea normelor cu privire la definirea,
descrierea si prezentarea otetului si a acidului
acetic de calitate alimentara, publicat in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
nr. 573 din 11 august 2003
________________________________________________________________________________